Hobbit

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Hobbit

Príspevok od používateľa Hensym »

PAIN: Z časti súhlas, samozrejme. V LOTR boli tiež TONY vizuálnych efektov, CGI a postprodukcie. Veľmi často používali zelené plátno aj tam. LOTR bol efektovo naozaj špičkový. Rozpočet zas taký malý LOTR nemal, na tú dobu určite. To, že to pôsobí umelšie, plastickejšie a nereálnejšie je podľa mňa práve kvôli tomu, že Hobbit je žánrovo rozprávka. Rovnako Radagast so zajacmi je "ujetý", a keďže Jackson spravil z Hobbita trochu aj vyvražďovačku, tak to pôsobilo "WTF" dojmom, ale vynechať to proste nemohli.

Hobbit je po filmových stránkach veľmi kvalitný, porovnateľne s LOTR sériou. To, že je žánrovo úplne odlišný z neho nerobí "film pre peniaze". To, že je (možno zbytočne) rozdelený do troch častí, to áno. Každopádne, ja som sa nenudil ani minútu, čiže mne to ani trochu nevadí. Hobbit je podľa mňa rovnako o filmárskom umení ako LOTR.

Viem viem. Zase tá fráza. Sto ľudí sto chutí. Len som chcel subjektívne zareagovať na tvoj príspevok. :)
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Siel som na to na silvestra do kina a velmi sa mi to pacilo. Dal by som tomu tak 8/10. Pacilo sa mi vsetko, najviac asi sceny s Radagastom, hadanky s Glumom a boj vo vnutri hory s orkami. Nepacila sa mi dlzka filmu, kludne to mohlo byt o 20 minut kratsie. Nepaci sa mi ani evidentna snaha vytrieskat z toho co najviac, teda delenie na tri casti.

Ale fanusikom Tolkiena to urcite vyhovuje, rovnako ako ja som fanusik Harryho Pottera a tiez by som bral, keby kazdy film bol rozdeleny na dve casti ako bola posledna sedmicka :)

Videl som to 2D v Auparku v Bratislave - tam bolo tiez to 48 fps?
Hensym
VIP
VIP

Ten rozdiel tam je obrovský. Zdalo sa ti to plynulšie ako iné filmy? Ak áno, videl si to v 48FPS, ak si nie si istý, tak si to videl v klasickom 24 FPS formáte.
Billy
Star
Star

Príspevok od používateľa Billy »

Ja som bol v Eurovei na premiere a bolo to iba v 24FPS, takze asi aj v Auparku. A ako pise Hensym, ak by si to videl v 48FPS, tak by si si to vsimol a nebol by si na vazkach :P
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

no zdalo sa mi to vizualne dokonale, ale mozno si to len nahovaram :)
Hensym
VIP
VIP

Vizuálne dokonalé to ale bolo aj v 24p formáte. :) Heh.
theBliZZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa theBliZZard »

Frco napísal: Videl som to 2D v Auparku v Bratislave - tam bolo tiez to 48 fps?
2D sa to premieta v 24fps. A v BA to tusim nejde nikde 48fps.
TheMEMBER
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa TheMEMBER »

Hensym napísal:TheMEMBER:
Spoiler

táto scéna? Hmm, nevidím na nej nič zlé. Nevadí mi ani tá hudba.
Spoiler
Nie, myslel tuto (zial nie video, je to scena ked su vsetci na jednom strome ktory ide pomali spadnut a thorin v zufalstve zautoci na Azoga). Vypocuj si toto od 1:07 to iste co u Thorina len rozsirene. Podla mna dost nevkusne a kazilo to zazitok. Aspon pre mna a vobec cela ta scena bola podla mna nezmyselna, toto v knihe nebolo ak sa dobre pamatam.
Hensym
VIP
VIP

Spoiler
Áno, je to zrecyklovaný motív Black Riderov. Teraz sa mi to zdá úplne v poriadku, ale neviem si to vybaviť v spojitosti so scénou na strome. Budem si to musieť pozrieť znova, a potom sa vyjadrím. :)
nosooo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa nosooo »

mne osobne sa ten film velmi pacil,videl som ho v HFR(48fps) a musim povedat ze ma to velmi zaujalo,cele mi to prislo take realistickejsie i ked zo zaciatku mi to trochu vadilo,kym som si na to nezvykol
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

A toto ste videli?

peceman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa peceman »

kedy myslíte že bude official trailer na Hobbit: Desolation of smaug??
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Podľa mňa skôr než v lete asi nie.

// nj, rozhodne presne toto bol príspevok, za ktorý som si zaslúžil k :minus: :smt048
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

Niekde som čítal , ale môže to byť len špekulácia takže to nemusí byť smerodatné , že trailer by mal výjsť popri DVD realesu 19. marca
peceman
Medium Star
Medium Star

no ja som čakal trailer už dávnejšie, kedže prvý trailer, ten čo má 24 či kolko milionov videni odovzdali rok pred premierov, a ak je pravda čo som čítal, tak skoro všetok materiál na celú trilógiu je už natočený, len nejaké drobnosti dorábajú, lebo materiál mali pôvodne na dve časti. tak ja som čakal že to dajú hned po premiere An unexpected journey :D

a je to trochu predčasné, ale neviete niekto, aký bude dvd obal aj tu na slovensku na DVD hobita?? lebo čo ja som hladal, tak všetky boli neoficiálne, iba na stiahnutie, ale mohol by byť tento, je parádny: http://www.comingsoon.net/nextraimages/ ... -small.jpg
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sarger »

Teaser by sa mohol objaviť do 2 mesiacov, ale jedno je isté... Benedict si ho ukradne pre seba ako to bolo v prípade Star Treku 8)

//pekný podpis karmista :lol:
peceman
Medium Star
Medium Star

Sarger napísal:Teaser by sa mohol objaviť do 2 mesiacov, ale jedno je isté... Benedict si ho ukradne pre seba ako to bolo v prípade Star Treku 8)

ako si ho ukradol?? zato som nič nečítal, ale myslíš tohto Benedicta- http://images6.fanpop.com/image/photos/ ... 3-1598.jpg

a nie tohto, že?? :D - http://romanempiretours.com/blog/wp-con ... tXVI_3.jpg

//autoeditácia príspevku (26 Feb 2013, 22:19)
pocujte, ja som bol na HOBBITovi v kine asi 3 krát, neviem to iste ale pozeral som pozorne, ale pár vecí čo sú v tomto trailery- som si tam nevšimol, je to kvôli tomu, že mali byť pôvodne dva filmy ale nakoniec to predlžili na tri?? neviete niečo za to?? alebo bola to moja nepozornosť?? napr. toto som tam ja nevidel (a ešte pár ďalších) :
Prílohy
1.jpg
3.jpg
1221-Hobbit-trailer-movie.jpg_full_600.jpg
K!K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa K!K0 »

Mohli to vystrihnúť alebo to bude v ďalšom diely.Podľa mňa.
peceman
Medium Star
Medium Star

K!K0 napísal:Mohli to vystrihnúť alebo to bude v ďalšom diely.Podľa mňa.

Aj podla mna, ale ten druhý obrázok, ten je z VODOVOLU, od ELRONDA a je tam scéna s polámaným mečom čo dostal Aragorn v LOTR. Takže to asi až v trojke, keď sa budú vracať späť, aspoň myslím.
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

Ja si myslím že to bude v extended edition ;) A možné to je napríklad na plagátoch ktoré sa objavili k jednotke ešte pred rozdelením bol
Spoiler
už aj Grizlo stojac pri Gandalfovi
Napísať odpoveď