Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe
Re: Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe
Into the White - Zaujimava drama, odohravajuca sa takmer cely film len na jednom mieste, o tom ze aj vojaci su len ludia. Len to utvrdzuje v tom, aka je vojna absurdna. 7,5/10
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
End of Watch - pre mňa osobne veľmi dobrý kúsok, nápad, realita, logické zmýšlanie tých policajtov dávam 9/10, ale...
Spoiler
celý film ukazuje posraný život dvoch typický prázdnych ľudí bez vyššieho cielu. Je jasné že tá ženská je s tým copom len preto, že je sexy a má auto a byt. Jeho kamarát je dobrák, ale byť s babou len preto že mu to oznámila na strednej a sú spolu šťastní, no to ma poser. Tak isto mi vadila scéna kde sa opili jak prasce a ten wetback mu povedal že sa postará o jeho deti a Janette [jeho bud. manželku] ak sa mu niečo stane. Celé zle. Ľudia sa takto vedia porozprávať len keď sú na šrot asi, lebo keď sú triezvi, tak si len nadávajú v aute a hovoria si nemiestne vtípky. Mimo toto sa mi páčila realističnosť bojových scén. Tým že jeden cop bol ex-marine, tak vedel ako sa v takom chaose hýbať. Dobre vykreslené gangy, situácia vo svete ako taká. Ale to čo mám v spoilery, to mi príde ako totálne cliché a vykreslovanie ľudí ako totálnych idiotov.
-
lekoklatik
VIP
TRON Legacy
Nakolko som uz film videl 2. krat, tento krat sa mi to vsak pacilo este viac, pretoze som to pozeral na velkej TV s paradnym ozvucenim a zazitok je skvely.
Ten OST pre film a celkovo vsetko dokonale ladi.
Pre tento krat pre mna film 10/10, nemam voci tomuto filmu jedinu vyhradu.
Nakolko som uz film videl 2. krat, tento krat sa mi to vsak pacilo este viac, pretoze som to pozeral na velkej TV s paradnym ozvucenim a zazitok je skvely.
Ten OST pre film a celkovo vsetko dokonale ladi.
Pre tento krat pre mna film 10/10, nemam voci tomuto filmu jedinu vyhradu.
-
vendo
Guru
Dark Knight Rises
6.5/10
asi vas mnohych nastvem, ale tento batman je podla mna hrozny, trhalo to oci, mali bud od zaciatku robit "rozpravkoveho" batmana, alebo "seriozneho" ale tento treti totalne rozpravkovy diel sa k tym predoslym dvom vobec nehodi
6.5/10
asi vas mnohych nastvem, ale tento batman je podla mna hrozny, trhalo to oci, mali bud od zaciatku robit "rozpravkoveho" batmana, alebo "seriozneho" ale tento treti totalne rozpravkovy diel sa k tym predoslym dvom vobec nehodi
Total Recall (2012) - colina mam rad ale tento remake film ma bavil jak cesta do skoly, nemastne,neslane, no slabotaa 3/10
Magic Mike (2012) - priemerna filmarina da sa pozriet, schopna hudba 6,5/10
Thats My Boy (2012) - da sa pozriet 6,3/10
Ted (2012) - fetak maco ala zabava graduje, graduje.. sadlo mi to nemam co proti
7,8/10 uz tesim na dvojku ked bude
The Hunger Games (2012) - herecka sympaticka ale film nic moc 5/10
Magic Mike (2012) - priemerna filmarina da sa pozriet, schopna hudba 6,5/10
Thats My Boy (2012) - da sa pozriet 6,3/10
Ted (2012) - fetak maco ala zabava graduje, graduje.. sadlo mi to nemam co proti
The Hunger Games (2012) - herecka sympaticka ale film nic moc 5/10
http://www.csfd.cz/film/294963-az-vyjde-mesic/ - Až vyjde mesiac : Tak cakal som daku super komediu co ma pobavi , kedze naprv to malo hodnotenie 83%. Nechapem ako niekto tomuto moze dat 5hv, ved ten film bol chory, bolo to o psychopatoch doslova, ved tam boli asi vsetci retardovani. Od deti az po rodicov, policajt, vsetci.. Plus tie scenky uchylne kde sa 12rocne deti obchytkavaju a olizuju... hrozne daco, neviem co mi tam uniklo , ale podla mna to bolo chore
Chcel by som vediet vas nazor na tento film, ak ho niekto videl
Chcel by som vediet vas nazor na tento film, ak ho niekto videl
Atlas mrakov (2012) 4/5
Ukrutne dlhé, ale nepovedal by som, že som sa nudil. 6 príbehov v ktorých hrajú tí istý herci rôzne role, dokonca sa opakujú niektoré repliky v iných situáciách a každý z príbehov je iný žáner - road movie, komédia (mimoriadne vydarené), dráma a pod.
Príbehy nesúvisia (aspoň ja mám ten pocit), ale dajú sa nájsť styčné plochy a sú spoločné skôr posolstvom, ktoré zanechávajú. Mimoriadne zaujímavý film, ktorý sa oplatí vidieť a určite sa na chvíľu zamyslíte.
Za mimoriadne vydarené považujem predovšetkým komediálnu zápletku v domove dôchodcov a sci-fi revolúciu z Neo Soulu.
Dark Knight Rises 3/5
Podľa mňa mimoriadne nevydarený Batman. Formálna stránka je OK, ale obsahovo je to mimoriadna bieda, dokonca aj herecky.
Tragédia. Na Penguinovského a Jokerovského Batmana sa to nechytá ani náhodou. Odvar.
Ukrutne dlhé, ale nepovedal by som, že som sa nudil. 6 príbehov v ktorých hrajú tí istý herci rôzne role, dokonca sa opakujú niektoré repliky v iných situáciách a každý z príbehov je iný žáner - road movie, komédia (mimoriadne vydarené), dráma a pod.
Príbehy nesúvisia (aspoň ja mám ten pocit), ale dajú sa nájsť styčné plochy a sú spoločné skôr posolstvom, ktoré zanechávajú. Mimoriadne zaujímavý film, ktorý sa oplatí vidieť a určite sa na chvíľu zamyslíte.
Za mimoriadne vydarené považujem predovšetkým komediálnu zápletku v domove dôchodcov a sci-fi revolúciu z Neo Soulu.
Dark Knight Rises 3/5
Podľa mňa mimoriadne nevydarený Batman. Formálna stránka je OK, ale obsahovo je to mimoriadna bieda, dokonca aj herecky.
Spoiler
Skon predsedkyne dozornej rady v kamióne pri prevoze bomby je doslova trhajúci oči... Bane-ova smrť ako hlavného záporáka je významovo (v zmysle priestoru ktorý dostane) na úrovni smrti bezcenného komparzistu...
-
bolek
Guru
Sexmisia: ďalší poľský film. Ja z tých poľských filmov nemôžem, už dávno som sa tak nepobavila. Herci boli skvelí, netradiční nápad a super hlášky. So spolužiakmi máme na ten film rozporuplné názory. Videli ste niekto? Čo si o tomto filme myslíte? Dávam mu 9/10 
End of Watch | 8/10
Včerajší večer som vyplnil týmto snímkom, celkom podarená akcia, malo to dej, napätie, až do konca človek nevie odhadnúť, ako to presne skončí a práve také filmy mám rád. Na konci už som síce skoro mal slzu na krajíčku, ale aj to spravilo tento film skvelým. Určite odporúčam.
The Day the Earth Stopped Masturbating | 8/10
A kto má rád krátkometrážne filmy, tak si kludne z tohto linku pustite tento film. Celkom jednoduché a pritom zábavné, na zabitie 3 minút tak akurát.
Včerajší večer som vyplnil týmto snímkom, celkom podarená akcia, malo to dej, napätie, až do konca človek nevie odhadnúť, ako to presne skončí a práve také filmy mám rád. Na konci už som síce skoro mal slzu na krajíčku, ale aj to spravilo tento film skvelým. Určite odporúčam.
The Day the Earth Stopped Masturbating | 8/10
A kto má rád krátkometrážne filmy, tak si kludne z tohto linku pustite tento film. Celkom jednoduché a pritom zábavné, na zabitie 3 minút tak akurát.
RED LIGHTS (2012) 2/5
Tzv. skeptici, ktorí chytajú a odhaľujú podvodníkov, ktorí sa tvária, že majú akože paranormálne schopnosti a zarábajú na tom. Samozrejme objaví sa megapodvodník, ktorého sa nepodarilo odhaliť za 30 rokov...
Celé to pripomína Prestige, akurát je to ďalekosiahla kecacia nuda a málo vecí je vysvetlených.
WRATH OF THE TITANS (2012) 1/5
Typický príklad, keď forma zvíťazí nad obsahom na celej čiare. Ak Liam Neeson vyzerá smiešne a trápne, niečo je fakt zle.
Múj vysvlečenej denník [2012] 4/5
Má to svoje chyby, ale mne sa to páčilo. Príjemný oddychový film na pozretie najmä s partnerkou. Dosť mi to pripomínalo Gympl, ale sú to skôr trampoty jednej 17-ky. Určite sú ľudia - nielen podľa hodnotenia na ČSFD - ktorý to znosia pod čiernu zem a úplne ich chápem.
Tzv. skeptici, ktorí chytajú a odhaľujú podvodníkov, ktorí sa tvária, že majú akože paranormálne schopnosti a zarábajú na tom. Samozrejme objaví sa megapodvodník, ktorého sa nepodarilo odhaliť za 30 rokov...
Celé to pripomína Prestige, akurát je to ďalekosiahla kecacia nuda a málo vecí je vysvetlených.
WRATH OF THE TITANS (2012) 1/5
Typický príklad, keď forma zvíťazí nad obsahom na celej čiare. Ak Liam Neeson vyzerá smiešne a trápne, niečo je fakt zle.
Múj vysvlečenej denník [2012] 4/5
Má to svoje chyby, ale mne sa to páčilo. Príjemný oddychový film na pozretie najmä s partnerkou. Dosť mi to pripomínalo Gympl, ale sú to skôr trampoty jednej 17-ky. Určite sú ľudia - nielen podľa hodnotenia na ČSFD - ktorý to znosia pod čiernu zem a úplne ich chápem.
Oscarový film ČETA, s Charlie Sheenom v hlavnej úlohe, hral tam aj Dźony díp vedaljšiu ulohu. je to o vojne v zálive. úžasný film.
-
audiotrack
VIP
50/50 - 9/10 - všetko čo dobrý film má mať. Rozosmial, rozplakal. Človeku na konci ostanú zmiešané pocity. Hlavne ak pozná niekoho, kto má za sebou tiež boj s rakovinou
Bourne Legacy V celku taký priemerný film, prvá hodina celkom nuda druhá už o niečo lepšia 6/10
//autoeditácia príspevku (02 Dec 2012, 18:57)
Tangled (Na vlásku) Velice podarený animák od Disneyho, skvele som sa zasmial a celkovo film pobavil, naozaj klobúk dole
10/10
//autoeditácia príspevku (02 Dec 2012, 18:57)
Tangled (Na vlásku) Velice podarený animák od Disneyho, skvele som sa zasmial a celkovo film pobavil, naozaj klobúk dole
-
uplink
VIP
Cloud Atlas (Atlas Mrakov) - akurát som sa vrátil z Auparku z kina [17:10 vysielanie - najväčšia sála eng/svk subtitles] a moja reakcia je: "What the fu*k did I just see?". Toto mal byť "prevratný" film od legendárnych Wachowski brothers?
predvídateľný dej, žiadna zápletka, absolútne žiadne zlomy vo filme, maximálne prvoplánové, predvídateľné, zdĺĺĺĺhavé a nudné, trojhodinové mučenie. 4x som sa pozeral na mobil že kedy to už končí. Tak katastrofálne nudný film, bez príbehu, bez upútania, bez nejakých CGi [ako naozaj? Pred nedávnom som pozeral BD Matrix Trilogy, ako to som s*al do stoličky z tých efektov a tešil sa ako 5 ročný, avšak to čo predviedol Cloud Atlas?]. Ako keby CGi ani nepoužili, len nejaké kulisy. Je mi jasné a presne viem kde je vo filme CGi použité, ale je použité na vytváranie niečoho, čo sme už 1000ce krát videli. Nezaujímavé úplne. Jeden jediný bod dávam filmu a to za hercov, tú čokoládu čo všade otravuje, a Toma Hanksa. Ináč celé zle, vyhodené peniaze, nie je hodné ani BD ripu, ani ničoho. Osobne som sa na tento film tešil ako malý na vianoce, lebo predsa len, také hviedzne obsadenie, réžia a hodnotenie. Avšak absolútne nechápem za čo. Toto je pre mňa zatiaľ najhorší film za aký som dobrovoľne vyhodil 6.50 evri [13, lebo som pozval kamoša čo mal meniny]
1/10
The Machinist
psycho, neviem co ktomu viac napisat, proste psycho, christian bale vyhladovany doslova len kost a koza, ziadny sval, vsetko kvoli tomuto filmu...psycho no .. nesadne kazdemu 6,5/10
Premium Rush
trocha ina kava, taketo filmy ja mozem, v poslednej dobe sa s Levittom roztrhlo vrece s filmami, Batman, Looper a teraz toto, velmi ma to bavilo, od zaciatku az do konca, akcne, akcne a este raz akcne, nahanacky na bicykloch cez NY kvoli obalke...toto ja mozem, odporucam
8+/10
psycho, neviem co ktomu viac napisat, proste psycho, christian bale vyhladovany doslova len kost a koza, ziadny sval, vsetko kvoli tomuto filmu...psycho no .. nesadne kazdemu 6,5/10
Premium Rush
trocha ina kava, taketo filmy ja mozem, v poslednej dobe sa s Levittom roztrhlo vrece s filmami, Batman, Looper a teraz toto, velmi ma to bavilo, od zaciatku az do konca, akcne, akcne a este raz akcne, nahanacky na bicykloch cez NY kvoli obalke...toto ja mozem, odporucam
8+/10
Atlas mrakov - nic prevratne, no napriek takmer 3 hodinovej dlzke som sa nenudil. Prelinanie dejovych linii dokazalo odstranit hluche miesta. Je to cisto oddychovy film - nejake hlboke posolstva tam nehladajte. Na nedelny vecer ako stvorene.... 7,5/10
-
awtt
Medium Professional
Atlas mrakov - u mna celkom fajn, 8/10
-
uplink
VIP
V for Vendetta - aj keď je to 7 rokov, čo sa tento film dostal do kín, musím sa priznať že som o ňom len vedel, ale nikdy som ho nevidel, aj keď som bol v tom že áno. Dnes som si ho teda promo pozrel a musím povedať, je to majstrovský kus. Fantastická réžia, kamera, farby, efekty, samotný V a jeho boje, veľmi dobrá idea, do konca filmu som sa kráľovsky bavil. Herecký výkon Natalie Portman bol tiež fajn. Ale V sa mi ľúbil viac. Celkovo na mňa film po totálnom sklamaní z Cloud Atlasu spravil obrovský dojem. Nemal žiadne chybičky, aspoň pre mňa ako pre laika a film si ma úplne získal. Dávam 10/10.
P.S.: V-ho prozaické citácie a najmä to predstavenie sa Natalie Portman bolo úplne epické, ako skoro všetko začínal na V. Som nechápal totálne
P.S.: V-ho prozaické citácie a najmä to predstavenie sa Natalie Portman bolo úplne epické, ako skoro všetko začínal na V. Som nechápal totálne
-
seth82
Darca
Naposledy som písal, že som sa z dlhej chvíle (v kinách nič poriadne nie je) dal na Anime, takže pokračujem (pre skúsených anime maniakov budú toto pravdepodobne must-see veci, ale musím niekde začať, no):
Najprv obyčajné filmy:
High Road to China http://www.csfd.cz/film/21129-cesta-do-ciny/ - tento film som si pozrel iba kvôli tomu, že sa mi páči jeho hudobný doprovod od Johna Barryho. Nič moc, slabý priemer, hoci film mal dosť veľký potenciál. Opäť som natrafil na Toma Sellecka a opäť sa potvrdilo, že jeho herecké schopnosti sú dosť obmedzené... 6 z 10.
The Peacemaker http://www.csfd.cz/film/5720-peacemaker/ - meh, opäť iba film na zabitie časti nudného večera, vôbec ma to nenadchlo, obohratá pesnička USA vs. Sovieti, ako keby som pozeral film z rokov osemdesiatych, človek by ani nepovedal, že to bolo natočené v roku 1997. 5 z 10.
Iron Sky http://www.csfd.cz/film/247090-iron-sky/ - konečne som sa dostal k tejto halucinácii, slušné na pobavenie, aj ako paródia je to celkom podarené, hoci toto nie je vôbec môj obľúbený žáner / štýl, hodnotím na 6 z 10.
---
Anime
Black Lagoon http://www.csfd.cz/film/224146-black-lagoon/ - Pecka. Pokiaľ by bol každý anime seriál takýto, tak to pozerám furt. Plno akcie, žiadne 16-ročné lolitky s veľkými očami a preafektovanými reakciami, proste dobrý akčný seriál, ktorý sa nemusí hanbiť pred žiadnym čistokrvným akčákom z ich zlatej dekády. Nemám tomu fakt čo vytknúť, veľmi dobrá hudba, skvelé súboje, dobrý dej, jednoducho dokonalosť. 10 z 10.
Angel Beats! http://www.csfd.cz/film/275713-angel-beats/ - OK, tak tento tie spomínané lolitky obsahuje =D Ale v každom prípade, dej je perfektný a dáva človeku priestor na premýšľanie, hudba a celý soundtrack na veľmi vysokej úrovni, animácia tiež lepšia ako to, na čo som v anime zvyknutý - koniec taký, aký som neočakával. Výborný seriál, hoci má niekoľko múch 9 z 10.
Guilty Crown http://www.csfd.cz/film/303669-guilty-crown/ - Nuž, tak toto až tak dobre nedopadlo. Tento seriál patrí medzi tie, v ktorých mi vadili isté veci už od prvého dielu, napríklad tie uber-maximus-bohovus-kurevsky veľké meče, ktoré mi vadili aj vo Final Fantasy. A samozrejme aj to mihavé pozadie v niektorých strihoch. Dej nebol zlý, bolo to celkom zaujímavé a došlo aj k prekvapeniam, ale na predchádzajúce veci, ktoré som z tohto žánru videl, sa to nechytá. 6 z 10.
Cowboy Bebop http://www.csfd.cz/film/90520-kovboj-bebop-lovec-odmen/ - No, tak toto začalo v mojom prípade dosť rozpačito, prvé diely boli dosť antiklimatické a hoci to mnohí porovnávajú k Firefly (alebo vice versa, v oboch prípadoch ide o tzv. space western), v úvode ma to vôbec nechytilo. Ale vydržal som a momentálne mám za sebou 12 častí, pričom sa to začalo zlepšovať, nabralo to nejakú konzistenciu aj v prípade postáv a som zvedavý, ako to celé skončí. V každom prípade sa mi páči ten nádych film-noir, ten mi trochu v iných seriáloch chýbal. Zatiaľ 7,5 z 10.
Najprv obyčajné filmy:
High Road to China http://www.csfd.cz/film/21129-cesta-do-ciny/ - tento film som si pozrel iba kvôli tomu, že sa mi páči jeho hudobný doprovod od Johna Barryho. Nič moc, slabý priemer, hoci film mal dosť veľký potenciál. Opäť som natrafil na Toma Sellecka a opäť sa potvrdilo, že jeho herecké schopnosti sú dosť obmedzené... 6 z 10.
The Peacemaker http://www.csfd.cz/film/5720-peacemaker/ - meh, opäť iba film na zabitie časti nudného večera, vôbec ma to nenadchlo, obohratá pesnička USA vs. Sovieti, ako keby som pozeral film z rokov osemdesiatych, človek by ani nepovedal, že to bolo natočené v roku 1997. 5 z 10.
Iron Sky http://www.csfd.cz/film/247090-iron-sky/ - konečne som sa dostal k tejto halucinácii, slušné na pobavenie, aj ako paródia je to celkom podarené, hoci toto nie je vôbec môj obľúbený žáner / štýl, hodnotím na 6 z 10.
---
Anime
Black Lagoon http://www.csfd.cz/film/224146-black-lagoon/ - Pecka. Pokiaľ by bol každý anime seriál takýto, tak to pozerám furt. Plno akcie, žiadne 16-ročné lolitky s veľkými očami a preafektovanými reakciami, proste dobrý akčný seriál, ktorý sa nemusí hanbiť pred žiadnym čistokrvným akčákom z ich zlatej dekády. Nemám tomu fakt čo vytknúť, veľmi dobrá hudba, skvelé súboje, dobrý dej, jednoducho dokonalosť. 10 z 10.
Angel Beats! http://www.csfd.cz/film/275713-angel-beats/ - OK, tak tento tie spomínané lolitky obsahuje =D Ale v každom prípade, dej je perfektný a dáva človeku priestor na premýšľanie, hudba a celý soundtrack na veľmi vysokej úrovni, animácia tiež lepšia ako to, na čo som v anime zvyknutý - koniec taký, aký som neočakával. Výborný seriál, hoci má niekoľko múch 9 z 10.
Guilty Crown http://www.csfd.cz/film/303669-guilty-crown/ - Nuž, tak toto až tak dobre nedopadlo. Tento seriál patrí medzi tie, v ktorých mi vadili isté veci už od prvého dielu, napríklad tie uber-maximus-bohovus-kurevsky veľké meče, ktoré mi vadili aj vo Final Fantasy. A samozrejme aj to mihavé pozadie v niektorých strihoch. Dej nebol zlý, bolo to celkom zaujímavé a došlo aj k prekvapeniam, ale na predchádzajúce veci, ktoré som z tohto žánru videl, sa to nechytá. 6 z 10.
Cowboy Bebop http://www.csfd.cz/film/90520-kovboj-bebop-lovec-odmen/ - No, tak toto začalo v mojom prípade dosť rozpačito, prvé diely boli dosť antiklimatické a hoci to mnohí porovnávajú k Firefly (alebo vice versa, v oboch prípadoch ide o tzv. space western), v úvode ma to vôbec nechytilo. Ale vydržal som a momentálne mám za sebou 12 častí, pričom sa to začalo zlepšovať, nabralo to nejakú konzistenciu aj v prípade postáv a som zvedavý, ako to celé skončí. V každom prípade sa mi páči ten nádych film-noir, ten mi trochu v iných seriáloch chýbal. Zatiaľ 7,5 z 10.
The Method | 8/10
Myslíte si, že ste zažili už všelijaké výberové konania do zamestnania? Takéto určite nie. Podarený snímok, skvelý Eduardo Noriega a dve hodinky plné zvratov, nečakaných situácii a záplatiek. Plus vynikajúci záver. Určite odporúčam.
Premium Rush | 10/10
Bláznivé jazdy na bicykli, mesto plné áut a ľudí. Navyše Joseph Gordon-Levitt, na ktorého sa dá pozerať hádam v akomkoľvek filme. Po náročnom dni vonku je takáto oddychovka s čajom v ruke úplny luxus. Jeden z najlepších filmov tohto roku, pre mňa.
Myslíte si, že ste zažili už všelijaké výberové konania do zamestnania? Takéto určite nie. Podarený snímok, skvelý Eduardo Noriega a dve hodinky plné zvratov, nečakaných situácii a záplatiek. Plus vynikajúci záver. Určite odporúčam.
Premium Rush | 10/10
Bláznivé jazdy na bicykli, mesto plné áut a ľudí. Navyše Joseph Gordon-Levitt, na ktorého sa dá pozerať hádam v akomkoľvek filme. Po náročnom dni vonku je takáto oddychovka s čajom v ruke úplny luxus. Jeden z najlepších filmov tohto roku, pre mňa.