Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa seth82 »

http://omediach.blog.sme.sk/c/311379/Ma ... Romom.html facepalm.jpg. Slečna cigána videla asi toľko krát, koľko krát som ja bol v Bratislave (4x). Veď to je úplne normálna vec, že cigáni jedia psov, ona sa až dnes prebudila do reality? Osobne s tým mám skúsenosť, pretože nás cigáni boli pýtať, či nepredáme psa na klobásy (to si nevymýšľam, nie je dôvod). Tak isto priznám, že každé etnikum a skupina má iné tradície, teda to, že jedia psov, náš môže poburovať a niekoho zasa poburuje, že my žerieme kravy.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Určite sa to deje, ale nedovolím si tvrdiť, že by to bolo "normálne" u cigánov.

kali:
Nezlachcuj to s tym slvom nahodnym, lebo az tak nahodne to neni

Budem sa znova citovat:"Podobny tip sprav sa tu objavuje takmer pravidelne kazdu stranu, ide tu o dokazovanie toho ze cigani su viac nachylny ku kriminalnej cinnosti."

Ked vezmeme do uvahy este aj tu tabulku ministerstva spraovdlivosti z roku 2001, mame tu v podobe tychto informaci dalsie nepriame dokazy ktore potvrdzuju tuto tabulku. A ty sa potom zmozes len na zlachcovanie lebo ti to nezpada do ideologii.
Nebudem sa opakovať - náhodné pridávanie článkov na nejaké fórum má od dokazovania čohokoľvek ďaleko - zmier s tým.
Prave naopak jeho enticka prislusnost je velmi dolezita, minimalne statisticky. Aby sme potom mohli, tak jak aj z tej tabulky z roku 2001 zistit kto a aky tip ludi pacha alebo ma potencial pachat kriminalnu cinnost. Treba uviest veci na pravu mieru, to ze tebe to nezapda do tvojeje anarchoideologie je uz tvoj problem.
Neviem prečo máš potrebu do každého príspevku ťahať ten tvoj záver o tom, čo mne zapadá alebo nezapadá - zdrž sa toho, prosím, je to nudné, diskutuj vecne.

Ako som písal - momentálne taká etika je. Potom treba rozdeliť napr. novinárske články a nejakú internú štatistiku MV. To je totižto veľký rozdiel, ale tebe to asi nedochádza.

Amerike je iná v tom, že je to multikultúrny štát. Ani domáci Američania nie sú domáci, je to zmeska Európanov, Afričanov, Latinoameričanov, proste všetkých. Ja to beriem, majú tam svoj zaužívaný spôsob. A ak je naozaj pravda, že zdôrazňujú aj etnicitu belochov, tak v podstate v poriadku. Ale rád by som to mal ešte potvrdené - vie sa niekto vyjadriť?
To co ty nazyvas stereotyp voci ciganom je hola pravda o ciganoch, ktora tebe iba nevyhovuje a realne ju nemas ako vyvratit iba tvojimi osobnymi skusenostami ktorym mozme ale nemusime verit.
Nebuď smiešny, pozri sa, čo dokázal napísať napr. th a porovnaj si to so sebou.

beardie: Dobrá poznámka. Mäso psa je ešte delikatesa, nevraviac o tom, že vôbec debata o tom je čisto kultúrna - viď. Čína. Aj potkany sa bežne jedia, ak nie je čo iné. Aj horšie veci.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ked nemaju ine maso, aj psacie je dobre, o chvilu bude chutovka ratburger
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

niektori aj potkanov zeru,nemaju problem.
hughito
Redeemer
Redeemer

Nemajú čo iné.. - ale tak áno, z toho vyplynie aj to, že nemajú problém (nemôžu mať).
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Nebudem sa opakovať - náhodné pridávanie článkov na nejaké fórum má od dokazovania čohokoľvek ďaleko - zmier s tým.
V celej tejto teme to neni nahodne pridavanie clankov.
Neviem prečo máš potrebu do každého príspevku ťahať ten tvoj záver o tom, čo mne zapadá alebo nezapadá - zdrž sa toho, prosím, je to nudné, diskutuj vecne.
Preto lebo tu pises pi*ov***
Ako som písal - momentálne taká etika je. Potom treba rozdeliť napr. novinárske články a nejakú internú štatistiku MV. To je totižto veľký rozdiel, ale tebe to asi nedochádza.
Ziadna etika skor politicka korektnost.
Amerike je iná v tom, že je to multikultúrny štát. Ani domáci Američania nie sú domáci, je to zmeska Európanov, Afričanov, Latinoameričanov, proste všetkých. Ja to beriem, majú tam svoj zaužívaný spôsob. A ak je naozaj pravda, že zdôrazňujú aj etnicitu belochov, tak v podstate v poriadku. Ale rád by som to mal ešte potvrdené - vie sa niekto vyjadriť?
Keby si neignoroval to co som ti pisal v teme multi kulti (kriminalita zverejnena FBI) by si to mal potvrdene.
Nebuď smiešny, pozri sa, čo dokázal napísať napr. th a porovnaj si to so sebou.
Ta tvoja vinimka je nic v porovnani s tym co tu pise pomaly kazdy uzivatel. Si jediny aj s tvojim anarchistickym kamaratom Waagbistritzom.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

kali520 napísal:V celej tejto teme to neni nahodne pridavanie clankov.
To bude tym, ze tato tema je na to zamerana. Navyse uzivatelia tohto fora absolutne nie su dobra statisticka vzorka. Vazne neviem co sa snazis dokazat za pomoci jednej temy na jednom statisticky nepresnom a nevyznamnom fore.
hughito
Redeemer
Redeemer

kali: Nebudem reagovať už na to, pripadám si ako v pomocnej škole a nemá to zmysel. :)
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

kali520 napísal:Si jediny aj s tvojim anarchistickym kamaratom Waagbistritzom.
fýrer, mohol by si ma prestať spomínať pomaly v každom poste? :lol:
kali520
Darca
Darca

javatar napísal: To bude tym, ze tato tema je na to zamerana. Navyse uzivatelia tohto fora absolutne nie su dobra statisticka vzorka. Vazne neviem co sa snazis dokazat za pomoci jednej temy na jednom statisticky nepresnom a nevyznamnom fore.
V tejto teme je mozne zistit ze skoro kazdy uzivatel (rozneho vyznania, politickej orientacie a svetonazoru) ma zle skusenosti s ciganmi, okrem dvoch anarchistov co je vzhladom na ich ideologiu celkom logicke. Je vseobecne zname ze hlavne cigani su neprisposobiva zlozka obyvatelstva. Na roznych portaloch a dennikoch pripuda takmer kazdy den sprava o nejakej kriminalnej, trestnej alebo inej priestupkovej cinnosti ciganmi ktora tu byva vacsinou zverejnovana. Mame tu tabulku kriminalnej cinnosti kde percentualne prevysuju cigani. Cigani su problem to je jasne snad uz vsetkym.

Ale uzivatelovi hughitovi nie, ten bude tieto skutocnosti zlachocovat alebo ignorovat, bude stale mliet iba o nejakych stereotypoch, co su vlastne v skutocnosti keci prameniace z jeho ideologie ktora je iba teoreticka a realne utopicka.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

kali520 napísal:V tejto teme je mozne zistit ze skoro kazdy uzivatel (rozneho vyznania, politickej orientacie a svetonazoru) ma zle skusenosti s ciganmi okrem dvoch anarchistov
strašne sa ospravedlňujem že ich v mojom rodnom meste žije 5 a pol a nechce sa mi si tie negatívne skúsenosti vymýšlať :smt017 (čímž samozrejme nehovorím že to tu niekto robí)
hughito
Redeemer
Redeemer

Nie, nedeje sa to, kdeže, toto je len propaganda SME.

http://www.sme.sk/c/6582737/si-rom-aha- ... a-vec.html
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

Každý je sám strojcom svojho šťastia.
Rómsky problém sa stáva naozaj výžnym,ak sa slovenské periodikum takmer denne zaoberá vytváraním
pozitívneho obrazu Róma v spoločnosti.
Zámerne sa vyhýbam označenie "Cigán",ako je to normálne všade vo svete,pretože v nedávnej minulosti
práve kvôli takémuto označeniu boli moje príspevky označené za rasistické,porušujúce kódex diskutujú-
ceho o opakovane boli odstránené i so všetkými následkymi zablokovania konta.
Podľa tej istej schémy,ako v prípade štyroch obcí na Slovensku,kde Rómovia s bielymi nažívajú v pokoji,te-
raz autor článku vypichol až päť mien zo Slovenska,ktorými sa snaží poukázať na ich údajnú diskrimináciu.
Ak odhliadnem od skutočnosti,že ide o jednostranné výpovede Rómov bez možnosti poznať názor druhej
strany,zamestnávateľov,budem sa tváriť,že boli naozaj odmietnutí kvôli svojmu pôvodu.
A teraz konkrétne :
Mária Demeová je pohoršená,že keď si podala žiadosť na Úrad splnomocnenca pre rómske komunity či na
Fond sociálneho rozvoja,bola odmietnutá.Nepáči sa jej,že jej spolužiačky s mgr.titulom pracovali v Če-
chách ako robotníčky.
Moja dcéra išla študovať demoetnoantropológiu na univerzitu do Ríma,pretože v okolitých krajinách sa tá-
to špecializácia nevyučuje.Za školu musela platiť,súbežne pracovala ako opatrovateľka a predavačka v ob-
chodnom dome,a po nociach sa učila.Univerzita La Sapienza je prestížna a jedna z najstarších nielen v Ta-
liansku.Vrátila sa s titulom doktorky antropológie so špecializáciou na spolužitie minorít a etník s majori-
tou.
Podala si žiadosť na Úrad splnomocnenca pre rómske komunity za pani Orgovánovej i Fond sociálneho roz-
voja,presne ako Mária Demeová z Hnúšte,a bola tak isto odmietnutá.
Snáď nikto nepochybuje o tom,že kvalifikácia z prestížnej svetovej univerzity a najužšia možná špeciali-
zácia má asi inú výpovednú hodnotu o kvalitách absolventa ako titul mgr.na nejakej z 37 vysokých škôl na
Slovensku,ktoré sú všetky nevalnej úrovne.
Pani Demeovej sa dotklo,že nemajú záujem o ňu,a považuje to za diskrimináciu kvôli rómskemu pôvodu.
Moja dcéra sa neurazila,nepovažovala svoje odmietnutia za diskrimináciu a išla pracovať do Holandska,kde
ukladala šrúby do krabice za žobračenku.Nakoniec po x-pokusoch zamestnať sa našla si prácu u švajčiar-
skej farmaceutickej firmy,čo nemá s problematikou jej ukončeného štúdia nič spoločné.
Tento konkrétny príklad uvádzam na dôkaz toho,že Rómovia svoje odmietnutie dávajú takmer vždy do sú-
visu so svojou etnicitou,hoci to tak vôbec nemusí byť.Proste nie je voľné miesto alebo predstava zamest-
mestnávateľa je iná,a to je všetko.
Ak sa pani Mária Koledová z článku pýta, "to má každý skončiť pri lopate a metle,hoci má na viac ?",odpoveď
je,že nemusí,ale musí presvedčiť tak,ako každý iný záujemca o lepšiu prácu.
Aktivačné práce boli cielene zamerané na upevňovanie pracovných návykov u dlhodobo nezamestnaných,kde
Rómovia tvoria väčšinu a nie je nedostatkom projektu,že väčšina z cieľovej skupiny nemá žiadne odborné
vzdelania ani kvalifikáciu a tak môžu iba lopatovať a zametať.
Je príznačné,že pani Demeová je so svojim mgr.titulom bielou vranou medzi Rómami a príznačné je i to,že
sa nadhodnocuje a je neprávom presvedčená o svojej výnimočnosti a možno i nenahraditeľnosti.
Ale tak to nie je.
Mária Koledová si posťažovala,že "chlapi pracujú načierno,robia výkopové práce,lebo inú možnosť nema-
jú!"
Akú inú možnosť by mali dostať,keď často nemajú ukončenú ani základnú školu a nič iné,ako držať lopatu
nevedia ?
Nikto z Cigánskych diablov nikdy v živote lopatovať nemusel.
Kto ich kedy odmietol iba preto,že sú Cigáni ? Naopak,každý si ich váži a uznáva.
Prečo asi ?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Panebože. Opäť "výskum Svetovej banky" a opäť hneď v prvom odstavci je definitívne konštatovanie "Hovorili sme s Rómami, ktorým sa pracovať chce. Na svoju etnicitu však opakovane doplácali alebo dodnes doplácajú." Tak poďme jedno po druhom rozobrať, hej?

1. Žanetka poisťovacia agentka A.K.A. jedna z tých OVB/ZFP/etc bludov. Na základe ČOHO hneď došla k záveru, že ju "zákazníci" nechceli pustiť do bytu na základe jej farby pleti? Lebo ona tak povedala, lebo ona to tak videla? Nejaké dôkazy? Nejaké RUKOLAPNÉ dôkazy? Zasa mám veriť jednej cigánke, lebo ona povedala, tak je to tak? Stavím sa o moju budúcu zbierku skalpov, že ak by bola situácia opačná a ak by bieleho poisťováka do chajdy nepustili cigáni v osade, určite by to tak "rasistické" nebolo a určite by to tak nik nevidel.

2. Berky z Krtíša, citujem: "Sám pritom zažil poníženie od susedov, ktorí voči jeho rodine po prisťahovaní sa spisovali petíciu, aby sa neskôr hanbili, že jej ublížili." Opäť žiadne dôkazy, žiadne vyjadrenia druhej strany, žiadne NIČ, iba tvrdenie cigána. No a keďže on to tak vidí a tak to tvrdí, tak to predsa musí byť pravda, no nie? Ako som si to vôbec dočerta dovolil napadnúť, požeňte ma pred ĽPR.

Ďalej: "Som s nimi denne, poznám ich, a viem, že prácu žiadajú. Aj tí z osád. Niektorí sa na prácu chodia pýtať každý deň. Pritom sa nachádzame v lokalite, kde má problém zamestnať sa každý, nielen Rómovia." - znovu kompletne zdeformovaný "dôkaz". Tak za prvé - no a čo, že sa na prácu chodia pýtať každý deň (nejaký dôkaz?)? Ak je niekto negramotný, bez akýchkoľvek pracovných návykov (to sme tu predsa rozoberali XXXXX krát), tak je jasné, že v hladovej doline, akou je oblasť VK, si cigán nenájde robotu skôr ako čo i len trochu vzdelaný biely, alebo je to snáď prekvapivé?

3. Lenka Kurečajová zo Žiaru nad Hronom - 32 ročná žena "si dorába externe maturitu" (tak o tomto počujem vôbec prvýkrát v živote, že sa aj niečo také dá) - opäť prípad 2 - koho niekto zamestná skôr - človeka v jej veku s maturitou, alebo človeka v jej veku bez maturity? OK, chce pracovať a pracovala - nevezmú ju fakt preto, lebo je cigánka, alebo preto, lebo trh jednoducho nepustí a uprednostní nikoho s ukončeným vzdelaním? To s tými Adidasmi jej neverím, ani keby čo bolo, pretože viem, ako si cigáni dokážu vymýšľať totálne bláznivé bludy ( omietkový démon, treba im peniaze, každý z nich má mobil v ruke). A aj keby to pravda bola - odkiaľ mala peniaze na Adidasy, keď nemá prácu? Moja matka nosievala topánky za 100 korún od Číňana, aj napriek tomu, že pracovala a živila nás namiesto toho, aby chodila v Adidasoch. Ale budiž.

Citujem: " Že sa jej zbavili kvôli etnicite, nepochybuje." - Samozrejme, ako inak. Ona nepochybuje, nepochybuje teda ani Svetová banka, nepochybuje ani SME, nepochybuje ĽPR, nepochybuje AI, no nepochybujme. Lebo tak. Sila slov cigánov je v dnešnej dobe silnejšia ako rozhodovanie amerického prezidenta, zdá sa.

To isté platí pre to ostatné o agentúrach a podobne - preboha, ak je to tak, tak nech to dokážu a nech tým agentúram narobia poriadny bordel. Alebo to možno nie je až tak celkom pravda a možno tam bol iný problém, keď ich nechceli prijať.

4. Mária Koledová z Banskej Štiavnice má 39 rokov. - Opäť 39-ročná, nemá maturitu. Platí to isté, čo som napísal v prípade 3.

---------

Ani nejdem pokračovať. Tento článok je tak tendenčný, ako všetky ostatné na SME, z dielne ich redaktorov v spolupráci so "Svetovou bankou" a jej bohovskými prieskumami. Nedá sa poprieť, že by u nás diskriminácia na základe rasy neexistovala vôbec, to určite nie. Ale na druhej strane veriť bezprostredne, bez všetkého tomu, čo povedia cigáni, je vec druhá. OK, SME urobilo "prieskum", v ktorom sa z DESIATICH pokusov dozvedeli TRIKRÁT, že miesto je obsadené. Čo to dokazuje, to ani boh netuší. To isté sa môže stať hocikomu a stávalo sa to aj mne v minulosti tu v UK. Okrem toho ja by som v živote nevedel, že Sarkozy je cigánske priezvisko a ti isté platí pre Biháriová - tie prieskumy a ich metodika sú trápne a absolútne o ničom nevypovedajú - sú robené tak, aby autor článku dostal to, čo dostať chcel.

Na záver - dám sem jeden príspevok z diskusie, ktorý to všetko vystihuje:

Kto verí na blesky z jasného neba ?
Predsudky nepadajú z neba samé od seba. Obvykle sú to zovšeobecnené skúsenosti nás a našich predkov.
Často nám ušetria veľa času a - samozrejme - sa môžu stať neaktuálnymi.
Predsudky nemajú ľudia voči slušným cigánom, ale voči všetkým. Verím tomu, že kto spozná cigána osobne a vie, že je slušný a pracovitý, nemá problém ho zamestnať. Na to však treba čas, a ten kto hľadá zamestnanca ho obvykle na toto dostatok nemá.
Keby sme mali za úlohu vytiahnuť z dvoch klobúkov bielu guličku a vedeli by sme, že v jednom klobúku je 7 bielych a 3 čierne a v druhom 3 biele a 7 čiernych, tak každý by asi siahol do prvého.
Ak nemám dosť informácií, je to o štatistike a vyberám si tú, kde je väčšia šanca.
To je celé. Mimovládky môžu hľadať všade rasizmus, aj tam kde nie je.
Ak však vychádzame z mylných predpokladov, šanca, že prídeme k dobrému riešeniu je mizivá.
Výsledky mimovládok za posledných 20 rokov tomu naozaj nasvedčujú.
hughito
Redeemer
Redeemer

Takže to uzavrime - ide o konšpiráciu. Cigánom sa nechce pracovať a časť z nich sem-tam v rámci spolupráce so židovským SME a MMF vytvorí takýto článok.

Škoda, že si to prestal čítať, na konci robili redaktori SME taký samostatný prieskum, veľmi zaujímavý. Ale tak čo, aj ten si mohli v záujme konšpirácie vymyslieť. :wink:

Dobre, radšej prijmime tézu, že cigáni proste pracovať nechcú, chcú len parazitovať a vyciciavať štát skrz sociálne a iné dávky. Tak to proste je, AMEN.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tie reči o židoch si v mojom prípade môžeš strčiť za klobúk, to si za tie roky mohol na tomto fóre pochopiť. MMF v tom nemá prsty, rozdiel medzi ním a Svetovou bankou je markantný a ako si si mohol všimnúť, všetky tie "prieskumy" SB robí na Slovensku vždy tá istá "právnička" so slovenskými koreňmi, ktorá si spravila LL.M. v USA a teraz odtiaľ mudruje, namiesto toho, aby doma riešila situáciu v New Orleans a Detroite, či Bronxe.

Ten prieskum som si prečítal, je škoda, že si si ty neprečítal môj príspevok zjavne do konca, pretože som na ten prieskum aj priamo reagoval. A tak isto naň reagoval aj ten citovaný príspevok z diskusie.

A hlavne - prestať hyperbolizovať. Ja som svojím príspevkom nechcel zovšeobecňovať a tvrdiť, že cigáni pracovať nechcú , chcú iba parazitovať, atď - prosím, ušetri ma týchto rádoby ironických eskalácií, fakt ma nezaujímajú.
hughito
Redeemer
Redeemer

Reči o židoch neboli mierené samozrejme na teba osobne, ale veľa ľudí to tak vníma. MMF som si poplietol s SB.

Nabudúce ak dočítaš článok do konca, tak zbytočne neopisuj, ako sa to "nedalo" - potom nevznikne situácia ako teraz, že ani ja som nedočítal tvoj príspevok a vznikla takáto situácia.

Ten prieskum samozrejme nie je žiadna vedecká štúdia, z 10 "iba" tri, síce, treba brať na zreteľ, že po telefóne si niekto to cigánske meno vôbec nemusí uvedomiť a v realite sa to odpálkovanie deje až pri osobnom stretnutí. Ale i tak je zaujímavé, že z tých troch "obsadených," bola reálne len jedna - čiže v tých dvoch išlo jasne o diskrimináciu na základe LEN cigánskeho mena.

Ignoroval si aj toto:

Kód: Vybrať všetko

Iné firmy si vyžiadajú životopis. Poslali sme ich šiestim s tým, že vždy boli dva – jeden s rómskym menom, druhý s bežným. Vzdelanie, zručnosti a prax sme zámerne vypísali tak, aby obaja záujemcovia pôsobili rovnocenne. Dve firmy sa Rómovi neozvali, na pohovor pozvali len bieleho.
Napíšeš zase, že len dve? To je dosť smutné, že sa takéto čosi vôbec deje. Samozrejme, nebudem tvrdiť, že sa to deje zakaždým a u všetkých, veď to by som popieral vlastné skúsenosti z môjho okolia, kde cigáni bežne pracujú.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

kali520 napísal:V tejto teme je mozne zistit ze skoro kazdy uzivatel (rozneho vyznania, politickej orientacie a svetonazoru) ma zle skusenosti s ciganmi, okrem dvoch anarchistov co je vzhladom na ich ideologiu celkom logicke. Je vseobecne zname ze hlavne cigani su neprisposobiva zlozka obyvatelstva.
A kto sa ich nahodou zastane tak toho tu doj*bu. To, ze je to problem nepopiera nik. Hughito sa akurat snazi vidiet priciny aj inde ako v genetike.
Nemate samozrejme pravdu ani jeden ale v tomto ma hugo oci otvorenejsie nez ty.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

zivotopisy ktore "posobili rovnocenne"
aha takze zrazu tie ich neochvejne dokazy ze romov vylucuju len na zaklade priezviska absolutne padaju kedze nikto z nas sa nikdy nedopatra ako ich vypisali tak isto ako s telefonatmi

kym mi nedaju nahravky tak tym bachorkam verit nebudem, tak isto kym nedaju prepis mailov

sorry, ja viem ze ich milujes hugo, ale ako tu niekto pisal vyssie za obraz aky o nich ma spolocnost, su sami zodpovedni
a z toho vyplyva, ak sa mi hlasi 10 ludi z coho su 2ja romovia, pricom mam len 5 miest na pohovore, preco by som mal ich pozvat na pohovor aj keby mali identicke CV ako ti ostatni uchadzaci ked mi statistika hovori ze romovia ako celok su horsi zamestnanci
(viem ze za poslednu vetu ma zacnes chytat za slovicka, odkial to viem ze su horsi aka statistika, atd, ale uprimne, v celej tejto teme su tvoje odpovede zalozene na slovickareni, tak sa prosim ta ani neobtazuj)
(a este, ze odkial je ta domnienka ze SME zase nieco prikrasluje? zase len z jednej veci, 5 minulych romskych clankov, 5x zmanipulovane pi*ov*** lubive pre tvoje oci preco by ten siesty mal byt 100% pravda vsak?)
kali520
Darca
Darca

javatar napísal: A kto sa ich nahodou zastane tak toho tu doj*bu. To, ze je to problem nepopiera nik. Hughito sa akurat snazi vidiet priciny aj inde ako v genetike.
Nemate samozrejme pravdu ani jeden ale v tomto ma hugo oci otvorenejsie nez ty.
Hughito vidi vsetky priciny cez svoju ideologiu anarchie. A tato ideologia je v skratke blbost a logicky vsetko vyplivajuce z nej ma tak isto svoju prapricinu z tejto blbosti.

Hughito moznost genetiky neuznava, pre neho existuje iba enviromentalna teoria.
Napísať odpoveď