Dobrý deň,
Mám problém s vytvorením FTP servera. Chcel som si vytvoriť server na ktorý, by som niečo dal a hocikto aj človek nepripojený k môjmu routeru by si to mohol stiahnúť, lenže FTP server funguje len pripojiť sa nedá zvonka...
Prv som vytvoril FTP server pomocu Gene6 FTP Server a kedže som pripojený k routeru pod IP 192.168.1.12 otvoril som si nastavenia routera(Vigor 2700VGST od Telekomu) a tam som si nastavil v časti Presmerovanie portov Meno služby(FTP) Protokol(TCP) Verejny a privatny port(21) na moju IP(162.168.1.12) a zaškrtol ako aktívne lenže k FTP serveru sa nedarí pripojiť. Na internete som našiel ľudí čo majú podobný problém ako ja ale nenašiel som neaké jednoznačné riešenie.
Takže za odpovede Ďakujem.
Domáci FTP server
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Domáci FTP server
Skus este nasmerovat TCP port 20.
Tak mi napadlo, vo firewalle v PC to tiez treba povolit (resp. dat ho do interaktivneho rezimu, nech sa opyta).
Tak mi napadlo, vo firewalle v PC to tiez treba povolit (resp. dat ho do interaktivneho rezimu, nech sa opyta).
takze ak som to pochopil zrekapitulujem
tvoj PC ma LAN IP - 192.168.1.12
je na nom FTP server ktory funguje v LANke - pripojis sa nanho z ineho PC
ak si na routri presmeroval port 21 na IP 192.168.1.12 tak by sa malo dat napojit na FTP aj z internetu
ak to nejde, je to fakt cudne spravanie
tvoj PC ma LAN IP - 192.168.1.12
je na nom FTP server ktory funguje v LANke - pripojis sa nanho z ineho PC
ak si na routri presmeroval port 21 na IP 192.168.1.12 tak by sa malo dat napojit na FTP aj z internetu
ak to nejde, je to fakt cudne spravanie
-
AndreasAuditore
Medium Expert
Nefunguje, keď je nastavený Port 21 tak to aspoň chvíľu načítava pri porte 20 Chrome napíše, že sa nevie pripojiť k serveru...
//autoeditácia príspevku (05 Okt 2012, 16:29)
Presne tak to je a nefunguje to
práve ma napadlo, že som mohol dať zlé nastavenie v Gene6 FTP ale keď mi to lokálne ide nie som si tým istý
Firewall sa na nič nepýta a keď som ho vypol nefungovalo to tiež, a ešte sa chcem utvrdiť keď chcem ten FTP zobraziť môžem použiť ftp://192.168.1.12:21 alebo globálnu IP ftp://xx.xx.xxx.xxx:21 ?
Pridávam aj screenshot z nastavení routera
Pri port teste mi utilita povedala, že na mojej IP je 21 port zatvorený
//autoeditácia príspevku (05 Okt 2012, 19:19)
Čaute FTP funguje
problémom bol zabudovaný firewall v Eset Smart Security, ktorý blokuje port 21
Všetkým ďakujem.
//autoeditácia príspevku (05 Okt 2012, 16:29)
Presne tak to je a nefunguje to
práve ma napadlo, že som mohol dať zlé nastavenie v Gene6 FTP ale keď mi to lokálne ide nie som si tým istý
Firewall sa na nič nepýta a keď som ho vypol nefungovalo to tiež, a ešte sa chcem utvrdiť keď chcem ten FTP zobraziť môžem použiť ftp://192.168.1.12:21 alebo globálnu IP ftp://xx.xx.xxx.xxx:21 ?
Pridávam aj screenshot z nastavení routera
Pri port teste mi utilita povedala, že na mojej IP je 21 port zatvorený
//autoeditácia príspevku (05 Okt 2012, 19:19)
Čaute FTP funguje
Všetkým ďakujem.