Na uvod je asi vhodne poznamenat, ze tu nechcem riesit ziaden problem, skor sa nechat obohatit diskusiou.
Vsetci asi pozname situacie kedy je lepsie nieco povedat/nepovedat, kedy je nieco vhodne alebo nie. Kedy je lepsie zamlcat/pozmenit pravdu/svoj nazor a podobne. A potom tu mame ludi postihnutych miernym "Sheldonizmom" (podla Sheldona z TBBT) - berucich slova ludi trosku viac doslovne, nechapucich, ze niektore veci sa nehovoria a celkovo nechapajucich spolocenske dianie. Velmi casto myslia veci dobre a napriek tomu su neoblubeny. Nehladam teraz sposob ako byt oblubeny ale ako neposobovat v ludoch negativne pocity napriek nezdielanu nazorov, postojov, spravania. Je totiz rozdiel ak clovek ostane sam sebou a je za debila alebo prinajhorsom za podivina.
Napr. pred istym casom tu bushido zalozil temu kde si nechal analyzovat svoj rozhovor so slecnou a pytal sa co urobil zle.
Co vlastne hladam?
Rad by som od vas vase postrehy, pozorovania a nazory, skratka isty pokus o napisanie nepisanych pravidiel. Rad by som cital paradigmy (napr. clovek vo vseobecnosti hlada skor emocionalnu istotu ako pravdu), rady do konkretnejsich situacii (napr. ak sa vam nejaka zena stazuje na svojho partnera a ma na tom aj ona kus svojej viny tak jej to bez jej vyzvania rozhodne nevyhadzovat na oci), ako nesuhlasit s clovekom a pritom nebyt prenho debilom (to sa neda vzdy) alebo cokolvek na ten styl. Skratka take vseobecnejsie veci, tipy na diplomaticke vyjadrovanie a pod.
Co nehladam?
Pripomienky o tom, ze nic nefunguje na 100%, ze nie je mozne odhadnut ludske spravanie atd. Takisto si prispevky o typu "to musis vycitit" nechajte pre seba.
Preco to davam sem?
Lebo ziskat relevantny feedback od bezneho cloveka je beh na dlhe trate. Toto je diskusne forum takze predpokladam, ze su tu ludia ktori sa vyjadrit chcu.
Tak - snad som dostatocne vysvetlil o co mi ide (lebo pochopenie zmyslu je pre plodnu diskusiu nutnostou). Tesim sa na to co vyprodukujete (lebo hojko-forum je v sekcii LVP vzdy tak trochu krute