Premávka a divá zver

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Premávka a divá zver

Príspevok od používateľa Makovnik »

A strielat z poplasky v pravidelnych intervaloch uz niekto skusal? :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Minuly tyzden som isiel usekom, kde je velky vyskyt jelenov, srn... a tak som dal teplomat na 60 km/h a presiel to radsej v klude. Tie tri minuty ma nezabiju, ktore stratim pomalou jazdou, napokon pocas cesty som videl pri ceste svietiace oci. Nemyslim si, ze je to o dobrych brzdach alebo niecom podobnom, hlavne nie teraz pocas uz takmer zimnych mesiacoch, je to skor o stasti a havarijnej poistke.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Tam, kde mi niekedy vyskočila zver vždy pribrzdím a prejdem to pomaly 70-80. Keď vidím oči pri ceste, spomalím, niekedy aj na 50, pretože zver má vo zvyku skákať pred auto až keď som tesne pri nej. Raz mi dokonca srna bežala asi 3 sekundy pred autom, pred nedávnom ráno stály 2 jelene na ceste ( ? ) a tak. Keď človek býva medzi horami, má to ťažké :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Treba namontovať radlicu pred auto a máš so zverou pokoj :D
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Skvely napad, aj zrealizovatelny s tou radlicou.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

a v zime budes aj uzitocny
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...no...dnes mi cez cestu veselo hopsali dve srnky...našťastie to bolo na úseku do kopca, kde aj tak ledva funím 40 - 50 km/h (aj kôli "hopsavému" asfaltu)...celkom v pohode sa mi podarilo zabrzdiť a potom som sa celý zbytok cesty obzeral po krajnici...aj cestou naspäť...ísť tak 90, tak mám zajtra poľovnícky guláš...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

a kapotu o kusok kratsiu
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Včera, 23.30, ľahká hmla a nebezpečný úsek 5 km úsek..nič mi neskočilo, ale išiel som tak 65-75 a videl som pár pekných kúskov pri ceste + líšku :)
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

mne včera zajac predný nárazník riťou oblizoval..dobrá hmla veru bola
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ešte s mojím prvým autom (Nissan Almera N15) som zrazil medzi obcami Pernek a Kuchyňa zajaca. Škoda na aute nebola žiadna, no zajaca muselo roztrhať, lebo som mal od krvi a kúskov jeho kože predný nárazník a pravú časť prednej nápravy. Potom som mal tri a pol roka druhé auto a s tým som žiadne zviera nezrazil. Dokonca som nemusel ani raz náhle skočiť po brzdovom pedáli. Teraz mám tretie auto od augusta a mal som už dva krát šťastie. Raz mi cez cestu prebehlo zopár dospelých diviakov aj spolu s "armádou" mladých. Druhý krát mi do cesty skočili dve srnky alebo jelene. Proste nejaká vysoká zver. Vtedy pršalo a cesta sa šmýkala. Som rád, že som to 1,5tonové auto zastavil včas. V oboch prípadoch som išiel cca 90-95km/h a v oboch prípadoch to bolo pod Pezinskou Babou smerom na Pezinok. V tom prvom prípade s tými diviakmi som išiel dole z Pezinskej Baby smerom na Pezinok. V druhom prípade s tou vysokou zverou som išiel od Pezinka smerom na Záhorie. Vtedy som mal v aute aj priateľku a zostala taká preľaknutá. Ani sa jej nečudujem, keď pozerala bokom von oknom. Kto to tam pozná, kúsok od toho miesta sú rudné bane a zver si tade veselo prechádza do blízkych vinohradov smerom na Pezinskú priehradu.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Musím sa pochváliť...

Včera v noci som si to tak 80-kou odvaľoval do pomerne strmého kopca, keď mi zľava vybehol ... jazvec, nejdem polemizovať o vzdialenosti, možno tak 20 - 30 m. Križoval cestu. V pohoďke som to dobrzdil na nejakých 50, a prešiel som do protismeru, že ho obídem a on si to pekne zaparkuje do pravého poľa...a v tom ten chudák prudko hodil výhybku a dŕrbs stredom cesty rovno do kopca, to som už brzdil čo to dalo, ale jazvec aj auto to schytalo, prešiel som ho pravým predným, našťastie možno tak v 30-40 km rýchlosti.

Mal som šťastie, auto nie je nič ani škrabanček ak nerátam zachlpatenú pneu, ale aj tú som už dnes predal :P Potom mi prišlo strašne ľúto jazveca, na ceste už nebol ale pochybujem, že to prežil, dostal to od zadu do predu... Šťastie preto, lebo možnoooo to prežil a samozrejme viem už o 2 prípadoch keď náraz do jazveca plechy aj krčil.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Má niekto teda už dlhodobejšie skúsenosti s tými plašičmi? Či to teda nefunguje tak ako tie všeliaké poľovnícke píšťaly, že to nebude odháňať zver, ale lákať nadržaných jeleňov z okolia. :D
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

V Kauflande za 2,50€. Vyskúšaj. Alebo pridaj na rádiu, nech ťa počuť pár sekúnd dopredu ;)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Uf ja som vcera viac menej letel do KE a na jednom useku kde mi uz 2x vyslo cosi do cesty tak samozrejme zase, mam taky (zlo?)zvyk ze v takychto usekoch mam lavu nohu na brzde a mam pocit ze vcera mi to zachranilo naraznik. Uf :roll:
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

lava noha na brzde, lol :lol:
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Hegy napísal:mam taky (zlo?)zvyk ze v takychto usekoch mam lavu nohu na brzde a mam pocit ze vcera mi to zachranilo naraznik.
Skočiť ľavou nohou na brzdu je na pohladenie čela o volant alebo čelné sklo :aasmile29:
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Tak to je naozaj že zlozvyk. Ja v takýchto úsekoch hladkám skôr spojku a pravá na brzdu už dupne automaticky. Idem však určite pomalšie a v zákrutách a neprehľadných úsekoch, kde sú kríky a podobne, noha z plynu a smeruje na brzdu. Ale o ľavej na brzde som ešte nepočul.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ľavá na brzde ti zastaví oveľa neskôr a horšie ako pravá na brzde a ľavá na spojke...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Som tak zvyknuty z autoslalomu a kartingu co narobim :mrgreen:
A ked vies co ti robia nohy, vysledok je neporovnatelny (myslim najmä reakcny cas, intenzitu)
+lavou si vzdy trosku nabrzdim /kermaicke/platne nech to hned kuse kdyby neco.
Noobsz DJ napísal:
Skočiť ľavou nohou na brzdu je na pohladenie čela o volant alebo čelné sklo :aasmile29:
Tak radsej sa budem odtlacat rukami od volantu ako by som mal zoskrabavat nieco zo skla, grillov a naraznika.
Napísať odpoveď