Sprchovanie sa bez mydla alebo gélu

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
tomasito13
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Sprchovanie sa bez mydla alebo gélu

Príspevok od používateľa tomasito13 »

Pridam nejake to hodnotenie. Je to skoro pol roka co som prestal pouzivat sprchovy gel a prinasa to len same pozitiva. Menej rychlo sa spotim, mensi zapach a v neposlednom rade je to aj ekonomicky vyhodne. Niekedy (po posilke, po sporte) mi vychadza ze sa osprchujem aj viackrat za den a tu je absencia akychkolvek samponov a sprchacov pre telo viac ako prinosna (+ziaden zapach!) Co sa tyka vlasov, tie si umyvam kazdy den s vodou a to rano (stoja a su trosku mastne z noci) a raz do tyzdna samponom (syoss modry) a aj to len pre vnutorny dobry pocit. Celkovo sprchovanie je takto ovela jednoduchsie, nepotrebujem so sebou nosit nic len sprcha a je to, dokonca aj priatelka mi hovori ze jej voniam, cize fakt kazdemu odporucam!
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Keep Goin' tomasito ;) Ja to tiez uz drzim polroka a uz na sprchac ani nemyslim. A nemal som problem s nikym a nicim. Vlasy mam vsak uz dost dlhe, takze umna je sampon raz za dva dni potrebny, inak sa mi zacinaju dost velmi mastit.
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

Aj ja by som to chcel skusit len neviem vobec ako. Sprchovat a umyvat vlasy si musim castejsie, pretoze sa mi rychlo zamastia a aj sa potim, kebyze ich vysadim, veru neviem co by to so mnou spravilo. No na druhu stranu mozem potvrdit, ze cim viac si umyvam vlasy samponmi alebo sprchovymi gelmi, tym skor sa zamastia. Nejake rady do zaciatku zivota bez tychto pripravkov?
Svarog
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Svarog »

Čo sa týka tomasitom spomenuté, že priateľke vonia, jednoznačne potvrdzujem. Tiež sa už dlho zaobídem bez gélov a aj keď nemám dezodorant, tak priateľka niekedy až neverí, že môžem tak voňať po celom dni.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Korag: Tazko povedat..Sprvu obmedz castost pouzivania gelu (ja som vysadil uplne) a co sa tyka samponu, najdi si len nahradu zan. Teda nekupuj kadejake ropove produkty z reklamy, ale tu ich bolo viac odporucanych. A umyvaj si napriklad 1x za dva dni samponom. Mne sa sampon vysadit nepodarilo bohuzial. Keby som mal kratke vlasy, tak pohoda, ale uz mam dlhe a je ich aj tazke rozcesat atd.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Korag:
No ja som sa rozhodol to vydrzat 2 tyzdne a inak by som to vzdal. Potom to vazme prislo samo.

Uz som to tu tusim pisal - pre mna bol najkritickejsi jeden bod kedy som bol rano na plavarni (cca o 7 rano som vyliezol z bazenu), poriadne vydrhol hlavu a uz o 10tej som ju mal fakt mastnu.

Z mojho pohladu mas tieto moznosti:
1. nosit kratke vlasy a vydrzat to - ak mas vlasy do 2 cm tak mastnotu nie je velmi vidiet ani citit
2. vydrzat to tak ci tak
3. kupit si male balenie samponu a riesit to ako ked pijes "cestu do lesa" - cize minies nieco samponu a dolejes vodu, zamiesas a tak to robis vzdy ked si umyjes vlasy - nakoniec si budes umyvat vlasy cistou vodou a za cely cas by si mal mat vlasy len o kusok mastnejsie (aj to by malo klesat) ako obvykle
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

Ja som tiez dal na rady v tejto teme a umyvam si vlasy bez samponu uz viac ako 2 mesiace. Mam velmi kratke vlasy, cize jedina vec ktoru som si vsimol ze sa az tak nemastia ako predtym.
Inac lupiny nezmizli ani dalsie rozdiely som si nevsimol. Napriek tomu sa ku samponom neplanujem vracat. Postupne planujem vyradit aj sprchov. gely. :)
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Ako sa da na velmi kratkych vlasoch zistit ze sa nemastia?
Este sa chcem opytat ako riesite umyvanie po nejakej manualnej praci, malovanie, okolo domu, pilenie dreva, vyberanie zemiakov u babky :lol:, prerabanie bytu ... neviem si to predstavit, alebo je to len metoda pre mestsky zivot? :lol: viem ze to nie je caste v zivote cloveka (teda je u vacsiny nie) ale sem tam sa pritrafi, voda pot zmyje ale co takyto hruby sajrajt.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

solvina :)
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

SRneC napísal:Ako sa da na velmi kratkych vlasoch zistit ze sa nemastia?
Este sa chcem opytat ako riesite umyvanie po nejakej manualnej praci, malovanie, okolo domu, pilenie dreva, vyberanie zemiakov u babky :lol:, prerabanie bytu ... neviem si to predstavit, alebo je to len metoda pre mestsky zivot? :lol: viem ze to nie je caste v zivote cloveka (teda je u vacsiny nie) ale sem tam sa pritrafi, voda pot zmyje ale co takyto hruby sajrajt.
Jednoducho, striham sa kazde 4 tyzdne.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ruky solvinou veru. Ale napriklad ako som v teme pisal, tak bol som na festoch, kde bolo prasno a mal som nohy hnede od prachu a piesku a pohoda. Bezproblemov vsetko zislo bez pouzitia akehokolvek gelu. Teda pouzivam tu taku hubku na "drhnutie" sa :)
Nieco takehoto stylu http://www.pandortex.sk/leiras.php?cikkszam=5-632&lap=1
SRneC
Addict
Addict

rochedo:
Dobre ale na kratkych vlasoch mastnotu nevidno, za 4 tyzdne ti vlas narastie o 1cm, ty mozes mat tak mastnu pokozku.

Soviet:
intimna otazka - ako casto menis tu hubku/dezinfikujes ? Druha ako vyzera uterak po takomto umyti cistou vodou ?

// :minus: boze ty znudeny kreten som sa pomylil, myslel som tyzdnov tak ako to hore pisal rochedo. A ano, nie raz sa mi stalo ze som si drhol spinave ruky cistou teplou vodou 2 minuty nemal som mydlo utrel sa do bieleho uteraka a mohol ist do pracky.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

SRneC napísal:Ako sa da na velmi kratkych vlasoch zistit ze sa nemastia?
2 mesiace som natieral domy a bol som zadrbaný ako prasa každý deň. Ani raz som nepoužil šampón ani pod. prípravky. Mýtus. Voda všetko zmyje. :twisted:

Už ma to ani nenapadne niečo takéto vôbec použiť, lebo..načo?

Ale zaujalo ma to voňanie: teda, po čom voniate? Ja teda nevoniam, ak na sebe nemám nadrbanú nejakú voňavku alebo pod. Ale ani nesrdím. Jedine, že by tento prirodzený a neutrálny "pach" niekomu voňal. :D
SRneC
Addict
Addict

Feromony + pot + človečina ... tiez tomu nerozumiem ale baby to vsetko citia a comu uz vobec nerozumiem, ze im to vonia. Ktovie ako by vonalo dievca po 2mesiacoch umyvania cistou vodou, to asi nezistime taka neexistuje :lol:
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Srnec, vzdy sa to premyje este cistou horucou vodou po pouziti a je to v pohode. A nejak to nesledujem kolko, ale po takych 1-2 mesiacoch to zacne byt "rozbite" teda, ze uz to prestava drzat po kope a vidno, ze treba nove, tak kupim. Nemal som teda s nicim zatial problem z toho.
A k druhej otazke netusim co odpovedat, normalne ako uterak vzdy vyzeral po sprche :D mokro..
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

je to proste ta clovecina, ja citim aj frajerkinu vonu, aj ked ma parfem (kazdy parfem voni napriklad na kazdom cloveku inak) aj napriklad rano ked sa zobudi. kazdy clovek ma svoju vonu a pre mna je to velka cast tej povestnej "chemie" medzi partnermi
matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

je super, ked vonis partnerke. Tak to ma byt, znamena to , ze ste si sadli, budete mat zdrave a pekne deti. Ale mna skor zaujima, ci takto vonias aj okoliu. Mojej partnerke tiez nevadi, ked pridem domov po praci a som trosku citit, tiez jej na tom nieco dokonca vonia, ale pochybujem, ze to rovnako vnima aj moje okolie. Nemate s tym problem ? Ja sa snazim pouzivat prirodne pevne mydla, ale priznam sa , ze netusim z coho sa naozaj vyrabaju a ci tam tiez nie je nieco frcnute :)
Svarog
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Svarog »

Tiež som ešte nezažil špinu, ktorá by nešla dole len čistou vodou. Aj keď teraz nemyslím vyslovene nejakú mastnotu, ale prach, farbu a podobne.

Moje okolie mnohokrát ani nevie, že sa umývam bez gélov. :) oco mi ešte stále kupuje na Vianoce sprchový gél, takže si ani nevšimol. (aj keď možno sa mi len snaží naznačiť, že smrdím ako prasa :D ). Ale mama, či sestra tiež nič nehovoria a tie by teda povedali, keby som im smrdel.
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

Tak ja som sprchovy gel nepouzil uz hadam od zaciatku skolskeho roka a citim sa dobre. Dost sa mi aj zmiernilo akne na tele, teraz uz len s tazkostami najdem nejaky je.bak :D (klop klop). Este vsak stale pouzivam sampon, 1-2x tyzdna, aj ked vlasy mam kratke (cca 1cm), ale furt sa mi zda ze ho treba aspon raz za cas pouzit. Hadam sa zbavim aj toho.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tak na také krátke fakt netreba. Ja nepoužívam tiež, ale tak to preto, lebo mám furt krátke a neviem to vyskúšať na dlhých.
Napísať odpoveď