Inak v tejto cenovej relacii fakt zober cokolvek so by sa mohlo farbou a tvarom pacit tvojej mame - predpokladam ze takych tych renomovanych vyrobcov fotoaparatov poznas, tak vyslovene tazky fail neurobis.
Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
Re: Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
leko - popravde, fotak do 70 eur - to moze rovno fotit aj mobilom, priatelia na FB jej fotky aj tak olajkuju 
Inak v tejto cenovej relacii fakt zober cokolvek so by sa mohlo farbou a tvarom pacit tvojej mame - predpokladam ze takych tych renomovanych vyrobcov fotoaparatov poznas, tak vyslovene tazky fail neurobis.
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Chlapci pisem sem lebo možno nechodite všetci do bazaru. Mám tu pred sebou Canton eos 600d s objektívom ef-s 18-55mmlS a ef-s 55-250mm is. Akú to má hodnotu ? Ja sa do toho nevyznám a je mi to na nič.. je to komplet este rok v záruke
-
terrens
Light Star
Zdravím, očividne to tu nejak stojí, no za opýtanie nič nedám.
Chcem si kúpiť foťák na také bežné fotenie(rodinné akcie, fotky s kamarátmi a makro zábery nejakých haluzných vecí, občas príroda).
Nejaký rozumný kompakt za rozumnú cenu- nech tie fotky aj vyzerajú.
Môj strop je 80- 100€
Pozeral som po tomto- čo poviete?
Chcem si kúpiť foťák na také bežné fotenie(rodinné akcie, fotky s kamarátmi a makro zábery nejakých haluzných vecí, občas príroda).
Nejaký rozumný kompakt za rozumnú cenu- nech tie fotky aj vyzerajú.
Môj strop je 80- 100€
Pozeral som po tomto- čo poviete?
kukiak: nájdi si ten double kit na nete nový a daj cenu na 60% ...
terrens: v tej cene to je úplne jedno čo kúpiš...
terrens: v tej cene to je úplne jedno čo kúpiš...
Ahoj
Potreboval by som pomoc s vyberom lacnejsieho kompaktu za vsestranne pouzitie. Kedze sa v kompaktoch absolutne neorientujem, venujem sa foteniu zrkadlovkou, ci uz digital alebo kinofilm, tak si rad necham poradit. Fotoaparat chcem ako darcek, cenovy strop je nejakych 200euro. Spominal som vsestranne vyuzitie, teda krajina, nejake jemne "makro", vylety, dovolenky, portrety, momentky. Nejake pooziadavky by som zhrnul do :
- cim sirsi koniec tym lepsie, ideal okolo 24mm
- nepotrebujem dlhe ohnisko 400mm a podobne, cize UZ som absolutne vylucil
- samozrejme cim vyssia svetelnost, tym lepsie
- mensie rozmery(nejaky vreckac)
- video vo fullhd uvitam ale nie je podmienkou
- za megapixelmi sa nenahanam
- ci klasicke napajanie alebo zabudovana bateria neriesim
- ideal by bol nejake aspon ciastocne manualne rezimy
Cenovy strop som spomenul, takze nakoniec len, ze v pripade potreby sa nebojim nahliadnut ani do bazarov.
Pozeral som nejake modely, no ako vravim, v kompaktoch sa neorientujem, je ich neskutocne mnozstvo a tak je vyber toho "naj" komplikovany. Nejaky adepti boli pred casom samsung ex1 , canon powershot s95. Pripadne uvitam akekolvek dalsie konstruktivne navrhy a rady. Takze ak niekto pred casom riesil podobny vyber a rozhodol sa, pripadne ma skusenosti v tejto kategorii, uvitam vsetky vase reakcie.
Dakujem
Potreboval by som pomoc s vyberom lacnejsieho kompaktu za vsestranne pouzitie. Kedze sa v kompaktoch absolutne neorientujem, venujem sa foteniu zrkadlovkou, ci uz digital alebo kinofilm, tak si rad necham poradit. Fotoaparat chcem ako darcek, cenovy strop je nejakych 200euro. Spominal som vsestranne vyuzitie, teda krajina, nejake jemne "makro", vylety, dovolenky, portrety, momentky. Nejake pooziadavky by som zhrnul do :
- cim sirsi koniec tym lepsie, ideal okolo 24mm
- nepotrebujem dlhe ohnisko 400mm a podobne, cize UZ som absolutne vylucil
- samozrejme cim vyssia svetelnost, tym lepsie
- mensie rozmery(nejaky vreckac)
- video vo fullhd uvitam ale nie je podmienkou
- za megapixelmi sa nenahanam
- ci klasicke napajanie alebo zabudovana bateria neriesim
- ideal by bol nejake aspon ciastocne manualne rezimy
Cenovy strop som spomenul, takze nakoniec len, ze v pripade potreby sa nebojim nahliadnut ani do bazarov.
Pozeral som nejake modely, no ako vravim, v kompaktoch sa neorientujem, je ich neskutocne mnozstvo a tak je vyber toho "naj" komplikovany. Nejaky adepti boli pred casom samsung ex1 , canon powershot s95. Pripadne uvitam akekolvek dalsie konstruktivne navrhy a rady. Takze ak niekto pred casom riesil podobny vyber a rozhodol sa, pripadne ma skusenosti v tejto kategorii, uvitam vsetky vase reakcie.
Dakujem
snapsort.com si skusal pozriet? 
Pozerajuc podla neho, asi najblizsie tvojim poziadavkam pri zohladneni ceny je http://snapsort.com/cameras/Nikon-P310
f/1.8, 24mm, manualny rezim, fullHD video, relativne maly..
jedinym zaporom okrem velkosti snimaca tu vidim akurat sialene rozlisenie 15Mpix (boze, preco..)
Pozerajuc podla neho, asi najblizsie tvojim poziadavkam pri zohladneni ceny je http://snapsort.com/cameras/Nikon-P310
f/1.8, 24mm, manualny rezim, fullHD video, relativne maly..
jedinym zaporom okrem velkosti snimaca tu vidim akurat sialene rozlisenie 15Mpix (boze, preco..)
Dakujem za odpoved, to rozlisenie je naozaj brutal, pozeral som nieco okolo 10-12mpx, no v dnesnej dobe je to problem, kedze sa vsetky znacky snazia nahnat poctom megapixelov zakaznikov. P310 som pozeral, tak isto som uz uvazoval aj nad samsung ex1, canon s95, s100 . Pripadne som uvazoval nad vyklopnym displayom, ale to uz by som chcel asi "vela muziky". Mozno by stalo za to skusit najst nieco na bazaroch, nejaky minulorocny model, no tu som tiez mierne strateny z mnozstva fotakov.
Vedel by mi niekto poradiť ktorá zrkadlovka z rady Canonu je výkonovo podobná s Nikon 5200?
Zdravím, chcem sa kvalitnejšie naučiť fotografovať s digitálnou zrkadlovkou a tak som sa rozhodol navštíviť dáky kurz. Má s tým niekto skúsenosti? Viete odporučiť dáky konkrétny kvalitný? na internete sa ich hemží celkom dosť, tak by som uvítal radu skúsenejších.
-
Adulko1
Light Professional
Takze mame Nikon D5100 a je perfektny! 
SkolaFotografie - skvelepeter22 napísal:Zdravím, chcem sa kvalitnejšie naučiť fotografovať s digitálnou zrkadlovkou a tak som sa rozhodol navštíviť dáky kurz. Má s tým niekto skúsenosti? Viete odporučiť dáky konkrétny kvalitný? na internete sa ich hemží celkom dosť, tak by som uvítal radu skúsenejších.
PhotoAcademy - uplne uzasne, navyse maju kurzy aj mimo BA (podla ponuky na stranke)
Akademia Kreativnej Fotografie (AKF) - skvele
ePhoto.sk - taktiez vyborne.
Tak sa popozeraj po kurze ovladania zrkadlovky, kde tieto informacie dostanes. Osobne preferujem PhotoAcademy, absolvoval som tam viacero kurzov a chystam sa na rekvalifikacny kurz. Posledne co odporucam je fotit, fotit a fotit.ejo6 napísal:Takže si vybrať medzi úplne úžasným a skvelým![]()
Spýtam sa to polopatisticky, keď mám teraz len základné znalosti a mám zmätok z pojmov uzávierka, ISO atď a chcem sa to naučiť na takú úroveň aby som to proste všetko vedel používať naučím sa to na základnom kurze?
Máš osobné skúsenosti s tými kurzami?
Môžte mi pls, vysvetli, aký je rozdiel medzi objektívmi 18-55 AF-S DX VR a 55-300 AF-S VR? Ako zistím či má objektív manuálne alebo automatické zaostrovanie?
-
chlapec10
Addict
AF-S - automaticke ostrenie s motorcekom zabudovanom v objektive
DX - Objektiv pre fotaky s APS-C chipom (vsetky ne-profesionalne fotaky)
VR - zabudovana stabilizacia objektivu.
18 - 55 a 55 - 300 to su Milimetre ohniska, cim viac tym vacsie "priblizenie", laicky povedane... takze 18-55 je na blizko, 55-300mm na dialku, laicky povedane
DX - Objektiv pre fotaky s APS-C chipom (vsetky ne-profesionalne fotaky)
VR - zabudovana stabilizacia objektivu.
18 - 55 a 55 - 300 to su Milimetre ohniska, cim viac tym vacsie "priblizenie", laicky povedane... takze 18-55 je na blizko, 55-300mm na dialku, laicky povedane
Takže keď je 18-55 a 18-105, tak ten druhý je rovnaký len má lepší zoom, hej? A ako sa označuje objektív s manuálnym zaostrením?
-
Arkaz
Addict
Zdravim pani. dostal sa mi do ruk tento kusok no neviem aku mam pytat zato sumu. capol som tam 450 no je to asi vela nwm
pozrie to niekto prosim ? Dakujem
http://foto.bazos.sk/inzerat/21512327/P ... jektiv.php
http://foto.bazos.sk/inzerat/21512327/P ... jektiv.php
-
chlapec10
Addict
co sa tyka ohniska ano, ma vacsi rozsah... ale rozsah ohniska neni vsetko...ejo6 napísal:Takže keď je 18-55 a 18-105, tak ten druhý je rovnaký len má lepší zoom, hej? A ako sa označuje objektív s manuálnym zaostrením?
oznacuje sa bud MF alebo nijak
Zdravicko
Rozmyslam o kupe fotoaparata, lebo so sucastnym Fuji JX300 som neni spokojny (co sa da cakat za 60€ ?)
Bol by som rad keby ste mi poradili s vyberom. Mam strop 200€ +/- mozno aj 250. Budu sa fotit nejake akcie, chaty (takze chcem aby to obstojne fotilo aj v horsich svetelnych podmienkach) , turistika. Mohlo by to mat ako taky zoom, a kvalitne video.
Chcel by som nejaky vreckovy ultrazoom
Co tak ? http://www.alza.sk/olympus-sz-31mr-black-d300759.htm
alebo
http://www.alza.sk/canon-powershot-sx24 ... 306897.htm
Objednavat budem mozno z alzy, ale to este zalezi od cien v inych obchodoch.
Rozmyslam o kupe fotoaparata, lebo so sucastnym Fuji JX300 som neni spokojny (co sa da cakat za 60€ ?)
Bol by som rad keby ste mi poradili s vyberom. Mam strop 200€ +/- mozno aj 250. Budu sa fotit nejake akcie, chaty (takze chcem aby to obstojne fotilo aj v horsich svetelnych podmienkach) , turistika. Mohlo by to mat ako taky zoom, a kvalitne video.
Chcel by som nejaky vreckovy ultrazoom
alebo
V tejto cenovej kategorii a parametroch by som premyslal nad Canon PowerShot SX260 HS. Da sa kupit uz od 227€ - 20x optika, 12mpix...Sapo napísal:Zdravicko
Chcel by som nejaky vreckovy ultrazoom![]()
alebo
Je to v podstate ten na ktory som sa pytal. SX240, len bez GPS modulu, ktory mi je aj tak na dve veci.
Takze hovoris ze je dobry? Je to aj moj prvy kandidat.
//autoeditácia príspevku (28 Jan 2013, 23:07)
OK trochu si priplatim a vezmem toto Sony.
http://www.alza.sk/sony-cybershot-dsc-h ... 329514.htm
Kamos mi ho odporucil, pozrel som recenziu, videa a presvedcil ma. Da sa kupit od 280€.
//autoeditácia príspevku (28 Jan 2013, 23:07)
OK trochu si priplatim a vezmem toto Sony.
http://www.alza.sk/sony-cybershot-dsc-h ... 329514.htm
Kamos mi ho odporucil, pozrel som recenziu, videa a presvedcil ma. Da sa kupit od 280€.