Zákon o cestnej premávke
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zákon o cestnej premávke
este otazocka: preco by nemohlo byt na hlavnej zlte vozidlo?
-
marek carey
Medium Star
Zlte je ocividne v jednosmerke, takze tam tazko hlavna cesta moze byt, a tvoje vozidlo ma prikazany smer dolava, alebo doprava, takze nikde inde sa nebude moct odbocovat, aj to moze byt napoveda, ze smerom hore nebude hlavny prud.
-
RATZINGER666
Darca
aha, vidis, to mi nenapadlo... a ked mam znacku daj prednost v jazde, nemam pustat aj to zlte vozidlo a nepojdem ja ako posledny?
počkat počkat sa tu cítim jak nezletilá holka
MK: ja s križovatkami problém nemám a viem ich riešiť, akurát sa mi toto celkom nezdalo, ale keď je to tak, tak v pohode.
ešte k tej križovatke, keby žlté vozidlo nestojí vľavo ale normálne vpravo, ako by to bolo ? hmm ?
ešte k tej križovatke, keby žlté vozidlo nestojí vľavo ale normálne vpravo, ako by to bolo ? hmm ?
-
marek carey
Medium Star
Zlte odbocuje vlavo, tak ci tak by muselo dat prednost protiiducemu vozidlu, cize tvojemu, takze by si nesiel posledny. Ci ako si myslel? dat prednost v jazde znamena dat prednost vozidlam iducim po hlavnej ceste, to tym padom bude ta, ktora je prekrizena s tvojou, kedze tvoja je oznacena ako vedlajsia. 
-
RATZINGER666
Darca
Header: tam by uz z Tvojej strany bolo potrebne mat viac znaciek
este ma napadlo, ze otazky typu "urci poriadie" budu iba pri tych krizovatkach, kde je to mozne urcit cisto z Tvojho pohladu... pri ostatnych to nebude "urci poradie" ale "urci, ktore auto prejde prve/posledne apod.", cize to, co je mozne urcite z Tvojho pohladu jednoznacne, lebo ak si dobre pamatam, tak tam boli aj otazky na tento styl...
// MK: hej, uz mi to doslo, diky
// MK: hej, uz mi to doslo, diky
-
marek carey
Medium Star
Hej, ako hovori Ratzi, poradie urcujes iba vtedy, ak sa to z tej danej situacie da. 
raztinger: ono ani veľký rozdiel medzi "urči poradie" a "ktoré vozidlo pôjde posledné" nie je. Aj tak si musíš tu križovatku prejsť a určiť si poradie v hlave. Akurát je tam o niečo málo menšia šanca že urobíš chybu.
-
marek carey
Medium Star
Neni pravda, urcite je krizovatka v teste, ze kto prejde posledny, takze len preto, ze vidis, ze ty pojdes vlavo, pojdes posledny, ci ako to bolo, musel by som zas znova vsetky prejst a to sa mi nechce. Alebo ak aj ano, zbytocne by to to len zdrzovalo, fakt si nepamatam.Header napísal:raztinger: ono ani veľký rozdiel medzi "urči poradie" a "ktoré vozidlo pôjde posledné" nie je. Aj tak si musíš tu križovatku prejsť a určiť si poradie v hlave. Akurát je tam o niečo málo menšia šanca že urobíš chybu.
hmm no v tomto suhlasim z headerom ze to rozdiel nie je. Na kazdej krizovatke v tych testoch vies urcit poradie a podla toho potom ze ktore prejde prve, druhe, posledne.....teda aspon ja som to tak na testoch riesil...
Header:
v tomto príspevku http://www.hojko.com/post1886928.html#p1886928 som si všimol, že si vymazal všetky značky okrem tých "jeho"... ale to žlté auto je v jednosmerke a je tam tabula zákaz vjazdu, ktorá je otočená k tebe... takže tá sa nemala vymazať, keď že je otočná k tebe a vidíš ju...či ?
v tomto príspevku http://www.hojko.com/post1886928.html#p1886928 som si všimol, že si vymazal všetky značky okrem tých "jeho"... ale to žlté auto je v jednosmerke a je tam tabula zákaz vjazdu, ktorá je otočená k tebe... takže tá sa nemala vymazať, keď že je otočná k tebe a vidíš ju...či ?
matoa: ďakujem za tvoj postreh. áno mala by tam tá značka byť, na to som pozabudol, ale myslím že teraz už to je aj tak jedno.
-
marek carey
Medium Star
Tak, ta jednosmerka uz aj tak vyplyvala z prikazaneho smeru. 
no šak hej, len chalan písal, že si musíš vystačiť so svojimi značkami a hentú vidíš, tak preto
inak ani by som si to nevšimol, len o tých križovatkách sa mi aj snívalo lebo v každom teste sú, tak už som to poznal naspamäť...
Ak nie je ohrozená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, vodič smie v obci:
a) stáť v druhom rade,
b) zastaviť a stáť na priechode pre chodcov,
c) zastaviť v druhom rade.
preloží mi to niekto do slovenčiny ? o aké rady ide pls ?
a) stáť v druhom rade,
b) zastaviť a stáť na priechode pre chodcov,
c) zastaviť v druhom rade.
preloží mi to niekto do slovenčiny ? o aké rady ide pls ?
-
audiotrack
VIP
určite si videl autá zaparkované pri chodníku pozdlžne. A oni sa pýtajú, či môžeš
a) zastaviť a stáť (teda napr. zaparkovať) vedľa takého autá //nie, lebo by on nevyšiel
b) zastaviť a stáť na priechode //nie, na priechode nemôžeš stáť
c) zastaviť vedľa takto parkovaných áut //áno, lebo v prípade že chce odísť tak ho pustíš. Zastavenie je totiž iba pre nasadnutie, vysadnutie, naloženie a vyloženie vecí z auta
a) zastaviť a stáť (teda napr. zaparkovať) vedľa takého autá //nie, lebo by on nevyšiel
b) zastaviť a stáť na priechode //nie, na priechode nemôžeš stáť
c) zastaviť vedľa takto parkovaných áut //áno, lebo v prípade že chce odísť tak ho pustíš. Zastavenie je totiž iba pre nasadnutie, vysadnutie, naloženie a vyloženie vecí z auta
- Prílohy
-
- zastaviť v druhej rade môžeš, lebo ostane jeden jazdný pruh pre oba smery. Stáť tam ale nemôžeš, lebo by si blokoval parkujúcich keby chceli odísť
- images.jpg (8.66 KiB) 922 zobrazení
olalaa, tak to som teda nevedel
dik 
neviete aka je pokuta za jazdu v BUS pruhu ?
ilustracna foto zo vcera, nam. 1. maja, BA: //obrázky patria do prílohy
ilustracna foto zo vcera, nam. 1. maja, BA: //obrázky patria do prílohy
-
audiotrack
VIP
Bezdôvodná jazda vo vyznačenom vyhradenom jazdnom pruhu 30 eur
http://auto.pravda.sk/doprava/clanok/62 ... riestupky/
http://auto.pravda.sk/doprava/clanok/62 ... riestupky/
diky za link, to nie je vela
, kedze od noveho mosta po namestie 1.maja policajt takmer nikdy nie je (ten obcastny radar nahlasi software v aute
)