Tablet alebo Book

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Tablet alebo Book

Príspevok od používateľa Michaelo »

Zdravím,

začiatkom decembra si budem objednávať buď tablet, alebo notebook no neviem sa poriadne rozhodnúť.

Ide mi o výkon, výdrž a veľkosť (váha a rozmery, nechcem obra). A v tom je problém. Výdrž a výkon je dobrý u notebooku, no u tabletu je zasa výdrž ešte lepšia a veľkosťou naň notebook proste nemá.
Použitie. V decembri mám plánovanú operáciu, takže budem tak 2 týždne len v posteli mimo domu a aj keď sa vrátim domov budem dosť času len ležať v posteli, pozerať filmy a hrať hry + surfovať po nete.

Rozhodujem sa medzi týmto:
ASUS EEE Pad Transformer TF300TG 32GB 3G + dock - dobrá cena keďže už je aj s dockom (lepšia výdrž) no Asus má problémy s androidom.
Samsung Galaxy Note 10.1 (N8000) 3G + Samsung EKD-K14A pre Galaxy Note 10.1 - nevýhodou je vyššia cena ak chcem dock ale výkonovo aj funkcionálne je lepší.
Fujitsu Lifebook A532 - je veľký a ťažký ale zasa tablet sa naň výkonom veľmi nechytá.

Na normálne hry a podobne mám ale klasický stolný PC ktorý rozbehne všetko, preto mi ide o veľkosť.
Už dávnejšie som plánoval kúpiť Asus TF 300, no nakoniec som kúpil myšku, RAM a vodné chladenie do PC. Preto som tak na 65% rozhodnutý ísť do tabletu.

Jo a cena okolo 600€ viac nie. Linky som dal na alzu, ale pred kúpou by som hľadal na heuréke čo najlacnejší.

Vďaka.

//Edit:
Keby že mal možnosti tabletu (odobratie klávesnice a používanie len dotykovej časti a funkcie Galaxy Note) tak by to bol pre mňa dokonalý stroj.
Píšte ďalšie návrhy. Potom si z nich niečo vyberiem a napíšem medzi čím sa rozhodujem alebo čo som si vybral.

Znova, Vďaka.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Tablet alebo Book

Príspevok od používateľa Thommas »

Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Bump.

Hádžte ďalšie návrhy. Ja chcem tablet hlavne kvôli jeho možnosti písať naň perom (Galaxy note) a možnosti nemusieť mať stále klávesnicu. No book tiež úplne nevylučujem, nebyť výhod tabletu beriem book.
Niečo si určite vyberiem, dajte nejaké pre a proti (váš názor) atď.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

A aka je ta moznost pisania perom, co ti nestaci normalna klavesnica na displeji tabletu pocas pisania???
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Niekedy si chces len narychlo napisat poznamku takto vytiahnes pero a hned si to napises do tabletu a pod. Normalne by som vyuzival klavesnicu na tablete alebo dock.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

V aplikacii Note Everything ci EverNote si mozes poznamku takto napisat aj prstom, nepotrebujes na to ziadne pero.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Nepotrebujes, ale s perom to je presnejsie a Galaxy Note ma to pero pribalene a zastrkava sa do pravej bocnej hrany. Keby ze ho nemal, stalo by okolo 20€+ ako to poznam a to by som to pero nekupoval, no ked uz tam je tak preco nie?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Preco nie??? Pretoze cena celeho tabletu... Skus si precitat co sa popisalo tu: http://www.hojko.com/google-nexus-7-dos ... 73987.html
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Mám na to tých 600€. Tablet som našiel za 521€ 3G verziu + dock necelých 50€, čo je stále nižšia cena, ako za samotný tablet na alze.
Ako som už hovoril, chcem niečo naozaj výkonné, nabité funkciami a skladné do 600€ (tzn. že chcem naozaj niečo dobré, nie priemerný tablet sorry for that).
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Nabite funckiami? Funkcie robia predovsetkym aplikacie a nie akesi pero, brasna, stereo repro a i.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ano ja viem no Galaxy note ma aj dost vela aplikacii (plne verzie) uz pri kupe. Preto je vaznym kandidatom.
A aj to co obsahuje je podla mna slusne a vyuzit sa to da. Jedna nevyhoda je plast. To by mi az tak nevadilo ale tie ozdobne prvky mohli byt pravy chrom.

Ale my sa tu vlastne len hadame bez nejakej konstruktivity. Radsej hadzte navrhy co nie a co ano a preco.

Recenzii som pre kazdy z tabletov precital vyse 6, od TF 300 ma odradzuju problemy s OS. To ani tak moc v recenziach nenajdete, skor na forach kde sa stazuje aj 5 majitelov do tyzdna. Opravia jednu vec (ak sa vobec da) a hned zblbne nieco ine.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ked ziadas navrhy co nie a co ano, a preco, tak by si mal tiez uviest preco prave Galaxy Note, pretoze si zatial spomenul len pero a aplikacie.

Google Play! obsahuje 675 000 aplikacii (udaj k septembru 2012). Myslis si, ze z toho mnozstva si nenajdes to co potrebujes a vyuzijes??? Co som pozeral screeny aplikacii, tak tam nic nevidim, su tam standardne aplikacie z ICS, naviac je tam akurat tak prehravac videa, Photoshop Touch, Polaris Office a nejaky editor na videa. Tieto aplikacie si dokazes hravo stiahnut z netu v plnej verzii alebo pouzit alternativy, napokon balikov Office je kopa a hlavne lepsich balikov ako je tento Polaris. Takze mi teda napis, ze ktore su tie aplikacie, ktore tam su uz pri kupe (plne verzie), ze to oznacujes ako velke plus a beries tento tablet vdaka tomu za vazneho kandidata, hmm??? Ked si cital recenzie, tak si sa urcite docital o sekundovej necinnosti tabletu, problemom s Flash Playerom, blikajucim podvietenim/kontrastom a debilnou klavesnicou, ze???

Stojim si za tym, ze radsej kupit Nexus 7 za menej ako polovicnu cenu, ktory dokaze snad vsetko co Note (okrem pera), v bencharkoch je na tom len o nieco slabsie, ale staci to na plnohodnotne vyuzivanie na pracu, zabavu, filmy... Nevidim dovod kupovat vec hodnu 250 eur za 2x tolko ;)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Cital som vela recenzii a nikde sa nezmienovali o problemoch s FPa podsvietenim. O klavesnici nebolo priamo pisane ze je debilna + ako hovorim chcem tablet s dockom (tzn klavesnica ako netbook).

Ak mi das dobru alternativu ktora splna moje poziadavky (vid. nizsie) tak nad nou budem uvazovat to mi ver. Nexus 7 som si poobzeral aj precital recenzie. Nehovorim ze je zly no rad by som nieco lepsie. Ak usetrim € tym lepsie pre mna.

Chcem na tom surfovat po nete preto taktiez potrebujem od toho 3G modul (telefonovanie ci sms by bola naozaj vyhoda) a Dock s klavesnicou, pozerat videa, hrat hry, minimalne 16GB pamat a podpora micro SDkariet (kedze mam doma 32GB kartu) a podobne (na ostatne veci co chcem som si uz aplikacie vyhliadol ked som mal v plane kupit TF 300vku).
galbavymartin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa galbavymartin »

ty si uz vlastne rozhodnuty pre Galaxy Note 10.1 :) ja keby mam ist do tabletu s tvojim rozpoctom kupim Ipad ale to nesplna niektore tvoje kriteria takze je to zbytocne....a co sa tyka Androidu tak asi lepsie ako Note 10.1 nenajdes....mozno by som pockal co bude zac Surface od Microsoftu to by mohla byt pre teba dobra alternativa
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Bohuzial mam tieto poziadavky ktore su u mna dolezite. Preto nechcem NETbook pretoze ten nema ani 3G ani slot na express kartu.

Ale ako hovorim ak by mi niekto poradil nejaku alternativu co by splnila moje poziadavky tak preco nie?
Maxpayne
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Maxpayne »

ber kludne note 10.1, je to skvele zariadenie,pokial ti nevadi cena mas zbytocne peniaze navyse,tak lutovat nebudes
rastikbart
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa rastikbart »

CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

co tak xperia tablet s?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Michaelo: Nexus 7 bol ohlaseny uz aj s 3G modulom, cena bude asi o nieco vyssia. K comu potrebujes minimalne 16GB a k tomu este 32GB pamatovu kartu, nezda sa ti, ze si moc rozhyckany??? Mam 8+8GB a popravde je pamatovka skoro cela prazdna. 16GB realne ani nevyuzijes. Okrem toho je mozne mat OTG kabel a mat data este aj na USB kluci, ktory pripojis a mozes ho pouzivat.

A zabudol si mi napisat aplikacie, ktora ma Galaxy Note uz v sebe a iny tablet ich nema, teda tie aplikacie, ktore povazujes za plus a Note sa stal pre teba vaznym kandidatom.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Hojko, ver mi ze vyuzijem. V PC mam 3,37TB a z toho mam volnych mozno 700GB.
V mobile mam tu 32GB pamatovku a je takmer plny (nejake 3GB volne). Ja osobne to vyuzijem, ver ci nie na miesto pre data som narocny.

Celkovo su to vlastne vsetky tie appsky z SIII-jky. Ano daju sa najst nahrady na store ale preco by si to robil ked ich uz mas v tablete?

Takze moje poziadavky platia (zopakujem ich): veľkosť 10" (inak by mi stačil mobil), dock s klavesnicou, 3G modul (sms a telefonovanie su velke plus), minimalne 16GB interna pamat + slot na microSD karty.

A vyhoda Note je aj IR vysielac na ovladanie elektroniky v domacnosti. Dole mame domace kino, BR prehravac a Full HD projektor, ovladat to s jednym tabletom je o dost lepsie ako pouzivat 3 ovladace. Hlavne v noci kedze iba ovladac od projektora je podsvieteny.
Napísať odpoveď