Napalovanie skoncilo chybou uz na zaciatku - HELP

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
n97.sk
Light Expert
Light Expert

Napalovanie skoncilo chybou uz na zaciatku - HELP

Príspevok od používateľa n97.sk »

Zdravicko majstri.

Obraciam sa na vas s tymto mojim problemom, verim ze mi budete vediet poradit.
Mam notebook Lenovo Ideapad Z570, vsetko bolo v poriadku. ale asi tyzden dozadu mi napalovacka (je to LG, HL-DT-ST DVDRAM GT33N) pri napalovani v nerovi (v. 8.0) robi problemy. Palim na DVD media Maxel. Stava sa mi teraz, ze napalovaci proces zacne, ale po chvilke skonci s chybou, a vlastne aj uz s nepouzitelnym mediom (kusok napali). nieje uvedena ziadna blizsia infoska ohladom chyby, proste len vyhodi cervene X a text "zapis sa nepodaril".Keby to urobi s 1, 2, 3, mediami, tak sa kaslem na to, asi chyba v DVDcku, ved sa stane. Lenze toto mi robi uz pomaly s kazdym druhym. Neexistuje aby z 50medii bolo 40 vadnych.
Moje pokusy o riesenie:
- reinstalacia Nera - nepomohlo
- reinstall mechaniky vo Win - nepomohlo
- vycistenie mechaniky - nepomohlo

Mozno este skusit update FW mechaniky, to som este nespravil, a neviem ci pomoze, alebo ci je fakt chyba v samotnej mechanike, myslim to, ze by mohla byt aj mechanika fakt vadna, alebo chyba je niekde inde a existuje riesenie na tento problem.

Za kazdu radu budem vdacny, lebo uz ma to fakt vytaca. Pre rypajucich: nie, nepalim ilegalne veci, len si chcem zalohovat kopu fotiek a videi, ktore som si sam spravil fotakom ;)

Pre dodatok: OS Win7 Pro 64bit, notebook ma cca 1 rok a 2 mesiace.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Napalovanie skoncilo chybou uz na zaciatku - HELP

Príspevok od používateľa hojko »

Vyzera to na poskodeny laser v napalovacke. Niekedy sa stane, ze to padne az pri zaverecnej lead-out stope, niekedy v strede a u teba uz na zaciatku. Novsi firmware ti asi moc nepomoze, ak je to tym laserom. Neviem ako si cistil mechaniku, lebo ak cistiacim CD, tak je to asi ako cistit si zuby vatou - ziadny ucinnok. Sosovku mechaniky treba cistit roztokom, ktory je na to urceny, je to akysi izopropylalkohol ci ako sa presne vola, da sa kupit tusim v lekarni alebo drogerii. Nevhodny je lieh, ktory mnoho ludi pouziva.

V tvojom priapde to vsak vidim na reklamaciu.
n97.sk
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa n97.sk »

Cistil som ju samozrejme rucne, handrickou na cistenie cociek fotoaparatov + roztok k tomu. Jedno DVD som hned skusil napalit, napalilo. Dalsie DVD uz samozrejme hned na zaciatku vyhodilo s chybou.... sakra sakra
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Ak nájdeš nový firmware, nahraj ho.... a ak chceš ešte niečo skúšať, tak vyskúšaj média inej značky (doporučujem Verbatim) a iný program (doporučujem CDBurnerXP).

Ale myslím si, že to bude hw chyba napaľovačky, čiže pomôže jedine reklamácia alebo kúpa novej mechaniky.
Napísať odpoveď