Ake mate auto?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
xH4wK

Re: Ake mate auto?

Príspevok od používateľa xH4wK »

Winter is coming :) Zimne kola nahodene..
Prílohy
photo.JPG
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa begbeee »

Nemám ešte foto, aj kvôli počasiu...ale teda hodím to sem:
FIAT STILO 3D 1.6 rv 2004 - 55 000 km
Včera som si bol po neho v servise, stav zodpovedá km, vymenené rozvody (remeň bol nakoniec v poho, ale jedna kladka už bola na tom horšie). Netreba nič meniť, všetko je ok, prekontrolované kvapaliny, tlmiče, kotúče, doštičky, čapy, silentbloky, olej v prevodovke a karoséria. Odporučil mi vymeniť výfuk, ktorý je vplyvom nejazdenia a státí v garáži riadne prežratý, ale diery nie sú ani na odpadnutie to nie je, tak výmenu výfuku (stredný+zadný) budem riešiť po zime. Už len prehodiť gumky, prežiť zimu a teším sa na leto :D
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

počuj ... ten tvoj Fiat znie podľa popisu až podozrivo dobre :D

Jediné čo môžem, je popriať veľa kilometrov bez nehôd a starosťami s autom :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Mechanik mi včera rozprával strašidelné príbehy o ľuďoch, čo kúpili ojazdené...hovoril, že hoci to aj ľudom ide pozrieť tak niekedy si nedajú povedať a kúpia vraky. Že bol pozerať 2 Focusy posledne a jeden bol podľa neho stočený o dobrých 300 000 km a druhý kúpili napriek tomu, že ich upozornil, že bolo vážnejšie búrané na predok a chladič vôbec nebol urobený. Hovoril o človeku, čo si kúpil Passata a do 3 mesiacov mal so vstrekovačmi poruchu za 2000€. Hovoril mi o Fiate, ktorý bol v stave hodnom na vrakovisko a vždy sú ľudia, čo to kúpia...

Vždy som sa desil toho, že kúpim búrané (bezpečnosť, možné poruchy), stočené (nikdy nezistím históriu, vyšúchaný interiér) alebo so zatajenými chybami (po pár km mi kľakne).

Ale aby ste nehovorili, tak vpredu má od kamienkov pár oderkov a kamienok trafil aj čelné sklo tak je tam taká asi mimilemtrová prasklinka :)
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Bud rad, ze si kupil take auto a ze sa to podarilo. Ja som hladal nieco vhodne cca pol roka, nakoniec som nasiel Toyotu Corollu a zatial spokojne jazdim. I ked ma momentalne trosku trapia volnobezne otacky, ktore idu hore/dole 50RPM a neviem kvoli comu.

Inak take mensie varovanie: pokial som tankoval v Metre Nitra, tak mi vyhadzovalo kontrolku motora, hned ako som zacal znova tankovat Shell, tak vsetko v poriadku.
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eras »

metro nitra - tankujem len 98, ked auto vyzaduje, na obyc 95 nielen ze znizeny vykon (pochopitelne), ale cez zimu vazne problemy, odkedy som tankoval v metre 98, nebol problem... ale raz mi do bmw isla 95 z metra a bol to grc, auto trhalo, odvtedy tam tankujem len 98

ale trosku rozvirim prach :)
preco nie burane? chapem, su rozni experti, co rezu a pozvaraju ledabolo a auto sa kruti... ale... sam mam niekolko krat burane auto a viem, ako som ho spravil, co som povyrovnaval a ako spevnil (a nebojte sa, nekruti sa, na to som celkom haklivy, keby ano)... burane neznamena vzdy, ze je nebezpecne, zalezi od toho, kto to ako spravil...

a begbeeho sa este chcem opytat... ked je vyfuk prehrdzaveny (chapem, aj voda zvnutra), spodok karoserie je vpohode? lemy a pod...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

begbeee: to celne sklo si bez dat co najskor zalepit... ak tak nespravis, mozes mat o par dni prasklinu krizom cez cele sklo... tento isty pripad bol nedavno, kamarat mal nove auto, na nom drobna stopa po kamienku... vravim mu, nech si to bezi dat zalepit, z mu to rupne cele... kukal na mna jak gupka z akvaria... a teraz? chces vidiet foto? :D krizom metrova prasklina cez cele sklo :P

eras: vyfuky vzdy idu prve, maju horsiu antikorozku ako plechy... inak s tym nazorom na burane suhlasim... vidim, ze je burane, pozriem, co bolo zasiahnute, co bolo menene, ako je to spravene, ci nie je poskodeny ram a hotovo...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Nie je búračka ako búračka, samozrejme zjazvené blatníky asi pri 10 ročnom aute nikoho netankujú, problém je keď sa opraví totálka na strechu alebo od predu. Nejde ani tak ako je to spravené, ale už je po deformačných zónach, hrozí korózia...atď.

Jop, podvozok je v pohode.
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

V takom krásnom počasí by bol hriech trošku sa nepovoziť :)
Prílohy
IMG.jpg
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Lord_3D kde si ho fotil? Inač pekná fotka.
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

Fotené to bolo na Zemplínskej Šírave, oblasť "Prímestská".
Bohužiaľ tá fotka je fotená len mobilom, lebo ma vôbec nenapadlo zobrať si foťák :/
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

Tak dnes som vybehol s kamošom trochu sa previezť a nakoniec to skončilo pri fotení v jesennom zátiší :D Ešte sme to stihli pred prezutím, pretože ja mám 15" plecháče a on to isté ale v 14" :(

(môj je Leon)

Ospravedlňujem sa za až 4 fotky, ale všetky boli nádherné, tak som dal aspoň pár.
Prílohy
IMG_9044.JPG
IMG_9046.JPG
IMG_9078.JPG
IMG_9094.JPG
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

anča :D
zijdem dole z thc nabuduce aj ja pofotit svoje :)
pekna farba leona, mne sa leon vzdy pacil
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

hej, hej, dobehnem tam aj ja so svojou fabčou.. to budú fotky.. :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Aj ja s mojou, 2 mesiace neumytou :D (fabiou)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

RATZINGER666 napísal:begbeee: to celne sklo si bez dat co najskor zalepit... ak tak nespravis, mozes mat o par dni prasklinu krizom cez cele sklo... tento isty pripad bol nedavno, kamarat mal nove auto, na nom drobna stopa po kamienku... vravim mu, nech si to bezi dat zalepit, z mu to rupne cele... kukal na mna jak gupka z akvaria... a teraz? chces vidiet foto? :D krizom metrova prasklina cez cele sklo :P
Dík za radu. Kolega jeden, že drb na to, druhý podobne ako Ratzi mal už skúsenosť. Bola to cca 20 min záležitosť na počkanie, stálo to 5€, nebude sa to viac rozširovať. Dal mi aj radu, že treba s tým prísť za čerstva, vtedy sa to dá urobiť, tak že to ani nevidno.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Najnovší prírastok - 1996 Mazda MX-5 Miata 1.6 + Turbo :smt049

(pôvodne 90k, teraz 160-170k: Turbo Garrett, VEMS ecu, Exedy performance clutch, prothane bushings, XYZ SS coilover, A.M.A exhaust, ROTA wheels, Toyo R888)
Prílohy
miata.jpg
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Nadherny kusok. Toto alebo mx-3 som jedneho casu chcel kupit. Civic predavas alebo nechavas?
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Díky... K vizuálnej dokonalosti to má zvonka aj zvnútra ešte ďaleko, ale jazdí ako čert, 0-50 km/h na slickoch za 2 sekundy :twisted:

Civic predávam, chcem si ešte kúpiť obyčajnú 6. generáciu na jazdenie do práce (hlavne v zime), ale najprv musím predať svoj :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

tymto autam moc neholdujem, ako sme sa uz minule bavili, ale za ten setting a hlavne za gumy mas u mna plus :wink:
Napísať odpoveď