Trest smrti

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Mal by sa zaviest v EU trest smrti?

Ano
225
53%
Nie
167
40%
Neviem
29
7%

Celkom hlasov: 421

Retsko
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Retsko »

Les a ty si hovoris pohodovy clovek??? Navyse nepysil by som sa Amerikou ze tam mate trest smrti, uz len preto, ze takmer cela Amerika je veriaca. Je tam strasne vela veriacich ludi, ktory su evidentne len a len pokrytci co sa za vieru schovavaju pred pohladmi susedov. Co ti hovori pravo na zivot, odpustanie bliznemu svojmu a myslim ze 6. Bozie prikazanie? Ja nie som veriaci, ale trest smrti by som nepovolil. Ono tam nikdy nejde len o popraveneho cloveka! Niekto tu popravu musi pripravit a niekto musi stlacit gombik, alebo pichnut inekciu!!! Taky clovek to ma potom na svedomi predsa! Ale na neho asi nemyslel nikto... Bol by som zvedavy, ako by klesali politikom preferencie, keby oni chodili popravovat ludi... Prial by som im to... Les s takymi nazormi (a to nie je jediny nazor co som od teba pocul) sa mi vobec nejavis ako pohodovy clovek...
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

Retsko - z jednej strane som proti trestu smrti ale neviem ako by si sa zachoval keby ti nejaky typek vyvrazdi celu rodinu vratane deti tu by som chcel vediet ci sa zachovas podla vety "odpust bliznemu svoju" :?
nemesis3220
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nemesis3220 »

ja by som najradsej dal smrt vsetkym ciganom :evil:

Poruseni pravidla 6 = basa na 2 dny
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

nemesis3220 - dalsi rasista ?
:evil:
A co ti urobili ze by si ich chcel vsetkych postrielat ?
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

Retsko napísal:Les a ty si hovoris pohodovy clovek??? Navyse nepysil by som sa Amerikou ze tam mate trest smrti, uz len preto, ze takmer cela Amerika je veriaca. Je tam strasne vela veriacich ludi, ktory su evidentne len a len pokrytci co sa za vieru schovavaju pred pohladmi susedov. Co ti hovori pravo na zivot, odpustanie bliznemu svojmu a myslim ze 6. Bozie prikazanie? Ja nie som veriaci, ale trest smrti by som nepovolil. Ono tam nikdy nejde len o popraveneho cloveka! Niekto tu popravu musi pripravit a niekto musi stlacit gombik, alebo pichnut inekciu!!! Taky clovek to ma potom na svedomi predsa! Ale na neho asi nemyslel nikto... Bol by som zvedavy, ako by klesali politikom preferencie, keby oni chodili popravovat ludi... Prial by som im to... Les s takymi nazormi (a to nie je jediny nazor co som od teba pocul) sa mi vobec nejavis ako pohodovy clovek...
Ano mas pravdu, ze v Amerike je drviva vacsina veriacich. Ty snad srandujes s tym odpustanim. Priklad: Ked nejaky psychopat zavrazdi nejakeho tvojho blizneho brutalnym sposobom, tak by si aj ako veriaci, aj ako neveriaci mu odpustil? Takto si to myslel? No ja by som mu NIKDY neodpustil a prial by som mu trest smrti. Ale pre teba su toto odo mna len asi prazdne slova, len si skus na take nieco pomysliet, co by si robil.
Niekto tu popravu musi pripravit a niekto musi stlacit gombik, alebo pichnut inekciu!!! Taky clovek to ma potom na svedomi predsa! Ale na neho asi nemyslel nikto...
Toho cloveka, ktory stlaci gombik NIKTO nenutil, aby tu pracu vykonaval. Je rozhodnuty, ze taka praca ho nezruinuje zbytocne vycitkami. Ale ako som uz pisal, blizni zavrazdeneho by mali povolit, ci ho odsudit na trest smrti alebo nie.
A ak sa na mna pozeras len co sa tyka tychto nazorov na trest smrti, tak to to uz nieje moj problem.
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

nemesis3220 napísal:ja by som najradsej dal smrt vsetkym ciganom :evil:
Si hlupak, sam nevies o com hovoris. Ja som mal jedneho ucitela na husle cigana, no nikdy som ho ako cigana nebral. Poznam par uplne priatelskych ciganov, ktori by mohli bielych strcit do vretska...
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

haliegro napísal:podporila by som tento zakon, ale LEN pri dokonalej istote, ze vrah je vinny.
dokonala istota? skus mi pravne definovat dokonala istota...
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Ano, keby niekto zavrazdil rodinu, alebo cloveka ktoreho som mal rad, prial by som mu smrt. Prial by som mu trpiet v agonii cele hodiny a prave preto sa trest smrti nema povolit! Nie sme v 13. storoci ze budeme preferovat oko za oko, zub za zub a popravovat ludi. Les, povazujes sam seba ako kulturneho cloveka zijuceho vo vysoko kulturnej spolocnosti, no na druhej strane sa spravas tak nekulturne az to boli. Je pochopitelne, ze clovek, ktory dostane taku ranu ako je smrt bliznych, je nasrany, agresivny, v depresii, psychicky na dne castokrat nie je schopny robit rozumne rozhodnutia. Preto myslienka ze sa maju spytat bliznych ci si praju smrt pachatela je nezmyselna, resp. nepripustna. Kazdy jeden, naozaj kazdy jeden by volil popravu...
Sancho
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sancho »

Iba fakt pri svinských vrahoch a musi to byt na beton iste,ze to to zrobil on
Les
King
King

Retsko napísal:Ano, keby niekto zavrazdil rodinu, alebo cloveka ktoreho som mal rad, prial by som mu smrt. Prial by som mu trpiet v agonii cele hodiny a prave preto sa trest smrti nema povolit! Nie sme v 13. storoci ze budeme preferovat oko za oko, zub za zub a popravovat ludi. Les, povazujes sam seba ako kulturneho cloveka zijuceho vo vysoko kulturnej spolocnosti, no na druhej strane sa spravas tak nekulturne az to boli. Je pochopitelne, ze clovek, ktory dostane taku ranu ako je smrt bliznych, je nasrany, agresivny, v depresii, psychicky na dne castokrat nie je schopny robit rozumne rozhodnutia. Preto myslienka ze sa maju spytat bliznych ci si praju smrt pachatela je nezmyselna, resp. nepripustna. Kazdy jeden, naozaj kazdy jeden by volil popravu...
Nemyslis si, ze je to trosku nefer k bliznym obete (obetiam) ze dostane ten vrah 15 rokov a zavrazdil ich blizneho? Nieje 15 rokov ako 15 rokov. Na Slovensku ma v "cele" makku postel, dobre jedlo (nehladuje), posilovnu, tv moze pozerat. Toto pohodlie (neraz som nemal ani jedno z toho) ma "clovek" ktory niekoho zabil. Po 8 rokoch ho pustia na slobodu na podmienku, lebo sa spraval slusne. Tiez neraz sa stane, ze vyhlada pozostalych a vyrovna svoj dlh... Oko za oko na Slovensku neplati, nasilny vrah zabije cloveka ("oko") dostane 15 rokov ("hov..").
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Dobre Les, skus sa zavriet na 15 rokov do svojho domu. Budes tam mat pohodlie, teplo domova, akurat ze z toho tak scvoknes ze konec... Nikdy si nebol vo vazeni a vidim ze si to ani nevies predstavit ako to tam je... V podstate ani ja, ale viem ako sa citim, ked som cely den doma a nikam nejdem...
haliegro
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa haliegro »

mastermind napísal:dokonala istota? skus mi pravne definovat dokonala istota...
dostal si ma. asi na to neexistuje pravna definicia, ale sam vies posudit, kedy vies, ze vrah je vinny a kedy si myslis, ze vrah je vinny. ak niekoho chytia priamo pri cine, je to dostatocna istota.
scarpo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa scarpo »

ja som za, ak nieto zabil niekoho UMYSELNE tak nema pravo zit...
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

haliegro napísal:dostal si ma. asi na to neexistuje pravna definicia, ale sam vies posudit, kedy vies, ze vrah je vinny a kedy si myslis, ze vrah je vinny. ak niekoho chytia priamo pri cine, je to dostatocna istota.
ok, ale zobrala by si na seba tu ulohu - zabit toho vraha? Potom by si aj ty bola vrahyna a s tebou kazdy, kto by taky navrh podporil. Potom sa uz neda vyhovarat na system... :!:
haliegro
Medium Star
Medium Star

ak by som povazovala za nespravne nebezpecne, aby dotycny ostal nazive a bola by som jedina, kto by mohol zaujat ulohu kata, ano urobila by som to. ale nie pre seba. urobila by som to pre svojich najblizsich. o mna mi vobes nejde. cokolvek by sa mi stalo, trapilo by ma viac, keby sa to stalo niekomu v mojom okoli. mozno to bude tym, ze sa s tazkymi vecami v mojom zivote dokazem relativne lahko vysporiadat.
mozno by som bola ja vrahyna jednej osoby, ale zredukovala by som pocet obati toho dotycneho. a obatami su aj ludia, ktori ziju v permanentnom strachu. viem ake to je. zazivam to v mensom vydani, ale zazivam. za 21 rokov som neprisla do kontaktu s policiou, dnes si uz s nimi takmer tykam. niekto si totiz na mne skusa metodu psychickeho terroru.
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

haliegro napísal:ak by som povazovala za nespravne nebezpecne, aby dotycny ostal nazive a bola by som jedina, kto by mohol zaujat ulohu kata, ano urobila by som to. ale nie pre seba. urobila by som to pre svojich najblizsich. o mna mi vobes nejde. cokolvek by sa mi stalo, trapilo by ma viac, keby sa to stalo niekomu v mojom okoli. mozno to bude tym, ze sa s tazkymi vecami v mojom zivote dokazem relativne lahko vysporiadat.
mozno by som bola ja vrahyna jednej osoby, ale zredukovala by som pocet obati toho dotycneho. a obatami su aj ludia, ktori ziju v permanentnom strachu. viem ake to je. zazivam to v mensom vydani, ale zazivam. za 21 rokov som neprisla do kontaktu s policiou, dnes si uz s nimi takmer tykam. niekto si totiz na mne skusa metodu psychickeho terroru.
hmmm, zaujimave... Ja by som to (asi) nedokazal...
Les
King
King

haliegro napísal:ak by som povazovala za nespravne nebezpecne, aby dotycny ostal nazive a bola by som jedina, kto by mohol zaujat ulohu kata, ano urobila by som to. ale nie pre seba. urobila by som to pre svojich najblizsich. o mna mi vobes nejde. cokolvek by sa mi stalo, trapilo by ma viac, keby sa to stalo niekomu v mojom okoli. mozno to bude tym, ze sa s tazkymi vecami v mojom zivote dokazem relativne lahko vysporiadat.
to poznam, ved koli tym k... mi vyhodili Mercedes do vzduchu... :(
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

haliegro napísal:urobila by som to pre svojich najblizsich. o mna mi vobes nejde. cokolvek by sa mi stalo, trapilo by ma viac, keby sa to stalo niekomu v mojom okoli.
No vidis, a sa stazujes ked k tebe chodia a len sa najedia cez sviatky...
haliegro
Medium Star
Medium Star

ze oni niesu ochotni pre mna nieco urobit neznamena, ze ja niesom ochotna urobit cokolvek pre nich.moja rodina a moji blizki su moje vsetko :wink:
LubosZ
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa LubosZ »

Trest smrti Kaníkovy za jeho reformy tzv. zločiny proti ľudskosti . :x
Napísať odpoveď