zle zdedene stravovacie navyky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
M4jk1:-)
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

zle zdedene stravovacie navyky

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

Troska vam opisem moj pribeh. Momentalne som druhak na vyske (aj ked som starsi ako spoluziaci) ale skoro cely prvy rocnik + ked som bol este na urade prace :) som sa citil taky slaby aj ked som mal pestru stravu, snazil som sa sportovat ale stale to nebolo ono. Spal som napriklad 9 hodin a rano som nemal energiu kruhy pod ocami a nevedel som co mi je. Kamos mi povedal ze vyzeram ako keby som nespal, nechty neboli vobec ruzove a ani mi poriadne nerastli, ustavicne kutiky som maval a pritom som pil prilezitostne a nikdy som nefajcil.

A teraz k veci.
Klasicke jedla ako kurca + ryza, zemiaky + maso, knedliky + maso, vajicka + hriankou, chlieb + syr, obilniny + mliekom, halusky so syrom. Vsetky uvedene jedla su kombinaciou bielkovin a skrobov. Skroboviny{cestoviny, ryza, zemiaky, halusky, knedliky) vyzaduju zaludocne zasadite šťavy a proteiny (syr, mlieko, ryby, bravcovina, kuracina) vyzaduju šťavy kyslej povahy. Ked zjete tuto kombinaciu tak sa stane to ze šťavy sa neutralizuju. Potrava sa nerozloži a bude tam stat a kazit sa. Nestravene bielkoviny zahnivaju a nestraveny skrob sa kvasi vysledok je plynnatost, palenie zahy a tazko na zaludku. Takze ak mate chut na kuracinu dajte si ju s dusenou zeleninou alebo napr. pecene zemiaky s niejakym salatom, cestoviny s niejakou omackou a niejakou zeleninou. Proste zaklad je nekombinovat skroby a proteiny!. Ak sa citite bez energie, mate kozne problemy, zaludocne problemy, nadvahu, skuste sa takto stravovat aspon tyzden a rozdiel zarucene pocitite.

A este jedna vec na lacno a do obeda jest iba ovocie + cerstve ovocne stavy a pocas dna pit vela vody. Ma niekto s tymto podobne skusenosti ?!
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: zle zdedene stravovacie navyky

Príspevok od používateľa TommyHot »

Mojim hlavnym zdrojom energie je caj. Jedla kombinujem ako sa mi zachce a nevidim nejaky nepriaznivy vplyv na organizmus.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Asi si to myslel vzhľadom na pocit energie, ale ak sa to zoberie zo stránky zdravia, tak samozrejme, že ľudia nemusia cítiť nič. Ono to príde až vo vyššom veku. :wink:
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Myslím, že tento systém stravovania sa spomínal v knihe Marilyn a Harvey Diamond-Ako si ovládať svoje telo. Keď som to čítala, tak som tomu aj vcelku verila, ale bolo to už dávno. Možno nejakých 7 rokov dozadu. Vtedy som skúšala jesť doobeda fakt len ovocie, ale bola som stále hladná a pre mňa to nebolo ono. Ja potrebujem proste na raňajky svoje ovsené vločky. :) Čo sa týka tých príloh a proteínov. Kým som bola vegetariánkov, tak som to vlastne nevedome roky robila, lebo skombinovať tofu alebo sójové mäso s prílohou a zeleninou sa podľa tohto princípu môže. Aj delené strava je založená na tamto princípe. Nemôžem si však pomôcť, ja som zástanca toho, že sa má jesť všetko a s mierou a je jedno, či sa skombinujú sacharidy s proteínmi. Možno niekto tomu verí a keďže tomu verí a správa sa podľa toho, naozaj to uňho funguje. Podľa mňa nás o energiu pripravujú príliš mastné a presladené pokrmy plné rafinovaného cukru, ktoré spôsobujú značné výkyvy hladiny cukru a telo potrebuje sa trávenie ťažkého jedla veľa energie. Človek sa potom cíti ešte viac unavený.
Napísať odpoveď