Vnímanie okolitého sveta

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Vnímanie okolitého sveta

Príspevok od používateľa Michaelo »

jorg22 napísal:SRneC: Ako casto pijes alkohol? Fajcis cigarety alebo pozivas slabe drogy?

Nechcem urazat, iba ma to zajima. Podla mna maju tieto veci najvecsi vplyv na vnimanie okoliteho sveta a to myslim dlhodobo nielen v tedy ked si prave napriklad opity. To co ta bavi alebo zajima vies vnimat na 100%? U mna to tak je. Veci co ta velmi nezajimaju potom ani nepotrebujes vnimat naplno a je to asi nemozne. A to ze nikoho nic nezajima ma na starosti telka, PC, stres atd...
Stava sa mi takmer to iste co jemu a to nepijem alkohol, ani neberiem drogy (s cigaretami som prestal pred vyse pol rokom a presiel som na elektronicku).
A niekedy sa mi stane aj to, ze nevnimam nieco so ma zaujima (citam nejaky clanok co ma zaujima, alebo pozeram video a mozem pretocit s5, lebo som polku nevnimal).
Svarog
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Svarog »

Čo mňa v poslednom čase štve, že akonáhle mi človek začne čosi vysvetľovať, kde musím len sedieť a počúvať (teda nie debata, ale skôr monológ, kde ja občas prehodím slovo typu "chápem, aha, okej") do minúty (doslova) mi začnú padať viečka a mám problém, aby som nevyzeral, že som prebdel celú noc. Pritom v momente, kedy som napríklad vyzvaný, aby som si vysvetlené aj vyskúšal, zase ožijem a nemám problém byť skutočne bdelý.

Podobne to občas bolo aj v škole, ale tam som to bral ako normálny jav. :D

A inak desaťkrát čosi čítať a nevedieť o čom to bolo je už asi bežné.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Presne! Proste pritakavas aj najlepsiemu kamaratovi, este mu aj odpovies a zrazu zistis, ze rozmyslas nad svojimi vecami, dokonca sa pristihnes, ze kukas po miestnosti, na svoje nohy vobec nie jemu do oci ako pred par sekundami. Cele zle. A ak nebodaj povies, ze jasne opytam sa xy a zajtra ti zavolam, tak moze cakat do smrti na ten telefonat. Snazim sa uz ovladat aj svoje myslienky v autobuse, nech to nie je totalny brainstorming, ale nech nad niecim naozajstnym rozmyslam, lebo to ani nemusim zit popravde a je to zabity cas. :lol:
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

U mňa to funguje opačne, ja kamarátov počúvam až moc dobre a všetko si to nejako pamätám, čo mi kto povie. Už sa mi aj boja niečo povedať, lebo nechápu, kde to všetko archivujem a boja sa, že by som to použila proti nim. :) Neviem, ale kamarátov počúvam, tiež pacientov v nemocnici, keď ich máme vyšetrovať. Čiže asi to, čo je pre mňa dôležité, na to sa sústreďujem. Keď som chodila na prednášky, na ktoré som musela, tak to bolo také isté, asi ako u 90% populácie, vypla som a venovala som sa svojim myšlienkam, svojim rozhovorom v hlave. Podľa mňa je to všetko len o tom, aký záujem má o danú hovorenú vec význam a v akom stave je jeho myseľ, či je unavený, nevyspatý, pod vplyvom alkoholu a pod.
Inak s tým, že v akej dobe žijeme, a preto sme moc "ohučaní" úplne súhlasím. Pre mňa je najväčší relax ticho a samota. Keď prídem po celom dni domov, tak mám pocit, že mám hlavu tak prepchatú všetkými okolitými zvukmi, že si ju musím tým tichom vyčistiť. :)
SRneC
Addict
Addict

Ja ked som v horach kde je hrobove ticho normalne sa citim uz nesvoj, nejaky cas trva kym si na to navyknem, lebo spociatku mi to je neprijemne. Proste sila zvyku. Dakujem Bratislava :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...bolek...nebude tvoj pamätací zmysel iba o tom, že si žena? Ženy si pamätajú aj detaily roky starých konverzácií a situácií...čo mám skúsenosť, tak chalani do druhého dňa zabudnú, že mi mali niečo doniesť alebo niečo vybaviť...
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Môže byť, Grim, nevylučujem to. Ale nie je to pravidlo. Mám kamošku, ktorá zase vôbec nepočúva ľudí ani netuší, kto jej čo hovoril pred 15timi minútami :) Ja si to nejako tak spájam aj s obrazom a ukladám si, kto mal čo na sebe, ako sa tváril, čo vravel a tak.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...nájdu sa výnimky, tiež poznám...ale sú to výnimky...3 sekundy po zoznámení si nemapätám meno...nie ešte čo mal oblečené...
SRneC
Addict
Addict

Vzdy sa lahsie zapamata co mal clovek vyzlecene to je pravda :lol:
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Ja mam problem kategorizovat si udalosti konkretnych dni, datumy a podobne, proste sa mi to vsetko zlieva dokopy.
Vzdy sa uprimne zasmejem pri predstave ze za mnou niekedy pride policia a spyta sa ma napriklad "Kde ste boli a co ste robili 13teho novembra?".

J*be ti, ved uz neviem co bolo predvcerom...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...typický chlap...tieto blbosti si tiež nepamätám...doteraz som ani nemal pocit, že by som mal...mám pocit, že to tak robia všetci muži a robia to dobrovoľne a nemajú z toho sklamanie...
Napísať odpoveď