Fotografia - vaše fotky
Re: Fotografia - vaše fotky
Chlapi vy robíte HDRka cez photoshop ? Bol by som vám vďačný keby ste mi poslali nejaké články alebo návody ako na to. ďakujem. Nečakám nič ľahké tak ma snáď nezdrbete. 
toto je skor na temu do fotografovania navody a techniky take vlakno tu je... a na gugli si nenasiel nic? tych odkazov a navodov je tam naozaj strasne vela, aj videa...
Vieš čo na youtube čo som hľadal, tak bolo pár návodov vo photoshope, s tým sa hral ale nezdalo sa mi to byť nikdy úplne ono, ale hlavne: nevedel som si to spraviť presne také aké chcem... Potom som narazil na program Photomatix a s tým sa to dá o niečo lepšie, ale zaujíma ma ako to robíte vy, profíci alebo skoro profíci alebo čo ste.. lebo veľa HDR produktov čo tu už sú zavesené, je úplne super.
-
masterdead
SysAdmin
- Kontaktovať používateľa:
Exposure bracketing http://en.wikipedia.org/wiki/Bracketing
ja hdr moc nerobim tiez nie som uplne najvacsim privrzencom ale domam mam par dobrych odkazov... ak nezabudem po praci hodim ti nejake z nich
ale tuto temu by si mal smerovat skor do tohto vlakna
http://www.hojko.com/fotografia-novinky ... -4760.html
ale tuto temu by si mal smerovat skor do tohto vlakna
http://www.hojko.com/fotografia-novinky ... -4760.html
ja HDR robim cez specialnu utilitu, kde su uz prevolene niektore mappingy, ale ako sa ukazalo v diskusii, je vhodne sa pohrat aj s tymi predvolenymi
tu je pokus o reparat
(Boka je urobena z 5 bracketovanych obrazkov, Mostar z 4; v Mostare ostrany ludia zo zaberu a vo farebnom prevedeni saturacia na 0)
tu je pokus o reparat
(Boka je urobena z 5 bracketovanych obrazkov, Mostar z 4; v Mostare ostrany ludia zo zaberu a vo farebnom prevedeni saturacia na 0)
ahojte, moja prva dslr foto...snazil som sa trocha uptavit v lightroome.
Poprosim o kritiku.
vdaka.
Poprosim o kritiku.
vdaka.
tá druhá kačka (čičo to máte v tej austrálii) v pozadí pôsobí rušivo, keď nie je zaostrená.. mal si sa sústrediť čisto na toho prvého vtáka..
očakáme viac fotiek z "exotickej" austrálie....

očakáme viac fotiek z "exotickej" austrálie....
vdaka, takze vzdy ostrit na to co je v popredi? No budem sa snazit, lebo ma to zacina bavit
len keby bol cas.
meffisto - no svojim sposobom si sa snazil dostat do zaberu vsetko a vo vysledku si neodfotil nic 
To, co je ostre, toho je na zabere malo a este aj natesnane v rohu. To, co je zachytene cele, je opat natesnane v rohu a este k tomu aj neostre. Vobec nevadi, ked je v pozadi aj nejaka ina haved, pokial neodputava pozornost od dominantneho hlavneho objektu.
Pre priklad uvediem nieco zo svojej malej vtacej zbierky - prva je zle (oba holuby su si rovnocenne, no len jeden je ostry, co rusi), ale druha celkom ujde
To, co je ostre, toho je na zabere malo a este aj natesnane v rohu. To, co je zachytene cele, je opat natesnane v rohu a este k tomu aj neostre. Vobec nevadi, ked je v pozadi aj nejaka ina haved, pokial neodputava pozornost od dominantneho hlavneho objektu.
Pre priklad uvediem nieco zo svojej malej vtacej zbierky - prva je zle (oba holuby su si rovnocenne, no len jeden je ostry, co rusi), ale druha celkom ujde
vidno ti tam klonovacie razítko (alebo fľaky na čipe) nad tymi mráčikmi
inak celkom fajné
neus tam ani flaky na cipe ani klonovacie razitko, nic som tam lokalne neupravoval, akurat tatry som vytahoval lebo boli priliz svetle, zato je tam aj trocha viacej sumu
// teras som si vsimol ze to mozno bude zajeba**** polarizakom
, btw. tatry som vytahoval cez plugin do LR color efex pro 4 cez funkciu detail extractor
// teras som si vsimol ze to mozno bude zajeba**** polarizakom
Podla mna velmi fajn, taka duotonalna. Akurat by som poradil vycistit snimac a zaretusovat tie flaky pri oblakoch.
BTW, preco je to tak velmi zasumene pri ISO200? Prilis si musel pridat jas v LR?
//aha uz si aj odpovedal vyssie..
BTW, preco je to tak velmi zasumene pri ISO200? Prilis si musel pridat jas v LR?
//aha uz si aj odpovedal vyssie..
St Mary's Cathedral, Sydney - Hyde Park
skoda ze to je dost zazrnene a tusim aj neostre. Pripadne co by sa dalo urobit lepsie ? Moje prve nocne fotenie vobec. Vdaka.
skoda ze to je dost zazrnene a tusim aj neostre. Pripadne co by sa dalo urobit lepsie ? Moje prve nocne fotenie vobec. Vdaka.
-
ZappBrannigan
Darca
- Kontaktovať používateľa:
ten Bokeh to zabil uplne