Windows 8
Re: Windows 8
Heh, ja som ovládače na wifi kartu ani neriešil, a nemám problém. Ale kamarát má podobný problém, s tým rozdielom, že aj na 7. Dodnes to nevyriešil.
KoCi: Keby Microsoft ustupoval konzervatívnym používateľom, dodnes by sme fičali na UI "< XP"
Môj názor ohľadom "modov" - zapínania Štartu som sem už snáď písal. Viac sa oplatí zvyknúť si za tých pár dní, ako prekopávať Windows 3rd party modmi.
KoCi: Keby Microsoft ustupoval konzervatívnym používateľom, dodnes by sme fičali na UI "< XP"
Môj názor ohľadom "modov" - zapínania Štartu som sem už snáď písal. Viac sa oplatí zvyknúť si za tých pár dní, ako prekopávať Windows 3rd party modmi.
Hensym - Darmo to obhajujes, cely biznis s NB a PC sa zabrzdil s prichodom W8, lebo ludia to jednoducho nechcu. Nikto ma za nic na svete nepresvedci, ze je ergonomickejsie behat mysou/klavesami ponad more dlazdic po celej obrazovke, rovnako ako ma nikto nepresvedci, ze ovladanie dotykom je to prave pre desktopy/notebooky - vzdy bude pohodlnejsie mat ruky polozene na stole a pouzivat konvencne sposoby ovladania, nez carovat s nimi vo vzduchu a'la Harry Poser a unavovat si ramena. Pre mna za mna, nech tam Modern UI nechaju pre nadsencov a pre tablety, ale pre ludi, co chcu s PC pracovat, nech daju moznost volby zapnutia klasickeho startu. Aj by som sa stavil ze skor ci neskor MS vyda "opravny" balicek, ktory tuto moznost odomkne, kedze pre firmy je to este viac nepouzitelna kravina, ako pre domacich pouzivatelov.
Ja som za inovacie a rozhodne nepatrim ku konzervativcom. Ale Modern UI je na desktopoch a NB vazne fail jak svina. Absolutne nepochopitelne pre mna su aj tie odlahcene aplikacie pre "Metro", ktore mimo tabletu postradaju akukolvek logiku - kto na velkom displeji ma potrebu mat otvoreny Internet Eplorer v akejsi verzii Light, cez celu obrazovku? (a ak uz, to iste dosiahne pouzivatel aj s klavesou F11 s klasickym prehliadacom) .. Kto potrebuje mat informacie o pocasi, financnych trhoch a ja neviem com vsetkom opat cez celu obrazovku? Vravis ze nemusi to nik pouzivat - suhlasim, ale potom nech mi niekto povie, preco musia nevyuzivane procesy zrat systemove prostriedky? Len preto, ze dnesne PC na to maju hardverovu kapacitu?
To ma byt ta spominana inovacia?
Opatovne podotykam, na W8 velmi rad prejdem (ano aj kvoli inovaciam), pokial daju moznost vyberu. A nie som zdaleka sam - myslim, ze podobne uvazujucich je vacsina.
V tomto je rozdiel medzi MS a Apple. Apple povie ludom ako chcu pouzivat ich HW a ono to funguje, lebo je to intuitivne. MS by zrejme chcel tiez ist touto cestou, ale ludia to nechcu.
Na zaver otazka. Mas na sklade 3 uplne rovnake NB. Jeden je bez systemu, druhy s Win7 a treti s Win8. Predpokladajme, ze zo vsetkych mas po 30ks. V akom poradi sa ti vypredaju?
Ja som za inovacie a rozhodne nepatrim ku konzervativcom. Ale Modern UI je na desktopoch a NB vazne fail jak svina. Absolutne nepochopitelne pre mna su aj tie odlahcene aplikacie pre "Metro", ktore mimo tabletu postradaju akukolvek logiku - kto na velkom displeji ma potrebu mat otvoreny Internet Eplorer v akejsi verzii Light, cez celu obrazovku? (a ak uz, to iste dosiahne pouzivatel aj s klavesou F11 s klasickym prehliadacom) .. Kto potrebuje mat informacie o pocasi, financnych trhoch a ja neviem com vsetkom opat cez celu obrazovku? Vravis ze nemusi to nik pouzivat - suhlasim, ale potom nech mi niekto povie, preco musia nevyuzivane procesy zrat systemove prostriedky? Len preto, ze dnesne PC na to maju hardverovu kapacitu?
Opatovne podotykam, na W8 velmi rad prejdem (ano aj kvoli inovaciam), pokial daju moznost vyberu. A nie som zdaleka sam - myslim, ze podobne uvazujucich je vacsina.
V tomto je rozdiel medzi MS a Apple. Apple povie ludom ako chcu pouzivat ich HW a ono to funguje, lebo je to intuitivne. MS by zrejme chcel tiez ist touto cestou, ale ludia to nechcu.
Na zaver otazka. Mas na sklade 3 uplne rovnake NB. Jeden je bez systemu, druhy s Win7 a treti s Win8. Predpokladajme, ze zo vsetkych mas po 30ks. V akom poradi sa ti vypredaju?
-
xjojox2246
Star
Nainštaloval som si do notebooku Windows 8 (pirátsku verziu) a asi každých 10-15minút mi úplne sekne počítač a musím ho iba jedine natvrdo vypnúť.
Čo by ste robili vy? Ako by ste to riešili. A ešte že táto istá verzia mi na stolovom PC ide úplne pohode.
Notebook : Asus K50ID
Notebook : Asus K50ID
Warez sa tu neriesi. Stiahni si ofic. trial verziu a nahod si to na notebook a uvidis ci ti to bude robit aj s originalom.
-
xjojox2246
Star
robí mi to aj z TRIAL verziou
Najskor problemy s ovladacmi. Ak vyrobca nedodava ovladace k tomu NB pre W8, skus pozriet po aktualnych ovladacoch u jednotlivych vyrobcov osadenych komponentov.
Tak potom skus ako KoCi pise. Najprv nechaj notebook bezat len tak bez vsetkych ovladacov. Pri instalovani Win8 odskrtni moznost ziskat automaticky aktualizacie pre hardver. Je to hned na uvode. A potom ak nebude zamrzat tak instaluj ovladace po jednom. Najprv na chipset, potom ostatne.
-
nejakymarko
Addict
Uplne suhlasim s KoCi-m
Win 8 ako taky nie je zly, pokrocile kopirovanie napr je super, ale metro sa na desktop nehodi.
mam to na "testovacom" booku a lezie mi na nervy lietat v prostredi metro. proste strasne vela casu miniem zbytocne lietanim po obrazovke, kym si otvorim to co chcem. Pre ovladanie dotykom budis, ale vazne si neviem predstavit ako by som svoj primarny monitor (momentalne 23") ovladal dotykom...a obzvlast ak ho vo vacsine casu pouzivat na CAD.
najblizsi vacsi update ocakavam s moznostou svolit si metro vs. klasicky start hned pri instalacii
ako taky dizajn w8 sa mi paci..ked som mimo metro prostredia
Win 8 ako taky nie je zly, pokrocile kopirovanie napr je super, ale metro sa na desktop nehodi.
mam to na "testovacom" booku a lezie mi na nervy lietat v prostredi metro. proste strasne vela casu miniem zbytocne lietanim po obrazovke, kym si otvorim to co chcem. Pre ovladanie dotykom budis, ale vazne si neviem predstavit ako by som svoj primarny monitor (momentalne 23") ovladal dotykom...a obzvlast ak ho vo vacsine casu pouzivat na CAD.
najblizsi vacsi update ocakavam s moznostou svolit si metro vs. klasicky start hned pri instalacii
ako taky dizajn w8 sa mi paci..ked som mimo metro prostredia
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Ja uz som zase presiel na Windows 8 Pro N a musim povedat, ze je to v pohode. Len sila zvyku. Das Desktop tile uplne dolava hore a ked stlacis na klavesnici ENTER, tak si na desktope. To len taky maly hint. A odtial uz vies fungovat v pohode. Ikonky v pohode alebo v taskbare - to iste, ako Windows 7.
-
panter86
Medium Expert
CheZteR a názov aplikácie by si nemohol hodiť?
start8 1.0
-
panter86
Medium Expert
ďakujem, otestujem aj túto apku, zatiaľ fungujem na ClassicShell
Mne start vobec nechyba. Jak si clovek zvykne, dobre nastavi pc, tak to ide fajn
Veru, tiež som za Metro, aj na desktope s myškou, ale to som už písal. 
Od Novembra 2011 používam Windows 8, a našiel som prvú vec, ktorá mi vadí. Pri nastavení tmavého skinu (lišta, okná), je text v záhlaví okien stále čierny, a na aktívnom okne nečitateľný. Nikde nastavenie zmeny nevidím, a čo čítam na nete, tak to tam naozaj neni. Sakra, tu sa sekli, dúfam že to príde v najbližšej aktualizácií.
Od Novembra 2011 používam Windows 8, a našiel som prvú vec, ktorá mi vadí. Pri nastavení tmavého skinu (lišta, okná), je text v záhlaví okien stále čierny, a na aktívnom okne nečitateľný. Nikde nastavenie zmeny nevidím, a čo čítam na nete, tak to tam naozaj neni. Sakra, tu sa sekli, dúfam že to príde v najbližšej aktualizácií.
metro sa klikat neda, v metre sa pohybujem zasadne pomocou klavesnice, ci uz skratky alebo vyhladavanie...o tom to je na desktope a da sa to zvladnut
-
Corn Flake
Guru wannabe
Nedá sa nejako zrušiť pozadie charm baru pri prejdení myšou? Aby to vyzeralo tak ako pred prejdením myšou.
Zrejme nie. K čomu by to vlastne bolo dobré?
Ak v charm bare klikneš na nastavenia, tak sa ti zobrazí ďalšia ponuka. Teraz to možno vyzerá pekne (na pracovnej ploche) ale ak budeš mať v programe či na prehliadači biele pozadie, tak v charm bare a jeho ponukách uvidíš veľké kulové
Ak v charm bare klikneš na nastavenia, tak sa ti zobrazí ďalšia ponuka. Teraz to možno vyzerá pekne (na pracovnej ploche) ale ak budeš mať v programe či na prehliadači biele pozadie, tak v charm bare a jeho ponukách uvidíš veľké kulové
-
panter86
Medium Expert
Ahojte, mám problém. Po nejakej aktualizácii systému sa neviem dostať k svojmu hlavnému kontu. Keď sa prihlásim nabehne mi čierna obrazovka s malým okienkom "Osobné nastavenia" a trvá to nekonečne dlho. Procesor je vykúrený na 100%, svetielko čítania disku na noťase občas zabliká. Viď obrázok, ale nejde to skončiť 
Mám na noťase ešte jedného užívateľa kvôli zdieľaniu a ten funguje bez problémov.
Mám na noťase ešte jedného užívateľa kvôli zdieľaniu a ten funguje bez problémov.
-
MichalkoOo
Zablokovaný
obnovenie systému