Windows 8

Informácie o software, ankety...
pepo191992
Medium Star
Medium Star

Re: Windows 8

Príspevok od používateľa pepo191992 »

preco?
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa rochedo »

panter86
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa panter86 »

pepo191992 Stiahni si toto:
http://8gadgetpack.bplaced.net/

Ja to používam, bez niektorých miniaplikácii neviem vydržať :)
Vyzerá to takto:
Prílohy
2012-12-27_102210.png
LatteMacchiatoo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa LatteMacchiatoo »

Ahojte, prosím Vás dá sa nastaviť, aby si IE10 pametala informácie?
Napr. idem na Facebook a zakaždím musím vypisovať aj E-mail aj heslo.
Chrome si nemôžem dať, lebo sa mi pomaly zapína a Mozilla seká, ale to ona zvykne :)
mackousko007
Expert
Expert

Príspevok od používateľa mackousko007 »

Kupil som notebook s windows 8 ale na zadu je takzvany iba hologram windows 8 bez produktoveho klucu. Pisal som im ze nemam produktovy kluc nalepeny na notebooku a oni ze sa uz nenalepuju a hovorili ze sa to nejak viaze s biosom, ze na tom su asi nejake udaje o tom kluci. Inak system je aktivovanny. Tak som si stiahol pre istotu vsetky udaje s windowsu ako produktovy kluc, id kluc a ten kluc co sa zadava po zavolany na linku windowsu v pripade pade windowsu a mozneho preinstalovania. Ma kupeny niekdo windows 8 oem verziu s notasom ci tam ten produkt key ma?
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Este si si to cislo mal nechat vygravirovat do notebooku preistotu :)
S windows 8 uz OEM stitky zanikli. OEM Windows tak, ako bol znamy doposial uz nie je dostupny - ten uz maju iba vyrobcovia a kod tak ako si sa dozvedel, je vypaleny priamo do biosu.
mackousko007
Expert
Expert

Príspevok od používateľa mackousko007 »

KoCi napísal:Este si si to cislo mal nechat vygravirovat do notebooku preistotu :)
S windows 8 uz OEM stitky zanikli. OEM Windows tak, ako bol znamy doposial uz nie je dostupny - ten uz maju iba vyrobcovia a kod tak ako si sa dozvedel, je vypaleny priamo do biosu.
Ok dikes asi som starsia generacia ale dikes za info inak ako prebieha reinstalacia windowsu? Podla toho by som tam nemusel nic zadavat ziadne produktove kluce atd.

//autoeditácia príspevku (01 Jan 2013, 18:08)
Este co sa tyka toho oem mam legalnu verziu win 7 home ale do konca januara ponuka windows priamo prechod na win 8 za tusim 30 eur samozrejme upozornili ze to nie je koncova suma kedze sa to moze odlisovat podla nejakych jejich kriterii ale pitam sa co sa tyka oem verzii? Ak hovoris ako hovoris potom co ak si upgrajdujem win 7 na win 8 potom sa tiez produktove kluce napalia na moj bios? Podla mna je to blbost. Si myslim ze oem verzie neskoncili co som sa docital tak tie produkt kluce posielaju emailom. Takze teraz som tak trocha v rozpore s tvojimi tvrdeniami. Len by som rad vedel ako to presne je. Samozrejme sa na to opytam priamo u Windows kedze anglicky ovladam.
KoCi
Darca
Darca

Ked si kupis upgrade, tak k nemu nie je ziadny stitok. Ty mas legalne v PC Win 7, upgradovany a aktivovany na Win 8 - ci uz pomocou elektronickeho kluca, alebo kluca v krabici.
V biose je key len pre OEM verziu Win 8, tj ta ktora je dodavana od vyroby. Nie VUP.
korenisko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa korenisko »

Po kupe w8 dostanes kluc. Cena prechodu je 30e, nic viac.
rufo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa rufo »

chalani neviete ako vo win 8 nastavit kodovanie na slovencinu? lebo stale mi drbnuto zobrazuje diakritiku na titulkach a uz som z toho v prdeli, mam vsade nastavenu slovencinu pre format, lokaciu, a jazyk pre non unicode programy a stale mi zobrazuje ceske hacky nahovno, skusal som prehodit vsetko do cz a nefunguje to taktiez v bs playeri mam nastaveny encoding na central europe, niake napady?
pepo191992
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa pepo191992 »

rufo napísal:chalani neviete ako vo win 8 nastavit kodovanie na slovencinu? lebo stale mi drbnuto zobrazuje diakritiku na titulkach a uz som z toho v prdeli, mam vsade nastavenu slovencinu pre format, lokaciu, a jazyk pre non unicode programy a stale mi zobrazuje ceske hacky nahovno, skusal som prehodit vsetko do cz a nefunguje to taktiez v bs playeri mam nastaveny encoding na central europe, niake napady?
zeby zle titulky?
Corn Flake
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Corn Flake »

Skús otvoriť titulky, súbor->uložiť ako a dole pri kódovani nastav UTF-8 a ulož.
panter86
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa panter86 »

Je to možné?! Že mi niekto zníži karmu len kvôli tomu ako vyzerá moja 8ka v TOMTO príspevku???!!!
:smt098
KoCi
Darca
Darca

panter86 - po podobnych vykrikoch zvycajne karma ide este niekolkokrat dole :D Chodis sem kvoli karme? BTW karmu si nemusel dostat prave za ten prispevok.
ja_som
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ja_som »

Ahojte, mám problém.
Upgadol som win7 na 8 Pro, ale preinštaloval som komplet všetko a nejdú mi spustiť metro aplikácie.
Keď na hociktorú kliknem tak mi ju na sekundu-dve otvorí, akože začne načítavať, ale hneď spadne a vráti ma naspäť do Štartu. Keď prejdem myšou do ľavého horného rohu tak tá aplikácia tam je, akože spustená, ale keď na ňu kliknem stane sa to isté, na sekundu zobrazí a hneď hodí do Štartu.
Čo s tým :(
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Ahojte, idem kupovať notebook s Windows 7, a chcem využiť akciu s upgradom na 8 Pro za 14,99€. Viete mi povedať, ako to prebieha? Vypíšem potrebné info, oni si to overia, zaplatím a poskytnú mi download osmičky. To mi je jasné. Ale ako je to so samotnou inštaláciou? Po kúpe mi poskytnp nejaký product key, alebo použijem ten sedmičkový z notebooku? Totiž, ešte nikdy som neinštaloval Windows spôsobom "upgradu", vždy to išlo cez formát. Prebieha to nejak tak, že pri inštalácií bude vyslovene možnosť upgradu, a potrebnú "prácu" spraví za mňa? Ešte by ma zaujímalo, či výsledkom bude čistokrvný Windows, ale "brandovaný", ako bola sednička po kúpe. Plus, mám ešte tri veci, ktoré ma zaujímajú:

1) aktualizovať pôjdu len notebooky kúpené do 31.1.13. Ako to Microsoft zistí, kedy som ho kúpil, napríklad z Alzy? To už vyslovene notebook objednaný 1.2. nepôjde aktualizovať?
2) Ak si kúpim notebook v Januári, bude možné ho aktualizovať napríklad v Marci? Proste neskôr ako do konca januára.
3) Keď mi napríklad ľahne notebook, a jediná cesta bude reinštal OS, ale v PC už stiahnutý nebude. Budem mať možnosť stiahnuť si ho znova, keď som ho v minulosti zaplatil?

Vďaka :)
trizzo
VIP
VIP

Príspevok od používateľa trizzo »

Hensym napísal:Ahojte, idem kupovať notebook s Windows 7, a chcem využiť akciu s upgradom na 8 Pro za 14,99€. Viete mi povedať, ako to prebieha? Vypíšem potrebné info, oni si to overia, zaplatím a poskytnú mi download osmičky. To mi je jasné. Ale ako je to so samotnou inštaláciou? Po kúpe mi poskytnp nejaký product key, alebo použijem ten sedmičkový z notebooku? Totiž, ešte nikdy som neinštaloval Windows spôsobom "upgradu", vždy to išlo cez formát. Prebieha to nejak tak, že pri inštalácií bude vyslovene možnosť upgradu, a potrebnú "prácu" spraví za mňa? Ešte by ma zaujímalo, či výsledkom bude čistokrvný Windows, ale "brandovaný", ako bola sednička po kúpe. Plus, mám ešte tri veci, ktoré ma zaujímajú:

1) aktualizovať pôjdu len notebooky kúpené do 31.1.13. Ako to Microsoft zistí, kedy som ho kúpil, napríklad z Alzy? To už vyslovene notebook objednaný 1.2. nepôjde aktualizovať?
2) Ak si kúpim notebook v Januári, bude možné ho aktualizovať napríklad v Marci? Proste neskôr ako do konca januára.
3) Keď mi napríklad ľahne notebook, a jediná cesta bude reinštal OS, ale v PC už stiahnutý nebude. Budem mať možnosť stiahnuť si ho znova, keď som ho v minulosti zaplatil?

Vďaka :)
Ad 1: logicky, ak kupis 1.2. a akcia je do 31.1., tak je jasne ze to nevyuzijes a upgrade uz nepojde.
Ad 2: nie. Upgrade je nutne vykonat do 31.1.2013, resp zakupit licencny kluc.
Ad 3: predpokladam ze ano. Over si to na stranke Microsoft.

Btw: cena nie je 14,99 EUR, ale 29,90 EUR.
ja_som
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ja_som »

Hensym
Ja som tým prešiel teraz, na e-mail ti príde normálny produkt key.
Sú 2 možnosti, buď budeš mať update, teda všetko ti zostane čo máš, programy, súbory atď, alebo ho normálne preinštaluješ. Buď s použitím tej Pro verzie, ktorú ti začne sťahovať cez Windows8-UpgradeAssistant, cez ktorý si vlastne 8ku zakúpiš, alebo použiješ verziu, ktorú si stiahneš z nejakého warezu. Ja som mal už stiahnuté "all in one" DVD takže som použil to. Pri inštalácii zadáš key, ktorý došiel mailom.
Ak použiješ verziu, ktorú ti stiahne Windows8-UpgradeAssistant tak brandovaný os mať nebudeš. Všetky programy pre tvoj noťas si budeš musieť stiahnuť osobitne, napr. program pre ovládanie všetkých kláves s Fn.

k 1 a 2 ako to zistia neviem, ale malo by to byť tak, keď si kúpiš noťas vo februári už akcia naň neplatí, musíš ho kúpiť do konca januára a o kľúč požiadať do konca februára. Kedy kľúč použiješ je jedno. Pri "žiadanke" na kľúč zadávaš aj dátum a miesto kúpy, ale či to aj overujú...

trizzo
cena je síce 29,9 ale niektoré firmy ako napríklad Lenovo ho majú za 14,99
cez túto stránku získaš kód, ktorý použiješ pri objednávaní 8kového kľúču a stáť potom bude 14,99
http://www.windowsupgradeoffer.com/sk-SK
trizzo
VIP
VIP

Príspevok od používateľa trizzo »

ja_som napísal:Hensym

trizzo
cena je síce 29,9 ale niektoré firmy ako napríklad Lenovo ho majú za 14,99
cez túto stránku získaš kód, ktorý použiješ pri objednávaní 8kového kľúču a stáť potom bude 14,99
http://www.windowsupgradeoffer.com/sk-SK
Oki, o tomto som nevedel.
snaque
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa snaque »

Kto ma problem s tym metro rozhranim (vydrzal som s tym pracoval asi 2 dni) tak existuje dost vela alternativ ako dostat klasicku ponuku start ako pozname z Windows 7 aj do Windows 8. Na zive.cz na tom napisali celkom pekny clanok http://www.zive.cz/clanky/8-alternativn ... fault.aspx

Osobne pouzivam Start8, skusil som tych alternativ relativne dost a musim povedat, ze ten Start8 je jednoznacne najlepsi. Dokonca po vyprsani 30 dnovej skusobnej dobe, som si zakupil originalnu verziu tohto programu.
Prílohy
plocha_1_13.jpg
Napísať odpoveď