externy HDD

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
beewilko28
Amateur
Amateur

externy HDD

Príspevok od používateľa beewilko28 »

chlapi, mam zaujimavy problem, mam externy 3,5" HDD WD 2TB ... ked tento disk pripojim k akemukolvek pc, ci to je book alebo desktop, disk mi tukne ze ho detekuje ale vobec ho nenacita popripade mi zamrzne pc alebo disk ukaze ako lokalnu jednotku, ale bezmoznosti prezerania suborov... toto pochopim ak disk odide.... ale co je zaujimave, len tak pre srandu som disk napojil cez usb na tv... a disk mi okamzite nabehol, otvorilo mi ho a pohode som vedel prezerat filmy, serialy, fotky, proste cokolvek... vie mi prosimvas niekto toto vysvetlit, ako mam ten disk otvorit v pc ? pol roka som ho pouzival bezproblemov, a zrazu, uprostred pozerania serialu mi ho odpojilo a odvtedy nejde nacitat len na TV
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: externy HDD

Príspevok od používateľa hojko »

Treba ho skusit otestovat, napriklad cez HD Tune (SMART + cely error scan). Potom bude clovek mudrejsi.
beewilko28
Amateur
Amateur

praveze to nejde... chcel som to spravit, ibaze vzdy ked pripojim disk do usb book ho proste nenacita, a zamrzne... a ked aj nezamrzne, a chcem spustit nejaky program na test HDD tak mi HDD nenajde a cely program padne, explorer.exe padne, a nic sa neda robit kym disk z usb nevytiahnem, to ako keby pc dostalo druhy dych, odsekne ho a slape.... pripojim disk a zasa sekne a disk nenacita ani nic, inak by som ho davno otestoval.... neda sa ten disk skontrolovat nejak inak, mimo windows, napr pred startom ? lebo v biose ho fyzicky vidim, aj ako sa vola aj kapacitu aj vsetko, ale pod windowsom nie.... mam Win 7 a skusal som aj na XP a nic.... otestovane 4 pocitace, kazdy s win7 zamrza, XP ho ani nenajde
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Linux alebo Hirens Boot CD.
beewilko28
Amateur
Amateur

vyskusal som to hirens boot cda tak isto nic... pripojim disk a vsetko zamrzne, disk odpojim a vsetko ide.... pripojim disk priamo na TV a disk ide... vobec tomu nechapem... skusil by som ajlinux ale o tom nemam ani paru... disk mam aj v zaruke, ale to nechcem este kym nevycerpam moznosti, nechcem totiz o tie data na disku prist
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Iné PC robí to isté?
beewilko28
Amateur
Amateur

hej, na kazdom kde som to skusal presne to iste... roztoci disk, to aj pocut par krat ho ako keby zadrhne, to robi ked cita a potom prestane uz sa len toci, ako keby hlava nechcela sadnut na miesto... ale ked to nejde na PC nechapem ako to ze to na telke ide
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Nespravil televizor z toho disku iny filesystem??? Riesenim je podla mna skusit to v Linuxe.
beewilko28
Amateur
Amateur

neviem, praveze na telke som ho moc nepouzival, a on mi prestal ist tak povediac za chodu... mal som disk normalne pripojeny k booku, pozeral som serial a ten mi z nicoho nic sekol a disk mi uz nedokazalo nacitat, a len pre srandu som ho hodil na telku a ta ho nacitala pohode... no nic, musim najst niekoho kto vie robit z linuxom, ja som to este ani z dialky nevidel.... diky za rady
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Hmm, no to skor potom vyzera na hw problem disku. Daj ho reklamovat.
Napísať odpoveď