Mam notebook HP6715s, ktory ma uz 5 rokov.
Zacal sa mi akosi zasekavat. Prejavuje sa to sekanim mysky, zasekavanim hudby a videa a celkovo vsetkym. Niekedy mi to robi aj 2 hodiny v kuse a skoro sa neda na tom pracovat, inokedy to ide aj 5-10 hodin v kuse bez chyby. Ked mam nizsie rozlisenie tak mi seka dokonca cely obraz.
Niekolko dni pred tym ako mi to zacalo robit som ho mal casto na posteli a bol zeravyy. Potom mi to zacalo zasekavat a az potom som ho rozobral a precistil. No uz bolo neskoro.
Skusal som teda kde je chyba: vymenil som ramky, vymenil som disk, preinstaloval system. Sekalo to dokonca uz aj pri instalacii windowsu. Kamarat mi dal na grafiku chladiacu pastu a zda sa ze to trochu pomohlo. Ale ozaj len trochu. Zasekava to menej a v mensich intervaloch- ale mozno sa mi to len zda.
Teraz som ale zistil, ze po kontrole HDD testom SMART mi vyhodilo tieto chyby:
05 - Reallocate sector count - current = 100, worse = 100, treshold = 5
Moze to toto sposobovat? Ale skusal som aj iny disk a s tym mi to sekalo tiez. No neviem ci ten bol v poriadku. V druhom pc fungoval, tak neviem.
Neviete cim by to mohlo byt a ci moze byt na chybe ten disk? Lebo ked to seka tak to je zrovna chvila ked disk pracuje.
Problem so zasekavanim Notebooku
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Problem so zasekavanim Notebooku
Hod sem screen zo SMARTu a pripadne aj cely error scan z HD Tune, problem moze sposobovat disk. Skusal si cez nejaky program odsledovat teploty procesoru a grafickej karty???
Re: Problem so zasekavanim Notebooku
pripajam screeny z HD tune.
teplotu som neskusal odsledovat. Ale ako som pisal, kamarat mi tam dal novu pastu a zda sa mi ze to uz ide lepsie. Resp. menej casto sa to zasekava. Ale kedze je to starsi notebook chcem vylucit veci, ktore sa oplatia opravit (RAM, HDD) a ked nie tak ak mam zlu/zhoretu grafiku, alebo poskodeny procak alebo nieco na doske tak to nema cenu riesit. Notebook ma hodnotu cca 120e na inzeratoch a doska na ebay stoji tak isto skoro takze tak
.
Len by som rad vedel co tomu je. Preto pisem aby ste poradili ako to zistit
. Na 99% som si isty ze to je HW chyba, cez vikend este skusim nahodit iny system (mam XP), skusim 7. Ale uz som raz preinstaloval a dal znova XP a sekal obraz uz pri uvodnom obraze pred instalaciou. Preto to musi byt HW.
Dik za kazdu radu
teplotu som neskusal odsledovat. Ale ako som pisal, kamarat mi tam dal novu pastu a zda sa mi ze to uz ide lepsie. Resp. menej casto sa to zasekava. Ale kedze je to starsi notebook chcem vylucit veci, ktore sa oplatia opravit (RAM, HDD) a ked nie tak ak mam zlu/zhoretu grafiku, alebo poskodeny procak alebo nieco na doske tak to nema cenu riesit. Notebook ma hodnotu cca 120e na inzeratoch a doska na ebay stoji tak isto skoro takze tak
Len by som rad vedel co tomu je. Preto pisem aby ste poradili ako to zistit
Dik za kazdu radu