Ste proti konzumacii mäsa?
Re: Ste proti konzumacii mäsa?
kuracie maso obsahuje minimum tuku a mnozstvo kvalitnych bielkovin. Dalej je dobrym zdrojom niektorych mineralnych latok, napr zinku. atd. Ja jedavam kuracinu pravidelne, obycajnu z obchodu a chutovo to zatial bolo vzdy uplne ok. Napr. bravcove a hovadzie maso sa povazuje za menej zdrave lebo ma viac nasyteneho tuku co je vo vecsom mnozstve zabijak pre srdce a cievy.
Nasytene tuky obsahuje aj kuracie maso, zinok a B vitaminy su ovela lepsie vstrebatelne z bravcoveho a takisto je to maso bohatsie na bielkoviny, ktore su aj kvalitnejsie. To, ze cervene maso je zabijak, skodi cievam a kardiovaskularnemu systemu je skvele udrziavany mytus. Hovadzie zvysuje napr. hladinu LDL cholesterolu, co zabranuje vzniku aterosklerozy.
Opat opakujem, ze jest vsetkeho vela je zle, ci hovadzie, bravcove, alebo hrabavu hydinu, predpokladam ze hus a kacku tu nikto neje viac ako parkrat za rok
, ale stojim si za tym ze clovek nie je na to disponovany aby jedol tolko kuraciny, lebo poznam ludi co jedia iba kuracinu, mozno preto lebo im len ta chuti, alebo im niekto nakukal podobne nezmysly o inom mase.
Opat opakujem, ze jest vsetkeho vela je zle, ci hovadzie, bravcove, alebo hrabavu hydinu, predpokladam ze hus a kacku tu nikto neje viac ako parkrat za rok
Je tam niekde napisane, ze maso sa nema jest? Praveze z toho je zrejme, ze nasa strava ma byt vyvazena, pestra a ma sa skladat ako z masa a zivocisnych tak aj rastlinnych produktov. Okrem toho maso je len jedna z viacerych pricin prekysleneho organizmu.
Cela ta chu**** o cholesterole zanesenych cievach bla bla, je pravda, ale len pokial clovek zerie sladke, cukor... cukor sposobuje zapaly ciev, funguje ako smirgel doslova. V zdravych cievach si cholesterol plave len tak bez toho zeby sa usadzal a sposoboval nejake problemy.
Treba chlastat, alkoholici maju vraj ciste cievy 
Čiže ako medik môžeš potvrdiť, že alkoholici dostávajú infarkty menej často ako abstinenti? To aby som prehodnotil môj postoj k chlastu 
Nepriamo ano, chlast zhorsuje aj zrazanlivost, nemaju tolko aterosklerozy, takze nejaka zrazenina alebo odtrhnuty plat im hrozi menej. Zato maju ine chutovky ako zakrvacanie do mozgu, vodu v bruchu alebo krcove zily v pazeraku ktore ked rupnu tak vacsinou koniec.
-
G0lDiER_
King
- Kontaktovať používateľa:
syfon: vymenuj mi potraviny na tvojom jedalnicku ktore su zasadotvorne..
O co ti ide?
Ako som pisal, z hladiska stravovania staci mat vyvazenu a pestru stravu a ziadny kysly organizmus ma nemusi zaujimat, ani nezaujima. Lebo tak ako su v mojom jedalnicku kyselinotvorne tak su aj zasadotvorne potraviny.
-
G0lDiER_
King
chachacha..Ak si cital ten clanok tak si sa dozvedel co vsetko je zasadotvorne a co kyselotvorne. pri dnesom style stravovania uz vidim ako mas vyrovnany pomer zasaditeho a kysleho. ja som len chcel ukazat ze vsetko zivocisne je kyselotvorne a tak by si urcite kazdy pomohol udrzat ten pomer, nejedenim zvierat..
a to mame zvierata zabijat len tak? pride mi to hlupe....
Goldier, a co si myslis preco u pani doktorky cikame do poharika?
Ja som zdravy a jem maso, zazrak? Netusis aky styl stravovania mam, skus pochopit, ze nie kazdy kto konzumuje maso uplne vynechava ovocie a zeleninu. To, ze niekto nevie jest nic ine iba maso a fastfood stravu, a z toho ma zdravotne problemy, nie je problem masa, ale zlej vychovy/zivotneho stylu/lenivosti atd.
-
bolek
Guru
Včera som si po siedmich rokoch dala mäso. Mám osobný dôvod, prečo ho začínam jesť, nie je to zdravotný, ani nič spôsobené nedostatkom mäsa, keby sa chcel niekto začať vyžívať v tom, že si do mňa rypne.
Bojovala som každé sústo so svojou psychikou, ale zvládla som to. Aj dnes som si dala kúsok (asi 30g
). Je pravda, že som začala s kuracím stehnom, čo teda nie je zrovna delikatesa, asi by bolo lepšie skôr kuracie pripravené na čínu alebo nejaké morčacie na prírodno. Plánujem ostať len pri kuracom, rybách, morčacom a aj to len na prírodný spôsob. Maximálne ho budem jedávať dva-tri razy do týždňa. Svojho tofu, sójového mäsa, Shmakyho a kopy zeleninových šalátov sa však vzdať neplánujem.
Keď sa ma niekto spýta, tak mu vždy poviem, že vegetariánstvo ma v ničom neobmedzovalo. Bola to moja slobodná voľba a kapitola môjho života. Pekných sedem rokov, ktoré ma naučili spoznať nové chute, veľa nových výrobkov a kvalitne prehľadávať regály v supermarketoch.
Bojovala som každé sústo so svojou psychikou, ale zvládla som to. Aj dnes som si dala kúsok (asi 30g
Keď sa ma niekto spýta, tak mu vždy poviem, že vegetariánstvo ma v ničom neobmedzovalo. Bola to moja slobodná voľba a kapitola môjho života. Pekných sedem rokov, ktoré ma naučili spoznať nové chute, veľa nových výrobkov a kvalitne prehľadávať regály v supermarketoch.
Hydina je "maso". Snicla alebo steak, to je maso
K laske k svojim semennikom a akej takej muznosti by som sa nikdy neladoval sojou pravidelne, ale nerobi mi problem ju zjest. Ten fytoestrogen je dokazany. Niektori muzi vegetariani potom maju v starobe viac estrogenu ako zeny.
-
MeanSeriously
Medium Star
Je ten osobný dôvod veľmi tajný? Alebo sa dá prezradiť? Totiž neviem si predstaviť osobný dôvod, prečo by sa mal z človeka - vegeteriána stať človek jediaci mäso (aj keď len hydinu). Väčšinou sú to totiž zdravotné problémy alebo strach zo zdravotných problémov :)bolek napísal:Včera som si po siedmich rokoch dala mäso. Mám osobný dôvod, prečo ho začínam jesť, nie je to zdravotný, ani nič spôsobené nedostatkom mäsa, keby sa chcel niekto začať vyžívať v tom, že si do mňa rypne. :wink:
Bojovala som každé sústo so svojou psychikou, ale zvládla som to. Aj dnes som si dala kúsok (asi 30g :D ). Je pravda, že som začala s kuracím stehnom, čo teda nie je zrovna delikatesa, asi by bolo lepšie skôr kuracie pripravené na čínu alebo nejaké morčacie na prírodno. Plánujem ostať len pri kuracom, rybách, morčacom a aj to len na prírodný spôsob. Maximálne ho budem jedávať dva-tri razy do týždňa. Svojho tofu, sójového mäsa, Shmakyho a kopy zeleninových šalátov sa však vzdať neplánujem. :)
Keď sa ma niekto spýta, tak mu vždy poviem, že vegetariánstvo ma v ničom neobmedzovalo. Bola to moja slobodná voľba a kapitola môjho života. Pekných sedem rokov, ktoré ma naučili spoznať nové chute, veľa nových výrobkov a kvalitne prehľadávať regály v supermarketoch. :D
// :)
-
bolek
Guru
Nevie ani sa ho nedozvie najlepšia kamoška, takže na fórum to nebudem písať, sorry
A je to aj viac menej taký pokus, že ak začnem robiť A (jesť mäso), či to ovplyvní B (to je tá osobná vec). Tak som zvedavá...
Myslis, ze ti kuracina upravi cyklus?
-
Stoporko
VIP
SRneC - poprosím ťa, postni sem zopár linkov ohľadom tej sóje. To ma docela zaujalo - nie kvôli môjmu stravovaniu, ja mám steaky rád (len keby to kvalitné maso nebolo tak drahé)