Externý hdd - nechce kopírovať, asi chybné bloky/sektory

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
jackoff8
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Externý hdd - nechce kopírovať, asi chybné bloky/sektory

Príspevok od používateľa jackoff8 »

Zdravím, mám externý hdd, ktorý funguje asi 4 - 5 rokov. Objavili sa prvé problémy, dneska som kopíroval rodinné foto na tento disk, zároveň mám disk v PC rozdelený na systém a zálohu, čiže 2 partície, na tú druhú partíciu, určenú pre zálohu dávam zrkadlovo všetko, čo na externý hdd, aby boli data na 2 miestach.
Dneska som z CD zkopíroval na externý hdd súbory, následne z externého hdd som kopíroval tieto súbory do PC na partíciu záloha, ale vypísalo chybu, že súbor nie je možné kopírovať zo zdroju alebo nejaká hláška takéhoto typu, presné znenie si nepamätám. Konkrétne to boli fotky, pozrel som sa na tie fotky, ktoré neišli kopírovať z ext. hdd na partíciu a na ext. hdd boli už čiastočne šedé, jednoducho poškodené, pričom na CD, z ktorého som ich kopíroval poškodené neboli, myslím si, že harddisk už má chybné niektoré jednotky ako píšem aj v názve témy, pomôže tomu niečo? (scandisk) Ak nie, aký soft by ste mi odporučili na diagnostiku toho, ako moc je hdd poškodený?
Billy
Star
Star

Re: Externý hdd - nechce kopírovať, asi chybné bloky/sektory

Príspevok od používateľa Billy »

HD Tune, ale nie Quick scan.
jackoff8
Light Professional
Light Professional

HD Tune, ten scan, čo pomôže?
balthier
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa balthier »

Pomocou hdtune zistis ci ma chybne sektory a ci bude este pouzitelny.Pozri sa aj do healtu.
melon
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa melon »

Mne presne taku istu hlasku vypisal disk ktory ma 6 a pol roka, teraz pred dvoma tyzdnami ked som na neho kopiroval nejake subory, mozes pozriet aj moju temu http://www.hojko.com/spomalenie-kopirov ... 75773.html

A pri bootovani mi robi neplechu ked ho mam zapojeny, je ako datovy disk a prehadze mi vzdy disky v biose. Inak nemal vadne sektory zevraj...
Takze pri tvojom disku to tiez tipnem na tento problem ze zacina odchadzat a nemas pokles v rychlosti nahravania nejakych suborov na ten disk?
jackoff8
Light Professional
Light Professional

Pokles nie je, myslím, že aj keby bol, tak sa to nedá všimnúť, ten pokles nemôže byť až tak veľký, nie je dôvod.
Napísať odpoveď