Pussy Riot a ďalší politickí väzni...

Diskusie na politické témy...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Pussy Riot

Príspevok od používateľa gogo956 »

je dobre si uvedomit jednu vec> my v Europe si nedostatocne vazime demokraciu, pokladame ju za samozrejmost. Ano, ano, da sa uspesne polemizovat ci je to naozaj demokracia vo svojej podstate co tu funguje, ale v kazdom pripade to ma k nej podstatne blizsie ako rezimy a politicke systemy vladnuce vo velkej casti ostatneho sveta. Viete si predstavit ako vobec funguju ludske prava, ich dodrziavanie, napr. v Cine?Vo vecsine africkych a arabskych statoch? V azijskych statoch byvaleho SSSR? A co to ma spolocne s pussy riot? to, ze nemusim s nimi suhlasit, vobec mi nemusia byt ich aktivity sympaticke a napriek tomu by sme tieto ich prejavy mali prijimat s vecsou toleranciou ako by sa stalo v totalitnych statoch. Inakost je velmi dolezita a je smiesne, ubohe a spolocensky nevhodne tak kruto trestat taketo a podobne prejavy.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

je dobre si uvedomit jednu vec> my v Europe si nedostatocne vazime demokraciu, pokladame ju za samozrejmost. Ano, ano, da sa uspesne polemizovat ci je to naozaj demokracia vo svojej podstate co tu funguje, ale v kazdom pripade to ma k nej podstatne blizsie ako rezimy a politicke systemy vladnuce vo velkej casti ostatneho sveta. Viete si predstavit ako vobec funguju ludske prava, ich dodrziavanie, napr. v Cine?Vo vecsine africkych a arabskych statoch? V azijskych statoch byvaleho SSSR? A co to ma spolocne s pussy riot? to, ze nemusim s nimi suhlasit, vobec mi nemusia byt ich aktivity sympaticke a napriek tomu by sme tieto ich prejavy mali prijimat s vecsou toleranciou ako by sa stalo v totalitnych statoch. Inakost je velmi dolezita a je smiesne, ubohe a spolocensky nevhodne tak kruto trestat taketo a podobne prejavy.
Toto je totálna prezentácia úplného nepochopenia demokracie, práve preto demokracia zlyháva a dostávajú sa do popredia totalitné režimy. A ty ešte prilievaš olej do ohňa aby demokracia čo najskôr zhynula pretože demokracia bez hraníc akú propaguješ nikdy nebude fungovať. To nebude demokracia ale anarchia kde nikto nebude vedieť kde má limity a každý každému bude zasahovať podĺa ľubovôle do osobnej slobody. To povedie len k totálnemu chaosu a konečnému nastoleniu diktatúry najvychcanejšieho je jedno či pravicovej alebo ľavicovej. Pretože človek v chaose dlho nevydrží a vždy radšej uprednostní pohodlie a aspoň voľajakú istotu.

*Demokratické zřízení doplatí na to že bude chtít vyhovět všem. Chudí budou chtít část majetku bohatých, a demokracie jim to dá. Mladí budou chtít práva starých, ženy budou chtít práva mužů, a cizinci budou chtít práva občanů, a demokracie jim to dá. Zločinci budou chtít obsadit veřejné funkce, a demokracie jim to umožní. A až zločinci demokracii nakonec ovládnou, protože zločinci od přírody tíhnou po pozicích moci, vznikne tyranie horší, než dovede nejhorší monarchie anebo oligarchie.*

Sokrates
To však neznamná že demokracia nemôže fungovať. Ale určite demokracii nepomôže totálne anrachysticko-fádny prítup. Demokracia musí mať pevne stanovené pravidlá a nemožno sa odvolávať na demokraciu vždy aj vtedy keď páchate reálne zločiny a pohoršujete verejnosť.
gogo956
Redeemer
Redeemer

vsetkym zastancom "tvrdej ruky" odporucam pozriet si tento vynikajuci animovany film
a mozno pochopia rozdiel medzi zapadnou slobodnou spolocnostou a totalitnymi systemami
a hlavne ako lahko sa moze jedno zvrhnut do druheho:
http://www.csfd.cz/film/230517-persepolis/
Je to velmi pekne spracovane, takze kludne to moze zhliadnut aj clovek ktory pozna dejiny Iranu 20st. podrobne..
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

západnou slobodnou spoločnosťou.

k tomu len toľko.
Occupy wall street, pozrieť si zásahy polície. Iné demonštrácie, pozrieť si zásahy americkej polície.
V USA už dávno žiadna sloboda a demokrcia nie je, je tam akurát korporátofašizmus.
Mohol by som tu dať stovky videí s tými zásahmi polície proti neozbrojeným ľuďom ktorí nijak neodporujú ale každý je schopný si to nájsť sám.

Jediné v čom je terajší zhnitý západ v predu je, že v rámci ľudských práv zaštitujúc sa demokraciou rýpe v tých najspodnejších ľudských prejavoch a namiesto reálnych slobôd ktoré sú dennodenne pošliapavané dáva do popredia slobody pre úchylov. Nikoho netrápi čipovanie, ale práva homosexuálov, nikoho netrápi ekonomická sloboda ale adpocie detí buze****, nikoho netrápi podriaďovanie sa záujmom skupinke 25 nevolených euroúradníkov a vytváranie euroštátu podstatné sú práva zvrátených lezieb. Ak je toto demokrcia potom ja som pápež. Namiesto reálnych problémov sa podstrkujú problémy niekoľkých zvrátených jedincov a tie sa riešia. Je jedno či je niekto proti alebo za. Stále treba riešiť tieto hovadiny typu - ako naložiť s kravami ktoré si strkajú do p.. kurča alebo či pochody buze**** v Bratislave sú dobré, či zlé alebo to či buzernati majú alebo nemajú právo si cez adopcie vytrtkať dieťa od štátu. Presne toto treba dennodenne riešiť, nič iné dôležitejšie nenexistuje. A náš štát musí po právnej stránke vyhovieť všetkým týmto sprostostiam. Zachvíľu budú súdy rozhodovať aj o tom čo bolo skôr či sliepka alebo vajce. A potom sa niekto diví, že demokrcia nefunguje. V tomto "riadenom" chaose ani nemôže.
gogo956
Redeemer
Redeemer

v podstate vsetcia sme sa hned na zaciatku zhodli v tom, ze konanie cleniek Pussy Riot malo byt potrestane. Jedina vec v ktorej boli nezhody je stupen prisnosti. A strcit kvoli takej blbine niekoho na dva roky natvrdo do vazania pripada neprimerane skoro kazdemu az na par vynimiek. Staci sa pozriet a porovnat napr na http://www.justice.gov.sk/Stranky/Sudne ... nutia.aspx ze ake trestne ciny su zvycajne trestane 2rokmi, resp. za ake ciny sa bezne dava podmienka.
Ked sa nieco podobne stane v zapadnej krajine, tak dotycni dostanu maximalne nejaku tu pokutu.V Rusku ktore je polo-totalitou je za to basa natvrdo. V Irane 100ran bicov a poprava.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

gogo956 napísal:Ked sa nieco podobne stane v zapadnej krajine, tak dotycni dostanu maximalne nejaku tu pokutu.V Rusku ktore je polo-totalitou je za to basa natvrdo. V Irane 100ran bicov a poprava.
Tu (tak isto v polototalite) sa ale trestaju ine veci :wink:
gogo956
Redeemer
Redeemer

kali520,
hm, preco ucelovo odbiehas od temy?
kali520
Darca
Darca

Neodbieham od temy, narazma ne ten tvoj dvojity meter.
gogo956
Redeemer
Redeemer

tak nam napis ci pokladas ten trest v tej vyske podla Teba za adekvatny.
kali520
Darca
Darca

Pre tvoju spokojnost, vzhladom na moj svetonazor a postojom k uchylnemu a extremnemu feminizmu, ano povazujem ho za adekvatny, ba priam az za mierny.

Ja ale nenarzam na adekvatnost toho trestu ale skor na priblble zavery tvojej uvahy na ktoru som reagoval.

Zapadna demokracia nijak nevinika a ani neni na tom nijak lepsie v trestani svojich odporcov ako Rusko.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ja vidim vyrazne rozdiely medzi pravnym a trestnym systemom ktory sa uplatnuje v EU a napr. v Irane.
kali520
Darca
Darca

gogo956 napísal:ja vidim vyrazne rozdiely medzi pravnym a trestnym systemom ktory sa uplatnuje v EU a napr. v Irane.
A mne ides vycitat ze ucelovo odbieham od temy :roll:
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

kali520 napísal:Zapadna demokracia nijak nevinika a ani neni na tom nijak lepsie v trestani svojich odporcov ako Rusko.
s týmto musím súhlasiť
kali520 napísal:Pre tvoju spokojnost, vzhladom na moj svetonazor a postojom k uchylnemu a extremnemu feminizmu, ano povazujem ho za adekvatny, ba priam az za mierny.
neviem čo je na feminizme úchylné a už vôbec nie nelegálne, zaň odsúdené určite neboli :lol:
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

http://www.urod.ru/news/6207/
tu máte to "umenie", ktoré táto grupa vytvára a prezentuje....
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja si myslím, že mnohí videli aj video. Chceš poslať, Pinhead? :lol: Možno to bude pre teba šok, lebo si asi nikdy nevidel súložiaci pár/páry. A ešte tie zástupy detí a zhrozených matiek v tej miestnostičke, kde to prebiehalo. Amen.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

pinhead, a teraz je ten nelogický trest legitímny? :lol:

hento nebolo pod hlavičkou pussy riot ale skupiny 'vojna', okrem toho tie tri neboli odsúdené za toto (zúčastnila sa toho len jedna z tých troch, ďalšia z nich sa na žiadnych aktivitách 'vojny' nepodieľala) ale za punkovú modlitbu "Bogorodica, Putina progoni" v chráme Krista spasiteľa za ktorú im bolo našité výtržníctvo spojené so šírením náboženskej nenávisti

"vystúpenie" vojny s kuraťom v hypermarkete sa tu tiež spomínalo ale nie sú dôkazy že sa niektorá z tých troch toho zúčastnila

https://en.wikipedia.org/wiki/Pussy_Rio ... with_Voina
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

Panna Mária, Matka Božia, zbav nás Putina
Čierna háveď, zlaté náramenníky (zrejme narážka na pravoslávneho patriarchu, ktorému na fotke zle vyretušovali hodinky za 30 000 dolárov)
Veriaci sa plazia na poklonu
Prízrak slobody na nebesiach (tj. nie na zemi, ale až na onom svete)
Gay-Pride poslaný na Sibír v reťaziach (narážka na nenávisť k homosexuálom)
Séf KGB, ich hlavný svätec (Putin)
Zatvára protestujúcich do väzníc
Aby neurazili Jeho Svätosť (Putina)
Aby ženy rodili a milovali (narážka na rodové stereotypy)
Nasrať, nasrať, nasrať Pánovi! (Putinovi)
Panna Mária, Matka Božia, buď feministkou,
Cirkev chváli zhnitých diktátorov
Križiacke výpravy čiernych limuzín
Do tvojej školy ide kazateľ
Choď na hodinu a daj mu peniaze
Patriarcha Gunďajev verí v Putina
Viac než v Boha, suka, verí jemu
Opasok Panny nenahradí mítingy (narážka na historicky prvé ruské verejné vystavenie opaska Panny Márie akože "čistou náhodou" práve počas najväčších protivládnych protestov)
Matka Božia je na protestoch s nami
Kauzu som pochopila ako cisto politicku, Pussy Riot sa dostali pred sud prave pre tuto "modlitbu". Putin a tamojsi patriarcha sa mocensky podporuju na ukor ludi. Pussy Riot poukazali na prehnity rusky system, kde obcianske prava a demokracia su len teoreticke pojmy. Samotny proces to potvrdil, pravo na slobodny prejav v Rusku neexistuje.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

kathleen: si ich zastavaš iba preto že si žena a zrejme su ti blízke tie ich feministicke názory. V Rusku je omnoho vačšia demokracia než tu na slovensku. Ako by sa páčilo lesbam, gayom, feministkam, ateistom, transexualom, židom, anarchistom, antifašistom, LPR... keby na ich zromaždeniach ich takto niekto uražal? Tiež by sa s nim nehrali v rukavičkach...
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

Famine
Neviem, ci je to v tom, ze som zena. Feministka nie som a boj za prava zien nikdy nebol moja domena a podla mojho nazoru v Europe straca na aktualnosti.

Skor ma so situaciou demokracie v Rusku oboznamili spoluziacky (pravnicky) z Ruska. O tomto pripade konkretne som sa s nimi nebavila, hovorili mi napr. len o volbach. Ako ludi tlacia v zamestnani (v statnej sprave, resp. skolstve), aby volili Putina a nikoho ineho. Putin je v Rusku ako boh, autokrat. Nikto sa verejne nemoze proti nemu vyjadrit, tak ako to bolo u nas za socializmu. Dnes sa na SVK do Fica navazaju dost, rovnako ako do KDH a neviem este koho.. Sloboda slova je u nas vacsia.

V nemeckych mediach bol pripad vykresleny tak, ze tamojsi patriarcha ludi vyzyval v kostole, aby volili Putina. Miesto toho, aby duchovny vodca pripominal ludom hodnoty ako pravda a spravodlivost, sam ludi oblboval, aby si zaistil svetsku moc. Duchovni vodcovia maju byt od svetskej moci nezavisli a otvarat ludom oci. Memorovanie modlitieb v kostole a obcianska pasivita (servilnost) v state je najlepsia zivna poda pre vodcov slepych mas. Cirkev ma ludi oslobodzovat a dodavat im odvahu v boji za pravdu a spravodlivost a nie ich oblbovat a robit z nich slepe stado, tak ako spominany patriarcha.

Keby ta "modlitba" nebola protestom proti svetskej moci, tak by sa s nejakymi uchylnymi feministkami nenatahovali. Ale toto bola trefa do cierneho, provokacia voci skorumpovanej cirkvi a Putinovi, ktory potahuje nitky. Vobec nejde o Pussy Riot, ci su zeny, muzi, feministky, umelkyne alebo nie.. Odkryli kus pravdy, a to bolo trnom v oku Putinovym ludom a aj tamojsej cirkvi. Preco ich hned nezavreli za "aktivity" v muzeu atd? Ja netvrdim, ze su normalne/umelkyne/konaju v sulade so zakonom..len chcem povedat, ze to, ako voci/proti nim postupovali len poukazalo na Rusko ako krajinu, kde je uplne jedno, ze v Moskve zije 20.000 deti bezdomovcov a ze niekto sulozi na verejnosti..pokial sa nepletie Putinovi do jeho zaujmov.

Podobne aktivity na SVK, kde su prepletene osobne zaujmy politikov a biskupov, by som len uvitala. (U nas pomery nie su take vyhrotene a preto si to nevyzaduje taku radikalnu formu.) "Nenormalni" anarchisti su pre tuto spolocnost nenormalni aj preto, ze tym nic priamo neziskaju, ale skor stratia. Totizto ludia, ktori protestuju "normalne", si chcu vacsinou ziskat hlavne sympatie ludi a sami z toho vytazit.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Jój, konečne v pohode názor, super. Veľké plus!
Napísať odpoveď