Trest smrti
Les a ty si hovoris pohodovy clovek??? Navyse nepysil by som sa Amerikou ze tam mate trest smrti, uz len preto, ze takmer cela Amerika je veriaca. Je tam strasne vela veriacich ludi, ktory su evidentne len a len pokrytci co sa za vieru schovavaju pred pohladmi susedov. Co ti hovori pravo na zivot, odpustanie bliznemu svojmu a myslim ze 6. Bozie prikazanie? Ja nie som veriaci, ale trest smrti by som nepovolil. Ono tam nikdy nejde len o popraveneho cloveka! Niekto tu popravu musi pripravit a niekto musi stlacit gombik, alebo pichnut inekciu!!! Taky clovek to ma potom na svedomi predsa! Ale na neho asi nemyslel nikto... Bol by som zvedavy, ako by klesali politikom preferencie, keby oni chodili popravovat ludi... Prial by som im to... Les s takymi nazormi (a to nie je jediny nazor co som od teba pocul) sa mi vobec nejavis ako pohodovy clovek...
-
nemesis3220
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Ano mas pravdu, ze v Amerike je drviva vacsina veriacich. Ty snad srandujes s tym odpustanim. Priklad: Ked nejaky psychopat zavrazdi nejakeho tvojho blizneho brutalnym sposobom, tak by si aj ako veriaci, aj ako neveriaci mu odpustil? Takto si to myslel? No ja by som mu NIKDY neodpustil a prial by som mu trest smrti. Ale pre teba su toto odo mna len asi prazdne slova, len si skus na take nieco pomysliet, co by si robil.Retsko napísal:Les a ty si hovoris pohodovy clovek??? Navyse nepysil by som sa Amerikou ze tam mate trest smrti, uz len preto, ze takmer cela Amerika je veriaca. Je tam strasne vela veriacich ludi, ktory su evidentne len a len pokrytci co sa za vieru schovavaju pred pohladmi susedov. Co ti hovori pravo na zivot, odpustanie bliznemu svojmu a myslim ze 6. Bozie prikazanie? Ja nie som veriaci, ale trest smrti by som nepovolil. Ono tam nikdy nejde len o popraveneho cloveka! Niekto tu popravu musi pripravit a niekto musi stlacit gombik, alebo pichnut inekciu!!! Taky clovek to ma potom na svedomi predsa! Ale na neho asi nemyslel nikto... Bol by som zvedavy, ako by klesali politikom preferencie, keby oni chodili popravovat ludi... Prial by som im to... Les s takymi nazormi (a to nie je jediny nazor co som od teba pocul) sa mi vobec nejavis ako pohodovy clovek...
Toho cloveka, ktory stlaci gombik NIKTO nenutil, aby tu pracu vykonaval. Je rozhodnuty, ze taka praca ho nezruinuje zbytocne vycitkami. Ale ako som uz pisal, blizni zavrazdeneho by mali povolit, ci ho odsudit na trest smrti alebo nie.Niekto tu popravu musi pripravit a niekto musi stlacit gombik, alebo pichnut inekciu!!! Taky clovek to ma potom na svedomi predsa! Ale na neho asi nemyslel nikto...
A ak sa na mna pozeras len co sa tyka tychto nazorov na trest smrti, tak to to uz nieje moj problem.
-
mastermind
VIP
Ano, keby niekto zavrazdil rodinu, alebo cloveka ktoreho som mal rad, prial by som mu smrt. Prial by som mu trpiet v agonii cele hodiny a prave preto sa trest smrti nema povolit! Nie sme v 13. storoci ze budeme preferovat oko za oko, zub za zub a popravovat ludi. Les, povazujes sam seba ako kulturneho cloveka zijuceho vo vysoko kulturnej spolocnosti, no na druhej strane sa spravas tak nekulturne az to boli. Je pochopitelne, ze clovek, ktory dostane taku ranu ako je smrt bliznych, je nasrany, agresivny, v depresii, psychicky na dne castokrat nie je schopny robit rozumne rozhodnutia. Preto myslienka ze sa maju spytat bliznych ci si praju smrt pachatela je nezmyselna, resp. nepripustna. Kazdy jeden, naozaj kazdy jeden by volil popravu...
Nemyslis si, ze je to trosku nefer k bliznym obete (obetiam) ze dostane ten vrah 15 rokov a zavrazdil ich blizneho? Nieje 15 rokov ako 15 rokov. Na Slovensku ma v "cele" makku postel, dobre jedlo (nehladuje), posilovnu, tv moze pozerat. Toto pohodlie (neraz som nemal ani jedno z toho) ma "clovek" ktory niekoho zabil. Po 8 rokoch ho pustia na slobodu na podmienku, lebo sa spraval slusne. Tiez neraz sa stane, ze vyhlada pozostalych a vyrovna svoj dlh... Oko za oko na Slovensku neplati, nasilny vrah zabije cloveka ("oko") dostane 15 rokov ("hov..").Retsko napísal:Ano, keby niekto zavrazdil rodinu, alebo cloveka ktoreho som mal rad, prial by som mu smrt. Prial by som mu trpiet v agonii cele hodiny a prave preto sa trest smrti nema povolit! Nie sme v 13. storoci ze budeme preferovat oko za oko, zub za zub a popravovat ludi. Les, povazujes sam seba ako kulturneho cloveka zijuceho vo vysoko kulturnej spolocnosti, no na druhej strane sa spravas tak nekulturne az to boli. Je pochopitelne, ze clovek, ktory dostane taku ranu ako je smrt bliznych, je nasrany, agresivny, v depresii, psychicky na dne castokrat nie je schopny robit rozumne rozhodnutia. Preto myslienka ze sa maju spytat bliznych ci si praju smrt pachatela je nezmyselna, resp. nepripustna. Kazdy jeden, naozaj kazdy jeden by volil popravu...
-
tomexx
King
ok, ale zobrala by si na seba tu ulohu - zabit toho vraha? Potom by si aj ty bola vrahyna a s tebou kazdy, kto by taky navrh podporil. Potom sa uz neda vyhovarat na system...haliegro napísal:dostal si ma. asi na to neexistuje pravna definicia, ale sam vies posudit, kedy vies, ze vrah je vinny a kedy si myslis, ze vrah je vinny. ak niekoho chytia priamo pri cine, je to dostatocna istota.
-
haliegro
Medium Star
ak by som povazovala za nespravne nebezpecne, aby dotycny ostal nazive a bola by som jedina, kto by mohol zaujat ulohu kata, ano urobila by som to. ale nie pre seba. urobila by som to pre svojich najblizsich. o mna mi vobes nejde. cokolvek by sa mi stalo, trapilo by ma viac, keby sa to stalo niekomu v mojom okoli. mozno to bude tym, ze sa s tazkymi vecami v mojom zivote dokazem relativne lahko vysporiadat.
mozno by som bola ja vrahyna jednej osoby, ale zredukovala by som pocet obati toho dotycneho. a obatami su aj ludia, ktori ziju v permanentnom strachu. viem ake to je. zazivam to v mensom vydani, ale zazivam. za 21 rokov som neprisla do kontaktu s policiou, dnes si uz s nimi takmer tykam. niekto si totiz na mne skusa metodu psychickeho terroru.
mozno by som bola ja vrahyna jednej osoby, ale zredukovala by som pocet obati toho dotycneho. a obatami su aj ludia, ktori ziju v permanentnom strachu. viem ake to je. zazivam to v mensom vydani, ale zazivam. za 21 rokov som neprisla do kontaktu s policiou, dnes si uz s nimi takmer tykam. niekto si totiz na mne skusa metodu psychickeho terroru.
-
tomexx
King
hmmm, zaujimave... Ja by som to (asi) nedokazal...haliegro napísal:ak by som povazovala za nespravne nebezpecne, aby dotycny ostal nazive a bola by som jedina, kto by mohol zaujat ulohu kata, ano urobila by som to. ale nie pre seba. urobila by som to pre svojich najblizsich. o mna mi vobes nejde. cokolvek by sa mi stalo, trapilo by ma viac, keby sa to stalo niekomu v mojom okoli. mozno to bude tym, ze sa s tazkymi vecami v mojom zivote dokazem relativne lahko vysporiadat.
to poznam, ved koli tym k... mi vyhodili Mercedes do vzduchu...haliegro napísal:ak by som povazovala za nespravne nebezpecne, aby dotycny ostal nazive a bola by som jedina, kto by mohol zaujat ulohu kata, ano urobila by som to. ale nie pre seba. urobila by som to pre svojich najblizsich. o mna mi vobes nejde. cokolvek by sa mi stalo, trapilo by ma viac, keby sa to stalo niekomu v mojom okoli. mozno to bude tym, ze sa s tazkymi vecami v mojom zivote dokazem relativne lahko vysporiadat.