Zarastanie nechtov na nohách

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zarastanie nechtov na nohách

Príspevok od používateľa Kibo »

Mám za sebou plastiku nechtového lôžka, ja nepíšem len na posledných dvoch stranách :P
Obi-Wan
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Obi-Wan »

pred pár mesiacmi mi bola odstránena časť nechtu na palci na nohe (naozaj iba tak asi 0,5cm na šírku časť), nechet mi potom začal dorastať ale bohužiaľ znovu krivo - tak som skočil pred týždňom na chirugiu zas a tam nejaky postarší doktor sa v tom trošku pohrabal, trošku ten nechet nadvihol (bez anestézie - bolesť jak sviňa) a povedal že ak sa to už teraz nedá do poriadku tak potom bude musieť pristúpiť k odstráneniu nechtového lôžka - tomu chápem tak že už nikdy nebudem mať nechet na palci? ale teraz som si zas v tejto téme prečítal niečo o plastike nechtového lôžka - aký je rozdiel, vie mi to niekto vysvetliť? a taktiež k tomu doktorovi už neplánujem ísť lebo keby mi mal robiť toto bez anestézie tak tam asi omdliem od bolesti - takže nepoznáte nejakého dobrého doktora v KE, s ktorým máte dobré skúsenosti?
hezo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa hezo »

plastika nechtového lôžka je umelé vytvorenie "bočníc" neechta.

edit:// aha, tak potom podla mna, odstranenie n. lozka je vyrezanie bocnic, mne to robili ale akosa to volalo presne neviem ... takze podla mojho sedliackeho rozumu je odstranenie vyrezanie a plastika je umele znovu vytvorenie :)
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

jeho skôr zaujímalo to odstránenie.
slniečko85
Novice
Novice

Príspevok od používateľa slniečko85 »

Tak ahojte ľudkovia... Túto diskusiu mám prečitanú odpredu dozadu...So zarasteným nechtom na palci pravej nohy som sa trápila skoro tri mesiace. Bolo to v štádiu divého mäsa, z oboch strán krásne zapálené, furt mi z toho vytekal hnis a nezaberali žiadne "babské" recepty. Tak som sa včera zaťala a dnes som išla na chirurgiu. Doktor to videl a hneď povedal, že nechet musí ísť dole celý :( ja som si myslela, že postačí len to vyrezanie z oboch strán, ale Bohužiaľ nebolo to tak. Môj strach bol o to väčší, že som skoro v siedmom mesiaci tehotenstva a bála som sa čo to spraví s maličkým. Nakoniec som súhlasila, keď mi povedal či chcem predlžovať svoju agóniu. Opichol mi to dvomi injekciami, tá druhá bolela riadne mala som pocit že mi s ňou vŕta do kosti a začal. Potom som však už necítila dokonca nič. Nechet mám dole, palec ofačovaný metrami obväzu a že mám prísť zajtra na prevez. Chcem sa vás spýtať či to moc bolí, keď vám to prevezujú.. Ja totiž už mám ten obväz dosť prekrvácaný tak sa bojím, že to bude bolieť ako sviňa, keď mi to zajtra budú dávať dole :smt017
inak zatiaľ bolesť necítim extra, len keď mám prejsť nejaké tie metre tak mám pocit že mi palec rozšklbne, sa teším čo ma čaká :( vás čo to máte za sebou všetkých obdivujem, mne zostáva už len čakať a dúfať, že moje trable sa dúfam raz a navždy skončili...
Blur
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Blur »

fúha no prečítal som tému a necítim sa dobre
asi si idem skontrolovať nechty, či mám dobre ostrihané, ja mám strach (menší ako predtým) zo zubárov, nieto ešte ísť ku chirurgovi
marek carey
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa marek carey »

Nechapem, preco si ludia nedaju poradit strihat nechty dorovna, aj im to clovek povie, ukaze, nie, potrebuju proste snad az do ziveho strihat, podla okraja, do obluku.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Marek Carey: neviem si to predstaviť, to musí vyzerať smiešne, navyše, ako by to v tomto prípade pomohlo?

Slniečko: nemám skúsenosti konkrétne s nechtami, ale s preväzovaním rany hej, samozrejme to dosť cítiť, ale dá sa to v kľude vydržať. Ak si vydržala operáciu samotnp, toto bude lahoda.
marek carey
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa marek carey »

Ako to moze vyzerat smiesne? :D Vidno, ze to tak nerobis, ani ja som to tak nerobil, a preto som kolkokrat dva tyzdne nemohol stupit na nohu. Pomaha to tak, ze necht ti rastie stale pehne rovno, bez toho, aby sa vystrbili okraje, ktore ti potom zarastaju a ako necht rastie tak rastu hlbsie dovnutra, az to castokrat konci odtrhnutim nechtu.
kubaj
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa kubaj »

Čo by ste poradili spraviť s týmto? Necht sa mi na jednej strane stočil, tak ako som to nakreslil. Vyzerá to tiež ako začínajúce zarastanie nechtu :(
Prílohy
necht.png
necht.png (561 Bajtov) 1417 zobrazení
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

necitam celu temu lebo by ma asi je*lo, riesil som to a risim to stale, chvalabohu zaberaju veci ktore som si svojpomocne vykoumal sam ...

najprv je super to obstrihat s velmi dobrymi noznickami, ked ich najdem pridam foto, kdesi zmizli, .... potom umyt a potom aby sa to nezapalilo su 3 super pecky veci. prva je ze tam nasypete praskovy framykoin, normalne mdze nechet a kozu, druha ze tam napraskate s vatovou tycinkou chloramfenicol, ... alebo tretia, kydnete tam gencianovu violet, zabera vsetko ako dabel.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Prispejem aj ja svoje skusenosti do tejto temy.
3-krat mi strhli necht na lavom palci,problem sa vzdy vyriesil iba docasne.Dnes uz som absolvoval plastiku necht.lozka,5 injekcie,ktore neskutocne boleli,potom uz to bolo v pohode,snad,ze len to riadne krvacalo.Mam predpisane aj nejake antibiotika.Ja len dufam,ze plastika uz navzdy ma zbavi tohto problemu.
->slavo<-
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ->slavo<- »

skúšal niekto toto ? http://www.mojevideo.sk/video/21331/zar ... ko%29.html
Možno by vám to pomohlo :)
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

Trocha ozivim.
Neviete co to je zac? Vyzera to akoby cervene krvne bodky pod kozou. Neboli to ked na to stupem.
Zoparkrat som mal na tom mieste otlak a rad by som sa toho uz nadobro zbavil.
Prílohy
2D4C416A-0989-43F0-AB14-7B3781CDB8B7.jpeg
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Mne to pride tak, ze sa ti tam spravila bradavica. Tiez sa mi spravila na nohe pri mieste kde som mal zo 3x odtlak. Bradavica je virusove ochorenie, takze odtlakom, ktory ti mozno neskor praskol a mal si tam poskodenu kozu, tak sa ti dostal virus a vznikla bradavica. Tie som tam mal cervene bodky. Ked som to odfotil fotakom, tak tam boli ako keby take male vyrastky. U teba to moze byt krvne zasobovanie a to co vidis je vlastne uschnuta krv alebo je to uz popukana koza, moc dobre to z fotky nevidiet. V lekarni som si kupil taky pripravok na odstranovanie bradavice, tusim Scholl znacka to bola, za asi 20 eur. Je to taka palicka, ktora zmrazi a tym to vypalis. Vypaluje sa neviem ci po tyzdni, ak nie aj viac. Ja som to spravil o nieco castejsie a par krat opakoval. Zmizlo to po case a mam uz dake 2-3 roky pokoj. Moznostou je aj navsteva lekara na koznom, ktory ti poradi uplne najlepsie.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Je to bradavica, chod ku koznemu, predpise ti nieco ako lak na nechty co to za par tyzdnov vypali. Samo to nezmizne, cize to ries cim skor...
Napísať odpoveď