TV LED cca 550

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Diabolik
Medium Expert
Medium Expert

TV LED cca 550

Príspevok od používateľa Diabolik »

Ahojte chcel by som sa opýtať či my niekto nevie poradiť televízor s týmito parametramy. Ide hľavne o to ,že samotné parametre sa cca dajú vyhladať ale nie každý mám šancu najst v kamenných obchodoch a keď by niekto pracoval s televízormy čo by my mohol pomôcť by bolo ešte lepšie.

Ako prvé by som chcel napísať ,že na televízor budem pozerať s dialky asi 350 cm možno 300 až 250 najbližšie ale ako primárnu vzdialenosť berem tych 300-350. Jedna vec v ktorej sa nevyznám je pozorovací uhoľ ako veľký dokáže byť ale keď by sa dalo myslím ,že minimálne tých 90 stupnov ked taký je.

Teraz parametre:

Cena : cca 550 eur
Uhlopriečka : 101 - 116 cm
LED televízor (LCD moc nechcem si myslím ,že nie je až taký dobrý ako LED a v PLAZME sa nevyznám a čo som videľ u iných hrozne silné farby ma)
Čo sa týka Hz moc sa v nom nevyznám keď niekto má čas napísať aký veľký môže byť rozdiel medzi 60 a 100 alebo som videl nejaké čo majú 200 tak môže napísať. :shock:
FULL HD rozlíšenie
aspoň 1 HDMI pripojenie, 2 by boli lepšie ale nie je to problém
3D nechcem vôbec, len stráta penazí
potom už len výhody čo nie su vyžadované ale by boli pekné a to play from USB
SMART alebo iný typ tohto systému na televízore nerátam ,že v danej cene dostanem okrem toho asi ani nieje potrebný

Chcem na nom pozerať telku, full hd filmy z pc a možno nejakú tú prácu keď zapojím laptop, a z času na čas bolo by pekné keby mal PC mod tým myslím na zníženie odozvy aby som mohol napojiť aj desktop a zahrať si niečo na nom ale to je tiež len nepovinná výhoda.

Ďakujem každému komu si dal už len čas si prečítať tento môj post a ešte viac tým čo by my mohli napísať nejaké produkty a možno keď majú čas prečo ja sám som ešte nenašiel správny v kamenných obchodoch a mienim ešte popozerať a keď nejaký nájdem určite sem napíšem a dám vedieť. Každopádne ďakujem za každú pomoc. :smt059
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: TV LED cca 400

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Každy "LED TV" je len obyčajny LCD TV. Je to to iste. LED televizory neexistuju je to len obchodny nazov pre LCD s LED podsvietenim.
Za tie peniaze maš uplne prehnane požiadavky. O 116 cm LCD za 400 eur môžeš len snivať, kedže tie začinaju na 500+ eurach, 100 cm na 400 eurach ešte len začinaju (veľa toho na vyber nemaš, tak 2-3 modely), takže su to len uplne lowend modely s podpriemernym obrazom. Na druhej strane 100 cm je na 3 metre dosť malo. Uplne stači nejaka 50" HD ready plazma. Z tej vzdialenosti rozdiel v rozlišeni neuvidiš a obraz bude neporovnateľne lepši ako u LCD. Za nejakych 450€ napr. LG 50PA4500.

Herze ťa trapiť nemusia, v tejto kategorii je to u LCD všetko len 50 Hz panel.
Diabolik
Medium Expert
Medium Expert

Re: TV LED cca 550

V poriadku zvýšil som cenu za ktorú by som ho kúpil.
dobi235
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dobi235 »

co maju vsetci s tymi LED tv.. kazdy chce LED tv len zato ze to videl niekde na reklamnom letaku alebo kde.. plazmy maju ovela lepsi obraz ako LED(LCD).. a to ze maju hrozne silne farby je skor u LED TV , urcite nie u plazmy...
Diabolik
Medium Expert
Medium Expert

videl som niekolko PLAZIEM či už u známych alebo v predajniach každá ma tak hrozne škaredé kriklavé farby ,že keď som sa pozrel na cenu danýcht televízorov skoro my oči vypadli ,že to niekto kúpi narozdiel od LED čo som pozeral oveľa krajšie farby prijemnejšie na oči. jednoducho povedané z plazmy mám len pocit ,že my chcú svôj obraz vypáliť do steny mojich očí... preto by som chcel led okrem toho keď sa nemýlim LED-ky majú aj najnižšiu spotrbu.
dobi235
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dobi235 »

tak to si potom videl velmi zvlastne plazmy, pretoze LED tv sa vyznacuju strasne sytymi, pastelovymi nerealnymi farbami.. mozes sa spytat hocikoho kto sa v tom aspon trosku vyzna,alebo si precitaj nejake recenzie na nete, a uz aj tu na hojko sa to riesilo XY krat a vsade sa docitas ze lepsi obraz a farby ma plazma a co sa tyka spotreby tak si nemyslim ze nove plazmy by mali az tak vysoku spotrebu..

//autoeditácia príspevku (11 Jan 2013, 16:31)
mozem aj z vlastnej skusenosti povedat pretoze mam doma LED samsung , ale 5 rocna panasonic plazma sa ovela lepsie pozera
Napísať odpoveď