odchádza HW ?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
cumilko
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

odchádza HW ?

Príspevok od používateľa cumilko »

Zdravím, viete mi niekto poradiť ? mám Dosku GA-78LMT-S2P, asi sa chystá do kremíkového neba.

K veci.
Včera ráno som hral po dlhej dobe WoW-ko, hrám sa zrazu mi FPS padnú o viac ako polovicu dole hra začne značne ukazovať svoju neplynulosť. tak som si povedal že skúsim restart PC.. no po chvíli zase, tak som nahodil môj obyčajný setup na testovanie CPU/GPU.. pustil som OCCT nechal som bežať asi 20min nič sa nedialo bežalo úplne normálne. pustil som Furmark a po par sekundách drop úplny že sa PC vypol a nešiel nejakú minútu, dve zapnúť. po chvíle som zapol hovorím si že to bude Bud zdroj, Grafika alebo prehriaty chipset. uprednostnil som test zdroju predsa len môj 450W zdroj Asus A45-GA bude mať už cca 5 rokov. tak som prehodil druhý zdroj noname 500w (no na test mi prišiel vhodný) no aj tak drop pri zaťažení GPU drop. tak prišiel na rad test GPU hodil som ju do druhého PC. Zapol Furmar, X-treme burn test.. no žiadny drop. ani po pol hodine teplota sa držala 84-86°C. teplota chipsetu na doske priebežne kontrolovaná pri testoch do 48°C

tak isto som skúšal zavrieť 2 jadrá ktoré som mal odomknuté na svojom 960T. celá zostava bude mať teraz cez vianoce rok, zavreté jadrá default clock 3ghz tak isto drop.
otázka znie je to na 100% doska alebo mám skúsiť ešte procesor v inej doske či to nedropne aj tam ?

Súhrn celej zostavy.
MB: GA 78LMT-S2P
CPU: AMD Phenom II 960T@ 1605T 6x 3,6ghz default voltage (úplne stabilné fungujem na tom skoro rok)
GPU: ASUS ENGTX550 Ti/DI/1GD5
Zdroj: Asus A45-GA
HDD: WD10EALX

//Edit
takže fakt nechápem čo sa stalo, znovu som to zložil (po tom ako som písal tento topic) a zrazu PC ide úplne bez zaváhania. fakt nechápem či včera na BA bolo nejaké elektromagnetické pole ktoré sa nepáčilo môjmu PC alebo čo.. ale dneska prebehol furmarkom úplne bez zaváhania síce po 20 minútach mala GPU 90°C ale to snád je v poriadku pri takom využití či ? procesor tak isto v OCCT bez problémov proste som z toho jeleň.. som sám zvedavý ako dlho to pôjde :D možno iba štrajkoval aby dostal 1 den dovolenku :D..

nemá niekto nejaké vysvetlenie čo sa mohlo stať ?

//Edit WoW-je absolutne nehratelné pri pohybe kamerou. to nechutne trhne na par skekund a stále dokola či je to nastavené na realnych nastaveniach grafiky alebo very low.
tak isto League of legends sa mi nejaví také plynulé aké bolo pred tým na rovnakých nastaveniach.. tzn. pozorujem FPS dropy.
GPU v Idle 70°C.. fakt netuším už fakt čo to môže byť pretože raz hrabe jednemu komponentu a raz druhému..
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: odchádza HW ?

Príspevok od používateľa typek61 »

uz si nepamatam ake som mal teploty na vzduchu ale myslim si ze 70°C je dost na idle.nemas prach v grafike?
cumilko
Star
Star

nie nemám v grafike vôbec prach.

teraz som po cca dvoch hodinách zapol PC a v priebehu 5 min vystúpila teplota z 43°C na 65°C to som len pustil GPU-Z a nechal PC v nečinnosti.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

mne sa to zda dost :?
cumilko
Star
Star

no grafika pojde asi na reklamačku pri obyčajnom videu 480p (na youtube) grafika 82°C a v nečinnosti sa drží tých 65°C-72°C.. vo furmarku po 20minutach je to tých 90°C čo už je dosť počuť aj na vetráku ktorý sa dá prirovnať vysavaču.

otázka znie či má cenu reklamovať aj dosku tak ako haprovala (vyššie popísané)
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Skús len grafiku na úvod.
cumilko
Star
Star

včera mi to nedalo prehodil som namiesto tej 550 TI do PC 9500gt a tak isto niekoľko sekundové záseky také isté ako na tej 550 TI hoc kedy sa to zasekne, je pravda že 550 TI sa značne prehrieva no hry na druhom PC (úplne totožné hry aj súborovo kedže som ich prekopíroval) idú úplne normálne všetko ide krásne plynule žiadne dropy z 60fps na 0.

//autoeditácia príspevku (19 Dec 2012, 23:11)
takže.. dneska som si povedal že skúsim možnosť preinstalácie Windowsu, aj s vedomím že som ho pred tyždnom a pol, preinstaloval tak to malo byť relatívne čisté.

nič som s tym nerobil iba som nahodil čisto novú inštalaciu ako zvyčajne ovladače atd.. však poznáme..
Záver:

GPU- Idle 37°C-41°C (burn som ešte neskúšal chcem isť spať :) )
FPS- dropy úplne zmizli
PC je citeľne tichší ako pred reinstalom.(čo súvisí viac menej s teplotou GPU teraz.)
Napísať odpoveď