zimne pneumatiky
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: zimne pneumatiky
to je tym, ze to je americka alebo kanadska spolocnost, u nas to nie je rozsirene...
S bodom A a B si dovolim nesuhlasit, pretoze ak mas pod kapotou 370koni tak rozidel v spotrebe nepostrehnes ci das take alebo onake pneubegbeee napísal:Tak v zime sa naozaj na spotrebu nehraj, ale v lete si vyber, ale v zásade:
a) čím užšie, tým menšia spotreba
b) čím väčšie, tým nižšia spotreba
c) vyberaj si také, ktoré excelujú s nízkym valivým odporom
Samozrejme tieto veci idú na úkor iných vlastností, preto je to vždy otázka kompromisu.
ak su v TP zapisane 195/65...mozem obut 185/65?
-
RATZINGER666
Darca
Pozor: tu si dovolim nesuhlasit ja, vykon s tym nema nic spolocne... sice 0,3l bude vyznamnejsi v pripade stvorvalca ako v pripade osemvalca...
chezter: na 90% nie, ale napis pre istotu velkost disku, vypisem Ti alternativne rozmery...
chezter: na 90% nie, ale napis pre istotu velkost disku, vypisem Ti alternativne rozmery...
gumy 195/65 R15 a v TP zapisane 185/65/R15, tak neviem no ..
-
RATZINGER666
Darca
to mas zapisane oba tieto rozmery??
15" urcite nie, to je rozdiel 4cm, to je vela... tam je alternativny iba 175/70/15...
ak tam mas ale fakt zapisane oba, tak z hladiska vyhlasky nie je problem, ak to niekto dokazal zapisat aj napriek tomu, ze tie gumy nesedia... budes mat auto o cosi nizsie, bude nizsia maximalka, vyssia spotreba, lebo bude viac tocit... ale desatinku ziskas na zrychleni...
15" urcite nie, to je rozdiel 4cm, to je vela... tam je alternativny iba 175/70/15...
ak tam mas ale fakt zapisane oba, tak z hladiska vyhlasky nie je problem, ak to niekto dokazal zapisat aj napriek tomu, ze tie gumy nesedia... budes mat auto o cosi nizsie, bude nizsia maximalka, vyssia spotreba, lebo bude viac tocit... ale desatinku ziskas na zrychleni...
no ono ide o to, ze predavam 195/65/r15 a ozval sa mi kupec, ale ze ma v tp zapisane iba 185/65/r15, a ze ci neviem, ci to moze obut...tak zas mu nechcem predat nieco, za co ho mozu sfuknut policajti 
-
RATZINGER666
Darca
nemoze, ale mal by sam vediet, ze vsetky pripustne rozmery ma napisane v technicskom
dalsie sa daju pripisat, ale musia byt ekvivalentne...
Tento rok sú najlepšie Continental.
Po sezone ti budem vediet povedatbegbeee napísal:To som chcel spýtať aj ja... Aký máte názor na Barum Polaris?
V testoch mi pripadajú ako najslabšie z najlepších a zároveň ich cena je viac ako príťažlivá. Na nejaký 10 000 km po okreskách asi netreba práve prémiové Continental.
Ja som do zimnych zainvestoval z toho dovodu, ze v zime je ovela lahsie dostat sa na hranicu prilnavosti a ked je to necakane, tak to nemam rad
Ak budem kupovat letne, tak asi Barum a pri zimnych uvidim podla toho ako sa to bude spravat tuto zimu.
-
D4vid
Medium Star
Nepotrebuje niekto na jednu sezónu zimné pneumatiky za smiešne peniaze?
http://auto.bazos.sk/inzerat/19366280/4 ... 17-98H.php
http://auto.bazos.sk/inzerat/19366280/4 ... 17-98H.php
-
Michaelo
Hardcore addict
Osobne mám Continental - Conti Winter Contact ktoré som kúpil pred minulou zimou a som fakt spokojný. Auto išlo lepšie ako s inými zimnými pneu (aj keď tamtie už mali niečo za sebou).
Zainvestoval som do nich hlavne preto, že bývam na kopci a starosta sa o to tuto nestará, takže tu máme stále kašu alebo ľad (ak kaša zmrzne) a nikto to neposypuje.
Pár krát sa stalo, že pár ľudí predo mnou nevyšlo a museli nahodiť reťaze, kým ich nahodili, tak ja som bol už doma. Takže dobré vlastnosti sa im nemôžu odoprieť.
Za celú zimu ma šmyklo iba raz, aj to mojou chybou, keď som do zatáčky prirýchlo pustil spojku (takmer som pohladil kontajner
).
Radšej zainvestovať do dobrých pneu, ako by som sa mal báť, či ma niekde nešmykne na lacnej značke a nerozbijem auto, alebo nezaplatím vyššiu cenu za to, že som bol syslík.
Zainvestoval som do nich hlavne preto, že bývam na kopci a starosta sa o to tuto nestará, takže tu máme stále kašu alebo ľad (ak kaša zmrzne) a nikto to neposypuje.
Pár krát sa stalo, že pár ľudí predo mnou nevyšlo a museli nahodiť reťaze, kým ich nahodili, tak ja som bol už doma. Takže dobré vlastnosti sa im nemôžu odoprieť.
Za celú zimu ma šmyklo iba raz, aj to mojou chybou, keď som do zatáčky prirýchlo pustil spojku (takmer som pohladil kontajner
Radšej zainvestovať do dobrých pneu, ako by som sa mal báť, či ma niekde nešmykne na lacnej značke a nerozbijem auto, alebo nezaplatím vyššiu cenu za to, že som bol syslík.
-
D4vid
Medium Star
Tie TS830 boli dobré. Mali sme to na inom aute. Akurát že iný rozmer...
205/55 R16 91H... Len sú nesúmerne zjazdené. To asi nepredám. Síce ešte tam je na jednej strane 8mm ale v vnútornej nejakých 5mm. Teraz neviem či bolo to auto veľmi zaťažované, alebo je zlá geometria. Z tých pneu už asi nič a auto pôjde pred zimou na kontrolu.
205/55 R16 91H... Len sú nesúmerne zjazdené. To asi nepredám. Síce ešte tam je na jednej strane 8mm ale v vnútornej nejakých 5mm. Teraz neviem či bolo to auto veľmi zaťažované, alebo je zlá geometria. Z tých pneu už asi nič a auto pôjde pred zimou na kontrolu.
Tak sa tiez hlasim o pomoc pri vybere
Potreboval by som na zimu obut Aurisa do 205/55 R16, limit na jednu gumu je 80€.
Zatial som nasiel Hankook W310, alebo W 442, Semperit Speed-Grip 2 a potom klasicky Matador Nordicca a Barum Polaris 3.
Momentalne ma najviac zaujima, ci sa oplati priplatit za zahranicne kusy, alebo stacia aj "domace" vyrobky? V zime najazdim do 7k km, z toho mensiu polovicu mimo mesta. Cenovy rozdiel nieje taky strasny, ale zasa kazde usetrene euro sa rata, len ma zaujima, ci to v tejto oblasti nebude skor na skodu
Osobne by som zobral tie Hankook W442, maju oproti ostatnym super cenu a aj znacka znie lepsie ako barum, ale neviem nikde najst testy...
Zatial som nasiel Hankook W310, alebo W 442, Semperit Speed-Grip 2 a potom klasicky Matador Nordicca a Barum Polaris 3.
Momentalne ma najviac zaujima, ci sa oplati priplatit za zahranicne kusy, alebo stacia aj "domace" vyrobky? V zime najazdim do 7k km, z toho mensiu polovicu mimo mesta. Cenovy rozdiel nieje taky strasny, ale zasa kazde usetrene euro sa rata, len ma zaujima, ci to v tejto oblasti nebude skor na skodu
Osobne by som zobral tie Hankook W442, maju oproti ostatnym super cenu a aj znacka znie lepsie ako barum, ale neviem nikde najst testy...
-
hojko
Site Admin
Filin: Si musel strasne dlho hladat, ze??? Este, ze odkaz na testy je aj na siestej strane tejto temy... http://www.az-pneu.sk/testy-pneu/zimne/ ... -55-16-125
V teste najlepšie vyšli Semperit, ale podľa mňa nič nepokazíš ani Polarismi, či Hankookmi (nevyhľadával som ceny).
Ak jazdíš prevažne v meste, tak by som na prvé miesto určite nedával kvalitu, ale skôr cenu.
Ak jazdíš prevažne v meste, tak by som na prvé miesto určite nedával kvalitu, ale skôr cenu.
Do mesta by som bral nieco tesne nad priemerom, v meste mas totiz rozne druhy asfaltu, niekde sa smyka viac, niekde menej a nikdy nevies kedy budes potrebovat prudko brzdit. Ked su auta za sebou, tak je lepsie mat kvalitnejsie pneumatiky ako ten pred tebou 
V akom teste vysli najlepsie Semperity?
V tom, čo dával hojko, sú semperity najlepšie v zimných - myslené z ponuky, čo dal Filin.
@Gothar: Iste, ale prejaví sa kvalita a brzdná dráha v metroch pri rýchlostiach v meste? Alebo hovoríme o centimetroch?
@Gothar: Iste, ale prejaví sa kvalita a brzdná dráha v metroch pri rýchlostiach v meste? Alebo hovoríme o centimetroch?
Jaj, chapem
Tak to treba aj upresnit