Konšpirácie naše každodenné

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Konšpirácie naše každodenné

Príspevok od používateľa hughito »

Laster:
Tomuto vôbec nerozumiem. Keby, že ich je menej tak to x neprežije? A čím viac detí, ľudí v rodine tým je aj väčšia spotreba potravín a vody, menej peňazí, tak nerozumiem ako to rodine môže pomôcť k prežitiu.
Nie. To, že ich je viac, nemusí nutne znamenať, že o toľko viac zjedia/minú. Ale znamená to určite to, že o toľko viac zarobia/vyprodukujú prácou.

Ako som spomenul - veľký počet detí je znakom každej sociálne slabej skupiny ľudí, jedno akého etnika v akej dobe. Takisto to nemožno zvaliť na to, že to robia schválne, lebo vedia, že dostanú (od štátu, humanitárna pomoc) - v istých prípadoch to tak môže byť, viď niektoré slovenské cigánske rodiny, ale určite to tak nefungovalo napr. v antickom Ríme pri proles alebo to tak určite nefungovalo pri rodine mojej prababky, ktorá mala sedem súrodencov.

TH:
Videl si niekedy africkeho cernocha? Rozpraval si sa s nim? Vies co je to zac? Predpokladam, ze nie. Ja som tu moznost mal, a hovorim ti, ze oni su este sprostejsi nez cigani.
Záver hodný Nobelovky. :D
Netreba zabudat na to, ze potravinova pomoc nebola vytvorena na to aby pomahala, ale na to aby podmanovala a tak s k nej treba aj stavat a cudujem sa, ze vy moralizatori s takouto imperialistickou hlupostou suhlasite.
V tomto si trafil klinec po hlavičke, preto som písal, že nie som za pomoc v takom zmysle, v akom sa to dnes praktizuje.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa IvanSk »

TommyHot napísal:Ja dufam, ze utok na Iran rozputa svetovu vojnu.. Ludstvo to potrebuje ako sol, aby sa ocistilo od kadejakeho bordelu. Mozno by nebolo na skodu, keby po takejto vojne ostane na planete len par tisic ludi a zacne sa odznova. Nech to znie akokolvek bizarne, ine vychodisko z tejto situacie nevidim.
ehm ehm nuž o tom černochovi a jeho IQ som v tvojom prípade pomlčal. Totižto by sa ti nemuselo vôbec páčiť keby ťa v rámci tvojho programu za odstránenie zbytočného ľudského smetia z planéty nejaký černoch mučil a potom ti podrezal gágor, to by si asi nebol taký nadšený ti garantujem.
Veľa ľudí vypúšta také kraviny z huby, ktoré ich budú o chvíľu veľmi ale veľmi mrzieť.

Východisko zo situácie je vojna a vraždenie, nuž možno pre sociopata a psychopata! Alebo hlupáka ktorý nikdy nevidel a nezažil skutočné násilie a nevidel vraždu. Problémy vôbec nie sú také vypuklé ako ich niekto zveličuje. Bohužiaľ dnes je mnoho idiotov nakazených teóriu malthuziánskej katastrofy, dokonca ani nevedia čo to je ale myšlienky toho prezentujú celkom presne. Nebojte sa vaše východiská už dávno boli vynájdené inými sociopatmi. Inak načo vojny? Vypustime z väzení masových vrahov tí sa o zmenšenie populácie postarajú sami alebo vypustime smrtiace vírusy či bojové plyny napr. pľuzgierotvorné, garantujem ti, že sa budeš zabávať keď sa to na teba prilepí a prenikne cez kožu, tieto plyny a vírusy budú efektívnejšie ako vojna. Nervovo paralaytické látky sú tiež pekné, vypustíš celý svoj náklad, povraciaš sa, urobíš si mláčku, svaly sa ti začnú nekontrolovatelne sťahovať a uvoľnovať - skrátka pohodička a čas na zapálenie cigaretky.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

No schvalne pocuvam tvoje riesenia? Ci mas pocit, ze je na Zemi vsetko v poriadku a ak aj nie je, tak problemy ludstva sa daju riesit s kyticou v ruke? Sa poobzeraj okolo seba
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Koľko vojen ste už zažili, že si pýtate ďalšiu? Idioti.
napalm
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa napalm »

No zbytocne vam budem pisat aka je vojna zla. Ked ju tak chcete, asi by ste ju mali zazit. Mali by vas vpustit do ciganskej osady (ked sa to podla vas da porovnavat s chudobnymi ludmi v Afrike), dat vam riadny arzenal aby ste mohli kalit do nepricetna.

AK VAS TO BUDE BAVIT a NEPOSTIHNE VAS TO tak to je uz osobitna diagnoza.Treba to riesit u psychologa prip. psychiatra.

Ludia chcu vojnu :shock: stari rodicia by zaplakali aku hlupac vychovali :smt098
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ludia chcu vojnu, ak uz nevedia, ako by sa dali aktualne problemy vyriesit
Billy
Star
Star

Príspevok od používateľa Billy »

Vojnu moze chciet iba clovek, ktory ziadnu nezazil a nevie, ake nasledky moze priniest...
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

nemyslim si ze tu niekto vojnu CHCE
ja som napriklad len tvrdil ze ludstvo ma vo svojej povahe konflikty, a zatial z historie vieme ze aj ked boli konflikty zle, vzdy po nich sa ludstvo posunulo vyrazne vpred (alebo mi niekto chce povedat ze za poslednych 20 rokov sme zazili nejaky porovnatelny skok ako v rokoch 1950-70 s ohladom na dobu?)
napalm
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

vendo napísal:nemyslim si ze tu niekto vojnu CHCE
ja som napriklad len tvrdil ze ludstvo ma vo svojej povahe konflikty, a zatial z historie vieme ze aj ked boli konflikty zle, vzdy po nich sa ludstvo posunulo vyrazne vpred (alebo mi niekto chce povedat ze za poslednych 20 rokov sme zazili nejaky porovnatelny skok ako v rokoch 1950-70 s ohladom na dobu?)
Treba sa spytat aj otazku? Bol ten pokrok na nieco dobry?

To ze kazdy cumi do mobilu alebo do PC cely den (FB a tak) a ze mame kur*a krasne drahe auta na ktorych jazdime za 1.6e, ze kazda druha firma ryzuje imaginarne peniaze za sluzby a tovary, ktore su uplne zbytocne?

Ze sme sucastou EU, ktora je uplne na nic a sposperuje z nej mozno 5% ludi a aj to je vela?

Feeeeeeeeest pokrok
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matoa »

inak k tomu pokroku mi napadlo, že som nedávno čítal článok o tom, že v podstate sme dosť pozadu :D možno je to trocha bokom od toho čo tu píšete, ale nikoho to môže zaujímať..

http://www.czechfreepress.cz/blogy/zije ... dobou.html
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

napalm napísal:
Treba sa spytat aj otazku? Bol ten pokrok na nieco dobry?

To ze kazdy cumi do mobilu alebo do PC cely den (FB a tak) a ze mame kur*a krasne drahe auta na ktorych jazdime za 1.6e, ze kazda druha firma ryzuje imaginarne peniaze za sluzby a tovary, ktore su uplne zbytocne?

Ze sme sucastou EU, ktora je uplne na nic a sposperuje z nej mozno 5% ludi a aj to je vela?

Feeeeeeeeest pokrok
si retardovany? ak povazujes pocitac dostupny pre kazdeho a nanom FB za pokrok, tak asi ano

aby som ti to ako retardovanemu vysvetlil "polopate"
ked je vojna, nikto nevysedava, nikto nemarni cas, neriesia sa ko*ot ako ukradnut peniaze pri stavbe dialnice atd atd, proste sa robi, buduje, vynalieza
dnesna choroba ludstva je prave to ze nikto nic nerobi, ludia cakaju co im kto da, aby mohli dalej sediet na riti
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Nebolo to až tak odveci - istí pravičiari sa tu ideologicky oháňali tézou o pokroku, ktorý vraj kapitalizmus najviac podporuje. Keď som sa však pýtal na výsledky toho pokroku a nejaké ďalšie perspektívne smerovanie, už nebolo čo dodať. Celkový smer našej západnej civilizácie má podľa mňa ďaleko od pokroku, ak to chápeme globálne. Samozrejme, robia sa aj super veci, skôr v zmysle vedy, ale v zmysle pokroku ako človeka a jeho aktivít, to je skôr degresia.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Chciet vojnu a vnimat vojnu zo sirisej a objektiívnejsej perpsekvtivy ako nevyhnutnu sucast samotnej ludskej existencie je dost rozdiel.

Kto sa dokaze odosobnit od subjektivnej sentimenatality a zachova si chladnu racionalitu pochopi ze uzivatel TommyHot me v nieocom pravdu.

Komplexnejsie a fylozofickejsie vysvetlenie podstaty vojny v tomto videu
slay
Addict
Addict

Možno by bolo na čase v rámci toho pokroku aby ľudia prestali vnímať vojnu "ako nevyhnutnu sucast samotnej ludskej existencie". Lebo to už pomaly 70 rokov nie je pravda. Už sa dávno nekántrime šípmi a mečmi, tak by aj ľudia mali prestať rozmýšľať ako v stredoveku.

Ty kali si človek starých ľudových právd a strašne rád sa na tom vezieš, ale čoskoro tu bude rok 2013 a sto rokov staré názory patria do roku 1913. V rámci toho ako svet vyzeral posledných 5000 rokov sa dnes nevymyká nijako svojmu štandardu z hľadiska "zdravia" ľudskej spoločnosti. Totálna vojna je v súčasnom svete absolútne kontraproduktívny element a aj preto sme ju tu od druhej svetovej nemali. Namiesto nej tu máme lokálne konvečné malé vojny. Jediným nepriateľom v tomto smere je fundamentalizmus a je jedno či kresťanský, moslimský alebo židovský.

Ale 21. storočie bude hrobom všetkých fundamentalistov. Prosto prestanú existovať. Pokrok ich pošle na smetisko dejín. To čo vidíme dnes aj v spojení s karikatúrami mohameda, je začiatok agónie náboženského fundamentalizmu. To čo vidíme dnes je rovnako začiatok agónie nacionalizmu. 80% myšlienok, ktoré sa aj tu prezentujú na fóre už vidí svetlo na konci tunela. Je to síce len moje proroctvo, ale myslím, že sme ešte všetci vo veku, že nás do staroby zastihne aspoň jeho čiastočné naplnenie.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

V ramci pokorku ludia neprestanu vnimat vojnu ako sucast ich existencie lebo za jedno ziaden pokrok neprichadza (materialisticky pokrok nestaci) a za druhe nejde tu o vnimanie vojny z pohladu ludi ale skor o vnimanie ludi samotnych, o ich prirodzenej povahe, ako vendo poznamenal nature, agresie zakoreneje v kazdom znas.

Takze moje ludove pravdy sa neviazu ani na cas ani na priestor (tazko ich nazvat starymi a aj ludovymi, skor pravdami) to moze napisat iba ten kto tomu nechape, lebo v skutocnosti sa viazu len a len na cloveka.
napalm
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

vendo napísal: si retardovany? ak povazujes pocitac dostupny pre kazdeho a nanom FB za pokrok, tak asi ano

aby som ti to ako retardovanemu vysvetlil "polopate"
ked je vojna, nikto nevysedava, nikto nemarni cas, neriesia sa ko*ot ako ukradnut peniaze pri stavbe dialnice atd atd, proste sa robi, buduje, vynalieza
dnesna choroba ludstva je prave to ze nikto nic nerobi, ludia cakaju co im kto da, aby mohli dalej sediet na riti
To akoze komu pises? Si to asi v zivote nikomu nepovedal tak to pises tu na fore ako nejaky praskac.

:smt033 hulis ze? ty fetak

POKROK sa da samozrejme vnimat vo viacerych podobach a to ze ma niekto PC so zapnutym FB sa nedalo nijak inak pochopit len ako dosledok pokroku (jedneho z mnohych), a tie dosledky su NEGATIVNE.....to som tym chcel povedat (uz ked tak POLOPATE RETARDOVANEMU)
slay
Addict
Addict

kali520 napísal:V ramci pokorku ludia neprestanu vnimat vojnu ako sucast ich existencie lebo za jedno ziaden pokrok neprichadza (materialisticky pokrok nestaci) a za druhe nejde tu o vnimanie vojny z pohladu ludi ale skor o vnimanie ludi samotnych, o ich prirodzenej povahe, ako vendo poznamenal nature, agresie zakoreneje v kazdom znas.

Takze moje ludove pravdy sa neviazu ani na cas ani na priestor (tazko ich nazvat starymi a aj ludovymi, skor pravdami) to moze napisat iba ten kto tomu nechape, lebo v skutocnosti sa viazu len a len na cloveka.
Povaha človeka nemá v skutočnosti nič spoločné s rozhodnutím zaplaviť zem radioaktívnym spadom, alebo rozšíriť smrteľné vírusy - v čo by určite vyústila totálna vojna. Povaha človeka sa odzrkadľuje akurát tak v náladách a názoroch stáda tu na fóre, lebo vy nemáte žiadnu zodpovednosť a ani žiadnu moc. Vy si tu môžete hovoriť hocičo, lebo to nemá žiadnu váhu.

Ja ti hovorím, že žiadna nukleárna zbraň ani biologická zbraň takej ničivej úrovne nebude už nikdy použitá vo vojne západného sveta. Je to racionalita teórie hier. Môže byť použitá jedine v rámci terorizmu. Je to rovnováha síl, ktorá už počas studenej vojny prekonala bod spoza, ktorého niet návratu.

Tieto drísty o povahe človeka, sú síce pekné, áno človek je taký, bla bla bla.. ja s tým súhlasím, ale praktický význam to nemá, to je vyslovene prázdne mlátenie slamy rádobyintelektuálikov. To je jeden veľký blaf, vidieť to môžeš na divadle s iránom a na reakcie verejnosti.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

http://dolezite.sk/Studie_Krysy_krmene_ ... z270n1sNqc

Neviem, či to dávam do správnej témy, no kedysi sa tvrdilo (a asi ešte aj stále tvrdí), že geneticky modifikované potraviny sú úplne super a majú len výhody. Možno to nebude celkom tak.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ako vcelar som davno cital clanky o velmi nepriaznivych ucinkoch tychto plodin (ich pelu nektaru) na vcelstva, to ze urcite niesu az take dobre pre cloveka mi bolo viac menej hned jasne

+ sposob akym sa pestuju (pesticidy su oproti tomu co oni pouzivaju detsky sirup) doporucujem par clankov o firme monsanto
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

Je to smutne ale je to tak. Nedávno som ale v jednom dokumente počul názor istého pána (myslím že pracoval pre Nestle...) že za 15 rokov čo sa tieto potraviny predávaju v USA bolo všetko ok.. Hold prachy sú prachy.
Napísať odpoveď