Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
vendo
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa vendo »

k "zaujatosti" voci romom na SME vysiel dalsi paradny clanok http://bratislava.sme.sk/c/6648889/ukaz ... kusie.html
moj nazor na toto vystihuje tato reakcia, inac velmi aktualna kedze tu niekto riesi trestnopravnu zodpovednost za tr*kanie pod 15 http://www.hojko.com/na-kolko-rokov-mi- ... 80-20.html
chýbajú fotky ...
http://www.sme.sk/c/6339275/be...
A ja len citujem z opisov pod niektorými z tých fotiek:

"Leonard Horváth má šestnásť rokov a hrá v prvoligovom tíme FK Bodva. Keď ho Kliman fotil, asi 50 cm za ním spalo jeho päťmesačné dieťa." Čiže ho splodil ako ani nie 15 ročný, ak sa nemýlim na to sú u nás §, ale tie platia asi len na nás škaredých bielych.

"Žaneta Horvátová z Veľkej Lomnice je z rodiny, kde otec umrel, mama má štyri vlastné deti a stará sa ešte o ďalšie tri. Žaneta, ktorá sa narodila predčasne a je mentálne zaostalá, je pre matku požehnaním. Pomáha jej s deťmi aj s prácou okolo domu, stále sa smeje a nikdy sa nezastaví." Stará sa ešte o ďaľšie 3 = berie na ne prídavky, škoda že Šymon nenafotil, kto a ako sa o ne vlastne stará.

"Lukáš Hudák z Moldavy nad Bodvou má pätnásť rokov a jedno dieťa."
Viď ten štramák z prvého citátu.

No a na prekvapenie nás, škaredých bielych dvaja beautiful people hrajú v divadle z chatrče. Ostatok ich súkmeňovcov na nás, škaredých bielych, hrá divadlo celý život a berie za to od štátu pekné honoráre.
takze odporucam tomu tipkovi co sa obava basy, nech sa premaluje do cierneho odtienu, vyhlasi sa za roma, a je z basy vonku
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

http://www.sme.sk/c/6667716/romovia-sa- ... otest.html AHAHA.

"Upozorňujem Roberta Fica, aby si veľmi dobre rozmyslel rómsku reformu, pretože sa mu môže ľahko vyšmyknúť z ruky, čo je veľmi nebezpečne a nepríjemné, tak pre Slovensko, ako aj okolité štáty. Aby sa nezopakoval rok 2004, že Rómovia pôjdu od hladu rabovať," podotkol predseda SRÚ František Tanko.

Taaak, určite rabovali od hladu. A preto šli rabovať všetky obchody bez rozmyslu a preto z nich rabovali alkohol a cigarety. Od hladu. Vyhráža sa ten synak? Každého, kto sa bude vyhrážať rabovaním, nešupnúť do basy, ale prinútiť k službám spoločnosti - diaľnice nám stále chýbajú, mňa už dnes bolia ruky od odhadzovania snehu, nech robia a dostanú nažrať a napiť. Banda akási.
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

k cigosom co je na tom pravdy ze sice kanik im niekde skresal pridavky ale mal im pridat nenapadne niekde inde,vraj na podporu byvania ci co.spominal to chlapik v diskusii na sme.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Pochybujem, že by mu príspevky v zmysle podpory na bývanie vyšli, podľa mňa by boli naviazané na stavbu/ubytovanie, ktoré by muselo byť na úradoch legálne zdokladované a to by pre nelegálne postavené koliby so satelitmi na cudzích pozemkoch asi nešlo...Som veľmi zvedavý, že ako sa Fico vysporiada so svojou voličskou základňou.
Thrash/Death
Star
Star

Príspevok od používateľa Thrash/Death »

Toto je riadna sila - špeciálne ten koniec
http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/region ... ntovi.html
nl635
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nl635 »

vsak ten ma gramatiku ešte horišiu AKO JA :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Sú tu vážni konkurenti na fóre. :)
vesaK
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa vesaK »

Tak ten koniec ma dostal,zvysit socialne davky, cigani len hladaju sposoby ako nerobit a zarobit..... prasivy cigan
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

hughito napísal:Sú tu vážni konkurenti na fóre. :)
Ten usmev cigansky pokriveny a uhybanie pohladom, ja ak som to uz nevidel tisickrat v zivote tak ani raz. Strasne to nemam rad.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Chodim do prace kvoli tomu, aby takyto mohli zit. Do pi*i aj so systemom... :sneaky:
hughito
Redeemer
Redeemer

Chodíš do práce preto, aby mohli žiť tí nad tebou s bielymi goliermi. Tejto bedači sa dostane omrvinka. To je len faktické konštatovanie, nie obhajoba toho, že vôbec nejaké % ide na tých, čo nič nerobia.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Tato bedac, si nezasluzi ani cent, nakolko okrem frackov a bordelu neprodukuju nic uzitocne a prospesne pre tento stat, narod.
K tym bielym golierom - neviem co presne si pod tym predstavujes, ale neschvalujem ani anarchiu.
hughito
Redeemer
Redeemer

Cieľom môjho príspevku bolo poukázať na to, ako majú všetci tendenciu nariekať nad tým, ako robia na cigánov (bez ďalšieho hodnotenia a riešenia ide proste o bedač, sociálne slabú skupinu), pričom realita je taká, že na nejakých cigánov ide tak 0,5 % a tie peniaze sa tratia niekde úplne inde. Ale tento vzorec proste funguje a vždy sa robí na cigánov, na prisťahovalcov, atď..
SRneC
Addict
Addict

Na pol miliona ciganov ide 0,5% zdrojov. Tlieskam.
hughito
Redeemer
Redeemer

Tlieskam tvojej objektivite. Si inteligentný, ale ako vidím, akonáhle sa nastolí táto téma, tak aj inteligentní majú sklony k prízemnému uvažovaniu. Zamysli sa nad tým čo si napísal za prvé a za druhé si zisti (dával som tu výskumy z Čiech aj SK) aké % z rozpočtu ide na sociálne dávky a pod. záležitosti (a to sa berie ako celok, teda nie len na cigánov a to je ďalšia vec, koľko vlastne tých dávok poberajú cigáni a koľko bieli).
SRneC
Addict
Addict

Priznavam, tazko mozno svoju zaujatost niekedy zmiernim - lebo som zazil dost nepriemnych tmavych skusenosti. Viem, ze mrte prachov sa z rozpoctu uleje, s tym sa nic spravit neda (jasne ze da, ja viem, bavme sa realne). Trapi ma, ale to mensie percento penazi co ostane z rozpoctu pre ludi, ze z neho ide vela penazi na davky a to, ze romov je pol mega je objektivny fakt. Zceleho rozpoctu to moze byt 0,5%, ale z tej casti co si biele goliere neujebali je to ovela viac.
hughito
Redeemer
Redeemer

To, že je cigánov pol mega ma vôbec nerozladilo na tvojom príspevku. Rozladilo ma, že si ich automaticky všetkých ohodnotil ako odkázaných na dávky, čo je proste niečo neskutočné.
SRneC
Addict
Addict

Nezabudaj priratat nie len davky ale aj prispevky na deti, motivacne a podobne. To je skutocne. Je to vela. Je to zo zvyku. Je to na hlavu.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

toto je bludný kruh.... lebo pokiaľ nebudú dávky podmienené nejakou povedzme verejnoprospešnou aktivitou, tak tu vyrastie (lepšie povedané už vyrástla) skupina ľudí, ktorá po celý život bude iba žiť z dávok a v živote sa ani nebude snažiť získať nejakú prácu.... a k tomu, že kto zamestná Cigána či iného asociála????.... ono prácu majú problém si nájsť aj pomerne vzdelaní a skúsení ľudia (a na východe SVK detto), takže problém to nie je len pre nevzdelaných asociálov bez pracovných návykov....
Inak zaujímavé bolo, ako pred istým časom ponúkla PSA/Citroen zamestnanie ľuďom z Východu, ako bielym, tak aj Cigánom.... práca síce nič moc, ale stačil by na ňu aj zaškolený nie moc vzdelaný jedinec, plat v čistom niekde medzi 550-650 EUR, poskytnutie ubytovania a stravy, 2x krát do mesiaca plné preplatenie cesty domov.... A Cigáni reagovali tak, že sa tejto ponuke vysmiali s tým, že je to pre nich málo peňazí.... no nech idú do prdele, keď sa im to nepáči....
kinjeril
Moderátor
Moderátor

hughito napísal:Cieľom môjho príspevku bolo poukázať na to, ako majú všetci tendenciu nariekať nad tým, ako robia na cigánov (bez ďalšieho hodnotenia a riešenia ide proste o bedač, sociálne slabú skupinu), pričom realita je taká, že na nejakých cigánov ide tak 0,5 % a tie peniaze sa tratia niekde úplne inde. Ale tento vzorec proste funguje a vždy sa robí na cigánov, na prisťahovalcov, atď..
Hughito, 0.5% coho? HDP? Odkial mas tuto informaciu? Mas nejaky vierohodny zdroj? Ziadnu oficialnu statistiku s takymto udajom MPSVaR a ani UPSVaR nerobi.

Citaj:
http://medialne.blog.etrend.sk/mediawat ... ereotypmi/
Napísať odpoveď