Pokemon - karty
-
Blackout147
Medium Expert
Pokemon - karty
Caute, prave som nasiel svojich starych pokemonov a mam dvoch Kingler a Arcanine, ktori maju na sebe ako keby vodotlacou spravene take priesvitne ligotave logo pokeballu a ich obrazkove pozadie je tiez ligotave, neviete co to znamena?
dakujem 
-
Blackout147
Medium Expert
Re: Pokemon - karty
Pokemoni su vazna vec, ked sa pozriem na tie karty a spomeniem ako som to usilovne vymienal, tak sa mi detstvo pred ocami prebehne.
Plus este stare gameboy hry. to bolo nieco!
Plus este stare gameboy hry. to bolo nieco!
Och, tie kazetky do GameBoyu, to je silná nostalgia.
Kolko peňazí som tam nechal ako malý chlapec, celé vreckové... 
Inak dobrá téma na chvíľku nostalgie. Keď si spomeniem ako som hltal ten celý seriál a bil sa s bratom kvôli zlatým nálepkám do albumu.. Chce to asi pozrieť si Pokémon film 
No jo, ako ako som sa stále hral na čarizarda

-
Blackout147
Medium Expert
Tipujem, ze nikto nenechal bezat gameboy na nabijacke asi tri tyzdne, pretoze nevedel ako sa uklada hra 
-
redliner
King
- Kontaktovať používateľa:
to je nejaká "zlatka" myslímBlackout147 napísal:Caute, prave som nasiel svojich starych pokemonov a mam dvoch Kingler a Arcanine, ktori maju na sebe ako keby vodotlacou spravene take priesvitne ligotave logo pokeballu a ich obrazkove pozadie je tiez ligotave, neviete co to znamena?dakujem
Tiez som bol fanusik, ktory "zral" pokemona.. Mam doma cely album nalepiek a vsetky tie premienacie karticky, minul som tam vtedy na to celozivotne vreckove
, minule som pratal pivnicu tak som nasiel tieto nalepky atd, pogy , kiny, cvocky, vojacikov, hokejove karty, puky, mince, anglicaky... ach aka nostalgia 
ja som zbieral iba premieňačky, kariet som mal iba pár a album žiadny, to ma moc nebralo
Inak ludia prešli ste niekedy tie gameboyove hry
Mňa na tom najviac bavil ten začiatok, potom to bolo také dosť jednotvárne, celé som prešiel iba Gold
Inak ludia prešli ste niekedy tie gameboyove hry
Presuniem sa sem, z témy o AI.
Prišiel mi balíček z aliexpressu. Objednával som album na kartičky, tvrdé plastové kryty na vystavenie/ochranu 1 kartičky, zadarmo som dostal 4x booster edicia "151" (predávajú to za 2€ za 4 balíčky).
Albumy: Fajn. Veľký výber. Cena niekoľkonásobne nižšia ako u nás. Za 5€ som kúpil album na 360 kartičiek.
Kryty: Detto.
Kartičky: Došli mi totálne fejky 1k1. Bez zmien útokov, hodnôt HP a pod. Takže na hranie hry s kamošmi je to fajn. Človek si tak môže za pár drobných vyskladať herný balíček.
Ako rozoznať fejk od originálu?
- Nerozbalený booster by som nevedel rozoznať od originálu.
- Po rozbalení: fejkové karty inak smrdia, sú podstatne hrubšie, z bočnej strany výrazne biele, rohy kostrbato zastrihnuté.
- Vidieť drobné poškodenia kariet. Pri originále si dávajú pozor na 100% stav.
- Na niektorých kartách je vidieť, že boli naskenované/vytlačené v nižšom rozlišení.
- holo, reverseholo a EX karty sú podstatne jednoduchšie. Proste sú celé ligotavé. Originálne EX karty majú aj drobné holo prvky na rôznych linkách v ilustrácii.
- Chýba energy karta. Samozrejme chýba aj kartička s unikátnom kódom do appky. V jednom balíčku bola tá istá kartička 2-3krát, pričom pri originále si dávajú pozor, aby sa tých 10 kariek v balíčku neopakovalo.
A z balíčkov mi vypadlo toto (blbo sa fotia tie holo karty). Najcennejší je ten Sylveon ex sir 156/131, podľa AI 500-2000€ podľa stavu, ak by to bol originál ovšem.
Prišiel mi balíček z aliexpressu. Objednával som album na kartičky, tvrdé plastové kryty na vystavenie/ochranu 1 kartičky, zadarmo som dostal 4x booster edicia "151" (predávajú to za 2€ za 4 balíčky).
Albumy: Fajn. Veľký výber. Cena niekoľkonásobne nižšia ako u nás. Za 5€ som kúpil album na 360 kartičiek.
Kryty: Detto.
Kartičky: Došli mi totálne fejky 1k1. Bez zmien útokov, hodnôt HP a pod. Takže na hranie hry s kamošmi je to fajn. Človek si tak môže za pár drobných vyskladať herný balíček.
Ako rozoznať fejk od originálu?
- Nerozbalený booster by som nevedel rozoznať od originálu.
- Po rozbalení: fejkové karty inak smrdia, sú podstatne hrubšie, z bočnej strany výrazne biele, rohy kostrbato zastrihnuté.
- Vidieť drobné poškodenia kariet. Pri originále si dávajú pozor na 100% stav.
- Na niektorých kartách je vidieť, že boli naskenované/vytlačené v nižšom rozlišení.
- holo, reverseholo a EX karty sú podstatne jednoduchšie. Proste sú celé ligotavé. Originálne EX karty majú aj drobné holo prvky na rôznych linkách v ilustrácii.
- Chýba energy karta. Samozrejme chýba aj kartička s unikátnom kódom do appky. V jednom balíčku bola tá istá kartička 2-3krát, pričom pri originále si dávajú pozor, aby sa tých 10 kariek v balíčku neopakovalo.
A z balíčkov mi vypadlo toto (blbo sa fotia tie holo karty). Najcennejší je ten Sylveon ex sir 156/131, podľa AI 500-2000€ podľa stavu, ak by to bol originál ovšem.
Fake kartám veľakrát chýba textúra. Ak roztrhaš originálnu kartu, tak v strede máš čierny "papier", fejky sú len čistý biely papier.
To asi nie je najlepší spôsob ako overiť pravosť kartičkylukas9206 napísal: 20 máj 2026, 19:58 Fake kartám veľakrát chýba textúra. Ak roztrhaš originálnu kartu, tak v strede máš čierny "papier", fejky sú len čistý biely papier.
To nie, ale ak máš "ostrý" zrak tak to možeš vidieť aj bez trhania 
ja som hranu karty fotil makrom na telefone a dala sa tam ta stredova vrstva vidiet (je cierna? u MTG je modra).
a tie fotky to su nove karty? ved uz teraz vypadaju pozuto ako by s nimi neobalenymi niekto hraval.. a na tychto velmi jednoducho poznas ze je to fejt, staci pozriet na datum. na fejku je vlavo dole pod cislom karty, na originaloch je datum na okraji uplne dole v strede.
a tie cinske boostre tie neodpovedaju pravdepodobnostne tym realnym, vzdy su plne nejakych extra rarit... na mileticke predavaju aj take co maju iba iba rares a shinies...
neviem ci v pokemonoch existuje nieco ako draftovanie a teda kocka ale na to by boli tieto fejky idealne. my sme si kedysi v praci spravili vlastnu kocku kde boli vsetky nalepsie MTG karty co kedy boli vytlacene ale nemali sme taketo fejky tak sme si ich nechali vytlacit na hruby papier a potom sme si ich strihali sami
a tie fotky to su nove karty? ved uz teraz vypadaju pozuto ako by s nimi neobalenymi niekto hraval.. a na tychto velmi jednoducho poznas ze je to fejt, staci pozriet na datum. na fejku je vlavo dole pod cislom karty, na originaloch je datum na okraji uplne dole v strede.
a tie cinske boostre tie neodpovedaju pravdepodobnostne tym realnym, vzdy su plne nejakych extra rarit... na mileticke predavaju aj take co maju iba iba rares a shinies...
neviem ci v pokemonoch existuje nieco ako draftovanie a teda kocka ale na to by boli tieto fejky idealne. my sme si kedysi v praci spravili vlastnu kocku kde boli vsetky nalepsie MTG karty co kedy boli vytlacene ale nemali sme taketo fejky tak sme si ich nechali vytlacit na hruby papier a potom sme si ich strihali sami
Hej, novéaacid napísal: 21 máj 2026, 10:06 a tie fotky to su nove karty? ved uz teraz vypadaju pozuto ako by s nimi neobalenymi niekto hraval.. a na tychto velmi jednoducho poznas ze je to fejt, staci pozriet na datum. na fejku je vlavo dole pod cislom karty, na originaloch je datum na okraji uplne dole v strede.
EDIT: Už som našiel na aliexpresse celú kolekciu za 3€.
To s dátumom som si ani nevšimol. Dobrý tip.
Je to vidieť, aj keď dáš viacero kariet spolu.lukas9206 napísal: 20 máj 2026, 22:19 To nie, ale ak máš "ostrý" zrak tak to možeš vidieť aj bez trhania![]()
Autoeditácia príspevku po 15 hod 15 min 42 sek:
Dnes vychádza nová edícia z Mega Evolution: CHAOS RISING. Takže ideálny čas na nákup balíčkov za úvodnú cenu.
https://tcg.pokemon.com/en-us/galleries ... ng/#seeall
Nooo, niečo mi popadalo.
Ak by niekomu padol ten SIR clefairy, rád vymením. 
Autoeditácia príspevku po 1 deň 21 hod 9 min 34 sek:
Som dnes videl video, ako nejaká pič., teda scalperka kúpila v kauflande tie pokemonske karty za 2400€ a rovno to v kaufland igelitkách zaniesla do pokeobchodu, kde to od nej kúpili za 21,50€ kus...čiže profit mala 1040€. A potom že prečo sa ostatným neušlo...
Autoeditácia príspevku po 1 deň 21 hod 9 min 34 sek:
Som dnes videl video, ako nejaká pič., teda scalperka kúpila v kauflande tie pokemonske karty za 2400€ a rovno to v kaufland igelitkách zaniesla do pokeobchodu, kde to od nej kúpili za 21,50€ kus...čiže profit mala 1040€. A potom že prečo sa ostatným neušlo...