Fotografia - vaše fotky
Re: Fotografia - vaše fotky
osobne sa mi velmi paci a k dokonalosti jej chyba trosku ina prava strana a ta macka cely dojem "umocnuje"
rybie oci nemam rad, ale toto je fajn. a rovnako sa tam hodi aj ta macka
-
jin
VIP
- Kontaktovať používateľa:
xH4wK: Skúšaj ďalej, ale daj si na tom viac záležať, je vidno, že toto je len nepremyslený cvak. Ak to chcela byť efektovka, tak to malo byť fotené z nižšej perspektívy a kompozične viac vyladené, navyše Ti pomyselný horizont utiekol doľava.
No a na fotenie auta potrebuješ aj trošku iné prostredie, ako dvor RD.
Mrkni si video, ako robil jednu alfu Erik Ďuriš
http://www.emphotography.eu/video/16-epizoda-tm/
No a na fotenie auta potrebuješ aj trošku iné prostredie, ako dvor RD.
Mrkni si video, ako robil jednu alfu Erik Ďuriš
-
rastikbart
Medium Star
brainwirm ako si presvedcil frajerku aby sa vyzliekla na na verejnosti?
Zdravim odbornikov. Chcem sa spytat, ktora z pridanych 2 fotiek je podla vas lepsia? Myslim technicky, nie obsahovo. Testoval som 2 objektivy na tom istom ohnisku s tou istou clonou v tych istych podmienkach zo stativu. Zaostrene je na ten strieborny kos. Kupil som totiz novy objektiv v ocakavani, ze bude lepsi ako ten co mam a na moje prekvapenie, mne sa zda ze je OVELA horsi. Chcem sa utvrdit vasim nazorom. Pripadne dajte nejake tipy ako to spolahlivo otestovat.
dik
dik
Prva je presvietena a daka kontrastna, druha je taka tmavsia. V oboch pripadoch mi to pride velmi zle zaostrene a vobec mi to nepripada, ze je to zaostrene na kos v strede.
to si mu moc nepovedal, myslim ze to ze prva je svetlejsia vidi aj sam...
skus tie objektivy zobrat von na slnecne svetlo a nie niekde pod neonkami ci bodovymi svetlami fotit a skus odfotit nieco normalnejsie zalezi od toho ake su to obj
ak teda nemas nejaku svetelnu techniku na vnutorne fotenie... nemyslim neonku na strope
ci uz portret, zatisie, krajinu...
skus tie objektivy zobrat von na slnecne svetlo a nie niekde pod neonkami ci bodovymi svetlami fotit a skus odfotit nieco normalnejsie zalezi od toho ake su to obj
ak teda nemas nejaku svetelnu techniku na vnutorne fotenie... nemyslim neonku na strope
ci uz portret, zatisie, krajinu...
Neviem o ake objektivy sa jedna, ale, popis ako si fotil:
Pises ze zo stativu - preco potom ISO400?
Ak mas objektiv, u ktoreho sa nachadza vypinas stabilizacie - vypol si ju predtym?
Fotil si s predsklopenim zrkadla?
Na taketo to domace testovanie odporucam skor policu s knihami - tam vies lepsie posudit ostrost ci detailnost zaberu a urcite pouzi ISO100. Ak si fotil do JPG pri ISO400, mohlo svoju rolu zohrat aj odsumovanie.
Pises ze zo stativu - preco potom ISO400?
Ak mas objektiv, u ktoreho sa nachadza vypinas stabilizacie - vypol si ju predtym?
Fotil si s predsklopenim zrkadla?
Na taketo to domace testovanie odporucam skor policu s knihami - tam vies lepsie posudit ostrost ci detailnost zaberu a urcite pouzi ISO100. Ak si fotil do JPG pri ISO400, mohlo svoju rolu zohrat aj odsumovanie.
Ake objektivy schvalne nepisem, aby som neovplyvnil nazor na foto..fotak bol polozeny na stole, zrkadlo bolo predsklopene, a na jednom objektive kde je stabilizacia bola vypnuta. Iso 400 bolo omylom, zabudol som zmenit. Ide oto, ze novy objektiv ma ma lepsiu kresbu a ma byt ostrejsi. No ked si to priblizim na 100 a viac % tak je to presne naopak. Objekty z noveho objektivu su rozmazane a ja neviem ci len nieco zle robim abo to tak naozaj je
moznoze zle ostris?
Pretoze ak sa jedna o dva rozlicne objektivy tak usudzovat, ze novsi je zaroven aj lepsi je hlupost 
-
jin
VIP
Alzheimer: O aké sklá presne ide? Podľa EXIFu sa z toho neviem vysomáriť.
prva foto je so sigma 17-70
druha je so setakom nikkor 18-105
Kupil som tu sigmu s tym, ze kresba a ostrost bude lepsia, a podla prvych foto vobec nie je...neviem ci mam zly kus (kupil som pouzity), alebovsetky recenzie sa mylia, alebo ja len neviem fotit (co pripustam:)
co znamena zle ostrit? Ako sa da zle ostrit? resp. preco na jednej fotke ostrim zle a na druhej dobre (alebo menej zle?: )
druha je so setakom nikkor 18-105
Kupil som tu sigmu s tym, ze kresba a ostrost bude lepsia, a podla prvych foto vobec nie je...neviem ci mam zly kus (kupil som pouzity), alebovsetky recenzie sa mylia, alebo ja len neviem fotit (co pripustam:)
co znamena zle ostrit? Ako sa da zle ostrit? resp. preco na jednej fotke ostrim zle a na druhej dobre (alebo menej zle?: )
-
jin
VIP
Nerátaj s tým, že 17-70ka hude lepšia, ako 18-105.
A premeraj si BF/FF - to je dosť možná závada.
A premeraj si BF/FF - to je dosť možná závada.
Co je bf ff?
front focus / back focus - posunuta rovina ostrenia pred, alebo za zmyslany bod ostrenia. Kedze mas D7000, je vyskyt tejto chyby u teba dost pravdepodobny, no vies si tuto chybu odstranit aj svojpomocne. Urcite na nete najdes plno clankov o tom, ako na to 
-
lowmanek
Light Professional
Myslim, ze toto je to, co hladas.... http://www.hojko.com/post1904014.html#p1904014
No dalo sa to veru este viacej zmensit, potom by to bolo ostre uplne vsade 
Ale podla toho, ze pri spravnom zaostreni by mala byt hlbka ostrosti rozdelena na 1/3 pred rovinou ostrosti a 2/3 za rovinou ostrosti a ty to mas relativne ostre od -2mm do +16mm usudzujem, ze mas frontfocus. Faktsi daj zalezat na dobrom osvetleni a hod sem fotku vo vyssom rozliseni aj s co najnizsim clonovym cislom
Ale podla toho, ze pri spravnom zaostreni by mala byt hlbka ostrosti rozdelena na 1/3 pred rovinou ostrosti a 2/3 za rovinou ostrosti a ty to mas relativne ostre od -2mm do +16mm usudzujem, ze mas frontfocus. Faktsi daj zalezat na dobrom osvetleni a hod sem fotku vo vyssom rozliseni aj s co najnizsim clonovym cislom
odfotil som znova. Zmensil som na 2400 pixelov x xy, co je najviac ako mi forum dovoli...dufam, ze uz je to dobre. ZMenil som teraz objektiv za sigmu, ktory sa nato viac hodi, lebo vie zaostrit z mensej vzialenosti a mozem dat mensiu clonu ako na setaku... Okrem toho, ze je tam zjavny BF alebo FF tak mne sa zda, ze celkova kvalita tej fotky je ovela horsia