Školské domáce úlohy na fóre
-
BookEditor
Light Professional
Re: Školské domáce úlohy na fóre
Ďakujem, hľadal som, ale nejako som to nenašiel
K+
Ahojte, potreboval by som pomoct s ulohou z vypoctovej techniky. Prednasajuci nam dal otazku ze aky je rozdiel medzi multitaskingom a multiprocessingom. Na vyber dal tieto moznosti :
1)Viac procesorov pracuje počas multitaskingu: jeden procesor pracuje počas multiprocesingu.
2)Jeden procesor pracuje počas multitaskingu: Viac procesorov pracuje počas multiprocesingu.
3)Multitasking môže zvládnuť zložitejšie matematické operácie ako multiprocesing.
4)Oba výrazy sú navzájom zameniteľné.
Pytal som sa nato cvikara co mame na vypoctovku a povedal ze ani jedna, potom tatka ktory je Itckar a ze tiez ziadna. Ktoru by ste dali vy?
E: ja by som dal 2jku ale na to mi hovoril cvikar ze aj aj moze ovladat viac procesov
1)Viac procesorov pracuje počas multitaskingu: jeden procesor pracuje počas multiprocesingu.
2)Jeden procesor pracuje počas multitaskingu: Viac procesorov pracuje počas multiprocesingu.
3)Multitasking môže zvládnuť zložitejšie matematické operácie ako multiprocesing.
4)Oba výrazy sú navzájom zameniteľné.
Pytal som sa nato cvikara co mame na vypoctovku a povedal ze ani jedna, potom tatka ktory je Itckar a ze tiez ziadna. Ktoru by ste dali vy?
E: ja by som dal 2jku ale na to mi hovoril cvikar ze aj aj moze ovladat viac procesov
-
MeanSeriously
Medium Star
Čaute, ak by mal niekto čas, nemohol by mi pomôcť s matematickou olympiádou?
Potrebujem aspoň jednu úlohu. Ďakujem.
Z9-I-1
Na tabuli bolo napísané trojciferné prirodzené číslo. Pripísali sme k nemu všetky ďalšie trojciferné čísla, ktoré možno získať zmenou poradia jeho cifier. Na tabuli tak boli okrem pôvodného čísla ešte tri nové. Súčet najmenších dvoch zo všetkých štyroch čísel je 1088. Aké cifry obsahuje pôvodné číslo?
(L. Hozová)
Z9-I-2
Trojuholník má dve strany, ktorých dĺžky sa líšia o 12 cm, a dve strany, ktorých dĺžky sa líšia o 15 cm. Obvod tohto trojuholníka je 75 cm. Určte dĺžky jeho strán. Nájdite všetky možnosti.
(L. Šimůnek)
Z9-I-3
Pri horskej chate nám tréner povedal: „Ak pôjdeme ďalej týmto pohodlným tempom 4 km za hodinu, prídeme na stanicu 45 minút po odchode nášho vlaku.“ Potom ukázal na skupinu, ktorá nás práve míňala: „Tí majú lepšiu obuv, a tak dosahujú priemernú rýchlosť 6 km za hodinu. Na stanici budú už pol hodiny pred odchodom nášho vlaku.“
Ako ďaleko bola stanica od horskej chaty?
(M. Volfová)
Z9-I-4
Do kružnice s polomerom 5 cm je vpísaný pravidelný osemuholník ABCDEFGH. Zostrojte trojuholník ABX tak, aby bod D bol ortocentrom (priesečníkom výšok) trojuholníka ABX.
(M. Mach)
Z9-I-6
Daný je pravouhlý lichobežník ABCD s pravým uhlom pri vrchole B a s rovnobežnými stranami AB a CD. Uhlopriečky lichobežníka sú na seba kolmé a majú dĺžky |AC| = 12 cm, |BD| = 9 cm. Vypočítajte obvod a obsah tohto lichobežníka.
Z9-I-1
Na tabuli bolo napísané trojciferné prirodzené číslo. Pripísali sme k nemu všetky ďalšie trojciferné čísla, ktoré možno získať zmenou poradia jeho cifier. Na tabuli tak boli okrem pôvodného čísla ešte tri nové. Súčet najmenších dvoch zo všetkých štyroch čísel je 1088. Aké cifry obsahuje pôvodné číslo?
(L. Hozová)
Z9-I-2
Trojuholník má dve strany, ktorých dĺžky sa líšia o 12 cm, a dve strany, ktorých dĺžky sa líšia o 15 cm. Obvod tohto trojuholníka je 75 cm. Určte dĺžky jeho strán. Nájdite všetky možnosti.
(L. Šimůnek)
Z9-I-3
Pri horskej chate nám tréner povedal: „Ak pôjdeme ďalej týmto pohodlným tempom 4 km za hodinu, prídeme na stanicu 45 minút po odchode nášho vlaku.“ Potom ukázal na skupinu, ktorá nás práve míňala: „Tí majú lepšiu obuv, a tak dosahujú priemernú rýchlosť 6 km za hodinu. Na stanici budú už pol hodiny pred odchodom nášho vlaku.“
(M. Volfová)
Z9-I-4
Do kružnice s polomerom 5 cm je vpísaný pravidelný osemuholník ABCDEFGH. Zostrojte trojuholník ABX tak, aby bod D bol ortocentrom (priesečníkom výšok) trojuholníka ABX.
(M. Mach)
Z9-I-6
Daný je pravouhlý lichobežník ABCD s pravým uhlom pri vrchole B a s rovnobežnými stranami AB a CD. Uhlopriečky lichobežníka sú na seba kolmé a majú dĺžky |AC| = 12 cm, |BD| = 9 cm. Vypočítajte obvod a obsah tohto lichobežníka.
1. krok:Divad napísal:Čaute, ak by mal niekto čas, nemohol by mi pomôcť s matematickou olympiádou?
Z9-I-1
(L. Hozová)
Vsetky kombinacie troch cisel:
ABC
ACB
BAC
BCA
CAB
CBA
Problem je v tom, ze ich mame 6.
2. krok
Ak by boli dve cisla rovnake tak by kombinacie vyzerali takto:
AAB
BAA
ABA
Tychto je zasa malo.
3. krok
Takze asi jedno z cisel bude 0. Za C som dosadil 0.
AB0
A0B
BA0
B0A
0AB <- dvojciferne cislo
0BA <- dvojciferne cislo
Teraz to sedi
Cize to zatial vyzera takto:
AB0
A0B
BA0
B0A
Ak A>B, nemozu sa rovnat (pozri 2hy krok).
BA0 + B0A = 1088
Ak scitame 0 a A tak dostaneme 8.
0 + A = 8
A = 8
B80 + B08 = 1088
B00 + B00 + 88 = 1088
2 * (B00) = 1000
B00 = 500
Cize B je 5
Skuska spravnosti:
580 + 508 = 1088
X - cas kym pride vlak.Divad napísal:Čaute, ak by mal niekto čas, nemohol by mi pomôcť s matematickou olympiádou?
Z9-I-3
(M. Volfová)
V zatvorkach su jednotky, ale to asi nebudes potrebovat.
45(min) = 3/4(h)
30(min) = 1/2(h)
X(h) * (4km/h) + 3/4(h) * 4 (km/h) = trasa
X(h) * (6km/h) - 1/2(h) * 6 (km/h) = trasa
Trasy sa rovnaju, takze:
4X +3 = 6X - 3
6 = 2X
X = 3
trasa = 3 * 4 + 3 = 15
trasa = 3 * 6 - 3 = 15
Vzdialenost chaty od vlakovej stanice je 15 km.
-
axxis
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ak sa pri prevodu kruhu do polarnych suradnic meni hodnota fí od zaciatku stvrteho po koniec prveho kvadrantu reprezentuje to hodnoty 3/2pi az pi/2 alebo -pi/2 az pi/2?
Máme nájsť nejaké informácie o:
Nežiaduce rezonančné zosilnenie:
- v strojoch, ktorých časti sa otáčajú - to by som aj niečo mal
- perovanie automobilu - nemám nič, síce dalo by sa to asi aj vlastnými slovami ale neviem ako je to myslené
- chvenie okenných tabúľ pri prelete lietadiel - chcelo by to aspoň vedieť pri akej rýchlosti alebo nejaké fakty
- „stŕpanie“ vodovodného potrubia - to je niečo s vodou ak preteká potrubím a že to vydáva nejaký divný zvuk, ale ak viete tak napíšte viac
- kmitania mostov pri prechode vojenských jednotiek alebo pri silnom vetre - ak viete nejaké konkrétne údaje tak ich prosím napíšte
Čim viac info tým lepšie
VOPRED ĎAKUJEM
Nežiaduce rezonančné zosilnenie:
- v strojoch, ktorých časti sa otáčajú - to by som aj niečo mal
- perovanie automobilu - nemám nič, síce dalo by sa to asi aj vlastnými slovami ale neviem ako je to myslené
- chvenie okenných tabúľ pri prelete lietadiel - chcelo by to aspoň vedieť pri akej rýchlosti alebo nejaké fakty
- „stŕpanie“ vodovodného potrubia - to je niečo s vodou ak preteká potrubím a že to vydáva nejaký divný zvuk, ale ak viete tak napíšte viac
- kmitania mostov pri prechode vojenských jednotiek alebo pri silnom vetre - ak viete nejaké konkrétne údaje tak ich prosím napíšte
Čim viac info tým lepšie
VOPRED ĎAKUJEM
Čaute,potreboval by som niečo zistiť o Sakrálnom umení.Dosť dlho už hľadám,surfoval som aj po zahraničných stránkach ale nič užitočne neviem nájsť.Vedel by mi niekto poradiť?
Takataka: Vacsinou to maju za domacu ulohu (zadarmo 1), alebo na zlepsenie znamky, ked sa uzatvaraju. Ina vec je, ze nevie ani podakovat.
prosim vas urcite pre vacsinu primitivna otazka ale ucim sa sam derivacie a je mi nejasne preco e^2x = 2e^2x lebo ked pozeram skripta z tadeto http://www.math.sk/skripta/node158.html tak vzdy zacinam rozkladat tu funkciu takto : e->e^x->e^2x a zderivovat to uz neviem, potom som skusal zacat xkom ale to tiez mi nejak nejde. Sice viem ze f= e^x a g=3x ale chcem vediet preoc to podla "receptu" zo skript nejde .
-
mihalswk
Medium Professional
Ahojte, vedel by mi niekto vysvetlit ako sa počítaju tieto 2 príklady ?
ďakujem
-
mirak2
Hardcore addict
tieto priklady sa nepocitaju, ale dokazuju.
pri tom prvom, ked sa zamyslis, tak to nie je ekvivalencia (ekvivalencia je vlastnost, kde oba prvky su rovnake)... a ked x^2 je parna funkcia a kazdej hodnote pripadaju dve rozne hodnoty x, tak to nie je ekvivalencia... inac povedane, 3^2 = (-3)^2 a pri tom 3 a -3 su rozne.
to druhe netusim, co to je tolerance
pri tom prvom, ked sa zamyslis, tak to nie je ekvivalencia (ekvivalencia je vlastnost, kde oba prvky su rovnake)... a ked x^2 je parna funkcia a kazdej hodnote pripadaju dve rozne hodnoty x, tak to nie je ekvivalencia... inac povedane, 3^2 = (-3)^2 a pri tom 3 a -3 su rozne.
to druhe netusim, co to je tolerance
to je zlozena derivacia najprv derivujes vonkajsiu cast a potom vnutornu castrufo napísal:prosim vas urcite pre vacsinu primitivna otazka ale ucim sa sam derivacie a je mi nejasne preco e^2x = 2e^2x lebo ked pozeram skripta z tadeto http://www.math.sk/skripta/node158.html tak vzdy zacinam rozkladat tu funkciu takto : e->e^x->e^2x a zderivovat to uz neviem, potom som skusal zacat xkom ale to tiez mi nejak nejde. Sice viem ze f= e^x a g=3x ale chcem vediet preoc to podla "receptu" zo skript nejde .
-
mirak2
Hardcore addict
najprv zderivujes vonkajsiu, teda celok co je e^2x a potom vnutornu kde 2x zderivovane je 2... meddzi nimi je sucin
Čaute, nepoznáte niekto algoritmus na určovanie kľúčových slov v texte? Najlepšie nejaký s najmenšou zložitosťou.
Ako vlastne určiť kľúčové slovo? Treba nájsť slová s najväčším počtom výskytov, a vynechať spojky, predložky, atď. ?
(domáca z C-čka)
Ako vlastne určiť kľúčové slovo? Treba nájsť slová s najväčším počtom výskytov, a vynechať spojky, predložky, atď. ?
(domáca z C-čka)
Prosim vas potreboval by som pomoc s nasledovnym prikladom (ratam so zvyraznenymi hodnotami). Zapisal som si vsetko, urcil napatia v smere napati vyznacenych na existujucich zdrojoch napatia, maticu som nechal spocitat Wolfram Mathematicu, nakoniec som dospel k
Ia = 0.212981 + 0.0543155j
Ib = -0.295387 + 0.662929j
Ic = -0.173097 - 0.163624j
a UL = -60.7626 - 8.98994j.
Spravna hodnota by mala byt nieco okolo 89.33 V podla Circuit Simulatora. Uz sa tu s tym seriem niekolko hodin a fakt netusim kde robim chybu...
Ia = 0.212981 + 0.0543155j
Ib = -0.295387 + 0.662929j
Ic = -0.173097 - 0.163624j
a UL = -60.7626 - 8.98994j.
Spravna hodnota by mala byt nieco okolo 89.33 V podla Circuit Simulatora. Uz sa tu s tym seriem niekolko hodin a fakt netusim kde robim chybu...
Potreboval by som poradiť. Navštívili ste niekto nejaký web, na ktorom ste našli nejaké nedokonalosti? Mám spraviť na hodinu informatiky SEO audit nejakej web stránky, navrhnúť jej zlepšenia a podobne. Tak ak by ste vedeli o niečom, čo by potrebovalo vylepšiť v hocijakej oblasti, bol by som vám veľmi vďačný za vaše rady. 
-
Ba-Yo
Light Professional
Na literatúra mám spraviť prezentáciu o literárnom diele > Rudolf Fabry Uťaté ruky ,ale knihu sa mi nepodarilo zohnať. Na internete som nenašiel dokonalý rozbor. Nemáte niekto Rozbor tejto básnickej zbierky(žáner,téma,idea...), príp. knihu v .pdf?