Ten mBank sa mi zatiaľ pozdáva asi fakt najviac. Zuno pre živnosť/sro účty nerobí, resp. tu by sa dalo debatovať o tom, či je možné viesť ich obyčajný účet ako pracovný (nemám naštudované ich v.o.podmienky, či tam nie je klauzula "objednávateľ sa zaväzuje využívať účet na osobné účely" podobne ako to má napr. Tatra s osobnými účtami). Zuno inak mám, používam ho ako záložný a je to uživateľsky prístupná banka
Podnikatelsky ucet
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Podnikatelsky ucet
Holubar - papierové výpisy: účtovníčka mi tvrdí, že potrebuje mať papierové výpisy. Ja jej na to argumentujem, že pre Daňovákov postačujú aj elektronické, resp. ich vytlačená verzia. Aj Poraďáci mi dávajú za pravdu 
Ten mBank sa mi zatiaľ pozdáva asi fakt najviac. Zuno pre živnosť/sro účty nerobí, resp. tu by sa dalo debatovať o tom, či je možné viesť ich obyčajný účet ako pracovný (nemám naštudované ich v.o.podmienky, či tam nie je klauzula "objednávateľ sa zaväzuje využívať účet na osobné účely" podobne ako to má napr. Tatra s osobnými účtami). Zuno inak mám, používam ho ako záložný a je to uživateľsky prístupná banka
-
Grim
Darca
...aj ja ti dávam za pravdu...robím to tak už roky a nikdy nebol problém...výpisy si tlačím doma a normálne sa do nich píše perom...to nie je nedotknuteľný pergamen...
-
PhYs0c
King
IB v CSOB v pohode? zatial najhorsi s akym som sa stretol, mne sa s nim veru dobre nerobi, ak teda nahodou prave funguje
mBank - uz velmi nepouzivam, len mi tam chodia peniaze a sem tam nieco zaplatim ich kreditkou
ZUNO - pouzivam aktivne ako osobny, nevidim dovod preco by si ho nemohol pouzivat aj ako podnikatelsky, podla mna im to moze byt jedno, ide o teba ci ma to co potrebujes ako podnikatel, ale napis na helpdesk a do 5 minut budes poznat odpoved
ja si idem momentalne zriadit podnikatelsky pravdepodobne vo http://www.fio.sk/ skus pozriet
mBank - uz velmi nepouzivam, len mi tam chodia peniaze a sem tam nieco zaplatim ich kreditkou
ZUNO - pouzivam aktivne ako osobny, nevidim dovod preco by si ho nemohol pouzivat aj ako podnikatelsky, podla mna im to moze byt jedno, ide o teba ci ma to co potrebujes ako podnikatel, ale napis na helpdesk a do 5 minut budes poznat odpoved
ja si idem momentalne zriadit podnikatelsky pravdepodobne vo http://www.fio.sk/ skus pozriet
Cim sa lisia tie, co dosli postou v obalke do tych doma vytlacenych /okrem hlavickoveho papiera/? Udaje na nich j tak nie su overene a podpisane.
Ja si vypisy tiez doma tlacim z IB a uctovnicka ani danovaci s tym nemali ziaden problem.
Inak firemny mam vo VUB. Zakladny balik je za 4,50 + za nadstandard sa priplaca. Tam by som vsak zvazoval uz CSOB, navysovat ten balik vo VUB sa velmi neoplati.
Ja si vypisy tiez doma tlacim z IB a uctovnicka ani danovaci s tym nemali ziaden problem.
Inak firemny mam vo VUB. Zakladny balik je za 4,50 + za nadstandard sa priplaca. Tam by som vsak zvazoval uz CSOB, navysovat ten balik vo VUB sa velmi neoplati.
-
hojko
Site Admin
A preco pouzivat podnikatelsky ucet za 5 eur ci kolko na podnikanie, ked mnoho ludi pouziva osobny ucet a nemaju s tym problem ani danovaci??? Pokial tam nemas stovky obratov mesacne, tak postaci aj obycajny osobny ucet za euro.
-
Holubar
Darca
IB od CSOB mi blbne akurat v opere, no v tej blbne vela veci, odkedy vymenili jadro JS. Cez google chrome ide bez problemov. Za tie 2 ci tri roky co som s nimi si pamatam 2 ohlasene vypadky, inak ziaden.
Pre mna tragicky bol IB od VUB, aspon ked som tam bol ja. Neprehladny a biedny.
CSOB ma este jeden plus - velmi rychle pripisovanie platieb v prospech uctov ich klientov. Ked na to este nebol zakon, VUB drzala peniaze cele 3 dni, kym sa pripisali. V CSOB, ked si posielam peniaze z nemeckej banky cez SEPA, peniaze odidu o 16:00, na ucte ich mam na druhy den okolo obeda.
Ako pise hojko - pri zivnosti staci aj lacny osobny ucet (mBank, ZUNO), pri sro uz treba vyberat z platenych
Pre mna tragicky bol IB od VUB, aspon ked som tam bol ja. Neprehladny a biedny.
CSOB ma este jeden plus - velmi rychle pripisovanie platieb v prospech uctov ich klientov. Ked na to este nebol zakon, VUB drzala peniaze cele 3 dni, kym sa pripisali. V CSOB, ked si posielam peniaze z nemeckej banky cez SEPA, peniaze odidu o 16:00, na ucte ich mam na druhy den okolo obeda.
Ako pise hojko - pri zivnosti staci aj lacny osobny ucet (mBank, ZUNO), pri sro uz treba vyberat z platenych
Pouzivate na zivnost obycajny ucet alebo mate separatny? Rozmyslam nad TB, pri prijme 500e je zadarmo. Mam Fio, ale je taky jednoduchsi... Ako to je, keby som pouzival zivnostensky ucet a aj bezny zaroven v Tatre? Pokial viem, na stranke je pre business separatny login. V appke je to vsetko v jednom?
-
*****HERO*****
Guru wannabe
ja ked som zivnostnikoval, tak som to mal vsetko v jednom. klasicky TB personal.
vyhody a nevyhody ti neporadim, som v tom lama. mal som obycajne pausalne vydavky, takze ma zaujimali len prijmy a tie som mal len z tej jednej zivnosti. pokial by si chcel mat podvojne uctovnictvo, mozno by sa oplatil ten podnikatelsky (neviem ci to dokonca nie je nutnost) .. nech mas separe vydavky na zivot a na zivnost a ked bdues podavat danove priznanie, len to vyexportujes, spravis sumu a vies cca co tam napisat.
inac pre aky typ uctu plati, ze pri prijme do 500e je zadarmo? lebo ja ten TB personal stale mam, este mi tam obcas nieco dojde, ale mesacne platim 3.50 poplatok, aj ked to uz prijmy neprevysuju 500e.
Autoeditácia príspevku po 5 min 34 sek:
co to je pri prijme nad 500e?
to by asi davalo vacsi zmysel ...
vyhody a nevyhody ti neporadim, som v tom lama. mal som obycajne pausalne vydavky, takze ma zaujimali len prijmy a tie som mal len z tej jednej zivnosti. pokial by si chcel mat podvojne uctovnictvo, mozno by sa oplatil ten podnikatelsky (neviem ci to dokonca nie je nutnost) .. nech mas separe vydavky na zivot a na zivnost a ked bdues podavat danove priznanie, len to vyexportujes, spravis sumu a vies cca co tam napisat.
inac pre aky typ uctu plati, ze pri prijme do 500e je zadarmo? lebo ja ten TB personal stale mam, este mi tam obcas nieco dojde, ale mesacne platim 3.50 poplatok, aj ked to uz prijmy neprevysuju 500e.
Autoeditácia príspevku po 5 min 34 sek:
co to je pri prijme nad 500e?
Vdaka. Toto sa tyka specialne iba zivnostenskeho uctu:*****HERO***** napísal: 22 aug 2020, 0:50 inac pre aky typ uctu plati, ze pri prijme do 500e je zadarmo? lebo ja ten TB personal stale mam,
*Prvých 12 mesiacov máte jeho vedenie zadarmo bez podmienok, následne vám stačí bezhotovostný kreditný obrat aspoň 500 EUR mesačne, inak je cena 7 EUR mesačne.
-nie som zivnostnik, ale ak clovek pouziva osobny ucet aj na transakcie k zivnosti tak zachvilu bude mat z toho zmatok, je to proste nesikovnebilidia napísal: 22 aug 2020, 0:26 Pouzivate na zivnost obycajny ucet alebo mate separatny? Rozmyslam nad TB, pri prijme 500e je zadarmo. Mam Fio, ale je taky jednoduchsi... Ako to je, keby som pouzival zivnostensky ucet a aj bezny zaroven v Tatre? Pokial viem, na stranke je pre business separatny login. V appke je to vsetko v jednom?
-
*****HERO*****
Guru wannabe
ak je to obycajny jednoduchy zivnostnik, co ma prijmy len z tej zivnosti a pausalne vydavky, tak ten jeden-dva kredity na ucet za mesiac ho nezabiju ... tam nema byt kde zmatok .. v TB sa daju pekne filtrovat a exportovat tie tranzakcie ..
na druhu stranu, ak moze mat ten ucet zadarmo a ma tych 500e mesacne zarucene, preco nie. potom mi ale nedava zmysel mat osobny ucet, ked si tam aj tak vsetko bude musiet posielat z toho zivnostenskeho ... ak tam nedostava nejake ine darceky od rodicov, vyhry na tiposochbingosoch alebo tak .. co by v ramci jednej banky asi nevadilo, ale je to zbytocne viac klikania .. navyse ked bude chciet neskor pozastavit/zrusit zivnost, bude mat naviac vybavovacky s tym uctom
treba pokukat konkretne na TB ake ma ten zivnostensky ucet vyhody a ci by si to vyuzil .. mozno tam budu nejake lepsie statistiky, grafy ... pozicky .. uroky .. kto vie
na druhu stranu, ak moze mat ten ucet zadarmo a ma tych 500e mesacne zarucene, preco nie. potom mi ale nedava zmysel mat osobny ucet, ked si tam aj tak vsetko bude musiet posielat z toho zivnostenskeho ... ak tam nedostava nejake ine darceky od rodicov, vyhry na tiposochbingosoch alebo tak .. co by v ramci jednej banky asi nevadilo, ale je to zbytocne viac klikania .. navyse ked bude chciet neskor pozastavit/zrusit zivnost, bude mat naviac vybavovacky s tym uctom
treba pokukat konkretne na TB ake ma ten zivnostensky ucet vyhody a ci by si to vyuzil .. mozno tam budu nejake lepsie statistiky, grafy ... pozicky .. uroky .. kto vie