Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
Pinhead
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa Pinhead »

kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

seth, ide mi o to ze tvoje vyhlasenie bola iba spekulacia, siris demoagogiu len na zaklade nejakych tvojich pocitov. Robis presne to iste co vycitas tvojim oponentom v inych diskusiach, strasis niecim co nevies dokazat. Si pokrytec.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Akú demagógiu ja šírim, prosím ťa? Ja presviedčam niekoho o tom, že to tak stopercentne bude? Vyjadril som svoj názor, na základe mojich pocitov a na základe toho, čo viem, nebolo to žiadne "vyhlásenie", žiadne tvrdenie stopercentnej pravdy, bola to súčasť odpovede na tvoju otázku, že "čoho sa tak bojím" a na dotaz, že to mám vysvetliť, tak netrep. Mimochodom, v tých videách, ktoré som poslal z dielne ĽS-NS, je prestrih, ktorý hovorí, citujem: "Je čas na RADIKÁLNE riešenie cigánskej otázky". Čo je tým myslené? No to nechám na fantáziu ostatných. Pokrytec si ty, kali520, pretože v diskusii neustále odskakuješ od témy, oponenta neustále obviňuješ z niečoho iného a ak oponent protestuje, rýchlo prejdeš k inému útoku a po celý čas svojím egom priam rozrážaš mraky. Najviac do rehotu mi je ale z faktu, že niekto, kto verí a podporuje konšpirácie o Illuminátoch, Slobodomurároch, Židoch a podobne mi tu chce dávať lekcie o šírení demagógie na základe svojich pocitov. Ak v tom mieniš pokračovať, prosím, ale vyber si na to nejakú inú bábku z fóra, ja na to nemám ani náladu a ani čas, viď moje vysvetlenie "progresu" tejto diskusie s tebou.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

hughito napísal:th: Ja poznám bytovky s cigánmi, kde nie je vybité ani jedno okno. :)
Takze som si to dnes overil u kolegu, ktory pochadza z tej obce (ktoru mi hughito poslal do PM) a je to tak ako povedal hughito, aj ked zas az take ruzove to s nimi neni, ale v zasade su vraj celkom normalni.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

To ze nie je rozbite okno je nejaky indikator? Treba nakuknut aj do bytovky napriklad roznasanim posty/reklamnych letakov. Aj dazdovy prales je z vrtulnika pekny ale vnutri ti nie je vsetko jedno.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tak počkať - išlo čisto o to, že th napísal toto:
ale ked idem do mesta kde ziju cigani a na bytovke zo 100 okien zostane len 5 a toto sa bude opakovat napriec miestami kde ziju cigani
Ja som napísal, že poznám bytovky (sú dve), kde žijú vyslovene len cigáni (alebo v drvivej väčšine) a nie je tam nič rozbité. Žiadny iná záver ani väčší rozbor som nerobil (hlavne som to nepoužíval na obhajobu ničoho, predsa je normálne, keď sú okná nevybité :D).
Takze som si to dnes overil u kolegu, ktory pochadza z tej obce (ktoru mi hughito poslal do PM) a je to tak ako povedal hughito, aj ked zas az take ruzove to s nimi neni, ale v zasade su vraj celkom normalni.
Tak ružové - zas do takej hĺbky neviem ísť, to by som tam musel vedľa bývať, ale tých mojich skúseností aj iných zas nie je tak málo, aby nevedel fakt nič, keďže predsa len mám s tým mestom isté väzby.

Ale tak som rád, že sa niečo z toho, čo tu takto píšem, aj overilo, lebo niekedy som mal pocit, akoby ľudia moje osobné skúseností s cigánmi, resp. poznania okolia, kde žijú, nebrali vôbec vážne a mysleli si, že si nebodaj mám potrebu v zápale nejakej apológie vymýšľať.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

LOL http://aktualne.atlas.sk/romov-na-nevys ... polocnost/ Tak a už je to opäť tu. A z Indie sme ich do Európy pozvali my, že...Ono ešte by som rád vedel, že čo má odsunutie mimo dedín a miest (ak to teda mám akceptovať, hoci čo ja viem, tak Komunisti sa snažili cigánov integrovať do spoločnosti a možno aj násilne ich sťahovali do miest a podobne) spoločné z ich "životným štýlom" v duchu nečistoty, robení deciek, fetovania, incestu, neochote pracovať a podobne (pre menej chápavých - neaplikujem to na všetkých).

//autoeditácia príspevku (02 Okt 2012, 8:16)
Ešte by som dodal, že otázkou je, prečo ich každá spoločnosť už stáročia odsúva od seba? Kde sú tie dôvody a prečo ich nik nespomína? V diskusii niekto spomenul citát Jána Husa, ktorý odporúčam prečítať si a možno teta historička pochopí, že čo sa udialo. Predpokladám, že izolácia zločincov z Anglicka do Austrálie ju netrápi tiež....
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matoa »

keď si spomínal tie stáročia, tak som našiel cigánsku históriu... no a ak je to pravda, tak to muselo byť zaujímavé :D

1417 snem v Landau vyhlásil Rómov za šíriteľov moru a zradcov.
1427 ich parížsky arcibiskup exkomunikoval z cirkvi.
1500 ich Maximilián I. nechal vyhnať zo svojho územia.
1545 ich Ferdinand I. nechal vyhnať z územia Čiech.
1556 ich ten istý panovník povolil beztrestne zabiť.
1560 ich švédsky arcibiskup zakázal krstiť.
1568 ich papea Pius V. exkomunikoval z cirkvi.
1637 boli vyhnaní zo Švédska.
1646 ich Bernský dekrét dovolil beztrestne zabíjať.
1697 ich Leopold I. vyhlásil za štvancov a dovolil ich zabíjať.
1721 nariadil ich likvidáciu na celom území svojho cisárstva Karol VI.
1725 Fridrich Viliam I. nechal všetkých rómov nad 18 rokov na území Pruska obesiť.
1749 ich nechala vyhostiť Mária Terézia.
V 17. storočí v Čechách obesených Cigánov vystavovali vedľa hraníc, pre výstrahu.

http://aryanrebel.wordpress.com/2012/09 ... -historia/
hughito
Redeemer
Redeemer

Dobrý zdroj. :lol:
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

cize to nie je pravda?
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Dedko mi rozprával že v 50. rokoch keď niekde prikočovali, tak sa museli ísť regnúť na políciu a oznámiť koľkí sú, čo tam robia a dokedy budú táboriť a to za hranicou obce.
Keď sa na polícii nahlásila nejaká krádež, tak policajti išli na istotu a to rovno prehľadala ich karavany a veľmi často našli hľadaný predmet.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

hughito napísal:Dobrý zdroj. :lol:
O co doveryhodnejsi je povedzme antifa.cz alebo nejake random blogy kadejakych antisystemovych konspiratorov? :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Blogy konšpirátorov ma nezaujímajú, ale napr. antifa, ak už predkladá nejaký článok, ktorý ma zastávať ich názory či ideológiu, tak nejde o absurdný minivýpočet akýchsi udalostí vytrhnutých z kontextu času, doby či regiónu, bez zdrojov, bez ničoho - jednoducho na prvý pohľad ide o nezmyselný balast s jediným účelom. Napr. článok o národe ako výtvore štátu. Áno, môžeš článok spochybniť a polemizovať s ním, ale už na prvý pohľad ide o inú kvalitu.

Nevraviac o projekte Studovna, kde môžeš nájsť vyslovene odborné texty, štúdie a kvalitné práce k rôznej problematike.

Vidíš ten rozdiel?
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Bullshit, ako Chmelar samotny.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ten článok má pravdu o tej politike, ale na druhej strane sa opäť uchyľuje k tej istej stratégii zakrývania jedného problému druhým. Autor tvrdí, že ľuďom vadí nejaká cháska s nelegálnymi chalupami, pričom ale neprotestujú proti čiernym stavbám miliardárov. Chyba je v tom, že nepochopil, že tá cháska s nelegálnymi chalupami je predstaviteľom obrovského slovenského problému, ktorým sú asociáli. A ten problém je minimálne tak veľký, ako skorumpovaní politici. A teda - máme tu skorumpovaných politikov a skorumpovanú moc, ktorá si svoje politické body zbiera (nech už je to akokoľvek, na ktorejkoľvek strane občianskeho spektra) na cigánskej otázke, teda otázne je, či ju chce fakt reálne riešiť, alebo nie. Pretože politici benefitujú z cigánov na oboch stranách - SMER získa lacné politické hlasy cigánov, Kotleba na druhej strane hlasy bielych. Obom to vyhovuje. Logicky teda ani jedna z politických strán cigánsku problematiku riešiť nebude. Kto ju teda má riešiť? Kam sa majú obrátiť tí občania, ktorí kvôli asociálom naozaj trpia? Koho majú "nenávidieť", koho majú podporovať? Násilie nie je tá správna cesta. Protesty tiež nie, pretože niekto začne vrieskať, že prečo neprotestujú proti čiernym stavbám vrchušky. Politici im nepomôžu, pro-liberálny Brusel a rôzne hlúpe mimovládky tiež nie, pretože sa na tomto probléme priživujú úplne rovnako, ako politici. Čo teda robiť?

Chmelár sa snaží obracať pozornosť na finančné skupiny a na protesty proti nim. Priznajme si hnusnú pravdu - finančné skupiny majú takú moc, že im môžu byť bežní ľudia ukradnutí. Bonusom je ale fakt, že tie finančné skupiny pre obyvateľstvo na východe nepredstavujú bezpredmetné nebezpečenstvo, neohrozujú vlastníctvo ľudí, neohrozujú ich životy, neznižujú ceny ich nehnuteľností, kvôli ktorým sa celý život lopotili, aby mali na sklonku života aký-taký kvalitný dôchodok. Finančné skupiny dokonca mnohým ľuďom dávajú prácu. Chmelár vidí hlavne to, čo trápi jeho a k čomu ma z Bratislavy bližšie - finančné skupiny a ich moc. Musí si však uvedomiť, že ľudia na východe (a všade tam, kde je asociálov dostatok) majú iné problémy, ich svet sa netočí okolo JandT alebo Penty, prípadne okolo politiky - oni už na politikov rezignovali vo všeobecnosti, to viem zo skúsenosti vlastných rodičov. Veď čo im tí so svojimi žabo-myšími vojnami od pádu režimu pomohli? Každý z politikov usilovne kauzuje s jednou z dvoch finančných skupín, hádam si Chmelár nemyslí, že obyvatelia, ktorí sa boja každoročne o svoju úrodu, každodenne o svoj majetok a niekedy aj o svoju bezpečnosť, sa budú zaoberať mocou finančných magnátov na Slovensku?

Nech sa nečuduje, že ľudia sa chytajú v prípade riešenia cigánskej otázky každej slamky, v tomto prípade Kotlebu. V závere Chmelár polemizuje o tom, že "potrebujeme takých a takých politikov". Sorry, politici sú na Slovensku priam synonymom nesplnených sľubov, rozkrádania a korupcie. Na Zbojníckom Vŕšku sa od pádu režimu vystriedalo niekoľko garnitúr, z rôznych kútov politického spektra. A ani jedna z nich občanom ovplyvneným problémami s asociálmi nijako nepomohla. NIJAKO. Skôr naopak, hádže im polená pod nohy v podobe nových alebo zvýšených daní, zvyšuje pozitívnu diskrimináciu väčšiny - ako sa majú cítiť ľudia, ktorým každá jedna vláda z peňaženky vysáva vždy viac peňazí iba na to, aby videli, ako asociáli dostávajú kdejaké bonusy v podobe jedál zadarmo, finančných bonusoch pre deti, ktoré chodia do školy, preplácanie cestovného, ako asociáli nemusia dodržiavať zákony. Áno, možno sú to malé kvapky, ale v terajšej situácii každý malý podnet je v očiach takýchto ľudí doslova provokáciou.

Čuduje sa teda Chmelár a hrá sa na moralistu? No áno - každý človek sa chce vysporiadať s problémami, ktoré ho ovplyvňujú najviac. Finančná neistota a pokraj chudoby ľudí žijúcich v hladových dolinách na východe, prípade inde na Slovensku je v dnešnej dobe umocňovaná ďalšou neistotou v podobe asociálov. Oni tvrdia, že sú chudobní, že nemajú čo jesť a podobne, pričom tí, ktorí pracujú za minimálnu mzdu, sa určite nemajú lepšie, pretože musia platiť dane, účty, poplatky, inak by prišli aj o to málo, čo majú. A aj to málo, čo majú, môže padnúť do rúk asociálom, ktorých činy sú takpovediac "akceptované", pretože ich isté skupiny (a dostávame sa opäť k politikom) vidia ako nedotknuteľný druh. Je teda jasné, prečo niečo takéto Chmelára netrápi. Je to problém, ktorý sa ho netýka, o ktorom vie, o ktorom často čítava, ktorý ale na svojej koži dlhodobo nezažil a ani nezažije. Návštevy v osadách a čítanie reportov tety Kusej, ktorá vie o cigánskej problematike menej, ako ja o teórii strún, z nikoho nerobia odborníka na situáciu.

Aby som to uzavrel - Chmelárov článok v sebe obsahuje politickú pravdu, ale žiadne občianske riešenia. A očakávať občianske riešenia odo politikov, ktorých sám vykreslil ako skorumpovaných, ako pijavicu pricucnutú na štáte ako takom, je z jeho strany buď pokrytectvom, alebo prehnaným optimizmom. Ako som už napísal dávnejšie - historia magistra vitae est, ľudia sa za 23 rokov z histórie poučili natoľko, aby zistili, že politici cigánsku otázku riešiť nebudú. Prečo v to verí Chmelár, čo od nich očakáva a hlavne prečo sa snaží odviesť pozornosť na existenciu a prešľapy mecenášov tých politikov (JandT, Penta), to mi nejde vôbec do hlavy.
hughito
Redeemer
Redeemer

Prečo v to verí Chmelár, čo od nich očakáva a hlavne prečo sa snaží odviesť pozornosť na existenciu a prešľapy mecenášov tých politikov (JandT, Penta), to mi nejde vôbec do hlavy.
To hlava neberie ani mne, naozaj neviem, odkiaľ tí ľudia berú (a navyše ešte takíto ako Chmelár, ktorý do toho vidia a sú inteligentní) tú nekonečnú naivitu. V tomto si naozaj protirečí.

Sethove výhrady sa sčasti dajú akceptovať, aj keď tie niektoré tvrdenia typu asociáli dostávajú kdejaké bonusy v podobe jedál zadarmo, finančných bonusoch pre deti, ktoré chodia do školy, preplácanie cestovného, ako asociáli nemusia dodržiavať zákony by som rád videl podložené.

Ďalej bolo spomenuté, že ľudí na východe viac zaujíma ten cigán, preto daných ľudí viac vytočí akákoľvek maličkosť, v zmysle kvapky v mori financií a finančné skupiny a to, ako funguje štát a vôbec systém, ich nezaujíma (lebo je to niečo ďaleké..). Áno, takto to funguje. Tieto vzťahy a fungovanie systému sú pre ľudí úplne neosobné, niečo takmer až mimo reality, zato čo ten cigán je tak blízko..

V tomto však vidím ten najväčší problém - v tomto zmysle ľudia naozaj obracajú hnev zlým smerom. Aj keby sme si teoreticky predstavili, že teraz zmiznú všetci cigáni na Slovensku. Čo sa stane? Samozrejme, pre niektorých ľudí by to bol sen v tom zmysle, že by im už nehrozila rôzna bezprostredná kriminalita, ale inak by sa nič nezmenilo - ani by sa nezvýšili platy, ani by nezlacnel chlieb, ani by sa nepostavili diaľnice atď. Cigáni nie sú reálnym problémom v zmysle celkového srabu Slovenska.

V zmysle hesla tohtoročných akcií na 1. mája - Mierme na správne ciele.

___

Trochu čosi iné - zaujímavý článok na týždni od Krivošíka, ktorého inak vôbec nemusím, ale v tomto (síce sprostredkovane) trafil klinec po hlavičke.

Americká debata o rase a rasizme

Dá sa povedať, že s drvivou väčšinou článku sa stotožňujem.
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

"Samozrejme, pre niektorých ľudí by to bol sen v tom zmysle, že by im už nehrozila rôzna bezprostredná kriminalita" pride mi ze ako keby si to ludia vymyslali tie skusenosti,to snad chces naznacit? :roll:
hughito
Redeemer
Redeemer

Stále máme problémy s písaným textom?
h4rv3st3r
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa h4rv3st3r »

http://zivot.azet.sk/clanok/12189/dobro ... omoct.html

Clovek sa len zbytocne nasral... Spoved zufaleho cloveka. Priznam sa, ja neviem, co by som urobil.
Napísať odpoveď