Automotive education
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Automotive education
Grim: hovori sa tu najma o stave, ked motor ide na tak nizke otacky, ze tych Tvojich "kvapocok" treba dodavat daleko viac (pri omnoho bohatsej zmesi), aby bolo vobec mozne zachovat jeho beh...
dalsie nove info ohladom ,,nasho super motora"
http://automix.atlas.sk/novinky/804277/ ... -nove-info
http://automix.atlas.sk/novinky/804277/ ... -nove-info
to je už zaujímavšie, ale stále som skeptický
-
Mrk
Professional
ci to je a bude dobre, zhrnieme za 20 rokov 
trochu hodnovernejsi clanok http://auto.pravda.sk/novinky/clanok/76 ... a-funguje/ len nechapem preco ked su tie principy, na ktorych motor pracuje zname desiatky rokov tak az teraz je tu taky motor
-
audiotrack
VIP
poznať princíp a vedieť zostrojiť funkčné konštrukčné riešenie sú dve veci. Aj princípy kvantovej mechaniky sú známe, a predsa nevieme zostrojiť kvantový počítač
Ano, ale v tom pripade by som cakal, ze s niecym takymto pride nejaky tim vedcov a nie dvaja automobilovy nadsenci
A upravy popisane v clanku sa dali realizovat aj ovela skor
Dostáva sa mu pozornosti aj v serióznych printových médiách, stále som však skeptický.
mozno to ma nizku zivotnost...
-
RATZINGER666
Darca
ja zase nerozumiem tomu, preco to este stale nie je osadene v nejakom vozidle a postavene na brzde... ved uz takych motorov mohli prestavat 10, tak kde je problem?
Na brzde je to, ale údaje nezverejňujú. Nehovoriac, že o tom básni od roku 2004..
-
RATZINGER666
Darca
myslim na velku automobilovu brzdu...
„ZKROUCENÉ“ BRZDOVÉ KOTOUČE A DALŠÍ MÝTY O BRZDOVÉM SYSTÉMU
http://trinom.org/tmp/brakemyths.pdf
Práca podvozku pri jazde
Predne prave koleso
Predne prave koleso s vystuzenim konzoly stabilizatora
Zadne lave koleso
http://trinom.org/tmp/brakemyths.pdf
Práca podvozku pri jazde
Predne prave koleso
Predne prave koleso s vystuzenim konzoly stabilizatora
Zadne lave koleso
-
Grim
Darca
...ako spájate v aute káble? Pájkujete, používate "čokoládky", rýchlospojky? Ako sa napájate na už existujúcu kabeláž, napr. na konektore, alebo kábel rozcvaknete a napojíte sa naň? Alebo na to máte lepšie riešenie?...
-
tacosi
Moderátor
Ja pouzivam toto http://www.tomshardware.sk/product/rych ... 10ks-2418/
Existujuci kabel nieje potrebne rozpajat. Jednoducho ho vlozis do spojky,do druhej drazky prilozis dalsi,zacvaknes a hotovo.
Ale samozrejme su aj viac inych druhov.
Existujuci kabel nieje potrebne rozpajat. Jednoducho ho vlozis do spojky,do druhej drazky prilozis dalsi,zacvaknes a hotovo.
Ale samozrejme su aj viac inych druhov.
-
Grim
Darca
...bez urážky, ale toto mi príde ako najhnusnejšie riešenie hneď po tzv. zmochlaní káblov, kedy len zmochleš dokopy dve linky bez spájkovania alebo izolovania...alebo som paranoidný, lebo momentálne mi pripadá barbarské aj pripájkovanie daľšieho kábla na konektor v mieste, kde je v ňom upevnený pôvodný kábel...určite sa chcem vyhnúť rozrezávaniu pôvodnej kabeláže (alebo jej odizolovávaniu) aby bolo po odstránení zariadenia auto v pôvodnom stave...inak mám v pláne použiť fastony (samozrejme s izoláciou na samičkách)...dodatočné poistky som pôvodne chcel zaviesť na prázdne miesta v poistkovej skrinke, ale nechce sa mi ťahať toľko káblov a tak použijem púzdra na poistky...nie je to príliš amatérske alebo fušerské?...
-
tacosi
Moderátor
S tymto ale ziadne kable nerozrezavas a izolovane je to taktiez.Ked to budes chciet dat prec,tak jednoducho povolis poistku a das to cele prec.Ostanu len 2 male zarezy na izolacii. A preco chces davat dodatocne poistky ? Tahas kabel priamo z baterie ?
Moznosti je vela,ale nepises,co chces napajat.
Moznosti je vela,ale nepises,co chces napajat.
-
Grim
Darca
...dorábam daľšiu zásuvku výhradne na napájanie kamery a keď sa v tom už vŕtam tak budem dorábať aj denné svietenie...poistky budú na to, aby sa mi ľahšie diagnostikovala závada (zistím, či je problém na mojom dorábanom systéme, alebo priamo v originál elektroinštalácii)...tie dva malé zárezy po hentom sa mi vôbec nepáčia...chcem čo najmenej zasahovať do pôvodnej elektroinštalácie a prerezanie izolácie mi príde ako divočina...zvlášť ak sa spojka odstráni...
//...asi sa inšpirujem aj týmto článkom a pozháňam si tú textilnú pásku...
http://www.autoalarmy.sk/clanky/ako-pra ... ional.html
//autoeditácia príspevku (08 Jan 2013, 14:23)
...tak nakoniec som to spravil takto...fastony s odbočkou sa mi nepodarilo v celom meste zohnať a tak som musel do jedneho fastonu často dávať aj dva káble...ja viem že to nie je najšťastnejšie riešenie, ale iná možnosť nebola...samčeka som izoloval celého a samičku iba na mieste, pokiaľ sa nepripája samček...som s tým celkom spokojný, vyzerá to dobre...ešte to celé obalím s textilnou páskou, aby v tom nebolo také bludisko...
//...asi sa inšpirujem aj týmto článkom a pozháňam si tú textilnú pásku...
http://www.autoalarmy.sk/clanky/ako-pra ... ional.html
//autoeditácia príspevku (08 Jan 2013, 14:23)
...tak nakoniec som to spravil takto...fastony s odbočkou sa mi nepodarilo v celom meste zohnať a tak som musel do jedneho fastonu často dávať aj dva káble...ja viem že to nie je najšťastnejšie riešenie, ale iná možnosť nebola...samčeka som izoloval celého a samičku iba na mieste, pokiaľ sa nepripája samček...som s tým celkom spokojný, vyzerá to dobre...ešte to celé obalím s textilnou páskou, aby v tom nebolo také bludisko...
Chcem sa spýtať jednu teoreticko-praktickú otázku. Dnes som sa dostal do dosť nepríjemnej situácie na diaľnici, poľadovica jak sviňa, jemné brzdy a už ma hodilo do šmyku, keby idem viac ako 70 alebo mám menší odstup od auta predomnou tak som v ňom. Ale ide o iné. Som naučený brzdiť spolu s motorom, teda nestláčať pri brzdení spojku. Teda v tejto situácii som išiel na brzdy, dostal som sa do šmyku = kolesá ostali zablokované a niekedy počas manévrovania aby som sa udržal čo najďalej od zvodidiel a ostatných áut mi zhasol motor. Všimol som si to až v momente, keď som mal na tachometri 40, brzdu tvrdú ako kameň a auto už pod kontrolu. Kolesá sa netočili, teda bol simulovaný stav zastavenia a nakoľko som mal hodenú päťku tak motor zhasol. Mám správnu úvahu? Na druhej strane ak je tomu tak, tento stav je o to nebezpečnejší, že keď už sa dostanem do šmyku a zhasne mi motor tak mi automaticky odíde servo, posilňovač bŕzd a nedajbože aj airbagy. Je tam vôbec nejaký čas na zareagovanie medzi spozorovaním šmyku a vytlačením spojky aby motor nezhasol?
-
RATZINGER666
Darca
brzdenie motorom nie je len o nevyhadzovani kvaltu a nestlacani spojky, ale o postupnom podradzovani pocas brzdenia... tym brzdenie zefektivnis, odlahcis brzdy a eliminujes zdochnutie motora a vypnutie pomocnych systemov... pri dobrzdovani uz na druhom stupni po vystriedani vsetkych kvaltov spojku stlac a brzdi uz len cisto brzdami...