Sony Xperia P (LT22i)

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
Forsaken
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Sony Xperia P (LT22i)

Príspevok od používateľa Forsaken »

no vyzera to tak ako folia... ale neslo mi to odlepit ...
korenisko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa korenisko »

Ide dole strasne tazko. Inak, keby si mal foliu od zagg, tak teraz by si mal new for free ;-)
neqeb
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa neqeb »

Vie mi niekto podariť? Keď chcem aktualizovať svoju SXP na 6.1.1.B.1.54 tak mi nenainštaluje driver S1 boot download. Skúšal som as SUS aj sony PC companion.
// raz z mnoho pokusov sa to podarilo :oops:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Recenzia: Sony Xperia P | Seriózna konkurencia pre iPhone

Príspevok od používateľa uplink »

Ahojte,

Dnes som bol vrátiť šrotný SGS III mini do alzy a vzal som si poslednú nádej, Sony Xperia P. A aj keď ho mám len pár hodín, zhrniem svoje dojmy, ktoré sú hyper pozitívne:

:plus: nádherný display, síce je len 4" a "len" 960 x 540, ale tých 275 ppi už fakt nie je vidieť a obraz je prenádherný
:plus: geniálna utilizácia Cortexu A9, nie ako SGS III že mal problémy sám so sebou, ale naraz som sťahoval 12 aplikácií, mal zapnutý BT, volal s klientkou, mal zapnuté wi-fi, ktoré som zapol počas hovoru a pripojil sa na airdroid a písal klientovi smsku, proste úžasná sila v jeho 1GB ram a dvojjadrovom Cortexe A9
:plus: krásna vlastná reprodukcia zvuku
:plus: 2:45 minút hovor s Jabra BT bez jediného výpadku, behal som po celom byte aj na balkóne som bol, čiže musel prekonať 40cm železobetón a necuklo ani nevypadlo ani raz, čo sa o SGS III nedalo povedať
:plus: super rýchle načítavanie aplikácií, skúšal som Angry Birds Star Wars, Space, Cut the Rope FREE a Bad Piggies. Krásna grafika, žiadne trhanie, žiadne loadingy skoro, všetko plynulé transitions medzi obrazovkami, presne také ako na iPhone, bezchybné, vyladené, nádherné
:plus: veľmi pekné zvonenia od výroby
:plus: NFC, 14 mbps HSPDA+
:plus: dobre spracovaný SmartDial, alebo ako ho mám nazvať [vytáčanie pomocou čísiel, najviac využívané sú navrchu, etc.] nie ako mal dementný SGS III, kde mi ukazoval aj po troch dňoch stále klientovi, ktorému volám každý deň aj hodinu na poslednom mieste. SmartDial si má pamätať počet volaní, dĺžku hovoru a z toho vydedukovať obľúbenosť. Pri SGS III bola jediná funkcia a to vyhľadávanie písmen v menách, ale aby dalo číslo ktoré denne voláte na prvé miesto, ani za svet, však načo.
:plus: veľmi pekne a solídne spracovaný GUi, neseká, rýchlo reaguje
:plus: :plus: :plus: :plus: Božská klávesnica, tak sa dobre sa mi nepísalo ani na iPhone. Napísal som cez 30 sms a nespravil som ani jeden jediný preklep, neuveriteľné :shock:
:minus: málo widgetov, absencia poznámkového widgetu, kalkulačky a lepšie spracovaného kalendára pre widget
:minus: nutnosť manuálneho nastavenia pre prístup na internet [jednorázové mínus]
:minus: plastový materiál, pôsobí lacnejšie

Ďalšie dojmy updatnem po dlhšom používaní. V najbližšej dobe budem mať doma aj Ztko a Tčko, tak zrecenzujem aj tie.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Recenzia: Sony Xperia P | Seriózna konkurencia pre iPhon

Príspevok od používateľa mirak2 »

ten telefon je hrozny kvader. nevaham pouzit slovo tehla. mam pomerne velke ruky (dlhe prsty), no nijak mi nepasoval do ruky, hocico som s nim robil, hocijak som ho chytil, mal som pocit, ze mi spadne. s ostatnymi vecami suhlasim, pod kapotou je toho namrdano riadne
galbavymartin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa galbavymartin »

Uplink a co kontroverzná výdrž?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

spojené, díky moc za upozornenie [ :plus: ]
galbavymartin napísal:Uplink a co kontroverzná výdrž?
updatnem recku po aspoň dvoch/troch dňoch, 1850 mah mi príde akurát, uvidíme ako dá v reáli. Porovnávam ho s SGSIII, Desire X, iPhone 5 [na tie mám dosah aktívne na pár dní ešte], takže dám 100% vedieť.
mirak2 napísal:ten telefon je hrozny kvader. nevaham pouzit slovo tehla. mam pomerne velke ruky (dlhe prsty), no nijak mi nepasoval do ruky, hocico som s nim robil, hocijak som ho chytil, mal som pocit, ze mi spadne. s ostatnymi vecami suhlasim, pod kapotou je toho namrdano riadne
ako odpoveď dám obrázok :) mne pasuje ako riť na šerbel, som max-premax spokojný. Ale tak uznávam, na menšie ruky a prsty to musí byť peklo. Dnes ráno som napísal ďalších 10 sms, bez jediného preklepu, počas toho ako som s*al na WCku, pravou rukou. Ako fakt iPhone klávesnica má serióznu konkurenciu, tam som celkom často preklepoval.

A hlavne to nabiehanie appiek, to je neuveriteľné. Neviem pochopiť ako môže byť taký astronomický rozdiel medzi SGS III Mini a Xperia P, však HW by mal byť identický pomaly v prospech SGS III Mini. Cut the Rope Free ide ako na iPhone, animácie, ultrakrátke loadingy, všetky transitions bez trhnutia, aj keď mi na pozadí sťahuje aplikácie, som na wi-fine a beží BT.
Prílohy
huge-hands.jpg
galbavymartin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa galbavymartin »

Zohnal si na P 1850mAh baterku?
neqeb
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa neqeb »

nezohnal, ujo uplink si pomýlil 1350 s 1850 :oops:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Veru a teraz prax. Od rána som na mobile skoro nonstop, cca 5 hodín hovoru + wi-fi + BT a batéria má 85% energie. Neviem, ale mne to príde dosť cool. A batéria je dokonca len 1305 mah, ale drží sa bravúrne. Prešiel som 25 levelov cut the rope ešte k tomu.
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

tak zasa take uzasne to nieje vsak :)

90%
- 2x22min Californication
- 1x45 Min Walking Dead
- 20min mp3
- 10min, total comander + net, rozbalovanie titulkov...
- 10min fcb...
- 2min volanie
= 30%

telefon sa da vystavit za 3hodiny pouzivania,
v standby vydrzi 4-5 dni.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Forsaken - ja len píšem ako fungujem momentálne, možno tá baterka skape o dva dni a bude na <>, avšak zatiaľ je awesome.

Btw. iP5 zabijem s Cut the Rope za hodinu :) how about that? SGS III Mini zabijem s hovorom cez handsfree na BT za 3 hodiny. How about that?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

zrejme to tak bude uplink :D lebo kazdeho koho poznam s P-ckom sa stazuje na vydrz. Mozno si dostal nejaku superboosted baterku :D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ak k nej netreba extra kryt tak to bude zrejme na par tyzdnov, potom klesne este aj pod tu 1305 kapacitu originalu
Anem
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Anem »

Tiež vlastním Xperiu P , má mnoho pozitívnych vlastností , ktoré tu už boli spomenuté ale nedá mi jedno ... tá výdrž je fakt biedna :D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hmm, neviem čo ste mali fóny pred tým, ale asi nejaké nokie čo vydržia dva týždne. Lebo čo som mal ex mobily One X, One X+, SGS III, SGS III Mini, HTC Desire X, iPhone 5 čo si spomeniem za posledného pol roka, tak všetky vydržali tak 1-3 dni, záležalo od používania. Ale tak keď hutoríte že málo vydrží, tak to tak asi bude. Btw. prečo by tá 2k mah baterka mala vydržať len pár dní? Je to nejaký patok?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no jasne, zo zaciatku tieto cinske baterky drzia o nieco viac ako stock od vyrobcu, ale po case to ide dolu vodou, niektore dokonca vytecu alebo sa zacnu strasne hriat
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Presne tak. Určite neodporúčam vymýšľať s nejakými "silnejšími" baterkami. Je pravda, že výdrž pri Pčku nie je bohvieaká, na druhú stranu, ale ktorý smartfón vydrží pri pravidelnom používaní dlhšie ako deň-deň a pol? Možno pár, inak je to všetko o tom istom. Mne toto neprekáža. V balení je veľmi dobrá nabíjačka, ktorá nabije mobil do hodiny, takže nie je problém.
Napísať odpoveď