Ste proti konzumacii mäsa?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
SRneC
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Ste proti konzumacii mäsa?

Príspevok od používateľa SRneC »

Uz ma toto sliepkozerstvo zacina prechadzat a toto k tomu len pomaha. Vsade vsetci zeru len kuracie maso 3 z 5 menuciek v kazdej restike je kura, vsade kura len to pchaju chemiou aby rychlo rastli. Sliepky v kome na pristrojoch, bez zapojenia svalovych vlakien... to tie prsia a stehna budu mat strukturu hovna?
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

ved pisali, ze su stimulovane elektrickymi vybojmi k umelej aktivite aby rastli. otazne je ci je to dostatocne
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

By ma zaujimalo, ako rastu svaly u kurciat v klietkach, kde si mozu akurat tak sadnut a postavit sa. A tie, co maju polamane nohy, ani to. Vsak to je kopa hormonov obalena perim.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ja som s hydinou ako masom uplne spokojny.

pryja

su to iba hlupe vtaky, evolucne pochadzajuce z dinosaurov, su to nenarocne tvory, zozeru cokolvek aj ked je to nejedle ale velkostou sa im to zda ok. :D a ze sa im davaju hormony? v svalovine sa nachadzaju minimalne, treba sa vyhnut vnutornostiam,pecienke..
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

pryja napísal:By ma zaujimalo, ako rastu svaly u kurciat v klietkach, kde si mozu akurat tak sadnut a postavit sa. A tie, co maju polamane nohy, ani to. Vsak to je kopa hormonov obalena perim.
a čo je na tom nepochopiteľné? Skús nikam nechodiť (necvičiť, iba sedieť doma) a jesť vysokokalorickú stravu. Uvidíš ako "narastieš"

kurčatá sa predsa predávajú na váhu, nie na výšku. Načo rastové hormony?
Prílohy
fat_american.jpg
fat_american.jpg (12.58 KiB) 1055 zobrazení
SRneC
Addict
Addict

Ale aj ten minimalny pohyb v klietke, aj ked spravi za den 10 drepov lebo sa nevladze drzat na nohach a ked 5 krat zatrepoce kridlami tak je to pohyb. Ked mas len 2 tyzdne sadru na ruke tak ti tak ochabne svalstvo ze 2 dni nemozes nic, tak v akom stave bude asi svalstvo toho kurata v kome? To ze je na hormonoch nespravi cele kuzlo.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

SRneC: To vsak to, ze to maju vsade, pridem na obed 3 druhy hlavneho jedla vsetko kuracie prsia, hlavne ze to je lacne, nejake polske.

gogo956: No zozeru vsetko :D polystyren im chuti tiez dost.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

audiotrack napísal: a čo je na tom nepochopiteľné? Skús nikam nechodiť (necvičiť, iba sedieť doma) a jesť vysokokalorickú stravu. Uvidíš ako "narastieš"

kurčatá sa predsa predávajú na váhu, nie na výšku. Načo rastové hormony?
Si si isty, ze to krasne, biele a dietne maso z hydiny, co sa vsade tak propaguje ako najzdravsie, je kuraci tuk? Podla mna su to svaly.
A k tym rastovym hormonom. Tak isto ako u ludi, aj u zvierat od urciteho veku kosti a organy prestanu rast a ked je zvyseny prisun tychto hormonov, tak si myslim, ze to schytaju svaly. Vsak preco to do seba tlacia kulturisti?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

pryja má pravdu, to čo naberá ten pekný chlapec nie je sval, ale tuk. Svaly sa dajú získať len pohybom, nie žraním.

Ako tu však bolo spomenuté, hormóny a ich negatívne účinky sa prejavujú na pečienku, ladviny a pod., takže tie svaly/mäso by nemali byť nejak extra znečistené.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Je dobre sa na to pozriet takto: existuje koopec ludi co jedia kuracie maso kazdy den, aj niekolko krat, velke mnozstva a este som nepocul ani o jednom pripade, ze by mal nejake dokazatelne zdravotne problemy kvoli tomu. A bezny clovek ani nejedava hydinu kazdy den, takze netreba z toho robit hysteriu.
SRneC
Addict
Addict

Takisto neexistuje ziadna studia ze by z konzumacie kurata 3-4 krat za tyzden bol nejaky benefit.
ColdRain
Addict
Addict

SRneC napísal:Takisto neexistuje ziadna studia ze by z konzumacie kurata 3-4 krat za tyzden bol nejaky benefit.
:D si zabil
aky benefit by si s predstavil okrem zazehnania hladu? akoze sa ti zlepsi zrak alebo sluch?
toto je jeden z najdebilnejsich argumentov ake som za poslednu dobu cital (a to som opat zacal citat aj sekciu politika)
SRneC
Addict
Addict

To je klasicky zapadny pristup k potrave, co ty uvadzas jedlo= len zasytenie, napr. Japonci konzumuju jedlo s myslienkou ako im to co zjedia prospeje a ziju kapanek dlhsie, zdravsie, jedia ryby, bravcove a tuky (Life expectancy is 81.2 years on Okinawa, longest in the world.) A halleluja, v linku mas kolko kg kurata na rok/osoba tam zjedia, na zapade v niektorych krajinach aj raz tolko. To ze ta nieco nezabije neznamena ze ti neskodi. Zbehni zas do politiky radsej.

EU: http://www.themeatsite.com/articles/104 ... se-to-2019
AZIA: http://www.themeatsite.com/articles/974 ... ken-demand
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

takže bravčové a tuky je lepšie jesť ako kuracinu?
A neboj sa, kurčiat tam pojedia dosť. Veď celá ázijská kuchyňa je typická kuracími prsiami s nudlami, s ryžou a podobne.

//autoeditácia príspevku (11 Sep 2012, 12:42)
v tom linku máš japonsko 1,5 kila na osobu na rok, svetový priemer 12,5 kila. Ten ázijský priemer znižuje iba india a indonézia, inak majú vo veľa krajinách v ázii tie priemery omnoho väčšie ako je svetový priemer.
SRneC
Addict
Addict

Neviem, ktory graf si pozeral ale napr. v 2005 japonsko na hlavu 16,8 kg, a napr. madarsko 2007 skoro 30 kg na hlavu v rebricku dlhovekosti 88. miesto.
Ja proti kuracine nic nemam, mam rad kuracinu, ale vsetkeho vela skodi proste a fakt neviem naco okrem akych-takych bielkovin je dobre jest kura.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ale sám si spomenul bravčovinu a tuky. To je zdravšie než kuracina? Tak jedia menej hydiny, no nejedia menej mäsa. Nahradia to bravčovým, v niektorých krajinách (okrem indie a spol) hovädzím a niekde dokonca potkany, hady, psy... To, že je tam dlhší vek nezáleží iba od mäsa. Ale aj od toho, že tam nepijú pivo ale čaje. Že ich "tvrdá pálenka" saké má smiešnych 10 percent, ale ich metabolizmus nemá enzým na odbúravanie alkoholu tak im to stačí. A aj do toho, že cvičia jógu, karate kata a rôzne iné cvičenia. Ten štýl života je proste iný. Kuracina tam hrá minimálnu rolu. A mäso všeobecne
SRneC
Addict
Addict

Ved to je v poriadku vo vsetkom mas pravdu, len hore uzivatel gogo napisal, ze je to v pohode jest 4krat do tyzdna kura, ja som povedal preco by to malo byt v pohode, ziadna studia o tom nie je a skocilo to tym, ze je super lebo ta nasyti a ja mam debilny argument. :D
Netrvdim, ze je nieco zdravsie alebo nezdravsie ale urcite by to malo do jedalnicka patrit vsetko vyvazene aj kvalitne mastne kyseliny, aj bravcove, hovadzie, vlaknina etc. Cudujem sa len nad tym europskym hydinovym nepomerom. A diskusia o kvalite toho kuracieho masa je uplne nova nevycerpatelna kapitola :D, kto jedol domace na dvore vychovane kura tak vie.
(minule som v Bille videl kuracie prsia ktore boli hlavnym lakadlom letaku na prvej strane - z Rumunska. Šmak :| )
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hento kura z vaku by som si mozno aj dala v buducnosti, ak by tam vyrastalo od zarodku a 100% v bezvedomi. Vtedy sa o tom da naozaj hovorit len ako o kuse masa.
ColdRain
Addict
Addict

srnec si to nepochopil, ty si na to, ze nie je studia o skodllivosti povedal, ze nie je ani o benefitoch a pouzil si to ako argument. takze ano, pouzit otocenie dokazneho bremena ako argument je skutocne debilnost.

samozrejme kvalita toho masa je niekde inde, mal som uz domacu hydiny a bolo to cele uplne niekde inde, pocnuc farbou, aromou a konciac chutou.
SRneC
Addict
Addict

To je obycajna veda, spochybnenie hypotezy, kym nie je potvrdena-spochybnenie nazoru este nie je argument.
Napísať odpoveď