link
Hobbit
-
theBliZZard
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Hobbit
A co potom popis od Star Century ... skvosty, ako "Príbeh ´Hobbita´ sleduje cestu hlavnej postavy Bilba Lazníka...", alebo "Cestou k pustej Osamotenej hore Bilbo stretne bytosť, ktorá mu navždy zmení život... Glgúňa." Vianoce som mal predcasne 
link
link
"Glgúň" bol tusim aj v knihe v SK preklade. Ale vo filme boli dobri este "škroti", to zabili. Skoda, ze neskomolili aj krkavca. Taky "brekotavec", to by sa urcite hodilo viac...
OT: Mne sa strašne páčili názvy v Pár Pařmenů. Tam som sa nasmial. 
Inak, robím si taký menší maratón:
Včera - LOTR 1 - 1080p
Dnes - LOTR 2 - 1080p
Zajtra - LOTR 3 - 1080p
Napozajtra - Hobbit - HFR 3D

Inak, robím si taký menší maratón:
Včera - LOTR 1 - 1080p
Dnes - LOTR 2 - 1080p
Zajtra - LOTR 3 - 1080p
Napozajtra - Hobbit - HFR 3D
Včera som na tom bol v kine tak to trochu zhrniem , ale radšej v spoileri
Spoiler
Takže ako veľký tolkienov fanúšik som sklamaný vôbec nebol a očakávania nizke neboli. Bál som sa ako to Jackson roztiahne na 3 filmy , ale roztiahol to podarene , a scény ktoré v knihe neboli mi vôbec nevadili , držalo si to tempo a tie odklony neboli také veľké
3D bolo fakt úžasné , celkovo to bolo super ostré a pri vystrelenom šípe , či šiške som sa uhol
Výhradu mám ku kamenným obrom , aj keď v knihe boli , nejako mi to tam nepasovalo , a nevedel som si zvyknúť na tých goblinov , v LOTR boli podľa mňa lepší , ďalej som zvedavý ako to bude s AZOGom a kedy ho thorin zabije , prekvapilo ma keď som ho videl živého na tom kopci
K efektom sa asi ani nemusím vyjadrovať , nič krajšie som ešte nevidel
a prvá hodina bola asi najlepšia - ukázanie Ereboru , trpaslíkov , následneho útoku draka atď. , ďalej sa tam slušne hláškovalo a Hádanky v tme , glum je proste super 
Výhradu mám ku kamenným obrom , aj keď v knihe boli , nejako mi to tam nepasovalo , a nevedel som si zvyknúť na tých goblinov , v LOTR boli podľa mňa lepší , ďalej som zvedavý ako to bude s AZOGom a kedy ho thorin zabije , prekvapilo ma keď som ho videl živého na tom kopci
Bol som dnes v Cinemaxe - HFR 3D verzia. U mňa úplná spokojnosť. Skvelý obraz, skvelý zvuk, nádherné 3D, proste som sa nevedel vynadívať. Vytknúť môžem jedine stopáž - o 15-20 minút menej a bolo by to za 10. Takto 9/10
. Na ďalší diel sa veľmi teším, hlavne na Smauga a Grizzla A hneď si aj idem znova prečítať knižku, tak ma to navnadilo.
.
-
Croven
Star
no ja nato planujem ist v stredu (o tyzden) tak dufam ze do vtedy stiham precitat knihu
Skvelý zážitok. Znova v Stredozemi. 3D skvostné, priateľkina ruka v rozkroku epická, Thorin ako hlavný hrdina je dobrý, prostredie..tu snáď superlatívy nestačia ani , ide to pekne podľa knihy. Teším sa na ďalšie diely, tam bude trocha viac akcie a hlavne bitka Piatich armád ma zaujíma. Martin Freeman ako mladý Bilbo je dobrá voľba. Hádanky v tme boli jednou z najleších scén, pre mňa si ten film zaslúži 9,5/10.
Tak dnes som to absolvoval v 3D a v HFR. Čo sa týka samotného zážitku z kina, tak myslím, že ma po presne troch rokoch dokázal nadchnúť nejaký film viac ako Avatar, vrátane 3D (asi aj vďaka HFR). Neskutočne plynulý obraz, vďaka čomu to 3D vyzeralo strašne reálne, akčné scény ako naživo, slow-mo scény ani nehovorím, a pohyby kamery boli konečne pozerateľné. Som rád, že som to nevidel v bežnom 24 fps a dúfam, že sa toto HFR stane novým štandardom.
K filmu samotnému - knihu som nečítal, a prečítam si ju až po dopozeraní tretieho filmu Hobbit. Čo som počul, tak sa tej knihy fakt držali, no chcem, aby ma to vo filme prekvapilo, a tak to budem čítať až potom. Film samotný geniálny, relatívne tenká kniha, z ktorej TRETINA tvorila skoro trojhodinový film, a nenudil som sa ani minútu? Gratulujem Pán Jackson, a ďakujem.
Príbeh krásny, filmovo to bolo spravené geniálne, dokonca padali aj hlášky a dalo sa zasmiať, a to dosť často. Bolo tam viac takých tých hlúpych scén, vďaka čomu to malo pôsobiť ako rozprávka (čo aj Hobbit pokiaľ viem má byť), no nakoniec z toho spravili aj relatívne schopnú a plnohodnotnú fantasy vyvražďovačku.
PS: Stredozem ešte krajšia a epickejšia ako v LOTR.
PS2: Glum bol geniálny.
10/10, a ak mám niečo vytknúť tak to, že doma nemám 20 metrové plátno a 3D projektor, čiže to už uvidím asi len v TV.
K filmu samotnému - knihu som nečítal, a prečítam si ju až po dopozeraní tretieho filmu Hobbit. Čo som počul, tak sa tej knihy fakt držali, no chcem, aby ma to vo filme prekvapilo, a tak to budem čítať až potom. Film samotný geniálny, relatívne tenká kniha, z ktorej TRETINA tvorila skoro trojhodinový film, a nenudil som sa ani minútu? Gratulujem Pán Jackson, a ďakujem.
Príbeh krásny, filmovo to bolo spravené geniálne, dokonca padali aj hlášky a dalo sa zasmiať, a to dosť často. Bolo tam viac takých tých hlúpych scén, vďaka čomu to malo pôsobiť ako rozprávka (čo aj Hobbit pokiaľ viem má byť), no nakoniec z toho spravili aj relatívne schopnú a plnohodnotnú fantasy vyvražďovačku.
PS: Stredozem ešte krajšia a epickejšia ako v LOTR.
PS2: Glum bol geniálny.
10/10, a ak mám niečo vytknúť tak to, že doma nemám 20 metrové plátno a 3D projektor, čiže to už uvidím asi len v TV.
Spoiler
Knihu som cital, pozrel som si ju aj po filme, ale co mali znamenat ti obri?
Spoiler
Tí kamenní? Ja som knihu nečítal, ale dnes mi kamarát vravel, že boli aj v knihe, akurát neboli popísaný ako z kameňa. Neboli špecifikovaný.
-
theBliZZard
Star
Nebolo by lepsie, keby si knihu precital skor, aby ta to v knihe prekvapilo?Hensym napísal: K filmu samotnému - knihu som nečítal, a prečítam si ju až po dopozeraní tretieho filmu Hobbit. Čo som počul, tak sa tej knihy fakt držali, no chcem, aby ma to vo filme prekvapilo...
Nie. 
Takto som to spravil s LOTR, a keďže film považujem za atmosferickejšie umenie (ak je dobre spravený), tak ma to tak nevzalo. Vo filme ma to prekvapí oveľa výbušnejšie a plnohodnotnejšie.
100 ľudí, 100 chutí. Niekto to má možno rád opačne.
hughito: Tak ja som to v Tolkienovom prípade spravil tak s LOTRom, a ako hovorím, trošku ma to mrzelo. Ale vec názoru.
Takto som to spravil s LOTR, a keďže film považujem za atmosferickejšie umenie (ak je dobre spravený), tak ma to tak nevzalo. Vo filme ma to prekvapí oveľa výbušnejšie a plnohodnotnejšie.
100 ľudí, 100 chutí. Niekto to má možno rád opačne.
hughito: Tak ja som to v Tolkienovom prípade spravil tak s LOTRom, a ako hovorím, trošku ma to mrzelo. Ale vec názoru.
Podľa mňa je lepšie prečítať knihu a potom si pozrieť film. Naopak to nie je ono.
-
p4ra
Redeemer
Bol som na tom v sobotuv NR, Cinemax. Uprimne neviemn, ze aku technologiu maju, ale definitvne najkrajsi a najostrejsi obraz zatial v kine som videl tam.
K filmu samotnemu nemam jedinu vyhradu. Ako fanusik spisovatela, ale aj rezisera som velmi spokojny a tesim sa na pokracovania.
K filmu samotnemu nemam jedinu vyhradu. Ako fanusik spisovatela, ale aj rezisera som velmi spokojny a tesim sa na pokracovania.
Tiež som na tom bol, a rovnako ako aj predchádzajúci recenzujúci musím film vynachváliť. Ja som síce knihu nečítal, no film ma bavil nadmieru. Moje prvotné očakávania boli nízke, ba priam podpriemerné...som však rád, že som sa mýlil. 
Film je to dobrý Jackson je majster v točení ale zdalo sa mi to trochu slabšie ako Pán prsteňov ale určite ma to navnadilo prečítat si knihy Hobbit. Inak to 48 fps ma nejak nenadchlo na začiatku ten zrýchlený obraz mi trochu vadil ale na to sa dá zvyknúť no.
ja som tu jediný komu nevadilo to 48 fps? Vôbec som si nevšimol, že by to išlo nejak zrýchlene. (cine-max KE)
-
theBliZZard
Star
Tak mne to vadilo zo zaciatku strasne. Som si prv myslel, ze maju chybu v kine, ze to pustili zrychlene, az ked zacali hovorit, som pochopil, ze to tak asi ma byt
tiez cinemax Ke
Shwollo: Ty si nečítal tému? Veď to tu už x ľudí vychválilo. Vrátane mňa. To 48FPS v spojení s kvalitným 3D je to najlepšie čo mohlo kinematografiu stretnúť. Zážitok. 
s týmto súhlasímHensym napísal:To 48FPS v spojení s kvalitným 3D je to najlepšie čo mohlo kinematografiu stretnúť. Zážitok.
ale veľa ľudí sa sťažovalo na to, že sa im to zdá rýchle. (a nie len tu na fóre)