Domáci FTP server

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
AndreasAuditore
Medium Expert
Medium Expert

Domáci FTP server

Príspevok od používateľa AndreasAuditore »

Dobrý deň,

Mám problém s vytvorením FTP servera. Chcel som si vytvoriť server na ktorý, by som niečo dal a hocikto aj človek nepripojený k môjmu routeru by si to mohol stiahnúť, lenže FTP server funguje len pripojiť sa nedá zvonka...
Prv som vytvoril FTP server pomocu Gene6 FTP Server a kedže som pripojený k routeru pod IP 192.168.1.12 otvoril som si nastavenia routera(Vigor 2700VGST od Telekomu) a tam som si nastavil v časti Presmerovanie portov Meno služby(FTP) Protokol(TCP) Verejny a privatny port(21) na moju IP(162.168.1.12) a zaškrtol ako aktívne lenže k FTP serveru sa nedarí pripojiť. Na internete som našiel ľudí čo majú podobný problém ako ja ale nenašiel som neaké jednoznačné riešenie.

Takže za odpovede Ďakujem.
Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Domáci FTP server

Príspevok od používateľa Mek »

Skus este nasmerovat TCP port 20.
Tak mi napadlo, vo firewalle v PC to tiez treba povolit (resp. dat ho do interaktivneho rezimu, nech sa opyta).
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa wladas »

takze ak som to pochopil zrekapitulujem

tvoj PC ma LAN IP - 192.168.1.12
je na nom FTP server ktory funguje v LANke - pripojis sa nanho z ineho PC
ak si na routri presmeroval port 21 na IP 192.168.1.12 tak by sa malo dat napojit na FTP aj z internetu
ak to nejde, je to fakt cudne spravanie
AndreasAuditore
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa AndreasAuditore »

Nefunguje, keď je nastavený Port 21 tak to aspoň chvíľu načítava pri porte 20 Chrome napíše, že sa nevie pripojiť k serveru...

//autoeditácia príspevku (05 Okt 2012, 16:29)
Presne tak to je a nefunguje to :D

práve ma napadlo, že som mohol dať zlé nastavenie v Gene6 FTP ale keď mi to lokálne ide nie som si tým istý
Firewall sa na nič nepýta a keď som ho vypol nefungovalo to tiež, a ešte sa chcem utvrdiť keď chcem ten FTP zobraziť môžem použiť ftp://192.168.1.12:21 alebo globálnu IP ftp://xx.xx.xxx.xxx:21 ?
Pridávam aj screenshot z nastavení routera
Pri port teste mi utilita povedala, že na mojej IP je 21 port zatvorený
Presmerovanie Portov
Presmerovanie Portov
//autoeditácia príspevku (05 Okt 2012, 19:19)
Čaute FTP funguje :D problémom bol zabudovaný firewall v Eset Smart Security, ktorý blokuje port 21 :? :lol:
Všetkým ďakujem.
Napísať odpoveď