Maturita
Re: Maturita
SJ
NJ(B2)
Inf
M
bičíz to bude husté, hlavne to dobiehanie minuloročnej infoše
NJ(B2)
Inf
M
bičíz to bude husté, hlavne to dobiehanie minuloročnej infoše
-
Daggertail
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
hlavne sa teste na tie dlhe prazdniny, co budete mat po maturite, ja mam teraz presne 4 mesacne ( 24.5-24.9) 
Aj ja a už mi z toho drbe
.
Ahoj,
Tak aj mna tento rok caka matura. Mam par otazok ohladne novych zmien, som z toho zmatany a nechapem tomu
Cerpal som info z http://zmaturuj.zones.sk/maturita/
Teda ako je to s tymi percentami 25% a 33%?
(Spravne som pochopil, ze na absolvovanie potrebujem
min. 25% + 3 z ustnej
min. 33% + 4 z ustnej
(myslim teraz minimum).
Taktiez sa chcem spytat ohladne certifikatov a diplomov. Robim si certifikat b2 na nahradu maturiy, no nastala zmena?
Citujem:
Este otazka ak dostanem napr 50% zo sjl, tak odpoved musi byt min na 4?
Dakujem
Tak aj mna tento rok caka matura. Mam par otazok ohladne novych zmien, som z toho zmatany a nechapem tomu
Cerpal som info z http://zmaturuj.zones.sk/maturita/
Teda ako je to s tymi percentami 25% a 33%?
(Spravne som pochopil, ze na absolvovanie potrebujem
min. 25% + 3 z ustnej
min. 33% + 4 z ustnej
(myslim teraz minimum).
Taktiez sa chcem spytat ohladne certifikatov a diplomov. Robim si certifikat b2 na nahradu maturiy, no nastala zmena?
Citujem:
Tak ako to teda je?Ak je žiakovi gymnázia uznaná náhrada maturitnej skúšky z povinného predmetu zo skupiny predmetov cudzí jazyk podľa uvedenej vyhlášky a zároveň si určil pri prihlasovaní na maturitnú skúšku voliteľný predmet maturitnej skúšky zo skupiny predmetov cudzí jazyk podľa § 6 vyhlášky MŠ SR č. 318/2008 Z. z. o ukončovaní štúdia na stredných školách v znení vyhlášky č. 209/2011 Z. z., koná z tohto predmetu len ústnu formu internej časti maturitnej skúšky.
Este otazka ak dostanem napr 50% zo sjl, tak odpoved musi byt min na 4?
Dakujem
Odpoved musi byt minimalne na 4, aj keby si mal z testu 100%.michalp napísal:Este otazka ak dostanem napr 50% zo sjl, tak odpoved musi byt min na 4?
dík za info.
Nevieš náhodou ako je to s tými certifikátmi?
Nevieš náhodou ako je to s tými certifikátmi?
A aké sú na výber úrovne na maturitu z cudzieho jazyka? Už to nie je B1 a B2, ale B2 a C1?
B2 je tuším minimum. Či sa dá ísť vyššie aj na normálnej škole, to neviem. B1 môžeš maturovať iba ak maturuješ z dvoch jazykov (minimálne jeden z nich ale B2)
michalp:
Ak dosiahneš 33 a viac % z Externej časti, stačí ti ústna maturita na 4.
Ak dosiahneš 25 a viac % z Písomnej formy internej časti, stačí ti ústna maturita na 4.
Ak klesneš pod 33% z EČ - musíš maturovať z ústnej na 3.
Ak klesneš pod 25% z PFIČ - musíš maturovať z ústnej na 3.
michalp:
Ak dosiahneš 33 a viac % z Externej časti, stačí ti ústna maturita na 4.
Ak dosiahneš 25 a viac % z Písomnej formy internej časti, stačí ti ústna maturita na 4.
Ak klesneš pod 33% z EČ - musíš maturovať z ústnej na 3.
Ak klesneš pod 25% z PFIČ - musíš maturovať z ústnej na 3.
Hensym dakujem.
Tak ja chcem robit certifikat B2, teda ekvivalent
Tak ja chcem robit certifikat B2, teda ekvivalent
Je to strasne nezrozumitelne napisane. Ak mam B2 a a spravim certifikat na B2 tak aj tak robim ustnu maturitu z angliny?Ak je žiakovi gymnázia uznaná náhrada maturitnej skúšky z povinného predmetu zo skupiny predmetov cudzí jazyk podľa uvedenej vyhlášky a zároveň si určil pri prihlasovaní na maturitnú skúšku voliteľný predmet maturitnej skúšky zo skupiny predmetov cudzí jazyk podľa § 6 vyhlášky MŠ SR č. 318/2008 Z. z. o ukončovaní štúdia na stredných školách v znení vyhlášky č. 209/2011 Z. z., koná z tohto predmetu len ústnu formu internej časti maturitnej skúšky.
Dobre, ale Diplom sa skladá z ústnej častu + písomnej časti tak ako to je potom?
Sú certifikáty ktoré ti "nahradia" písomnú časť, ale sú aj také, ktoré ti nahradia aj písomnú aj ústnu.
Ked poziadas o uznanie nejakeho certifikatu namiesto maturity a uznaju ti ho, tak vobec nebudes maturovat z toho jazyka. A ustnu by si robil ak si napriek tomu nejaky cudzi jazyk das na prihlasku ako volitelny predmet. Aspon myslim ze to tak je. Nechapem preco sa nespytas take veci svojej triednej, ktora ti presne vie povedat a mas istotuAk je žiakovi gymnázia uznaná náhrada maturitnej skúšky z povinného predmetu zo skupiny predmetov cudzí jazyk podľa uvedenej vyhlášky a zároveň si určil pri prihlasovaní na maturitnú skúšku voliteľný predmet maturitnej skúšky zo skupiny predmetov cudzí jazyk podľa § 6 vyhlášky MŠ SR č. 318/2008 Z. z. o ukončovaní štúdia na stredných školách v znení vyhlášky č. 209/2011 Z. z., koná z tohto predmetu len ústnu formu internej časti maturitnej skúšky.
Inak, oplati sa ti to vobec riesit teraz ked uz tento rok maturujes? Podla mna je lahsia matura ako tento certifikat. A prihlaska k maturite sa dava niekedy teraz zatiatkom roka, neviem ci nahodou nie do konca septembra...stihas to??
Takže opakovanie maturity bude nakoniec po starom. 
Toto ti určite nahradí:
http://www.cambridgeesol.org/index.html
Samozrejme, certifikát úrovne B2, C1 a C2.
http://www.cambridgeesol.org/index.html
Samozrejme, certifikát úrovne B2, C1 a C2.
Otazka pre tych co uz maju maturitu za sebou:
Kedy ste sa zacali seriozne venovat priprave na maturitu? A stacilo vam to, alebo by ste tomu druhy krat venovali viac casu?
Kedy ste sa zacali seriozne venovat priprave na maturitu? A stacilo vam to, alebo by ste tomu druhy krat venovali viac casu?
3-4 dni a spolužiaci väčšinou, tak týždeň. Viac by som to mu nedal, kedže som sa musel učiť jeden odborný predmet, ktorý ma nebavil a som rád, že som z tej školy preč a na písomné som sa vôbec neučil.
par dni, nebol dovod venovat sa tomu viac, vsetko sa opakovalo cely 4. rocnik
jeden predmet jeden deň