Štrajk učiteľov

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
TommyHot
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Štrajk učiteľov

Príspevok od používateľa TommyHot »

hughito napísal: Nepochybne, ale aj tak mi to prišlo úsmevné. Na SK sa v ôsmej triede berú už celkom náročné veci zo všetkých oblastí.
Ano, a to je ten balast o ktorom stale hovorim. Narocnejsie ucivo sa podla mna ma brat na univerzite. Zakladna skola ma byt len taka startovacia pozicia a stredna odrazovi mostik dalej. Ved na co je dobre, ze nasim studentom natlacime do hlavy kopu vedomosti (naozaj ze kvantum) a o rok aj tak zistime, ze si z toho nic nepamataju? Monitor, ci prijimacky na strednu hovoria za vsetko.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

ale sak monitor a prijimacky sa robia zo sloviny a matiky, to co chces ostat pri matike stat pri malej nasobilke a precivcovat ju do osmej triedy?
na vysokej nie je priestor pre dohananie zakladov a uz toboz nie z matematiky, kde je ta vysoka uz uplne uplne inde.

system zakladneho skolstva sa mi zda v podstate v poriadku u nas, su to fakt len zaklady ktore si myslim, ze zvladne kazdy priemerne inteligentny jedinec bez vacsej snahy, podpriemerne inteligentny s trochou snahy.

pokial sa chcem bavit o systeme strednych skol, tak vyber predmetov ma podla mna zmysel len v ramci gymnazii, ostatne uz su aj tak same o sebe specializovane a nejaky dalsi vyber by len potlacal charakter tychto skol (aspon predpkladam, naco by inak boli? ale prakticku skusenost nemam, ja som vysiel z gymnazia)

v ramci gymnazii som plne za co mozno najvacsiu kustomizaciu rozvrhu v ramci istych hranic za ktore by som povazoval nutnost dvoch cudzich jazykov a slovencinu + matematiku a potom by som uvital delenie na humanitne a prirodovedne vetvy. stym, ze aj matematika by sa prisposobila tymto vetvam (rozumej humanitne by jej mali menej ako prirodovedne) a ostatne by som ponechal na volbe ziakov, s tym, ze porfolio predmetov by sa odlisovalo podla zaradenia v tej - ktorej vetve, resp. by existovali predmety ktore by boli pre obe vetvy spolocne ako geografia, ekonomia atd.
sucasny system ktory vsetko nadiktuje a nedava moznost akehokolvek prisposobenia produkuje skutocne polovzdelanych ludi, bez akejkolvek schopnosti vlastnej invencie a schopnosti rozhodovania sa a v konecnom dosledku zatazuje vysoke skolstvo dalsou kopou balastu ktory by sa dal zvladnut na gymnaziu, resp. csat ztoho a uvolnit tak priestor na VS na vyucbu potrebnejsich veci, resp hlbsiu analyzu tych co uz tam su
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Rozdelenie gymnázií na prírodný a humanitný smer už bolo. Problém bol, že postupne mali prírodoveďáci lepšie známky z humanitných predmetov ako humanitná vetva a vice versa. Práve preto, že napr. humanitáci mali ľahšiu matematiku, mali z nej lepšie známky ako príroďovedáci.
S čím sa viezla kopa problémov ako napr. body za vysvedčenie na VŠ atď.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

to uz potom treba prekopat system celeho skolstva, obzvlast v ramci gymnazii nie je mozne robit reformu bez prisposobenia a zjendotenia systemu VS
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Samozrejme. Ale treba odpovedať na 2 otázky:
a) koľko ministrov školstva bolo učiteľov na SŠ resp ZŠ ? Mali sme tam už kadekoho a ekonóm bol z nich najhorší.
b) odkiaľ začínajú MŠ reformy? Prvé čo reformujú sú VŠ. Vy ste už videli pevný dom, ktorý sa staval od strechy smerom dolu?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Solidárne prehlásenie Priamej akcie k výstražnému štrajku v školstve

Štrajk v školstve: „Beriem to ako odovzdávanie skúseností“ (rozhovor)

Požiadali sme našu členku, ktorá pracuje v školstve, o rozhovor týkajúci sa chystaného výstražného štrajku. Okrem štrajku sa v ňom venujeme minuloročnému protestu, fungovaniu odborového zväzu na úrovni školy, situácii na pracovisku, ale aj chápaniu samého seba ako učiteľa. Nekládli sme si za cieľ na základe jedného príkladu zanalyzovať problematiku školstva, preto budeme vďační za akékoľvek komentáre a pripomienky. Naším hlavným cieľom bolo priblížiť situáciu tým, ktorí ju nepoznajú, ako aj podnietiť zamestnancov a zamestnankyne školstva k diskusii o viac ako len jednom dni, počas ktorého majú byť zatvorené školy.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak ako to vidíte dnes?

Najviac ma z diskusií zaráža, že pri minuloročnom proteste (nešlo o štrajk) sa učiteľom vykrikovalo, že štrajkujú za pravice a nie za Fica, že to nebudú nikdy. Teraz štrajkujú za Fica a tí istý ľudia im vykrikujú aj dnes, že prečo štrajkujú teraz. EDIT: ...prečo štrajkujú teraz, keď nie sú peniaze.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Konecne opat den prazdnych ciest v BA a ziadnych zapch..Asi tak :) Pochybujem, ze s hranolom to dako pohne a nieco sa nahle zmeni. A s tym vykrikovanim, ludom nikdy nevyhovies a miesto pohnutia prstom, radsej budu vsetko odsudzovat.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Myslím si, že ani učitelia nie sú naivní a myslia si, že tohto sa všetci zľaknú. Skôr ide o nejaký zúfalý výkrik nášho školstva a schopnosť ukázať, že sa vedia zorganizovať.
Laster
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Laster »

Mali sa napríklad zorganizovať cez ústne maturity. To by urobili vyšší tlak aj keď chápem, že toto je asi začiatok ...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Uspech je vobec, ze sa to deje za Ficovej vlady
senator8008
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa senator8008 »

Čo je na tom úspech? Či už aj za toto môže Fico?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Uspech je to, ze to ficoidne odbory povolili
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Tiez nevidim nejaky zmysel, keby zavreli na tyzden, mesiac, aj by so to niekto vsimol, ale takto. Tiez kto by nechcel vyzsi plat.
hughito
Redeemer
Redeemer

begbeee napísal:Tak ako to vidíte dnes?

Najviac ma z diskusií zaráža, že pri minuloročnom proteste (nešlo o štrajk) sa učiteľom vykrikovalo, že štrajkujú za pravice a nie za Fica, že to nebudú nikdy. Teraz štrajkujú za Fica a tí istý ľudia im vykrikujú aj dnes, že prečo štrajkujú teraz.
To sú tie pravicové axiómy. :D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Zaráža ma rétorika Čaploviča:
Komu mám zobrať? Invalidom, dôchodcom..?

To sú asi skupiny, ktoré pán minister vidí ako potencionálne bohaté, ktorým treba zobrať? Ako sa písalo v jednom blogu, ozaj už stačilo aby pustil slzičku a trasľavým hlasom á la Rozboril sa opýtal: ...alebo sirotám?

Určite žiadny učiteľ necíti potrebu okrádať niekoho iného, ale v našom štáte sú obrovské rezervy, či už vo výber daní, korupcii alebo nastavení priorít. Takáto rétorika len odzrkadľuje postoj vlády voči občanom.

Ďalší enfant terrible našej politiky Lipšic spolu so Žitňanskou odrazu našiel priestor pre 40% navýšenie platov. Zaujímavé, že ho takto neosvietilo počas 3 volebných období, keď bol vo vláde.

Omg...tu už ozaj len revolúcia pomôže.
Jakub140
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jakub140 »

Peniaze sú, len tečú zlým smerom. Celkom pekné sumy dostávajú aj takí, čo vôbec nepracujú. Je to proti logike. Dostávať pomoc, lebo sa nemôžem zamestnať je jedná vec, ale dostávať peniaze, lebo nechcem (neoplatí sa mi) pracovať? To čo je za nastavenie systému?
hughito
Redeemer
Redeemer

Lipšič je aj so svojou Novou "väčšinou" (akou?) na smiech.

Čo sa týka problému - treba priostriť. Jednodňový štrajk je málo. :wink:

//autoeditácia príspevku (03 Nov 2012, 20:54)
Splnilo sa mi moje "pranie."

Lampa: http://www.tyzden.sk/lampa/lampa-strajk-ucitelov.html

Veľmi biedna, slabí protagonisti učiteľského staFu. A niektoré Hríbove hlášky..škoda komentára. Jednu som dokonca musel zaradiť do príslušnej témy v sekcii Vtipy.

//autoeditácia príspevku (26 Nov 2012, 22:45)
No čo k štrajku? Ako komentujete, ako hodnotíte zatiaľ?

Pridávam stanovisko a info PA.

Časovo neobmedzený štrajk v školstve – solidarita Priamej akcie a správa z protestu v Bratislave
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Hodnotim pozitivne :D, prazdne autobusy, konecne si bolo kde sadnut a v klude som sa mohol vyspat.

Ale pochybujem, ze 2 dni strajku nieco zmenia. Aspon tolko je sestra doma.

Nase odpad TV aspon budu mat s cim vyplnit spravy. Dedicky nemali kde cez den byt. (kde boli cez leto?) Tam bola prazdna trieda, tam bola plna trieda, 3 live vstupu z prazdnej nocnej ulice. atd.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

dnes som rano isiel neskor do roboty a bol som uz pripraveny ze idem do klasickej blavackej zacpy
no ale kukam a nikde ziadne rady, aut sice nebolo malo ale fakt ze ziadne rady na semaforoch atd., no ja si urcite nestazujem :D
Napísať odpoveď