Rozmyslal by si na mojom mieste o tomto leone alebo pozeral este nieco uplne ine?
Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
Odkedy mam satelit, s prijmom som spokojny
No ale bavime sa o aute pre studenta, takze tych 6-7k a nieco co ma nezrujnuje na servise by bolo idealne
Najradsej by som bol, ak by mi auto aj "ponakupny servis" vydali dokopy na max 8k, no ak by sa za nejaky penaiz navyse nasiel neodolatelny kus stary rok-dva, tretie auto v domacnosti, pouzivany dochodcom na obcasne dochadzanie do obchodu nevaham
Rozmyslal by si na mojom mieste o tomto leone alebo pozeral este nieco uplne ine?
Ak mám odpor k dvom značkám tak je to Škoda a Seat, takže nie som najideálnejší radca, ale musím uznať, že vyzerá pekne. Ako je na tom motoricky ti nepovie nikto pokiaľ ho nepozrieš. No ale zostane ti 4000€ a za už za 1000€ opravíš pol auta, turbo, vstreky..čo len bude treba (niežeby bolo necháp ma zle) a furt ti zostane.
Takže áno, uvažoval by som o ňom. Pre 3 ľudí v pohode. Ale ak máš rád benzíny, tak za 1000 spravíš aj prestavbu LPG a to je ešte výraznejšia úspora pri zachovaní výhod benzíňaku. Touto cestou si nerozmýšľal? Kúpiť pekný benzín a dorobiť LPG? Ako študent ešte viac budeš šetriť....
Takže áno, uvažoval by som o ňom. Pre 3 ľudí v pohode. Ale ak máš rád benzíny, tak za 1000 spravíš aj prestavbu LPG a to je ešte výraznejšia úspora pri zachovaní výhod benzíňaku. Touto cestou si nerozmýšľal? Kúpiť pekný benzín a dorobiť LPG? Ako študent ešte viac budeš šetriť....
LPG mi nieje velmi pochuti, radsej by som ostal pri diesli, alebo benzine. Vobec netusim, ako je to so spolahlivostou a servisnymi nakladmi prestavby?
Myslím, že väčšina ti tu odpovie, že nie je sa čoho báť. Sundevil dokonca robil nedávno pokiaľ viem.
Prestavba stojí približne 1000-1200€, úspora je veľmi orientačne zhruba 50% na km, skôr menej. Investícia začne zarábať po 20 000 km.
Prestavba stojí približne 1000-1200€, úspora je veľmi orientačne zhruba 50% na km, skôr menej. Investícia začne zarábať po 20 000 km.
servisne naklady na lpg su minimalne, prehliadky zvacsa po 20tkm a menia sa filtre za par eur, nic hrozneho
pridam aj par skusenosti po viac ako 12tkm za 5 mesiacov
-spinava skrtiaca klapka sposobovala obcasne kolisanie otacok - vyriesene na prehliadke po2tkm
-spotreba o liter vacsia ako pri benzine
-rozdiel v dynamike zanedbatelny, dokonca pocitujem zlepsenie, kedze nejazdim na spotrebu
-orientacne naklady na 100km: lpg: 6eur, benzin 11eur
-tankovanie v zahranici - ine koncovky, avsak v nemecku som mal stastie a este 200km za rakuskymi hranicami mali stojan na "nas" system a vsade ochotne pozicali redukciu (z 5 pozicani som len 1 musel dat depozit 20eur/alebo moju redukciu)
-cena prestavby okolo 1400 eur, troska vyssia kedze sa jednalo nie je hromadnu prestavbu, ale o individualnu (viac papierovaciek, navyse emisna)
pridam aj par skusenosti po viac ako 12tkm za 5 mesiacov
-spinava skrtiaca klapka sposobovala obcasne kolisanie otacok - vyriesene na prehliadke po2tkm
-spotreba o liter vacsia ako pri benzine
-rozdiel v dynamike zanedbatelny, dokonca pocitujem zlepsenie, kedze nejazdim na spotrebu
-orientacne naklady na 100km: lpg: 6eur, benzin 11eur
-tankovanie v zahranici - ine koncovky, avsak v nemecku som mal stastie a este 200km za rakuskymi hranicami mali stojan na "nas" system a vsade ochotne pozicali redukciu (z 5 pozicani som len 1 musel dat depozit 20eur/alebo moju redukciu)
-cena prestavby okolo 1400 eur, troska vyssia kedze sa jednalo nie je hromadnu prestavbu, ale o individualnu (viac papierovaciek, navyse emisna)
A kde si si to daval robit? V tomto pripade by to znamenalo kupit ojazdene auto+povymienat veci+prestavba teda cena auta by bola okolo 5-6k. Aky benzin by bol najlepsi v tejto cenovej relacii?
Na tvojom mieste ak vážne uvažuješ o LPG by som sa nebál ani objemov okolo 2.0, čo ti už dá slušný výkon. Navyše zárobok/návratnosť LPG nespočíva vo výkone ale v najazdených km. A presne ako napísal sundevil, že stratíš 1% výkonu srať, keď sa nebojíš auto prehnať, len aby si ušetril 2€.
Kľudne si vyber benzín, ktorý sa sa ti ľúbi a vyhovuje, v dobrom stave a choď do prestavby.
Kľudne si vyber benzín, ktorý sa sa ti ľúbi a vyhovuje, v dobrom stave a choď do prestavby.
benzin takmer hociaky, ale nie priamy vstrek - tie sa neprerabaju a ked, len za velmi vysoke ceny a viac menej experimentalne
takze klasika nejaky 16v s objemom od 1.6 do 2.0 aby to na dialnici slo dobre
moj megane ma 1.6 81kw a pri dialnicnej 130(136tacho) mi to s nalozenym autom papa 10L plynu na 100 co je stale lacnejsie ako nafta
prerabali mi to tu: http://www.mpgas.sk
takze klasika nejaky 16v s objemom od 1.6 do 2.0 aby to na dialnici slo dobre
moj megane ma 1.6 81kw a pri dialnicnej 130(136tacho) mi to s nalozenym autom papa 10L plynu na 100 co je stale lacnejsie ako nafta
prerabali mi to tu: http://www.mpgas.sk
-
Francek
Star
- Kontaktovať používateľa:
Chlapi, mozete mi nejako ozrejmit z akeho dovodu hruska/siska prida vykon na SERIOVOM aute ?
Dakujem...
Dakujem...
Takze doma sme sa dohodli, ze vybereme 3 potencialne diesle a 3 benzinaky na prestavbu (alebo uz so spravenou), obideme s mechanikom a rozhodneme sa podla stavu konkretneho auta. Vedeli by ste mi prosim poslat nejake tipy podobne tomu leonu, pripadne nejaky liftback? Potreboval by som cas od casu previezt v aute bicykel a na to sa sedan prilis nehodi, na kombik som este mlady
Diesel ma cenovy strop na 6500€, pri benzine je to 5500€ pred prestavbou a 6500€ ak by bol po prestavbe.
Vdaka za tipy
V autach sa bohvieko nevyznam tak mi preklikavanie bazarov vela nepovie...
EDIT:
Z dieslov sa mi zapacili este tieto:
http://mazda-3.autobazar.eu/16-id3596315.html
http://ford-focus.autobazar.eu/16--tdci ... 61079.html
Vdaka za tipy
EDIT:
Z dieslov sa mi zapacili este tieto:
http://mazda-3.autobazar.eu/16-id3596315.html
http://ford-focus.autobazar.eu/16--tdci ... 61079.html
Francek: zlepsi prietok vzduch, zväcsi obsah nasavaneho vzduch a ked vymenis plastove sanie za kovove potrubie tak aj chladi vzduch
-
Francek
Star
Ked nebude ten filter poriadne oddeleny od motora tak to bude tak ci tak nasavat teply vzdzuch. Original airbox taha vzduch od svetla, masky a pod., cize to je idealne riesenie. Objem vzduchu, ktory nasaje airbox uplne staci, kedze s tym pracuje RJ a benzin vybuchuje v urcitom danom pomere so vzduchom. To, ze tam bude hruska je prd platne.
Nehovoriac o pripadnej riedkosti tuzingovej hrusky a zasierania motora, turba a pod.
Nehovoriac o pripadnej riedkosti tuzingovej hrusky a zasierania motora, turba a pod.
vyskusaj a uvidis auto ide urcite lepsie do otacok
v robote mame Suzuki Swift 68 kW 1,3l po vymene celeho sania kolegovi namerali 74KW a rozsah otacok pre max krutak a zväcsil o 300ot/min
este doplnim, cele sanie stalo 600€ (cize efek takmer ziadny
)
v robote mame Suzuki Swift 68 kW 1,3l po vymene celeho sania kolegovi namerali 74KW a rozsah otacok pre max krutak a zväcsil o 300ot/min
este doplnim, cele sanie stalo 600€ (cize efek takmer ziadny
-
RATZINGER666
Darca
o tom chladeni tiez pochybujem, ale pri zlepseni priepustnosti sa nejaka ta zmena objavi urcite... niektori vyrobcovia ponukaju k autam aj sportove vlozky, napr. performance edicia pri bmw...
...a lacne hrusky samozrejme prispievaju k opotrebeniu motora, kedze vplyvom nizsej priepustnosti okrem vzduchu pustia sem tam aj nejaku spinu, ktora sa potom sprava v oleji ako smirgel, co je samozrejme problem pri mazani nielen motora, kde derie steny valca, ale aj napr. turba...
...a lacne hrusky samozrejme prispievaju k opotrebeniu motora, kedze vplyvom nizsej priepustnosti okrem vzduchu pustia sem tam aj nejaku spinu, ktora sa potom sprava v oleji ako smirgel, co je samozrejme problem pri mazani nielen motora, kde derie steny valca, ale aj napr. turba...
Francek napísal:Chlapi, mozete mi nejako ozrejmit z akeho dovodu hruska/siska prida vykon na SERIOVOM aute ?
Dakujem...
Auto pojde trošku lepšie do otáčok no zázraky sa určite čakat nedajú..ked to pridá 3kw pri riadnom zostrojení tak to hovorím vela.
No skôr by som povedal, že 3 kone z toho sú dobrý výstup, nie 3 kw.
-
RATZINGER666
Darca
3kw su 4 kone, to uz je uplne jedno, ta zmena je zanedbatelna
taktiez sa na roznych motoroch moze prejavit inak...
bagbee nám tuším povie presnú hodnotu ktorá platí na každý motor
to je len hrubý odhad s presnostou možno +-30% ked nie viac.
Sériové sanie tiež nevymisleli nato aby sa tam žiaden vzduch nedostal
Sériové sanie tiež nevymisleli nato aby sa tam žiaden vzduch nedostal
-
D4vid
Medium Star
Dobrá voľba alebo nie? Spoľahlivosť a tak?
V tých motoroch a celkovo v BMW nie som nejak zbehlý. Aj nejaké info o aute. Motore a tak
http://bmw-rad-3-touring.autobazar.eu/3 ... 58941.html
V tých motoroch a celkovo v BMW nie som nejak zbehlý. Aj nejaké info o aute. Motore a tak
http://bmw-rad-3-touring.autobazar.eu/3 ... 58941.html
-
xH4wK
Buracka.
Prave svetlo nove, lave osuchane, kapota ako nova bez dierok od kamienkov... to iste naraznik.
Mam rok a pol stare bawo a na narazniku su poznat kamienky celkom dost a tu nic ... smiesne.
Prave svetlo nove, lave osuchane, kapota ako nova bez dierok od kamienkov... to iste naraznik.
Mam rok a pol stare bawo a na narazniku su poznat kamienky celkom dost a tu nic ... smiesne.