Fotografia - novinky, technika, diskusia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Francek
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Fotografia - novinky, technika, diskusia

Príspevok od používateľa Francek »

Dovod mojej zameny je cenova politika firmy Canon vseobecne, napriklad 6D a D600, pripadne 35mm f/2 IS za 800€, ved to je chore :). A vystup z D7000 je lepsi ako zo 60D, o sume nehovoriac, je to dost velky rozdiel.

Co sa tyka skiel, tak mam Samyang 8mm f/3.5 fish, Tamron 17-50 f/2.8 VC, Canon 50mm f/1.8, Canon 50mm f/1.4 FD>EF, Canon 100mm f/2 USM a Canon Speedlite 430 EXII.
Predat to v podstate nie je problem a kupit a adekvatnu vybavu na nikon :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

No vybavu uz mas slusnu, osobne by som nemenil ale budoval s tym co uz mas. Ak si ale o svojich argumentoch presvedceny, darmo ti budeme radit opak - hryzt ta to bude dovtedy, kym to nezrealizujes :) Mozno jeden z argumentov preco menit by mohlo byt okolie kamaratov s ktorymi chodis fotit - ak vacsina pouziva nikon a poziciavate si medzi sebou objektivy.. Inak fakt ten lepsi vystup je skor podla nejakych cisiel z testov, nez zasadne vnimatelny na snimke - stale podla mna na vystupe viac zavazi optika samotna.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

zakladny... a podla mna najdolezitejsi bod pri vymene znacky je ten ci dokazes rozpredat vsetku techniku bez toho aby si na tom prerobil resp neprerobil vela
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Vsetko okrem tela som kupoval pouzivane za pomerne dobre ceny, teda predat objektivy a blesk bez straty by nebol problem.
Na tele by som prerobil, ale za tu istu cenu by som dostal lepsie telo od Nikonu.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

este je otazka ci neminies vela penazi na nikon objektivy.... ale ak to dokazes uhrat tak preco nie.... d7000 je super telo
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

No prave, ze v Nikon objektivoch a bleskoch mam gulas, vobec neviem co znamena ktore oznacenie, ktore skla su dobre a ktore su zle. Zalusk mam hlavne na pevne skla.
KoCi
Darca
Darca

Blesk SB-700, tam nemas o com.
Objektivy pevne: 35mm f/1.8G, 85mm f/1.8G (50mm je podla mna trochu odveci na APSC)
Zakladny zoom - ak si spokojny s tym tamronom co mas teraz, potom mozes skusit to iste aj na nikon, osobne sa vsak pohravam s tym, zeby som ho nahradil, len netusim cim...
Telezoom - ak ho vobec potrebujes, tak vraj popularna je 55-200mm, ale ani s tamronom (USD verzia) / nikonom 70-300 neurobis najhorsie.
A vlastne, sam najlepsie vies ktore ohniska pre teba maju vyznam a ktore uz nie :)

Znacenie objektivov je dopodrobna popisane tu: http://www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/v ... -skratiek/
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Dakujem za link, musim si to nechat ulezat v hlave :). Este jedna otazka. Ma nikon nejake pevne sklo okolo 150mm s dobrou svetelnostou za slusnu cenu ?
KoCi
Darca
Darca

Dost atypicke ohnisko, kvoli comu ho potrebujes? Na crope to dava 225mm, co uz je pomerne dost.
Zoznam vsetkych aktualnych modelov s pevnym ohniskom od nikonu: http://imaging.nikon.com/lineup/lens/li ... ngle-focal, najblizsie ti bude asi AF 135mm f/2D, no o nejakej dobrej cene sa tu fakt hovorit neda.
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Na apsc ho v podstate nepotrebujem, 85mm je dost, ale na FF uz bude potrebne dlhsie ohnisko.

Cosi som postudoval, nechavam to zatial tak :). Uvidim ako sa to vsetko dalej financne vyvinie, ale pravdepodobne ostanem pri Canone (predsa len tie nervy pri predaji, a potom komplet novu vybavu zhanat za dobre ceny nebude jednoduche).

Ako dalsie sklo bude Canon 28mm f/1.8 USM a tym padom mam pekny zaklad pevnych skiel na fullframe (6D).

Dakujem za rady :)
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Inak vsimol som si take ze Nikon 28-300mm AF-S VR objektiv, na kenrockwell ho chvalia, co myslite vy ? :) podla mna keby bol lacnejsi tak je to proste totalne dokonale univerzalne sklo aj pre DX fotaky k tomu este nejake pevne a clovek sa nemusi dalej starat :D
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

<OT> Ken rád chváli aj veci ktoré nikdy nedržal v ruke (to zvykne byť spomenuté len tak btw v článku), keď som si začal všímať tieto veci začal som ignorovať jeho recenzie... samozrejme, určite má aj niektoré dobré a overené názory... ;-) </OT>
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

1, neber KR ako hodnoverneho recenzanta... skor ako citanie na pobavenie
2, Ultrazoom je urcite lacnejsi a pokryje velky rozsah ohniska... ale vysledok je VZDY kvalitne podpriemerny lebo logicky sa neda vsetko vtesnat dokopy
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Fotak :)
Prílohy
fotak.jpg
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...dostal som za úlohu sa spýtať niekoho skúseneho na objektív na fotoaparát Nikon 3100...ja o tom neviem nič, pre mňa je vrcholom fotografovanie mobilom, dotyčný tiež o tom nevie nič a bolo mu vraj povedané, že potrebuje objektív "desať dvadsať"...vôbec nevieme, čo to znamená, ale vraj by to mal byť objektív na fotenie malých priestorov, izieb a tak podobne...ja potrebujem vedieť, kde sa taký objektív dá kúpiť a koľko stojí...
ZappBrannigan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ZappBrannigan »

zrejme myslsl nejaky sirokouhly objektiv...nemusi to byt presne 10-20mm, ale staci nejake pevne ohnisko max. 17mm. objektivy okolo 10mm su uz fisheye.( rybie oko) cenovo pocitaj nieco nad cenu samotneho fotoaparatu.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

http://objektivy.heureka.sk/sigma-10-20 ... -ex-nikon/ pre orientaciu postaci, viac k tomu napisu mudrejsi
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

cena okolo 500 az 600 eur, kupit sa da v kazdom obchode kde predavaju objektivy :)
Osobne by som odporucil Tokinu 12-24mm F/4, svojho casu to bol najlepsi siroky-zoom s vynimkou nikonu ktory stal 2x viac....
Takisto zaujmava je aj tokina 11-16mm F/2.8 ma sice lepsiu clonu ale mensi rozsah
Tu 12-24 som mal a bol to moj oblubeny objektiv dokym som nepresiel na Full Frame
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

ZappBrannigan napísal:zrejme myslsl nejaky sirokouhly objektiv...nemusi to byt presne 10-20mm, ale staci nejake pevne ohnisko max. 17mm. objektivy okolo 10mm su uz fisheye.( rybie oko) cenovo pocitaj nieco nad cenu samotneho fotoaparatu.
blbost, bezne sirokace na apsc maju 10mm, najsirsi objektiv bez fish eye sudku je sigma 8-16 mm
ZappBrannigan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ZappBrannigan »

brainwirm napísal: blbost, bezne sirokace na apsc maju 10mm, najsirsi objektiv bez fish eye sudku je sigma 8-16 mm
objektivy okolo 10mm

objektivy okolo 10mm

objektivy okolo 10mm
Napísať odpoveď