Problém so spolubývajúcim

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
blast3r
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Problém so spolubývajúcim

Príspevok od používateľa blast3r »

Ahojte,

Bývam na VŠ intrákoch a od začiatku tohto semestra sa mi zmenil spolubývajúci, lebo starý odišiel na privát.

Hneď na prvý pohľad bolo vidieť, že je iný, taký introvert, ale budiš, každý sme nejaký.

Po týždni som zistil, že mu chýbajú základné hygienické návyky - pravidelne oštáva hajzel, poriadok mu tiež nič nehovorí, ale v pohode, ani to som neriešil, cez víkend som upratoval, aj som poumýval záchod, nemal som s tým problém.

Po dvoch týždňoch som zistil, že je ako by som to povedal, "sebec"? Proste raz som si požičal jeho jar na umývanie, a odvtedy si schováva ju do skrine. Aj toaletný papier. A ma zdrbal, že to je jeho jar. To že som nakúpil chémiu na umývanie aj wc, aj kúpeľne + rukavice, to mu nevadí, lebo to on "nepoužíva". Samozrejme, niektoré veci ako tekuté mydlo používa moje, lebo v skrini nemá svoje...a minule si zabudol zobrať svoj toaletný, ked šiel na wc, tak to som bol fakt zvedavý, čím si utrel riť. Ale tiež to neriešim, nakúpim pár vecí za svoje, a je pokoj.

Spáva nahý bez treniek len v tričku - minule ako som vstával o 08.00 tak bol odkopaný od periny a čo nevidím? jeho morning wood(stoporený úd). Ale mám to na háku neriešim. Nabudúce ho odfotím a zavesím niekam na net :-D

Je to domased a kazišuk. Okrem školy nechodí nikde. ale vôbec nikde. Celý čas sedí a čumí do PC na izbe. Neriešim, priateľka má veľmi toleratných rodičov, chodím ku nej.

Čo ma vyslovene vytáča, jeho režim. Chodí spávať o 05.00 ráno, o 07.00 chodí do školy, a potom cez deň spí.
Celú noc čumí do PC, jeho obrazovke sa vôbec nedá stlmiť jas, jeho hlučná klávesnica vydáva otrasné zvuky, a ako bonus, o 05.00 pred spaním ide sa na hodinu ešte osprchovať. Samozrejme, so svetlom sa spúšta automaticky aj vetrák, ktorý hučí tak, že je počuť aj u susedov.

Ja mám veľmi pestrý program cez deň - ráno idem do školy, potom do práce, následne mám 3x do týždňa tréningy a potom idem za frajerkou a prídem o 23.00, a jediné čo potrebujem, je normálne sa vyspať! Nemôžem si dovoliť cez deň spať ako on.

Už 4 noci som sa nevyspal, všetky moje diplomatické snahy o dohodu stroskotali - tvrdí, že on si zaplatil za drahé dvojlôžko tak ako ja a neželá si byť nikým obmedzovaní.
Všetky izby na intráku sú plné, nedá sa nikde presťahovať, a on sa sťahovať nechce.

Na privát sa mi nechce ísť, na intráku sme celkom dobrá partia.

Poraďte, čo mám robiť, lebo už som v koncoch, mám také nervy, že keď v pondelok v noci o 01.00 nebude chcieť vypnúť PC tak mu asi už poriadne naložím.
energy00
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Problém so spolubývajúcim

Príspevok od používateľa energy00 »

Kamarat mal tento isty problem. Vyhodou bolo, ze byvali traja na izbe. Studuje v KE. Dostal na izbu rovnakeho cloveka ako ty. Bez hygieny, ziadna tolerancia voci ostatnym spolubyvajucim. Riesil to tvrdym dohovaranim. Neskor bol za vychovavatelom, povedal mu, v com je problem - nestazoval sa, ale razne mu povedal, ze on s nim byvat nebude, ze ho nebude vodit za ruku a ukazovat mu, co ma robit a co nie. Prisiel sem studovat, nie sa zozierat s niekym. Cloveka nezmenis. Musite si stanovit pravidla a ked ich nerespektuje, tak si o tom prehovor s niekym inym
.
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

heh... presne toto som riesil pol roka do zadu...

ja som to najskor riesil ignoraciou, lenze to som si myslel ze ma nejake zle obdobie a dalej to robit nebude :!: cize urcite to neignoruj a nemysli si ze sa to zlepsi samo.

normalne si priprav nejake inteligentne vety z ktorymi ho dostanes.

napada ma napr. toto "prosim ta teraz som bol na hajlzi a nevies ci tam dakto bol lebo je daky ostaty" (ja viem ze je to kktina...ale mozno ho napravis)

s tym rannym bonerom skus sa otocit ako spavas aby si ho nevidel.

HLAVNE TO ZACNI RIESIT, A KECAJ S NIM (su to trapne veci, ale ver mi ze daktori ludia su tak dementni, ze je lepsie o tom hovorit s nimi)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...on si zaplatil a nechce byť obmedzovaný? Aj ty si si zaplatil a nechceš byť obmedzovaný...je to introvert a keď na neho neplatia normálne argumenty, tak mysím, že mu pomôže fyzické vysvetľovanie...alebo keď pôjde do školy, vypni poistky ak máte tak riešené, že sú na izbe, rozober mu zásuvky a odšróbuj mu fázu...alebo ak si ten PC aj vypína, tak ak bude vypnutý, sprav mu niečo so zdrojom, aby ho už nezapol...ak sa mu to bude stávať častejšie, myslím že sa rád odsťahuje...
Awattar
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Awattar »

Alebo ho cez den trochu ty zobud.. prid do izby, buchni dverami, rob hluk v izbe.. :mrgreen:

Jo, grim ma pravdu, fyzicky by som mu to aj ja vysvetlil, bolo mi blble to sem hned pisat.. :D
kabul
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kabul »

problem s hygienou vyriesis lahko, staci veducej oznamit ze dotycny nedodrziva zakladne navyky a je po probleme
ked ho chces cez den prudit jak spi, nieje nic jednoduchsie jak pustit hudbu do reprakov
ze nikam nechodi s tym bohuzial nic nespravis, ale ostatne veci sa daju velmi lahko poriesit... zaklad dobreho spolunazivania je vybudovat si dominantne postavenie na izbe a potom si mozes robit co chces... hovori za mna 5-rocna intrakova skusenost
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...ako ja neschvaľujem fyzickú argumentáciu...ale keď to nejde verbálne, tak v tom prípade treba skúsiť tú neverbálnu komunikáciu a argumentáciu...
blast3r
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa blast3r »

energy00 napísal:Neskor bol za vychovavatelom, povedal mu, v com je problem - nestazoval sa, ale razne mu povedal, ze on s nim byvat nebude.
.
Skúšal som ísť na dispečing kolejí, bez úspechu. Študujem v ČR a je ten režim tu je veľmi voľný(čo je dobre na jednej stránke), no a povedali mi, že si to musíme sami vybaviť medzi sebou.

Čo sa týka, toho, že mu mám robiť zle cez deň - ja skoro každý deň o 08.00 vypadnem z bytu, a vrátim sa až o 23.00...

Čo sa týka toho šahať mu na PC, poistky... Nie je zlý nápad ;-) pre začiatok stačí, keď mu zoberem napájací kábel :-D

Ako ja som toleratný človek a strašný flegmoš, všetko čo som písal by mi vôbec nevadilo, ale to, že som sa týždeň nevyspal.. to ma maximálne vytáča...
zaklad dobreho spolunazivania je vybudovat si dominantne postavenie na izbe a potom si mozes robit co chces
Vytesať do kameňa!

Ako mne už dochádzajú napady a vždy som si myslel, že sa dajú vyriešiť všetky konfilkty bez násilia, ale budem musieť asi spraviť výnimku.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Tiez nerozumiem logike ze sa niekto po tyzdni osprchuje a potom sa oblecie spet do tych smradlavych odevov. :slap:
+ v noci chrape, prdi, rano o 07:00 mu 3krat zazvoni budik a on sa proste nezobudi. :-|
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

kabul napísal:zaklad dobreho spolunazivania je vybudovat si dominantne postavenie na izbe a potom si mozes robit co chces... hovori za mna 5-rocna intrakova skusenost
Toto je najlepsia rada v teme. Funguje jedine otvorenost, takze nie ze nevies kto ostal hajzel? Ale chod si ten ostaty hajzel utriet nebudem to furt robit po tebe.

Kedze si cely cas prec a chces sa len normalne vyspat tak kamarati byt nemusite, takze kludne s nim bud na noze, zjavne od neho v zivote nic nebudes potrebovat.

Ak sa este par dni nevyspis tak tomu ver ze z teba zasnu hovorit zivocisne pudy a nie diplomacia. Nevyspate zviera sa rovna nasrate zviera :lol:
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

ked ho opat nachytas s morning wood ako to volas :D odfotit, vytlacit, a nalepit na dvere s napisom "tu byva blast3r a tento ko*ot"... idealne v poobednajsom case, ked ten dilino spi a je zvyseny pohyb na intraku... vyhrazka tu, vyhrazka tam, ze ked sa nezacne spravat ako clovek, tak mu spravis zo zivota peklo... on skrotne
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Ja som mal podobný problém v druhom ročníku. Ajťák, humusák neskutočný. Dlhé vlasy v sprche, osratý zachod, špinavý riad...Tiež hrával do tretej, štvrtej rána WOWko, no na(ne)šťastie, že potom sa už nešiel sprchovať. Raz ho bolela hlava, tak namiesto toho aby sa šiel prejsť niekam von, tak mi zožral celé blistro ibalginu. A najlepšie bolo, keď bol lenivý a nikam nechodil, tak nám zhoreli žiarovky a mňa už nebavilo ich stále chodiť kupovať za svoje. Tak on to robil tak, že ich vždy vymontoval a menil do miestnosti, kde potreboval. A top bola situácia, kedy sme mu skryli všetky hajlzlaky a chcel sa ísť vysrať (verte, bolo to cítiť, že mu už treba), tak sme odišli z izby s ďalším spolubyvajúcim a čakali čo urobí. Z vonku len bolo počuť ako sa zapol ventilátor a v tom momente sme vošli dnu a čakali čo spraví. Sedel tam asi pol hodiny a keď mu bolo trapné tak vyliezol ztamaď a ako blesk len vtrhol do kúpeľne a bolo počuť naplno sprchu...Bol to strašný hajzel - spať sa nedalo, lebo mal hlučný PC, normálnu klávesnicu...Niekedy, keď som ráno vstal a robil si čaj, tak som mal chuť mu tú vriacu vodu vyliať na ksicht. No prežili sme nejako s ním, párkrát ak sme ho napomenuli, tak spravil čo trebalo. Ešte posledný polrok býval s nami podobný debil, čo si myslel že všetko je jeho a robil si čo chcel. Tak na poslednej prednáške, keď sme došli nad ránom vyžratý, sme mu to spočítali. Zobrali sme mu mlieko z poličky a hodili sme ho do neho ako spal. Ten výraz tváre stál za to :) A dnes, už keď mám doštudované, sa smejem a spomínam na niektoré situácie ;)
SRneC
Addict
Addict

To ma zaujima, ako na cloveku vycitit ze mu treba srat :lol:
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

SRneC - usere si tak, že až okná sú zelené... :smt096
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...že tak divno pocupkáva... :lol:
SRneC
Addict
Addict

jimmy_xp napísal:SRneC - usere si tak, že až okná sú zelené... :smt096
Tak to uz potom vycitis nie na nom ale okolo neho :D
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

ah jo treba riesit cim skor, ja som mal takeho spolubyvajuceho, bol sice debil, ale vychadzali sme povedali sme si co mame co nemame radi a fungovali povedal som si ano bol ko*ot ale zase som respektoval ze ak upratoval tak som i ja upratal
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Takehoto debila treba raz dva spacifikovat, stanovit si pravidla hned na zaciatku a nechat ho pocitit, co sa stane, ked bude ingorovat to, ked ho o nieco v ramci spolunazivania slusne poprosis.
Napriklad parkrat ho v noci poziadas, aby uz koncil s tym compom, lebo sa potrebujes vyspat a bude to ingorovat, tak mu to vytiahni zo siete. Ak to tam zas zapoji a bude pokracovat, tak mu original tu klavesnicu rozje* o hlavu.
Zacne v noci hucat s tym vetrakom, slusne ho poziadaj, aby sa sprchoval vecer alebo rano, bude to ingorovat, tak mu tam napochoduj a vypni mu to. Ak si neda povedat, tak nabuduce mu bez srandy vlep facku rovno jak sa tam bude holy hrbit v tej vani.
Takto analogicky postupuj pri vsetkom.
1) Slusne jednanie, verbalna argumentacia
2) Narusenie jeho cinnosti
3) Ak si stale neda povedat, fyzicka argumentacia
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

tiez som myslel ze bude problem, ale nejako mojmu doslo ze som psycho a ze ked bude treba divne to skonci .... keby bol ale problem mozno zalozim podobnu temu.
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

ten tvoj prvy prispevok blaster vycaril usmev na mojej tvary :)
Napísať odpoveď