Premávka a divá zver
-
Makovnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Premávka a divá zver
A strielat z poplasky v pravidelnych intervaloch uz niekto skusal? 
-
hojko
Site Admin
Minuly tyzden som isiel usekom, kde je velky vyskyt jelenov, srn... a tak som dal teplomat na 60 km/h a presiel to radsej v klude. Tie tri minuty ma nezabiju, ktore stratim pomalou jazdou, napokon pocas cesty som videl pri ceste svietiace oci. Nemyslim si, ze je to o dobrych brzdach alebo niecom podobnom, hlavne nie teraz pocas uz takmer zimnych mesiacoch, je to skor o stasti a havarijnej poistke.
Tam, kde mi niekedy vyskočila zver vždy pribrzdím a prejdem to pomaly 70-80. Keď vidím oči pri ceste, spomalím, niekedy aj na 50, pretože zver má vo zvyku skákať pred auto až keď som tesne pri nej. Raz mi dokonca srna bežala asi 3 sekundy pred autom, pred nedávnom ráno stály 2 jelene na ceste ( ? ) a tak. Keď človek býva medzi horami, má to ťažké 
-
Michaelo
Hardcore addict
Treba namontovať radlicu pred auto a máš so zverou pokoj 
Skvely napad, aj zrealizovatelny s tou radlicou.
a v zime budes aj uzitocny
-
Grim
Darca
...no...dnes mi cez cestu veselo hopsali dve srnky...našťastie to bolo na úseku do kopca, kde aj tak ledva funím 40 - 50 km/h (aj kôli "hopsavému" asfaltu)...celkom v pohode sa mi podarilo zabrzdiť a potom som sa celý zbytok cesty obzeral po krajnici...aj cestou naspäť...ísť tak 90, tak mám zajtra poľovnícky guláš...
a kapotu o kusok kratsiu
Včera, 23.30, ľahká hmla a nebezpečný úsek 5 km úsek..nič mi neskočilo, ale išiel som tak 65-75 a videl som pár pekných kúskov pri ceste + líšku 
mne včera zajac predný nárazník riťou oblizoval..dobrá hmla veru bola
Ešte s mojím prvým autom (Nissan Almera N15) som zrazil medzi obcami Pernek a Kuchyňa zajaca. Škoda na aute nebola žiadna, no zajaca muselo roztrhať, lebo som mal od krvi a kúskov jeho kože predný nárazník a pravú časť prednej nápravy. Potom som mal tri a pol roka druhé auto a s tým som žiadne zviera nezrazil. Dokonca som nemusel ani raz náhle skočiť po brzdovom pedáli. Teraz mám tretie auto od augusta a mal som už dva krát šťastie. Raz mi cez cestu prebehlo zopár dospelých diviakov aj spolu s "armádou" mladých. Druhý krát mi do cesty skočili dve srnky alebo jelene. Proste nejaká vysoká zver. Vtedy pršalo a cesta sa šmýkala. Som rád, že som to 1,5tonové auto zastavil včas. V oboch prípadoch som išiel cca 90-95km/h a v oboch prípadoch to bolo pod Pezinskou Babou smerom na Pezinok. V tom prvom prípade s tými diviakmi som išiel dole z Pezinskej Baby smerom na Pezinok. V druhom prípade s tou vysokou zverou som išiel od Pezinka smerom na Záhorie. Vtedy som mal v aute aj priateľku a zostala taká preľaknutá. Ani sa jej nečudujem, keď pozerala bokom von oknom. Kto to tam pozná, kúsok od toho miesta sú rudné bane a zver si tade veselo prechádza do blízkych vinohradov smerom na Pezinskú priehradu.
Musím sa pochváliť...
Včera v noci som si to tak 80-kou odvaľoval do pomerne strmého kopca, keď mi zľava vybehol ... jazvec, nejdem polemizovať o vzdialenosti, možno tak 20 - 30 m. Križoval cestu. V pohoďke som to dobrzdil na nejakých 50, a prešiel som do protismeru, že ho obídem a on si to pekne zaparkuje do pravého poľa...a v tom ten chudák prudko hodil výhybku a dŕrbs stredom cesty rovno do kopca, to som už brzdil čo to dalo, ale jazvec aj auto to schytalo, prešiel som ho pravým predným, našťastie možno tak v 30-40 km rýchlosti.
Mal som šťastie, auto nie je nič ani škrabanček ak nerátam zachlpatenú pneu, ale aj tú som už dnes predal
Potom mi prišlo strašne ľúto jazveca, na ceste už nebol ale pochybujem, že to prežil, dostal to od zadu do predu... Šťastie preto, lebo možnoooo to prežil a samozrejme viem už o 2 prípadoch keď náraz do jazveca plechy aj krčil.
Včera v noci som si to tak 80-kou odvaľoval do pomerne strmého kopca, keď mi zľava vybehol ... jazvec, nejdem polemizovať o vzdialenosti, možno tak 20 - 30 m. Križoval cestu. V pohoďke som to dobrzdil na nejakých 50, a prešiel som do protismeru, že ho obídem a on si to pekne zaparkuje do pravého poľa...a v tom ten chudák prudko hodil výhybku a dŕrbs stredom cesty rovno do kopca, to som už brzdil čo to dalo, ale jazvec aj auto to schytalo, prešiel som ho pravým predným, našťastie možno tak v 30-40 km rýchlosti.
Mal som šťastie, auto nie je nič ani škrabanček ak nerátam zachlpatenú pneu, ale aj tú som už dnes predal
Má niekto teda už dlhodobejšie skúsenosti s tými plašičmi? Či to teda nefunguje tak ako tie všeliaké poľovnícke píšťaly, že to nebude odháňať zver, ale lákať nadržaných jeleňov z okolia. 
V Kauflande za 2,50€. Vyskúšaj. Alebo pridaj na rádiu, nech ťa počuť pár sekúnd dopredu 
Uf ja som vcera viac menej letel do KE a na jednom useku kde mi uz 2x vyslo cosi do cesty tak samozrejme zase, mam taky (zlo?)zvyk ze v takychto usekoch mam lavu nohu na brzde a mam pocit ze vcera mi to zachranilo naraznik. Uf 
lava noha na brzde, lol 
Skočiť ľavou nohou na brzdu je na pohladenie čela o volant alebo čelné skloHegy napísal:mam taky (zlo?)zvyk ze v takychto usekoch mam lavu nohu na brzde a mam pocit ze vcera mi to zachranilo naraznik.
Tak to je naozaj že zlozvyk. Ja v takýchto úsekoch hladkám skôr spojku a pravá na brzdu už dupne automaticky. Idem však určite pomalšie a v zákrutách a neprehľadných úsekoch, kde sú kríky a podobne, noha z plynu a smeruje na brzdu. Ale o ľavej na brzde som ešte nepočul.
-
Grim
Darca
...ľavá na brzde ti zastaví oveľa neskôr a horšie ako pravá na brzde a ľavá na spojke...
Som tak zvyknuty z autoslalomu a kartingu co narobim
A ked vies co ti robia nohy, vysledok je neporovnatelny (myslim najmä reakcny cas, intenzitu)
+lavou si vzdy trosku nabrzdim /kermaicke/platne nech to hned kuse kdyby neco.
A ked vies co ti robia nohy, vysledok je neporovnatelny (myslim najmä reakcny cas, intenzitu)
+lavou si vzdy trosku nabrzdim /kermaicke/platne nech to hned kuse kdyby neco.
Tak radsej sa budem odtlacat rukami od volantu ako by som mal zoskrabavat nieco zo skla, grillov a naraznika.