Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa kali520 »

seth82 napísal:Dovtedy zo Slovenska vysťahujem celú svoju rodinu, lebo to nedopadne dobre.
Coho sa tak bojis?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

SRneC - nezapálili údajne najprv trávu, od ktorej chytili suché kriaky a neskôr samotný hrad? Just asking.
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matoa »

kali520 napísal:Coho sa tak bojis?
no toto som sa chcel aj ja spýtať, že prečo? čo konkrétne má na mysli, že nedopadne dobre?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Čoho sa bojím? Napísal som to tu už v minulosti. Možno to bude znieť ako jedna z konšpirácií, alebo ako otrepaná pesnička - ale až ľuďom prasknú nervičky, začnú sa hromadné útoky na cigánov, presne tak, ako to dnes dopadlo v Marseille http://www.topky.sk/cl/11/1325980/Cistk ... lili-osadu akurát že na vyššej úrovni. Bude z toho medzinárodný incident, NATO nás podobne ako v prípade Kosova humanisticky zbombarduje, pretože budeme podľa nich (a podľa jeblých organizácií typu AI) potláčať práva jednej rasy, ktorej populácia pri jej exponenciálnom množení čoskoro dosiahne limitu, ktorý znemožní štátu fungovať normálne. Okrem toho, moja rodina býva v epicentre cigánskych osád, na okolí sú tisíce cigánov a vieme veľmi dobre, ako to dopadlo v časoch, kedy im Kaník znížil dávky. A v prípadoch, že budú chcieť nejakú odvetu, sú ako ovce, ktoré nerozmýšľajú a budú mangľovať všetko, čo im príde do cesty.

Príde vám to ako bláznivá teória? Nuž, kali520 ty veríš v jednu časť konšpirácií a ja zasa verím v tento vývoj. Pretože na zmenu je už z môjho pohľadu neskoro.
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

jaj tak... no ale myslím, že či už by Kotleba vyhral alebo nie, tak niečo bude... len s ním by to asi rýchlejšie prišlo...
kali520
Darca
Darca

Tak sa bojis toho ci ludom prasknu nervicky alebo ci bude Kotleba vo vlade? Lebo ak Kotleba sa do vlady dostane by logicky ludom nervy praskat nemali (nebol by nato dovod), lebo on ma ocividne vacsiu ochotu riesit cigansku problematiku ako sraci co su tam teraz. Tak ako potom? Bojis sa Kotlebu alebo rozvasneneho revolucionarskeho davu? Oboje nebudu, jedno z nich mozno.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Práve preto, že by sa dostal do vlády, by mohol ovplyvňovať takýto konflikt, alebo ho aj v prípade najčiernejšieho scenára sám spôsobiť. Všetko so všetkým súvisí. Takže áno, oboje budú, neviem, kde si prišiel na teóriu, že iba jedno z nich.
kali520
Darca
Darca

Vysvetlis som kde som prisiel. Naopak ty svoju teoriu o Kotlebovi si nevysvetlil vobec, takze je to iba tvoja spekulacia, co je v tejto debat nula bodov.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

http://roznava.korzar.sme.sk/c/6548694/ ... adach.html

Nechutne, ako sme.sk robi z ciganov obet.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

kali520: Ako obyčajne, ideš proti mne iba preto, lebo som to ja. Ale OK, keď sa nad tým nevieš zamyslieť, tak ti to vysvetlím aj bližšie - Kotleba sa netají tým, že sa s jeho cháskou chce zakaždým vyhnúť aj osobným konfliktom. Vzhľadom na jeho "politickú stranu" a na to, čo šíri a propaguje (ak si pamätáš, jeho tézy a jeho volebný program som čítal do detailov a aj som ho v inej sekcii kritizoval ako dosť hlúpy a jednostranne zameraný) by v prípade, že by bol pri moci, alebo že by získal vo voľbách silné postavenie vo vláde, určite nemal problém zachádzať aj k opatreniam, ktoré by proti sebe otvorene pohuckali cigánov a bielych. A keď to začne, nebude ho mať kto skrotiť. A ja mám pocit, že po tomto incidente, ktorý sa na sto percent odohrá zajtra, získa voličov dosť. Neviním ich z toho, pretože aj moji rodičia ho volili, nie je sa čo čudovať, keď všetci ostatní na cigánsky problém od pádu Komunizmu serú. A preto sa obávam toho, že by sa dostal do vlády, že by mal nejakú reálnu moc. Áno, je to špekulácia, áno, je to teoretizovanie, ako inak mám svoje myšlienky vysvetliť, mám to bičom uviesť do praxe?

Túto časť vety "takze je to iba tvoja spekulacia, co je v tejto debat nula bodov" ti nabudúce zopakujem v téme o konšpiráciách, keď budeš do mňa pindať. Pretože na špekulácie bez faktov a dôkazov je v nej odborníkov dosť a pokiaľ ja viem, tak si taktiež ich fanúšikom.

TommyHot: To tu už bolo a už som k tomu aj reagoval...
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Aha sorac, nejako som ten link prehliadol, vsimol som si len iny link z korzar.sme.sk
kali520
Darca
Darca

seth82 napísal:by v prípade, že by bol pri moci, alebo že by získal vo voľbách silné postavenie vo vláde, určite nemal problém zachádzať aj k opatreniam, ktoré by proti sebe otvorene pohuckali cigánov a bielych.
Okrem toho ze toto je tvoja spekulacia a co aj koniec koncov sam potvrdzujes, je to v skutosnoti uplne alibisticky postoj. Lebo ironiou je ze skutocnost je rovnaka ako pises. Stat svojou necinnostou len vytvara podhubie k otvorenemu konfliktu bielych proti ciganom a ani nato netreba ziadneho Kotlebu.

Faktom ale ostava ze cigansky problem sa bohuzial efektivne nevyriesi bez konfliktu. Zvnolenim Kotlebu a vzhladom na jeho program, ktory nalejeme si cisteho vina s propagandistickeho hladiska mal byt jednostranne zamerany a clensku zakladnu, vacsinovy a dlhodoby svetonazor clenov strany (ktory ja osobne uz dlho sledujem) je to este najmiernejsia a najhumansejsia forma ako takeho riesenia ciganskeho problemu.

Stat v sucasnej podobe ci s pravicovou alebo lavicovou vladou nic nespravi (a ani nemoze aby sam seba zachranil), Kotleba sa aspon o nieco pokusi. Strach z konfliktu je len zbabely utek a prenechanie tarchy na dalsie generacie. Konflikt s ciganmi je tak ci tak nevyhnutny.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Čím je to "alibistický postoj"? Pretože si myslím, že Kotlebová prípadná moc by všetko poriadne katalyzovala? Nuž, to je tvoj názor, je mi to jedno, ak si to myslíš. K tomu konfliktu - sám si to potvrdil. Jednoducho nie som fanúšikom Kotlebu a jeho strany, pretože jeho postup a jej tézy, jej celé zameranie mi pripomína istú stranu zo začiatku minulého storočia, ktorá sa 30.1.1933 dostala do výšav.

A je mi úplne jedno, že si myslíš, že "strach z konfliktu je len zbabelý útek...atď." Tým, že na východe medzi cigánmi nechám svojich rodičov, ktorí budú mať na krku 60-tku, určite nikomu nepomôžem, nie sebe, nie im, nikomu. Mimo Slovenska žijem už skoro 8 rokov, vypadol som z ekonomických dôvodov. Takže tak.
kali520
Darca
Darca

seth82 napísal:Čím je to "alibistický postoj"? Pretože si myslím, že Kotlebová prípadná moc by všetko poriadne katalyzovala?
Vysvetlil som. Kotleba nic nemusi katalyzovat, to robi stat a robili to aj idioti ktorych si volil.

Kotleba, paradoxne s tou svojou davkou extremizmu, ak ho samozrejme poda mierne a takym sposobom aby nebol v trnom v oku zapadu, moze stiuaciu este elegentne vyriesit (tiez to neni nejaky debil co bude riskovat nejaky otvoreny spor s celym zapadom) a konfliktu sa mozme vyhnut.

Tak isto nemusis byt fanusikom Kotlebu, ale to ze ti jeho postupy a tezy nejakym sposobom pripominaju NSDAP mi pride v dnesnej dobe uz ako pavlov reflex pri kazdom pouziti slova narodne. Od Hitlera a NSDAP ma Kotleba daleko, a to nehovorim preto ze by som ho nejak chcel vystavovat v bielom svetle ale preto ze to jednoducho tak je.
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

aha čo som sa dnes dočítal:
Polícia v ranných hodinách zadržala najskôr spolumajiteľa pozemku v Krásnohorskom Podhradí Štefana Szaniszla a následne aj majiteľa miestneho penziónu Erika Hrivnáka, ktorý poskytol ubytovanie Mgr. Marianovi Kotlebovi.
V súčasnosti polícia zadržala aj samotného lídra Ľudovej strany Naše Slovensko Mgr. Mariana Kotlebu a jeho druhov. Zadržaní by sa mali nachádzať na Krajskom riaditeľstve PZ SR v Košiciach.
http://www.naseslovensko.org/
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Upratovanie pokracuje, nove miesto stretnutia - penzion Zaneta, oni maju aj nejake buldozery myslite? Nespominal Kotleba niekde nieco? Ako inak chce upratat?
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

no spomínal, že budú mať ťažkú techniku, ale nebolo povedané konkrétne čo, aspoň som to nikde nevidel...
a ako? to by ma tiež zaujímalo, lebo tipujem, že cigáni/rómovia sa toho nevzdajú len tak, že jaj šak to je jeho pozemok mali by sme mu aj pomôcť do tu dať doporiadku...
ale viac by ma zaujímalo čo bude potom, keď sa to uprace...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

kali520: A ja som ti vysvetlil, že mám na to iný názor, ktorý je minimálne rovný tvojmu, aj napriek tomu je už podľa teba "alibizmom". Nuž teda, ako chceš. Koho si volil ty, ak sa smiem spýtať? Ak si nevolil, nemáš čo pyskovať a hrať sa na geroja, lebo si "nepodporil systém".

Kotleba to môže a nemusí vyriešiť tak, ako opisuješ, ale môže to vyriešiť aj tak, ako to opisujem ja. Toľko k tomu "alibizmu" a k tomu, prečo sa obávam jeho prípadnej veľmi vysokej popularity. Neprirovnával som Kotlebu k Hitlerovi, ale jeho stranu a jej orientáciu k NSDAP. Predtým, ako si budeš sám odpovedať na vlastný konštrukt, si radšej prečítaj môj príspevok poriadne a nebuď alibistický.

--------

Posledné správy, zadržali už aj Kotlebu, vraj do KE na "výsluch". Policajný štát sa opäť predvádza.
phatres1994
Star
Star

Príspevok od používateľa phatres1994 »

....jeho fb...co vy na to?

Aktuálna informacia. Mariana Kotlebu práve v sprievode Policie odvažajú na výsluch do Košíc. Spravíme všetko preto aby Mariana do 12:00 pustili a bol tam načas a ak nie nič sa nemení!!!!
a mám tu odkaz od Mariana pre Vás:

ČI UŽ SOMNOU ALEBO BEZOMNA O 12:00 SA V KRÁSNEJ HORKE UPRATUJE!!!!! NEDAJTE SA ZASTRAŠIŤ!!!!!
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Mali to spravit po tichu, v noci dojst s buldozerom a pekne to tam zrovnat zo zemou.
Napísať odpoveď