zimne pneumatiky

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: zimne pneumatiky

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

to je tym, ze to je americka alebo kanadska spolocnost, u nas to nie je rozsirene...
Pozor
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Pozor »

begbeee napísal:Tak v zime sa naozaj na spotrebu nehraj, ale v lete si vyber, ale v zásade:
a) čím užšie, tým menšia spotreba
b) čím väčšie, tým nižšia spotreba
c) vyberaj si také, ktoré excelujú s nízkym valivým odporom

Samozrejme tieto veci idú na úkor iných vlastností, preto je to vždy otázka kompromisu.
S bodom A a B si dovolim nesuhlasit, pretoze ak mas pod kapotou 370koni tak rozidel v spotrebe nepostrehnes ci das take alebo onake pneu ;)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ak su v TP zapisane 195/65...mozem obut 185/65?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Pozor: tu si dovolim nesuhlasit ja, vykon s tym nema nic spolocne... sice 0,3l bude vyznamnejsi v pripade stvorvalca ako v pripade osemvalca...

chezter: na 90% nie, ale napis pre istotu velkost disku, vypisem Ti alternativne rozmery...
CheZteR
Redeemer
Redeemer

gumy 195/65 R15 a v TP zapisane 185/65/R15, tak neviem no ..
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

to mas zapisane oba tieto rozmery??

15" urcite nie, to je rozdiel 4cm, to je vela... tam je alternativny iba 175/70/15...

ak tam mas ale fakt zapisane oba, tak z hladiska vyhlasky nie je problem, ak to niekto dokazal zapisat aj napriek tomu, ze tie gumy nesedia... budes mat auto o cosi nizsie, bude nizsia maximalka, vyssia spotreba, lebo bude viac tocit... ale desatinku ziskas na zrychleni...
CheZteR
Redeemer
Redeemer

no ono ide o to, ze predavam 195/65/r15 a ozval sa mi kupec, ale ze ma v tp zapisane iba 185/65/r15, a ze ci neviem, ci to moze obut...tak zas mu nechcem predat nieco, za co ho mozu sfuknut policajti :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nemoze, ale mal by sam vediet, ze vsetky pripustne rozmery ma napisane v technicskom :) dalsie sa daju pripisat, ale musia byt ekvivalentne...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Tento rok sú najlepšie Continental.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

begbeee napísal:To som chcel spýtať aj ja... Aký máte názor na Barum Polaris?
V testoch mi pripadajú ako najslabšie z najlepších a zároveň ich cena je viac ako príťažlivá. Na nejaký 10 000 km po okreskách asi netreba práve prémiové Continental.
Po sezone ti budem vediet povedat :D Doteraz som mal Polarisy a bolo to fajn, nie je to zla kupa, ale vsimol som si, ze na vode su horsie ako letne Barum Brilantis (otestovane na rovnakych miestach). Teraz som ich vymenil za Good Year Ultra Grip 8 a mozem povedat len tolko, ze GY su na suchu tak o triedu lepsie ako Brilantisy a na snehu/vode ocakavam rovnako velky rozdiel oproti Polarisom. Dolezite je to aky mas rozmer a o kolko drahsie ta vyjde prezutie na drahsie gumy.
Ja som do zimnych zainvestoval z toho dovodu, ze v zime je ovela lahsie dostat sa na hranicu prilnavosti a ked je to necakane, tak to nemam rad :) A pocas poslednej zimy bolo takych situacii viac, no bolo to dane hlavne vekom pneumatik a tym ze uz mali iba 4-5 mm dezen. U mna to pri 14kach nebol velky cenovy rozdiel a povedal som si, ze to skusim a uvidim, no podla ohlasov patria tie UG8 k spicke. Povodne som chcel Michelin Alpin A4, ale moj rozmer nebol nikde na sklade.
Ak budem kupovat letne, tak asi Barum a pri zimnych uvidim podla toho ako sa to bude spravat tuto zimu.
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

Nepotrebuje niekto na jednu sezónu zimné pneumatiky za smiešne peniaze? :D
http://auto.bazos.sk/inzerat/19366280/4 ... 17-98H.php
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Osobne mám Continental - Conti Winter Contact ktoré som kúpil pred minulou zimou a som fakt spokojný. Auto išlo lepšie ako s inými zimnými pneu (aj keď tamtie už mali niečo za sebou).
Zainvestoval som do nich hlavne preto, že bývam na kopci a starosta sa o to tuto nestará, takže tu máme stále kašu alebo ľad (ak kaša zmrzne) a nikto to neposypuje.
Pár krát sa stalo, že pár ľudí predo mnou nevyšlo a museli nahodiť reťaze, kým ich nahodili, tak ja som bol už doma. Takže dobré vlastnosti sa im nemôžu odoprieť.
Za celú zimu ma šmyklo iba raz, aj to mojou chybou, keď som do zatáčky prirýchlo pustil spojku (takmer som pohladil kontajner :D).

Radšej zainvestovať do dobrých pneu, ako by som sa mal báť, či ma niekde nešmykne na lacnej značke a nerozbijem auto, alebo nezaplatím vyššiu cenu za to, že som bol syslík.
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

Tie TS830 boli dobré. Mali sme to na inom aute. Akurát že iný rozmer...
205/55 R16 91H... Len sú nesúmerne zjazdené. To asi nepredám. Síce ešte tam je na jednej strane 8mm ale v vnútornej nejakých 5mm. Teraz neviem či bolo to auto veľmi zaťažované, alebo je zlá geometria. Z tých pneu už asi nič a auto pôjde pred zimou na kontrolu.
Filin
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Filin »

Tak sa tiez hlasim o pomoc pri vybere :) Potreboval by som na zimu obut Aurisa do 205/55 R16, limit na jednu gumu je 80€.

Zatial som nasiel Hankook W310, alebo W 442, Semperit Speed-Grip 2 a potom klasicky Matador Nordicca a Barum Polaris 3.
Momentalne ma najviac zaujima, ci sa oplati priplatit za zahranicne kusy, alebo stacia aj "domace" vyrobky? V zime najazdim do 7k km, z toho mensiu polovicu mimo mesta. Cenovy rozdiel nieje taky strasny, ale zasa kazde usetrene euro sa rata, len ma zaujima, ci to v tejto oblasti nebude skor na skodu

Osobne by som zobral tie Hankook W442, maju oproti ostatnym super cenu a aj znacka znie lepsie ako barum, ale neviem nikde najst testy...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Filin: Si musel strasne dlho hladat, ze??? Este, ze odkaz na testy je aj na siestej strane tejto temy... http://www.az-pneu.sk/testy-pneu/zimne/ ... -55-16-125
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

V teste najlepšie vyšli Semperit, ale podľa mňa nič nepokazíš ani Polarismi, či Hankookmi (nevyhľadával som ceny).
Ak jazdíš prevažne v meste, tak by som na prvé miesto určite nedával kvalitu, ale skôr cenu.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Do mesta by som bral nieco tesne nad priemerom, v meste mas totiz rozne druhy asfaltu, niekde sa smyka viac, niekde menej a nikdy nevies kedy budes potrebovat prudko brzdit. Ked su auta za sebou, tak je lepsie mat kvalitnejsie pneumatiky ako ten pred tebou :)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

V akom teste vysli najlepsie Semperity?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

V tom, čo dával hojko, sú semperity najlepšie v zimných - myslené z ponuky, čo dal Filin.
@Gothar: Iste, ale prejaví sa kvalita a brzdná dráha v metroch pri rýchlostiach v meste? Alebo hovoríme o centimetroch? :)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Jaj, chapem :) Tak to treba aj upresnit :)
Napísať odpoveď