Nie. To, že ich je viac, nemusí nutne znamenať, že o toľko viac zjedia/minú. Ale znamená to určite to, že o toľko viac zarobia/vyprodukujú prácou.Tomuto vôbec nerozumiem. Keby, že ich je menej tak to x neprežije? A čím viac detí, ľudí v rodine tým je aj väčšia spotreba potravín a vody, menej peňazí, tak nerozumiem ako to rodine môže pomôcť k prežitiu.
Ako som spomenul - veľký počet detí je znakom každej sociálne slabej skupiny ľudí, jedno akého etnika v akej dobe. Takisto to nemožno zvaliť na to, že to robia schválne, lebo vedia, že dostanú (od štátu, humanitárna pomoc) - v istých prípadoch to tak môže byť, viď niektoré slovenské cigánske rodiny, ale určite to tak nefungovalo napr. v antickom Ríme pri proles alebo to tak určite nefungovalo pri rodine mojej prababky, ktorá mala sedem súrodencov.
TH:
Záver hodný Nobelovky.Videl si niekedy africkeho cernocha? Rozpraval si sa s nim? Vies co je to zac? Predpokladam, ze nie. Ja som tu moznost mal, a hovorim ti, ze oni su este sprostejsi nez cigani.
V tomto si trafil klinec po hlavičke, preto som písal, že nie som za pomoc v takom zmysle, v akom sa to dnes praktizuje.Netreba zabudat na to, ze potravinova pomoc nebola vytvorena na to aby pomahala, ale na to aby podmanovala a tak s k nej treba aj stavat a cudujem sa, ze vy moralizatori s takouto imperialistickou hlupostou suhlasite.