Zákon o cestnej premávke
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zákon o cestnej premávke
...v ostrej premávke ma zaujímam JA...a moje značky...
-
RATZINGER666
Darca
ja som s Grimom, po ostatnych znackach samozrejme nemam co pozerat...
Moje a modré bez debaty, sme na hlavnej. Žlté a zelené vozidlo sú na rovnocenných cestách (obe vedľajšie) tak sa riadia pravidlom pravej ruky. Aspoň to podľa ich značiek predpokladám, mätúce je to, že je to križovatka mimo obce a teda nemáme klasickú značku hlavná cesta:
""Značku č. P5 alebo č. P6 možno použiť na úpravu prednosti v jazde len mimo obce. Ak je na úpravu prednosti v jazde cez križovatku použitá značka č. P5 alebo č. P6 musí byť na vedľajšej ceste umiestnená značka č. P1 alebo č. P2.""
no... to mi nejako podľa toho obrázka nevychádza
... a čo keby som išiel JA rovno, aj MODRÉ rovno? Podobný prípad.
//MICHALOVCE: Taká križovatka je pri knižnici. Ak idete smerom od nemocnice, treba dať prednosť vozidlám vpravo idúcim z parkoviska (nie je to miesto mimo cesty, keďže sa jedná o verejné parkovisko). Aj keď, je to pol na pol, nie každý tam tú prednosť dá.
""Značku č. P5 alebo č. P6 možno použiť na úpravu prednosti v jazde len mimo obce. Ak je na úpravu prednosti v jazde cez križovatku použitá značka č. P5 alebo č. P6 musí byť na vedľajšej ceste umiestnená značka č. P1 alebo č. P2.""
no... to mi nejako podľa toho obrázka nevychádza
... a čo keby som išiel JA rovno, aj MODRÉ rovno? Podobný prípad.
//MICHALOVCE: Taká križovatka je pri knižnici. Ak idete smerom od nemocnice, treba dať prednosť vozidlám vpravo idúcim z parkoviska (nie je to miesto mimo cesty, keďže sa jedná o verejné parkovisko). Aj keď, je to pol na pol, nie každý tam tú prednosť dá.
keby si isiel ty aj modre rovno, tak davas modremu prednost ako protiiducemu vozidlu...
inak mne to pride uplne jednoznacna krizovatka..velmi nechapem co sa tu riesi? ked si uz ten vodicak len "rozsirujes" nemal by si s nou predsa mat problem
myliaci je ten obrazok len, ta znacka pri buse nevyzera ako znacka prednost, ale to bude chyba obrazka...riadil by som sa tou znackou podla ktorej je tvar krizovatky uuuplne jasny..
inak mne to pride uplne jednoznacna krizovatka..velmi nechapem co sa tu riesi? ked si uz ten vodicak len "rozsirujes" nemal by si s nou predsa mat problem
myliaci je ten obrazok len, ta znacka pri buse nevyzera ako znacka prednost, ale to bude chyba obrazka...riadil by som sa tou znackou podla ktorej je tvar krizovatky uuuplne jasny..
-
marek carey
Medium Star
Keby ides ty rovno davas prednost vozidlu sprava - modremu. Cize pojde modre, ty, zlte a autobus.Jakub140 napísal: ... a čo keby som išiel JA rovno, aj MODRÉ rovno? Podobný prípad.
Hojko: ja som to práve skúšal. Tam mi to však ako správne vždy hodí poradie čo som už písal.
Ale už som sa na šťastie dopátral kde bola chyba. Ja sa s tým trápim a na koniec v tom mali bordel na portáli otestuj sa. Chyba bola v tom, že zelené auto (autobus) mal mať tiež značku daj prednosť v jazde! Vyhľadal som si ten test na 3 iných stránkach a všade bol ten obrázok správne. Len tu bol ten trojuholník obrátený. Inak je to test č.24.
//majko87: keď si nepochopil do teraz o čo išlo, tak si asi mimo. Ja s ňou problém nemám, chyba nebola na mojej strane a preto som chcel vedieť čo je zle. Príde mi to lepšie ako nad tým len tak hodiť rukou a myslieť si že si ten test nevyberiem (alebo sa mi taká situácia nikdy nestane).
Ale už som sa na šťastie dopátral kde bola chyba. Ja sa s tým trápim a na koniec v tom mali bordel na portáli otestuj sa. Chyba bola v tom, že zelené auto (autobus) mal mať tiež značku daj prednosť v jazde! Vyhľadal som si ten test na 3 iných stránkach a všade bol ten obrázok správne. Len tu bol ten trojuholník obrátený. Inak je to test č.24.
//majko87: keď si nepochopil do teraz o čo išlo, tak si asi mimo. Ja s ňou problém nemám, chyba nebola na mojej strane a preto som chcel vedieť čo je zle. Príde mi to lepšie ako nad tým len tak hodiť rukou a myslieť si že si ten test nevyberiem (alebo sa mi taká situácia nikdy nestane).
ja som pochopil o co ti islo, iba som napisal moj nazor ze je to urcite chyba obrazka a neriesil by som to...ale ked si stastnejsi
...lebo na 100% sa ti v zivote alebo v teste stane ze ti na krizovatke nebudu suhlasit znacky kto je na hlavnej a kto je na vedlajsej
//Header: vsak samozrejme som to s tymi percentami myslel ironicky, teda ze sa ti to na teste nestane aby bola taka chyba v obrazku...
...lebo na 100% sa ti v zivote alebo v teste stane ze ti na krizovatke nebudu suhlasit znacky kto je na hlavnej a kto je na vedlajsej
//Header: vsak samozrejme som to s tymi percentami myslel ironicky, teda ze sa ti to na teste nestane aby bola taka chyba v obrazku...
-
marek carey
Medium Star
Zlate pravidlo je, ze riesis co vidis, v teste vacsinou vidis iba znacky z tvojho pohladu, ostatne ta nemusi zaujimat, aj ked bolo jasne, ze pod zle otoenym trojuholnikom bude skutocny tvar krizovatke. A v zivote sa budes okolo seba divat, aj ked mas prednost v jazde, pud sebazachovy ti nedovoli ist niekam, kde by ta mal niekto ocividne sepalit. 
Križovatky sú lemované krížmi tých, ktorí mali prednosť 
majko87: už som robil testy 2x na ostro plus nespočetne veľa krát len skúšobne a ešte sa mi nestalo, že by som mal prehodené značky alebo by niečo nesedelo. Hovorím o testoch oficiálnych na papieri. Nie na pochybných portáloch. Tak percentá radšej vynechaj. Snáď si nemyslíš že robia v tých testoch chyby zámerne aby operatívne zistili ako sa kto vie vynájsť.
marek carey: práveže v teste by malo byť zlaté pravidlo riešim všetko, pretože otázky bývajú stavané aj tak, že musíš určiť poradie vozidiel ako prejdú križovatkou. Vtedy ti už nestačí pozerať sa len na značku ktorú má tvoje vozidlo. A myslím že aj v reálnom živote nemôžeš pozerať iba na to, čo máš ty. Begbeee to vystihol myslím dostatočne. Zo záhrobia ťažko niekomu vysvetliť, že som mal prednosť. Ale to vieš aj sám.
marek carey: práveže v teste by malo byť zlaté pravidlo riešim všetko, pretože otázky bývajú stavané aj tak, že musíš určiť poradie vozidiel ako prejdú križovatkou. Vtedy ti už nestačí pozerať sa len na značku ktorú má tvoje vozidlo. A myslím že aj v reálnom živote nemôžeš pozerať iba na to, čo máš ty. Begbeee to vystihol myslím dostatočne. Zo záhrobia ťažko niekomu vysvetliť, že som mal prednosť. Ale to vieš aj sám.
-
marek carey
Medium Star
Docitaj, co som napisal, hovorim, ze sa divas okolo seba na situaciu. Ale kazdu jednu testovu otazku na krizovatky vyriesis podla tvojich znaciek, ziadne ine nepotrebujes vidiet, aj poradia vozidiel, pretoze smerovky vidis, ako im nakreslili, alebo sa mylim? Minuly tyzden som si vsetky tie krizovatky testove presiel, a naozaj boli velmi jednoduche.Header napísal:majko87: už som robil testy 2x na ostro plus nespočetne veľa krát len skúšobne a ešte sa mi nestalo, že by som mal prehodené značky alebo by niečo nesedelo. Hovorím o testoch oficiálnych na papieri. Nie na pochybných portáloch. Tak percentá radšej vynechaj. Snáď si nemyslíš že robia v tých testoch chyby zámerne aby operatívne zistili ako sa kto vie vynájsť.
marek carey: práveže v teste by malo byť zlaté pravidlo riešim všetko, pretože otázky bývajú stavané aj tak, že musíš určiť poradie vozidiel ako prejdú križovatkou. Vtedy ti už nestačí pozerať sa len na značku ktorú má tvoje vozidlo. A myslím že aj v reálnom živote nemôžeš pozerať iba na to, čo máš ty. Begbeee to vystihol myslím dostatočne. Zo záhrobia ťažko niekomu vysvetliť, že som mal prednosť.
marek carey: budem si to musieť asi prebehnúť aj ja všetko, lebo sa mi nechce veriť, že si vystačíš iba zo smerovkami a tvojimi značkami. Hlavne tie križovatky kde sú aj električky, tam bez značky upravujúcej prednosť to nejde jednoducho.
//
Vozidlá prejdú cez križovatku v tomto poradí:
//
no čo, skúsiš ?marek carey napísal:Ale kazdu jednu testovu otazku na krizovatky vyriesis podla tvojich znaciek, ziadne ine nepotrebujes vidiet, aj poradia vozidiel, pretoze smerovky vidis, ako im nakreslili
Vozidlá prejdú cez križovatku v tomto poradí:
-
RATZINGER666
Darca
Header: urcite je to tak, ze si so smerovkami a svojimi znackami budes musiet vystacit 
-
marek carey
Medium Star
Tak, potom asi v tom mas este chaos, uvidis, ze ked na to prides je to jednoduche. Co sa tyka elektriciek, tie krizovatky vyzeraju zlozite, ale su jednoduche, elektricku riesis specialne, len ked je vedla teba, ci uz zlava, alebo zprava, a vtedy ma ona prednost. ale, ak idu vozidla z pravej strany, a nie je to oznacene, tak aj elektricka musi davat prednost vozidlam z pravej strany. a zrovna taka krizovatka aj v teste je, kedy hlavna cesta pokracuje doprava a elektricka musi dat prednost. a vsetko to vyriesis len podla znacky skutocneho tvaru krizovatky a ich smeroviek. absolutne nesledujes ostatne, lebo ty sa neriadis podla tvaru znacky, ale toho, co na nej je, a to ty vidiet nemoze, kedze ju mas otocenu...Myslim, ze instruktor vam to musel x-krat povedat na teorii, ak nie, smutne.Header napísal:marek carey: budem si to musieť asi prebehnúť aj ja všetko, lebo sa mi nechce veriť, že si vystačíš iba zo smerovkami a tvojimi značkami. Hlavne tie križovatky kde sú aj električky, tam bez značky upravujúcej prednosť to nejde jednoducho.
amen.RATZINGER666 napísal:Header: urcite je to tak, ze si so smerovkami a svojimi znackami budes musiet vystacit
Ja hovorím, že sa mi to nezdá. Ak to tak skutočne je, rád sa nechám presvedčiť o opaku.
Skús takúto, kde skutočný tvar križovatky ty nevidíš.
-
marek carey
Medium Star
V skutocnosti teda riesis len dve veci, a to prednost vozidlam z pravej strany a ak odpocujes vlavo, prednost protiiducich vozidiel. Co viac ti treba?Header napísal:Ja hovorím, že sa mi to nezdá. Ak to tak skutočne je, rád sa nechám presvedčiť o opaku.
ano, ale to mi nemusíš písať. Len mi povedz poradie vozidiel na tejto križovatke, ktorá je upravená podľa tvojich kritérií
-
marek carey
Medium Star
Ved mi daj obrazok tej krizovatky.Header napísal:ano, ale to mi nemusíš písať. Len mi povedz poradie vozidiel na tejto križovatke, ktorá je upravená podľa tvojich kritérií
Ak riesime to hore, odpoved je jednoducha, zelene (je na hlavnej), ty, (lebo ides vpravo z vedlajsej), zlte, (lebo ide dolava.) Co viac trebalo?
Bože ty si prípad. Keby si si všimol tak už som ti ju postol vyššie! Áno, momentálne mi ide iba o to, aby som to zistil. Napísal si tu že to tak je a sám nie si si úplne istý takže keď to chcem zistiť a vyvrátiť ti to, odvolávaš sa na inštruktora, moje schopnosti a stále si tu z niečoho smutný 
//odpúšťam.... v poriadku, nebudem sa biť do pŕs. Máš pravdu.
//odpúšťam.... v poriadku, nebudem sa biť do pŕs. Máš pravdu.
-
marek carey
Medium Star
Nevsimam vsetky editacie prispevkov, odpusti. Ale vsimol som si a vyriesil, trebalo na to vidiet ostatne znacky? Nie. 
Uvidis, s casom sa ti to vsetko dostane do oka. Je fajn, ze sa nad tym zamyslas na zaciatku do detailov, o to viac to potom pochopis.
Uvidis, s casom sa ti to vsetko dostane do oka. Je fajn, ze sa nad tym zamyslas na zaciatku do detailov, o to viac to potom pochopis.