Osviencim...Pravda?...Mytus?. Vas nazor
-
RBG
Medium Expert
Re: Osviencim...Pravda?...Mytus?. Vas nazor
Zaujímavé že slobodou sa bránia hlavne tí, čo sú za extrémizmus 
Čo je to extrémizmus ?
hughito napísal:Samozrejme, že by sme nemali. O podporovaní som nič nepísal.
Ty zjavne nechápeš čo predstavujú slová sloboda slova a takisto nechápeš, čo sa skrýva pod pojmom anarchia. Neviem ako ty, ale ja si pod termínmi sloboda slova a sloboda nepredstavujem to, že niekto môže byť perzekvovaný zákonom, resp. štátnou mocou za svoj názor.
Tak si si to asi práve vymyslel a trepeš pi******iny. Fakt nemám rád, keď si niekto svoje osobné názory povyšuje automaticky na pravdu a ešte tým aj krmí ostatných. Sloboda slova od kedy vznikla bola vždy okliešťovaná zákonom. Je to logické, je to nutné, ale ty si utopista od výroby a rozmýšľaš stále ako v rozprávke o spravodlivom kráľovi a zlej čarodejnici.
Pôvodne som chcel posunúť pdf, jednej knihy, ale asi by to tu zmazali a najmä od megauploadu už sú niektoré linky na dobro mrtvé. Ale zjavne stačí aj slovenské trápne wiki:
http://sk.wikipedia.org/wiki/Sloboda_slova
To je samo o sebe dosť odporujúce si, nemyslíš ? Ak zákonom určím, že isté veci nemožno hovoriť, tak už to nie je sloboda slova, je to len proklamovaná sloboda slova. Neviem čo je na tom logické (?) a nutné (Sloboda slova od kedy vznikla bola vždy okliešťovaná zákonom.
V Amerike sú nacisti povolení a je to len banda zúfalcov, ktorí sú na smiech. V Európe to tak nie je a máme tu nebezpečné nacistické skupiny, ktoré majú na svedomí aj reálne obete. Samozrejme, to nezáleží len od toho, či sú povolení alebo nie, ale práve ich potláčenie zhora vytvára to, že tieto skupiny pôsobia sofistikovanejšie, vytvárajú nové formulky, ktoré sú akceptovanejšie pre širšiu skupinu ľudí a tým sú nebezpečnejší. V Amerike aspoň vieš, s kým máš česť a čo za debila si obliekol uniformu SS.
Toto všetko však tebe uniká a nemáš o tom ani páru, lebo o tom vieš len veľmi málo, ak vôbec. Dokázal si sa tu ohnať len trápnou wikipédiou a dokonca - ako pozerám, tak pozerám - aj to, čo sa tam píše, sa nijak nevylučuje s tým, čo som napísal. Respektíve som za tento prístup:
Kód: Vybrať všetko
Akceptácia voľného trhu ideí, kde musí byť každý názor vypočutý bez ochrany z dôvodu prípadnej emocionálnej ujmy z prezentovaného názoru. Vychádza z predpokladu, že slobodná spoločnosť nesmie postihovať abstraktné vyjadrovanie názorov.Kód: Vybrať všetko
sloboda prejavu je prostredníctvom zákonov štátu regulovaná a okliešťovaná s ohľadom na možný negatívny dopad „škodlivých“ názorov. V tomto prípade štát rozhoduje o tom, ktoré názory sú škodlivé a zlé a tie zakazuje vysloviť. Limituje slobodu prejavu z dôvodu ochrany práv iných ľudí.Nevraviac o tom, že žiadny formálny zákaz aj tak nezabráni tomu, aby tak človek vykonal, ak chce. Zákazom čohokoľvek sa nedosiahne to, že sa to eliminuje - viď aj zákaz drôg a potom, funguje to skôr naopak, resp. to je jedno a neexistujú výrazné rozdiely.
Zjednodušene - ak by sa teraz na Slovensku povolila propagácia nacizmu, nacistov nepribudne.
Pozri ja som ti nepísal o tom, čo si JA myslím, alebo čo by som JA chcel. Reagoval som, lebo keď na Slovensku hovoríme o slobode slova, tak predpokladám, že hovoríme o slobode slova, ktorá je u nás definovaná. Avšak ty hovoríš o nejakej slobode slova, ktorá je u teba v predstavách. Potom sa samozrejme nemôžeme dorozumieť.
Teda ja akceptujem tvoje výhrady, ale predložil som ti to čomu dnešná spoločnosť hovorí "sloboda slova". Že to nenapĺňa tvoje utopistické predstavy to je mi jasné, práve preto som ti to tu dal. Moje predstavy to tiež, nenapĺňa, ale rozumiem prečo je taký stav aký je.
Teda ja akceptujem tvoje výhrady, ale predložil som ti to čomu dnešná spoločnosť hovorí "sloboda slova". Že to nenapĺňa tvoje utopistické predstavy to je mi jasné, práve preto som ti to tu dal. Moje predstavy to tiež, nenapĺňa, ale rozumiem prečo je taký stav aký je.
Tak ak to berieš takto, tak jasné. Ja tu vyjadrujem svoj názor na túto slobodu slova, samozrejme viem, aké sú v tejto oblasti stanovené zákony u nás.
-
napalm
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
Podla mna nemozeme o takomto cine ani pochybovat. Proste knihy a rozne publikacie, ktore pisu nejake chore natury su vacsinou len ich osobny nazor....taketo knihy citat je uplna strata casu. Rozumneho cloveka ani nemozu zaujimat nejake zvasty a kvazi dokazy ze holocaust neexistoval. A proste donekonecna rozoberat nejake detaily - ci su pravdive alebo nie je zbytocne. Su dokazy ze sa to stalo - dokazy vsetkeho druhu no opak dokazuju iba individua, ktore chcu na seba upozornit.
Takychto ludi by som pekne zavrel do tabora nech si vyskusaju......kazdu pol hodinu obliat studenou vodou, kopnut do vajec a vyslahat obuskom a dookola.
Pre mna v tejto teme stoji len jedna otazka:
Ako mohol Hitler ovplynit tak vela ludi aby robil itake zverstva?
Myslim, ze zla situacia v Nemencku sposobena Zidmi? Z toho vznikla taka nenavist? Neviem si predstavit zeby som bol vtedy ja Nemec....urcite by som taky nebol....tak preco oni ano?
Takychto ludi by som pekne zavrel do tabora nech si vyskusaju......kazdu pol hodinu obliat studenou vodou, kopnut do vajec a vyslahat obuskom a dookola.
Pre mna v tejto teme stoji len jedna otazka:
Ako mohol Hitler ovplynit tak vela ludi aby robil itake zverstva?
Myslim, ze zla situacia v Nemencku sposobena Zidmi? Z toho vznikla taka nenavist? Neviem si predstavit zeby som bol vtedy ja Nemec....urcite by som taky nebol....tak preco oni ano?
na toto sa v podstate neda odpovedat tak aby si aj pravdu prijal ako spravnu odpoved tak to skusim uviest na priklade...
to co ty dnes povazujes za normalne a spravne sa povazovalo vtedy...
ak si nebol aktivne zapojeny v diani okolo vyhladzovania ludi, tak si bol nepriami ucastnik cize si to ignoroval... ako napriklad my dnes ignorujeme hladomor v afrike, nasilne vrazdy a popravy v komunistickych krajinach a inych totalitnych rezimoch...
povies si ved teba do toho nic a jeden clovek nic nezmeni... a o tom to je
pochopit a vzit sa do vojny dokaze clovek len vtedy ked ju zazije... to mi potvrdil doteraz kazdy veteran s ktorym som sa rozpraval a aj kazdy aktivny vojak ktory bol alebo je na misii...
doba, narozy, myslienky to vsetko sa meni...
a skus si polozit jednu otazku... co by sa stalo ak by si za vrazdu nemohol byt nikdy potrestany... a teraz si zober 6 miliard ludi a kolki z nich by odpovedali - urcite by som zabil aby som si to vyskusal aky je to pocit... a mas na svete obrovsky problem... a presne toto sa dialo v case vojny
to co ty dnes povazujes za normalne a spravne sa povazovalo vtedy...
ak si nebol aktivne zapojeny v diani okolo vyhladzovania ludi, tak si bol nepriami ucastnik cize si to ignoroval... ako napriklad my dnes ignorujeme hladomor v afrike, nasilne vrazdy a popravy v komunistickych krajinach a inych totalitnych rezimoch...
povies si ved teba do toho nic a jeden clovek nic nezmeni... a o tom to je
pochopit a vzit sa do vojny dokaze clovek len vtedy ked ju zazije... to mi potvrdil doteraz kazdy veteran s ktorym som sa rozpraval a aj kazdy aktivny vojak ktory bol alebo je na misii...
doba, narozy, myslienky to vsetko sa meni...
a skus si polozit jednu otazku... co by sa stalo ak by si za vrazdu nemohol byt nikdy potrestany... a teraz si zober 6 miliard ludi a kolki z nich by odpovedali - urcite by som zabil aby som si to vyskusal aky je to pocit... a mas na svete obrovsky problem... a presne toto sa dialo v case vojny
Veru, treba to vnímať z perspektívy tej doby.
Skús úplne zabudnúť na to, čo je teraz, čo vieš o svete, kto si. Predstav si, že si nejaký pracujúci človek, máš rodinu. Zrazu príde nejaká vojna, informácie, ktoré sa k tebe dostanú sú kusé, skôr reči dedinských babiek. Tvoja krajina, po štyroch rokoch bojov, na jednom fronte vyhrala a na druhom je stále na území nepriateľa. A zrazu vojnu prehráte. Čo sa stalo? Kto za to môže? Stratil si syna, kvôli čomu? Že generáli sa rozhodli kapitulovať?
Pridá sa kríza, nemáš ako nakŕmiť tých, ktorí ti ostali. Nemáš už ani prácu.
No a zrazu príde nejaký človek, ktorý má víziu. Povie ti ktorá skupina ľudí vrazila tvojmu národu dýka do chrbta a tým prehrala vašu vojnu. Ten človek ti dá prácu, dá ti peniaze, dá ti jedlo, dá ti istoty, dá ti dovolenky pri mori, dá ti dialnice... A stále viac ti vysvetľuje, že tá zlá skupina ľudí nie je zodpovedná len za prehratú vojnu, ale aj za kopec iných zlých vecí...
To sa na to budeš jednoducho pozerať inak, ako teraz, keď si v teple domova a vieš (aleo si skôr presvedčený o svojej pravde), čo sa ako dialo, kto je dobrý a kto zlý.
Skús úplne zabudnúť na to, čo je teraz, čo vieš o svete, kto si. Predstav si, že si nejaký pracujúci človek, máš rodinu. Zrazu príde nejaká vojna, informácie, ktoré sa k tebe dostanú sú kusé, skôr reči dedinských babiek. Tvoja krajina, po štyroch rokoch bojov, na jednom fronte vyhrala a na druhom je stále na území nepriateľa. A zrazu vojnu prehráte. Čo sa stalo? Kto za to môže? Stratil si syna, kvôli čomu? Že generáli sa rozhodli kapitulovať?
Pridá sa kríza, nemáš ako nakŕmiť tých, ktorí ti ostali. Nemáš už ani prácu.
No a zrazu príde nejaký človek, ktorý má víziu. Povie ti ktorá skupina ľudí vrazila tvojmu národu dýka do chrbta a tým prehrala vašu vojnu. Ten človek ti dá prácu, dá ti peniaze, dá ti jedlo, dá ti istoty, dá ti dovolenky pri mori, dá ti dialnice... A stále viac ti vysvetľuje, že tá zlá skupina ľudí nie je zodpovedná len za prehratú vojnu, ale aj za kopec iných zlých vecí...
To sa na to budeš jednoducho pozerať inak, ako teraz, keď si v teple domova a vieš (aleo si skôr presvedčený o svojej pravde), čo sa ako dialo, kto je dobrý a kto zlý.
-
Waagbistritz69
King
Vtáčkovia, siroty a blázni na rádiu Viva
neviem kto: o svoje myšlienkové pochody sa môžeš okrem toho k- bez komentára podeliť aj tu
neviem kto: o svoje myšlienkové pochody sa môžeš okrem toho k- bez komentára podeliť aj tu
-
napalm
Light Expert
Na extremene zle veci tohto druhu sa neda brat z viacerych uhlov pohladu. Nemozeme sa pytat co by bolo keby bolo keby. Nemozeme si predstavovat ako sa mali chudacikovia nacisti zle. Nic ich neospravedlnuje za ich ciny a motivaciu.
A uz rozdelovat Zidov, ktory beru utrpenie iba na seba (teda ostatnych Zidov) alebo aj na Slovanov a inych je uplne zbytocne....to su zasa extremisticke individualne nazory, ktore niekto podporil vydanim knihy - ktora je hodna na podkurku do krbu.
A uz rozdelovat Zidov, ktory beru utrpenie iba na seba (teda ostatnych Zidov) alebo aj na Slovanov a inych je uplne zbytocne....to su zasa extremisticke individualne nazory, ktore niekto podporil vydanim knihy - ktora je hodna na podkurku do krbu.
Neviem, či si ma správne pochopil. Nepýtam sa na hypotetické "keby", nehovorím, že sa mali nacisti zle, ani nikoho neospravedlňujem. Ide o to pochopiť prečo sa niečo dialo. A na to, aby sme to pochopili, je nutné vnímať danú dobu, nie pozerať sa na to zo súčasnosti.
on asi reagoval na moje co by bolo keby - no nepochopil ze to mal byt priklad vzitia sa do danej situacie ktora bola tak rozdielna ked boli nacisti pri moci ze sa ju neda chapat v ponimani dnesnej situacie...
aj ked treba dodat ze to tak nejako smeruje rovnako... aspon zatial - bohuzial
aj ked treba dodat ze to tak nejako smeruje rovnako... aspon zatial - bohuzial
Budoucnost nesmí patřit těm, kdo pomlouvají proroka islámu. Aby však ti, kdo odsuzují tyto pomluvy byli bráni vážně, musí rovněž odsoudit nenávist, kterou vidíme při znesvěcování obrázků s Ježíšem Kristem, ničení kostelů, nebo popírání holokaustu.
Z prejavu prezidenta Obamu
Tak z holokaustu je predsa len nabozenstvo.
Z prejavu prezidenta Obamu
Tak z holokaustu je predsa len nabozenstvo.
Určite si ten prejav sám písal. Obama možno ani nevie čo je holokaust.
presne tak... je to len nechutna predvolebna komercna reklama na babku do bieleho domu nic viac... to by som nebral nieleze vazne ale ani ako nevydareny pokus na ziskanie viac hlasov "vseobecne vzdelanych" americanov...
pravdu povediac ja som toto cakal ovela skor, tato sprava ma vobec neprekvapuje...
to ze si zidia vydobyju peidestal sa dalo cakat
no v skutocnosti by som chcel vidiet tych zidov co ziju pod hranicou chudoby a ak taki su, ci prave ti dostanu tu pomoc ktora je prislubena, aby to zas nezostalo vsetko v satelitnom state usa a teda v izraeli...
v podstate v tom nevidim nic zle, prezivsi si urcite odskodnenie zasluzia, ale to potom aj vyvrazdenie indov v indii anglickym imperiom, aj armeni za genocidu spachanu po prvej sv. vojne turkami, alzircanov v alzirsku od francuzov a takto by som sa mohol vrtet dorana...
len tak zbezne ked hodite do kalkulacky 772mil / 56k tak vam to pride 13.7k na hlavu, ak zoberieme poplatky a nejake tie straty je to cca 10k evri na hlavu...
osobne si myslim ze tam bude obrovsky tunel do statu izrael a peniaze poputuju na dobru vec - zbrane
nie som nacista ani nesympatizujem, ale cudujem sa nemcom ze este pristupuju na taktuto politicku hru... vojnove reparacie maju zahrnute tieto veci
a ak sa najdu ludia co si tym presli a potrebuju pomoc, mali zriadit specialny urad a pripady posudzovat jednotlivo, 56k pripadov z ktorych polovicka je imho bohapusta loz ze ziju pod hranicou chudoby by im nezabrala viac ako rok a urcite by nieleze usetrili ale dali peniaze na spravne miesto...
to ze si zidia vydobyju peidestal sa dalo cakat
no v skutocnosti by som chcel vidiet tych zidov co ziju pod hranicou chudoby a ak taki su, ci prave ti dostanu tu pomoc ktora je prislubena, aby to zas nezostalo vsetko v satelitnom state usa a teda v izraeli...
v podstate v tom nevidim nic zle, prezivsi si urcite odskodnenie zasluzia, ale to potom aj vyvrazdenie indov v indii anglickym imperiom, aj armeni za genocidu spachanu po prvej sv. vojne turkami, alzircanov v alzirsku od francuzov a takto by som sa mohol vrtet dorana...
len tak zbezne ked hodite do kalkulacky 772mil / 56k tak vam to pride 13.7k na hlavu, ak zoberieme poplatky a nejake tie straty je to cca 10k evri na hlavu...
osobne si myslim ze tam bude obrovsky tunel do statu izrael a peniaze poputuju na dobru vec - zbrane
nie som nacista ani nesympatizujem, ale cudujem sa nemcom ze este pristupuju na taktuto politicku hru... vojnove reparacie maju zahrnute tieto veci
a ak sa najdu ludia co si tym presli a potrebuju pomoc, mali zriadit specialny urad a pripady posudzovat jednotlivo, 56k pripadov z ktorych polovicka je imho bohapusta loz ze ziju pod hranicou chudoby by im nezabrala viac ako rok a urcite by nieleze usetrili ale dali peniaze na spravne miesto...
http://www.ebaumsworld.com/video/watch/82904253/

- Nazis gassed Jews, this I know
for my telly tells me so
if you question what Wiesel writes
you're a bad anti-semite
yes Nazis gassed Jews
Nazis, they gassed Jews
yes Nazis gassed Jews
Claude Lanzmann tells me so
solid proof comes from Wannsee
though no talk of killing, see